måndag, december 20, 2010

Day 20 – This month

December. Ja, vad ska man säga om december egentligen? Högvinter. Snö och hela faderullan är här. Bara dopparedagen kvar. Och nyår såklart. Det är som vanligt. Springer runt på dagarna och försöker rodda med de sista klapparna. Stressen börjar ta ut sin rätt men jag försöker intala mig att det hör julen till och det gör det kanske också. Till helgen ska det flängas runt. Det ska firas lite här och där så det blir åka av. Det ska bli trevligt och kul på alla sätt, men jag längtar lite till när det är dags för oss att börja fira jul hemma. När folk får flänga för att komma till oss. Men mest av allt längtar jag till mellandagarna. Då ska jag parkera röven i soffan och hårdpunda film och tv-serier. Det är i alla fall planen. Vi får se hur det går med det.

Jag gillar december. Det är den bästa vintermånaden. Det ges så många tillfällen att mysa och ha det lite kurigt. Mina tankar går till de som är ensamma. Helt ensamma. Man ska inte behöva vara det. Inte kring jul i alla fall. Jag skulle gärna vilja göra något bra för någon någon gång. Men jag vet inte riktigt vad. Att köpa Faktum känns lite futtigt men det är ju bättre än inget.

Jag brukar tänka på en historia som min gamla chef berättade. Jag minns inte exakt hur det var men det var ungefär såhär:

Det var vinter och han hade varit ute på krogen. Hans flickvän och relativt nyfödda son låg hemma och sov. När han kom hem såg han en hemlös stå och huttra utanför hans bostad i centrala Göteborg. Det var iskallt ute och mannen frös som fan. Av någon anledning började de snacka och utan att tänka så spontanbjöd han in mannen att käka något och lät honom sova på soffan. På morgonen kom hans flickvän in och frågade vem i helvete mannen i deras vardagsrum var. Min chef hade råkat glömma av att nämna deras oplanerade nattgäst. När mannen hade fått vaknat och fått frukost så tackade han för sig och gick. Väldigt tacksam.

Det är en fin historia. Helt jävla galen, men väldigt fin.

Apropå gammal chef. Jag inledde även den här månaden med att säga upp mig. Det var ett jobbigt beslut. Jag gillar alla mina kollegor och har mycket att vara tacksam mot byrån för. Men det var kanske dags. Min anställning upphör på nyårsafton. På tolvslaget. Sedan ska jag vara pappaledig en månad till innan det är dags att möta världen utanför igen.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis och lycka till! Låter spännande, har du planer?
/Bellaciao

Åsa sa...

På tal om chef-historien. Jag hade en liknande upplevelse för bara nån vecka sen. Min man kom hem vid 3-snåret, kröp ner i sängen och mumlade "hey babe, just so you know, there's a dude in the van" och slocknade...
Han hade träffat en hemlös på väg hem från krogen, börjat snacka och erbjudit honom att sova i vår folkabuss. Så det var ju inte direkt soffan, men ändå. Han fick kaffe och banankaka på morgonen och sen förvarade vi hans väska ett par dar medan han letade sin kusin, eller nåt ditåt... Hela händelsen fick mig att känna mig som en vild och galen barmhärtig samarit, eller nåt.

adde sa...

Inatt vid ett började dottern att kräkas. När jag gick och la mig hade jag ingen aning om att jag vid halv två skulle stå och ladda tvättmaskinen. Suck. Å när jag var på väg till jobbet ringde min fru och sa att sonen också får stanna hemma idag, för att inte riskera att sprida eventuell kräksjuka vidare.
Nä, visst, jag vet att det i värsta fall blir en jobbig dag för dom, men bilden jag har är att dom just som du skrev ligger i soffan och hårdpundar tv-serier. Fuskigt!

Grattis till nya jobbet förresten! (för ingen säger väl upp sig utan skyddsnät?)

Andreas i Stockholm sa...

Wow. Djärvt som fan. Har du nån backupplan, eller är det på vinst och förlust?

Vad beträffar att sitta i soffan och punda TV så kan jag varmt rekommendera det. Jag och S har det som stenhård årlig tradition. Från juldan till dan innan nyårsafton är det nerdragna persienner, julrester, bag-in-box-vin och Madeira, samt nån riktigt fet DVD-box, från morgon till kväll. Sweet :-) Ha så trevligt.

Larsson sa...

Hårdpunda tv-serier som småbarnsförälder?!

Jag vill gärna har numret till den doktorn som skriver ut lugnande och tv-antabus till dina barn.

