lördag, december 11, 2010

Day 11 – Your siblings

Jag har en bror som heter Peter. Han är 30 år och bor i Kålltorp.

Jag skulle kunna säga att han lever lite som The Dude i The Big Lebowski, men det gör jag inte, då kanske han blir sur. Dessutom bowlar han inte.

Jag minns när Peter hade jobbat sin första dag inom hemtjänsten. Då ringde han och sa att han hade sett mörkret. Peter gillar inte att arbeta med människor. Idag arbetar han som ostförsäljare på deltid. Där emellan har han hunnit arbeta med flygplansstädning och lagerjobb. Han har även gått en Skeppsmäklarutbildning.

Peter har starka åsikter om det mesta. Även saker han inte alls har särskilt mycket koll på. Precis som jag. Peter gillar musik, partaj och damer. Han har en förkärlek för karaktärer och går gärna mot strömmen. När Peter tar sig an ett projekt är det sällan något enkelt. Förra året fick han för sig att han skulle plöja Prousts På spaning efter den tid som flytt (en nätt liten svit om sju romaner och ca. 3000 sidor). Han började och slutade kan man säga (även om han själv nog bara tycker att han tagit en paus). Däremot är han en jävel på att plöja tv-serier. Där har han noll konkurrens.

Även om våra liv på många sätt är varandras raka motsatser står vi varandra väldigt nära och är på många sätt väldigt lika. Jag trivs i Peters sällskap och vi har haft så sjukt kul i varandras sällskap under åren. Han har det största tålamodet jag vet. Själv är jag av naturen ganska hetsig och utåtagerande. Peter låter det brinna inombords. För jag vet att han kan hata precis som jag men på ett annat sätt. Vi har samma humor och gillar väldigt ofta samma sorts filurer, både i film och böcker. Vi har rest tillsammans och varit på många festivaler ihop. Vi kompletterar varandra.

En av Peters bästa egenskaper är att han tar allt som det kommer, inte stressar upp sig och flippar ur när saker inte går enligt plan. Peter kan vara en trollkarl när det kommer till att anpassa sig. En gång när vi var i New York bodde vi på Bowery Whitehouse i elva nätter (en historia jag planerar att utveckla under lucka 21). Om det inte hade varit för honom hade jag troligen blivit sinnessjuk bortom all räddning då.

8 kommentarer:

Unknown sa...

Klockrent! Sådan är han. Lugn på utsidan men på insidan pyr det. Du missade att det inte finns någon som gör sina mackor så långsamt som han men bra blir dom:P. Du är bra du Peter, trots att du bor i Kålltorp.

/mamman

Hämpa-Helena sa...

Peter har även en riktigt snygg näsa!

Unknown sa...

Hämpa-Helena när ska du göra den där fotoutsällningen på bara näsor som du pratade om en gång för länge sedan. på en fest när Stella var ett litet knyte? Blir det snart eller?

kram, Dorro

Hämpa-Helena sa...

Ja-a du Dorro, ingen vet när. Men tanken finns fortfarande :) Kram!

Johannka sa...

http://fuckyeahbignoses.tumblr.com/

Isabel sa...

Fint inlägg! Jag hängde dock upp mig lite på slutet - är det DET white house hotel som har väggar gjorda av typ wellpapp och som inte går hela vägen upp till taket? "Hotellet" från vilket man tar med sig vägglöss till sin fina lägenhet i Göteborg? Väntar spänt på uppföljningen...

mikebike sa...

isabel: haha JA det är DET whitehouse. Har du bott där? då vill jag byta historier och erfarenheter med dig.

Isabel sa...

Ja! Två gånger till och med, vilket får mig att fundera på om jag är lite, lite dum i huvudet. Jag kan även ha råkat rekommendera stället till min syster, som efter en regning natt vaknade och satte ner fötterna på ett golv där det stod 10 cm vatten. Gött! Extra gött att hon hade sin packning på golvet samt och "White house hotel" tycker att hon var gnällig som klagade. När jag och min kille bodde där hade vi ett rum/bås som var så litet att bara en av oss fick plats att stå på golvet efter att vi ställt in våra resväskor - den andre fick vänta utanför eller sitta i sängen. Det finns mer...