torsdag, augusti 09, 2007

Estradpoesi

Jag säger fy fan!

Jag tror att jag kan ha hittat en av mina mest känsliga triggerpunkter. En aggressionsinjektion med omedelbar effekt. Estradpoeter - ett sånt jävla pack.

Göteborgs stad har börjat förbereda inför det s.k. Kulturkalaset som bara är en omdressad version av Göteborgskalaset (aka. Våldtäktskalaset, aka. Bönnerna-kommer-till-stan-kalaset). Så nu vankas det langosextravaganza, fulla boråsare och en massa rackig underhållning.

Det sistnämnda leder mig osökt in på min nyupptäckta triggerpunkt. På någon hemsida läste jag nämligen att det ska bjudas estradpoesi i programmet. Det är väl klart. Mer kultur blir det inte måste de ha tänkt när de klubbade igenom kulturkamouflaget.

Olivia Bergendahl som vunnit nån sm-titel eller liknande i just estradpoesi aska uppträda. Det räcker att lyssna (och se) på henne i fem sekunder så vill jag spontanvränga mina läppar över ansiktet och vidare över hela jävla huvudet bara för att slippa höra skiten. Som det låter, som det ser ut. Inte som när Bukowski läste sin poesi för fullsatta lokaler. Sittande vid ett skrivbord och läsande rakt av. Inget jävla jibbajabba där. Bara 100% kool. Tvärtom.

Det verkarsom att för att vara en kreddig estradpoet ska man bygga sitt uppträdande med en mimik som en spastiker, röra sig som att man fått ett svårare epilepsianfall och läsa upp sitt konstlade svårmod med ett röstläge som låter som en mix av afasi och svår bajsnödighet.

Ingen sticker ut. Alla kör samma menlösa stil på sina uppträdande.

Fy fan vad provocerad jag blir. Jag har ganska stort kulturtålamod men när det kommer till estradpoesi så är gränsen passerad. Jag tror inte det finns något annat jag stör mig på lika mycket.

Jag kan acceptera det mesta. Jag har aldrig fattat dealen med konstnärer som målar sina alster med blod och sperma. "Konstnären" som tog 10 papp + resekostnader för att komma upp till norrland och pissa en skvätt. Well, det är kanske på gränsen men tillochmed denb ökände bajsmannens små skojigheter äger LÄTT större kulturvärde än estradpoesi.

Bli kriminell, skjut heroin och skit i allt men vad du än gör befatta dig aldrig med estradpoesi. Det är själförbrännande.

Nu ska jag gå på Way out west och ha kul.

98 kommentarer:

: \ sa...

Åh fy fan. Varför klickar jag ens på länkar här, det leder bara till psykiskt lidande

Anonym sa...

Word! Eller obsalut som Obelix sa. Skottpengar på estradpoeter.

Vi ses på Wow! Jag är han som inte ska se på Pouges.

Anonym sa...

Haha, jag var musiker åt en estradpoet på gymnasiet. Och så sysslar jag med dirigering. Du måste hata mig!

Anonym sa...

Kåre: Fan då, jag trodde att det var jag som var han som inte skulle se Pogues. Jaha, kul att det finns en till.

Anonym sa...

Jag var på en poesiföreställning en gång med en av favvoskådisarna, Henrik Holmberg. Fick biljetten gratis. Det var dikt... och.... marimbaspel. Marimba = jättestor xylofon.

"Jag står...." *plingeliplong* "på ett berg" *plingeliplingeplong* "NEJ" *PLONG* "BÖRJA OM" *Plongplong*

Tokabsurdt. Publiken bestod av ungefär 50 vithåriga personer, jag, en tokfnissande vän och en jättebakfull vän som somnade. Vi kunde inte titta på varandra för då skulle vi avlida av skratt.

Så för faen, se estradpoesin som humor. Jag tycker det är asroligt.

Och FY FAN VAD JAG SKA ROCKA RÖVEN AV MIG PÅ MANU CHAO IMORRN!

Hälsar Ozzy som sitter på jobbet vid en kukdator man inte kan logga in på.

Anonym sa...

Amen fy faan i HELVETEEE!!! Jag vill döda henne! GRRrrUUuuuäääaagghhh!!!!

Anonym sa...

En kollega kläckte ur sig följande bevingade ord: "Poesi, eller ännu värre, spoken word. Det är som att det finns en tyst överenskommelse bland de invigda om att det är något fint". btw så gjorde min wilda fru en spoken word-låt(?) (som jag skrev texten till) en seeeen natt för några veckor sen :-) Den heter köttpepparkaka

Lintin sa...

Dom pratar alltid stötvis. S-om o-m v-arje j-ävla bok-stav ge-r po-äng s-om i alf-a-pet. Pretentiösa jävla pack. Det värsta är att jag en gång var en av dom. Kill me quick.

Anonym sa...

Lintin, det är för brudar är så lättpåverkade utav grupptryck och politisk korrekthet.
I övreigt som vanligt ett lysande inlägg. Förinta all vidrig prettoskit. /Pontus Lindberg

http://higge.blogg.se

Anonym sa...