Själva får vi inte ens titta åt tvn mellan 06-19:30 för då är ungarna där och regerar. Sambon vägrar dessutom skaffa en tv till. Mig hittar man med andra ord hukandes över en dator med lurar inne på toa. Ska försöka hinna med första säsongen av Sons of Anarchy, om inte benen somnar innan dess. Finns viss risk att utveckla hemorrojder, men lite får man offra för konsten.

Så ser julen ut hos oss.

bananprojektet sa...

Jag har på senare tid blivit lite skeptisk till Julen. När man var liten diggade man den av uppenbara anledningar.

Det var då, nu är det lite annorlunda. Nu är det ledighet och en jävla massa mat som uppskattas mest med denna högtid. Stressen är något som jag försöker undvika. Men jag lyckas aldrig.

Mest för att man hela tiden ska vara så jävla finurlig och köpa dom där julklapparna som folk behöver, men inte riktigt vet om att de vill ha.

Vad gäller TV-serier och filmer så är jag helt på din linje. Tips: Boardwalk Empire och Black books.

Angående jobb, ibland är det dags - annars riskerar man att hamna på hälarna. Och hamnar man på hälarna så kan man lika gärna ta på sig träskor. Och har man en gång tagit på sig träskor så är det kört.

Ulrika Good sa...

Hoppsan! Vad spännande. Let us know vad du ska ta dig för efter tolvslaget.

emster sa...

menååååh vad spännande, vad ska du göra!?! blir sjukligt nyfiken! BERÄTTA! massa lyckosparkar. håller tummetott, slickepott långeman gullebrand och lilla wenche myre!

Anonym sa...

Tror kanal5 bjuder på lite blogpostsinspiration just i detta nu ochen stund framöver....

Anonym sa...

Har ni nåt namn till den nya katten?

Den borde heta Vitryssland!

Fisan sa...

På tal om att vara ensam runt jul. Jag ska fira jul (afton får jag väl tillägga) med mamma, pappa och farmor. Punkt liksom.
Alltså jag, mamma, pappa och farmor. Wtf?
Inget ont mot min föräldrar eller farmor, men var det verkligen det bästa jag kunde åstadkomma?

Jag måste sluta vara singel och oälskad. En till sån julafton så kommer jag få börja virka små dukar till alla porslinshundar jag helt spontant kommer börja samla på.

Tror att en julafton ensam hade varit att föredra faktiskt...

mikebike sa...

Bellaciao: tack, jag har planer men tar dem helst inte här.

Åsa: fan vad fint gjort.

Adde: underskatta inte en flunsa. Jag lider som självaste Kristus här.

Andreas: jag har ett nytt jobb från februari. Kan berätta mer på mail. exakt så skulle jag vilja göra men det är svårt att få till med kids. Men mycket tv får det bli. Så mycket det går.

Larson: ja det är bara en dröm. Men vi har snälla barn. Soa är jag sugen på att se.

Bananprojektet: wow vilken visdom. Tack. Ja boardwalk har jag hört mycket om.

Ulrika: det kan vi ta någon annanstans.

Emster jag ska berätta. Men inte här och nu.

Anonym: åh det gör de nästan jämt.

Anonym: det blev Frallan!

Fisan: njae, det låter väl inte så tokigt ändå. Men jag fattar vad du menar. God jul på dig iaf.

milimina sa...

apropå att göra något fint för andra, det är ju hyfsat enkelt. skicka ett julpaket med hoppets stjärna, köp julklappar från unicefs gåvoshop eller liknande, lämna in ett paket med urvuxna kläder, barnkläder och leksaker till ett kvinnohus för de som får fly sina hem... det finns så mycket att göra som tar relativt lite tid men som ger så mycket. förutom att köpa faktum eller situation.

här har dottern hjälpt mig packa en flyttkartong full med mat och lite kläder, kramdjur och rit/skolgrejer som går till en familj i lettland.

mikebike sa...

milimina: det är en väldigt bra idé. ska banne mig lämna klädpaket och leksaker till något kvinnohus.

Anonym sa...

I love ωhat you guys агe uѕuаlly up
too. This typе of clеvеr worκ and reporting!
Keep up the good works guys I've included you guys to our blogroll.

Feel free to visit my web site: nummerupplysningen.se

Anonym sa...

Nice weblog here! Additionally your web site a lot up very fast!

What host are you the usage of? Can I am getting your associate link for your
host? I desire my site loaded up as quickly as yours lol

Also visit my web page jackpot 6000

Anonym sa...

Thіs is really interesting, You are a very skilled bloggеr.
I have јoineԁ yοur feеԁ аnd look fοrward tо ѕeeking
more of youг magnificent poѕt.

Also, I've shared your web site in my social networks!

Review my homepage :: nosejob