fredag, december 10, 2010

Day 10 – What you wore today

Större delen av dagen kommer jag att gå runt iklädd det här:

- Lilla mosmenyn + Twix 29 kr. Ett kraftfullt budskap. Fick den i present av min svägerska Emelie. Då kände jag mig värdefull. Tur att det snart är jul, så jag får möjlighet att köpa något riktigt fint till henne.

- Långkalsonger med snirkelmönster. Kärleksgåva av J. Jag trivs som fisken i dem. Älskar att gå runt och sprätta med tajt tyg runt skånkarna när jag är hemma. Bästa känslan under vinterhalvåret.

- En äkta Gasio. Fick den nyligen i present av min vän Morgan, som trodde han hade gjort ett riktigt klipp när han hade kommit över ett smärre parti av detta smäckra armbandsur, under sin senaste Indienresa. Jag gillar storyn bakom eftersom jag själv blivit blåst av den här typen av försäljare många gånger. Morgan hade tänkt köpa ett gäng Casio-klockor och göra sig en bra hacka på dem här hemma. Han beställde därför en hel drös av en gatuförsäljare och fick delbetala i förskott. På utsatt tid och plats kom han med spänd förväntan för att skörda frukten av sin tufft framförhandlade klockklipp. Det fanns en risk att han skulle ha blivit lurad på pengarna och få gå hem igen, tomhänt i skam och förnedring. Icke. Försäljaren var en hedersman och hade lyckats fixa fram en hel hög klockor. Affärsuppgörelsen slutfördes. Båda var nöjda och glada. Jag kan verkligen leva mig in i lyckoruset Morgan kände när han på lätta ben sprang upp till hotellet med sin skatt. Vilken vinnare han var just då.

På hotellet satt han och beundrade sitt glänsande klockfynd när en vän till honom råkade uppmärksamma det lilla horisontella strecket i slutet på C:et. Ett två millimeters streck som förvandlade hans Casio-lager till ett Gasio-lager. Åh, jag kan ta på besvikelsen han kände i den sekunden. Vreden. Hatet mot det lilla hala försäljarsvinet. Att det var kopior var ju en del av spelet. Men att det skulle vara kopior med en twist var aldrig med i beräkningen. Så lika men ändå så olika helt plötsligt. Precis som när jag köpte en bärbar Panasonic cd-spelare på Kanarieöarna för länge sedan, och först på hotellet insåg att jag hade köpt en Panasoanic. Den där glimrande förstaklasskänslan förvandlades till brun tredjeklass.

Men när man väl smält det hela så får de där blåsningarna ett större värde än originalen.

Nä, nu är jag tvungen att gå ut i kylan en stund och då blir jag ju tvungen att anpassa mig efter mer sociala normer. Jag kommer att dölja mina innerkläder med en skön svart vinterparkas, jeans och mina underbara Blundstones. Men sedan blir det samma stass igen.

21 kommentarer:

Ulrika Good sa...

Hellre en Gasio än en Lurex.

mikebike sa...

Lurex... haha Rolux har jag sett men inte lurex.

ls sa...

Blir lite sugen på en äkta Gasio.
Har Morgan fler?
Snygga långkalsonger, förresten.

mikebike sa...

ls: ja en äkta gasio slår ganska högt. vet inte om han har fler.

Ulrika Good sa...

Det har nog inte jag heller sett. Men det är ett bra namn på en falsk Rolex.

mikebike sa...

Ulrika: haha ja det är det. i alla fall om man kommer från sverige.

Ida sa...

Hehe, det är Christer i P3-Morgan vi snackar om va? Kan tänka mig på ett ungefär hur han tänkte också :)

Jo tjena sa...

Lookin' sexy!

Vitriol sa...

Själv är jag en stolt ägare av en blazer tillverkad av Armeni. Det som gör den så bra är att namnet mycket väl kan stämma.

Andreas i Stockholm sa...

Vi hade en superbandare av märket "Shrap" i Roskilde ett år. Jonas hade köpt den i Vietnam (tror jag) under sin jorden runt-tripp. Tyvärr började den tugga band och avlivades därför och begravdes på plats under högtidliga former. Ryktet säger att den vissa nätter fortfarande kan höras spela tuff rockmusik sex fot under jorden på östra campingen...

Anonym sa...

Åh, jösses...
Vilken oförglömlig utstyrsel!
/Bellaciao

Anonym sa...

Ha...
Jag blev så tagen att glömde att jag skulle påminna dig om att jag skulle vilja byta ett par ord med dig...
/Bellaciao igen

EnglandsNina sa...

Hahaha....Innan jag läste alla kommentarer så trodde jag Lurex syftade på falska Durex (största kondom märket i UK) och tänkte 'ja, det är ju bättre med en förfalskad klocka än en falsk kondom'! Undrar om det finns en marknad för pirat kondomer?

Josefine sa...

Det går ju inte motstå dig i den utstyrseln. Så jävla sexiga långkalsonger. Och reklamtröjan. Hetare än så här blir det inte. Eventeullet att det blir det med dina testbildskalsonger men det är tveksamt.

deedee sa...

fin mage! :)

Myaraq sa...

Waaah, sjukt snyggt. Så snyggt att jag ska ta och "inspireras" av dig.

Nemo sa...

Du för onekligen myskulturen till nya domäner...

mikebike sa...

ida: haha ja det är det.

jo tjena: tack! det tycker jag med :)

vitriol: haha grymt namn.

Andreas: hahaa vilken läskig spökhistoria det skulle kunna bli. eller film. "The Shrap - Somtimes it playbacks"

bellaciao: hahaha ja imorse sa J till mig att hon helst skulle slippa se mig i moströjan igen. jag som tyckte den var så fin. långisarna älskar jag på riktigt. haha japp fan jag har varit dålig på att spela alfapet nu i några dagar. ska skärpa mig.

Englandsnina: haha säkert men frågan är vilken målgrupp Lurex har isåfall?

Muffin: idag ska jag ta på testbildskallingarna. bara du lovar att inte slita dem av mig i bilen ner mot halland.

deedee: jag vet verkligen inte hur jag ska tolka din kommentar.

myaraq: Det tycker jag att du ska.

Nemo: hahaha javisst, man gör ju sitt bästa.

Anonym sa...

min bror tjackade en portabel cdspelare (när de var i ropet) på Fuerteventura av märket Techniks.

Säljaren lurade i brorsan att Sony köpt Technics o av upphovsrättsliga skäl var tvugna att ändra namnet lite.

Därav Techniks med "k"!

haha!

Eva sa...

Eller som när jag köpte ett par "Dior" solglasögon och när jag kom hem upptäckte jag att märket med loggan satt upp och ner på ena skalmen.

HAHAHAHA

Riktigt snygga långfilialer förresten ;)

fiskhandlarn sa...

Långkalsonger är ju det ultimata inomhusplagget! (Mysbyxor i all ära, men det blir lätt så fladdrigt.)
Hela dagarna är en lång väntan på att få komma hem och ta av sig jeansen så att man kan få mysa runt i långkalsongerna under.