Hahahahaha...tur att hon fick sällskap i dikten på MySpace. Vilken jävla skit. Kulturkalaset är beviset på att man gör vad man kan för att torpedera Gbg. Först 12 års räkfrossa och plastglasfylla och när väl stanken börjar lägga sig - då kommer det här. Göteborg&co måste hata Göteborg.

Anonym sa...

Ursäkta mig medan jag spyr! Borde aldrig klickat på länken till Olivia..

Nemo sa...

Way Out West... din krämputte! Please - en recension av The Pouges... det läser jag gärna om här - istället för i GP (flattery, flattery...)

Anonym sa...

*HOST* Nu var det ju Umeå den pissande besökte och inte hela Norrland. P-l-e-a-s-e gimme that!

Håller dock med om att estradpoesi/Poetry Slam etc är svårt att tycka om. Missa förresten inte Juliette på Way Out West. Hon är SÅ värd en titt.

Anonym sa...

Goefulla värmlänningar som bara vill kramas tillhör ju kalastider.
Nytänkandet med en poesiestradör, ackompanjerad av en rumänsk dragspelare med vaxproppat musiköra som kör lapalomagudfadertemat i otakt kan väl inte vara smetigare än att skita på ett proppfullt utedass.
Kanske ett nytt koncept att lösa trafikkaoset i innerstan.
De dövas riksförbund kommer att lovprisa Göteborg.

Anonym sa...

Varför blir man estardpoet?
Svar: Ens alster är inte läsvärda utan freakshow.

Om Pogues spelar kan man förlåta tom langos.

Anonym sa...

Jag kan garantera att ingen kommer att märka någon skillnad på kalaset. Lika mycket öl kommer att säljas, trots att det bara är fem dagar i år.
Estradpoesin var det sämsta och jobbigaste jag hört i hela mitt liv.
Jag hatar det.

Anonym sa...

Har aldrig hört talas om estradpoesi förut, men så är jag inte så finkulturell av mig precis. Poesi överhuvudtaget har jag aldrig förstått mig på. Med några få undantag så dömmer jag ut hela skiten rakt av.

Anonym sa...

ja fy fan, jävla bloggfrossa...tror att mina rysningar måste avlägsnas kirugiskt...Du föresten, vet du om adn MT har semester?

Anonym sa...

WTF? WTF?? WTF??? VAFAN??? JÄVLA IDIOTER!! VAD FAN ÄR DET FRÅGAN OM? Nej, men allvarligt: VAD FAN ÄR DET FÖR SKIT??? VAD I HELVETES JÄVLA RÖVHELVETE ÄR DETTA??? AAARGHH!!!! WTF???

Anonym sa...

Av någon anledning får hennes flöde mig att tänka på den där berättarrösten från de där gamla sunkig bamsefilmerna från öhh... sextonhundratalet?

Anonym sa...

Det är så härligt att vältra sig i ironi, svart humor och misär - jag bara älskar den är bloggen - den får mig liksom alltid att känna att jag är berättigad till att gå omkring och störa mig orimligt på världen och människorna i den :)... not so much kanske men du är grym!!!

Anonym sa...

Hejdlöst träffsäkert! Lokala nyheterna visade ett expressivt och närgånget inslag när den pissande kvinnan skvätte i Umeå. Det mest chockartade var ändå den man- en "konstnär"s"kollega"- som stal showen och fångade upp hennes kiss i en mugg och därefter drack det. Osmakligt! Men det är klart- är det enda kriteriet för konst att det ska beröra så lyckades dem!

Anonym sa...

Döm inte ut alla poeter. Det finns såklart en del som vill visa upp sig och låta konstigt men sen finns det de som har något att berätta.

Anonym sa...

Hmm slår de även folkmusikerna, med sina fioler??

Johan C. Svensson sa...

Förhelvete... hur kunde jag skriva typ samma sak utan att läst det här ungefär dagen efter. http://varldenenligtjohan.blogspot.com/2007/08/skrpkultur.html

mikebike sa...

skönt att höra att så många är iniga i frågan om estradpoesi. fy fan vad dåligt det är. jag ryser. sättet de läse på gör att jag inte ens hör texten typ.

alexander. jag dömer inte ut poeter. inte heller poesi. inte alla. bara estradpoesi. för det är så jävla dåååååligt.

Anonym sa...

De där var nog fan det värsta jag sett. Varför spela CHristina Aguilera i Irakiska fängelser när man kan spela det här?

dddd sa...

De vill ju få bort räkbåtsstämpeln. Moahaha! Lycka till!

Anonym sa...

http://www.oliviabergdahl.se/gastbok.php?action=show&start=0

Anonym sa...

Jag älskar estradpoesi! Det känns verkligen som att den här tomma och kalla världen vi lever i får en mening, när jag lyssnar till Olivia och hennes underbara kollegor. Spoken word har också en viktig politisk uppgift. Det är som det kulturella avantgardets eruptionsvulkan för de allra viktigaste budskapen, det djupaste djupa och kärleken!
/Malena

mikebike sa...

malena: du skämtar nu va.... hahahaha din lille skojare där. Gcik nästan på det till jag kom på att det inte går att gilla och uppskatta skiten påriktigt. hahahahaha... almost got me there.

Anonym sa...

Hej Bloggfrossa.

Läste ditt inlägg om Slam Poetry och blev så tagen av ditt utvecklade ordförråd. Snälla, jag är själv en estradpoet, eller jag vill verkligen vara en i alla fall.

Snälla recensera mina dikter som jag har skrivit alldeles själv.

Kram
oskar

hemsida: www.oskarhanska.com

ps. jag tycker att Olivia var ganska duktig ändå.

Anonym sa...

generic ativan online ativan side effects burning sensation - ativan klonopin xanax

Anonym sa...

mixing diazepam and lorazepam buy 5mg diazepam online - diazepam and dogs

Anonym sa...

lorazepam no prescription buy lorazepam online india - ativan vertigo

Anonym sa...

diazepam 5mg generic valium doesn't work - physical effects valium

Anonym sa...

buy valium buy valium online overnight - valium vs xanax for recreational use

Anonym sa...

zolpidem no prescription what is zolpidem tart er 12.5 mg tab - ambien side effects night sweats

Anonym sa...

buy diazepam where can i buy valium online yahoo answers - where to buy valium in bangkok

Anonym sa...

purchase xanax xanax for performance anxiety - buy valium xanax online

Anonym sa...

mixing diazepam and lorazepam diazepam generic drug - diazepam before surgery

Anonym sa...

zolpidem high zolpidem tart er vs ambien - zolpidem side effects sleep walking

Anonym sa...

buy ativan online ativan dosage half life - ativan bluelight

Anonym sa...

buy valium diazepam diazepam dosage cats - diazepam lethal dosage

Anonym sa...

generic ativan ativan uses for - buy generic ativan online no prescription

Anonym sa...

buy generic xanax generic xanax price walmart - xanax 0.5mg side effects

Anonym sa...

xanax pills xanax 93 1003 - xanax kick in

Anonym sa...

order ambien online no prescription ambien 10 mg generic - ambien online purchase

Anonym sa...

soma online somanabolic muscle maximizer cost - soma 350 mg erowid

Anonym sa...

buy ambien online insomnia taking ambien - buy ambien online in usa

Anonym sa...

soma muscle relaxant carisoprodol soma - soma drug strengths

Anonym sa...

soma drug buy soma online yahoo answers - buy some plant

Anonym sa...

buy xanax valium online florida purchase valium mastercard - valium gateway drug

Anonym sa...

buy soma generic soma medication - will soma show up on drug test

Anonym sa...

buy carisoprodol online carisoprodol dosage back pain - generic china somatropin

Anonym sa...

valium sale real valium online - reliable valium online

Anonym sa...

buy ambien online ambien zolpidem - rare side effects ambien cr

Anonym sa...

valium sale valium rectal gel - buy valium online with mastercard

Anonym sa...

Blogger: Bloggfrossa & Mannen som blev trött... - Skicka en kommentar buy generic prednisone - cheap prednisone http://www.ourdailybreadmarket.net/#cheap-prednisone

Anonym sa...

Blogger: Bloggfrossa & Mannen som blev trött... - Skicka en kommentar generic soma - cheap soma no prescription http://www.emprendiendoideas.com/#cheap-soma-no-prescription

Anonym sa...

Blogger: Bloggfrossa & Mannen som blev trött... - Skicka en kommentar ativan overnight - lorazepam cost http://www.ativanonlineoffer.com/#lorazepam-cost

Anonym sa...

Blogger: Bloggfrossa & Mannen som blev trött... - Skicka en kommentar buy prednisone online - buy prednisolone http://www.ourdailybreadmarket.net/#buy-prednisolone

Anonym sa...

Blogger: Bloggfrossa & Mannen som blev trött... - Skicka en kommentar cheap acomplia diet pills - acomplia pills http://www.a6soft.com/#acomplia-pills

Anonym sa...

Blogger: Bloggfrossa & Mannen som blev trött... - Skicka en kommentar meridia pills - buy meridia online no prescription http://www.meridiaordernow.com/#buy-meridia-online-no-prescription

Anonym sa...

Blogger: Bloggfrossa & Mannen som blev trött... - Skicka en kommentar order lorazepam - purchase ativan http://www.ativanonlineoffer.com/#purchase-ativan

Anonym sa...

Blogger: Bloggfrossa & Mannen som blev trött... - Skicka en kommentar acomplia no prescription - generic rimonabant http://www.a6soft.com/#generic-rimonabant

Anonym sa...

Blogger: Bloggfrossa & Mannen som blev trött... - Skicka en kommentar sibutramine online - sibutramine for sale http://www.meridiaordernow.com/#sibutramine-for-sale

Anonym sa...

Blogger: Bloggfrossa & Mannen som blev trött... - Skicka en kommentar buy rimonabant - buy rimonabant online http://www.a6soft.com/#buy-rimonabant-online

Anonym sa...

Blogger: Bloggfrossa & Mannen som blev trött... - Skicka en kommentar ventolin no prescription - ventolin online http://www.ventolinforsaleonline.com/#ventolin-online

Anonym sa...

Blogger: Bloggfrossa & Mannen som blev trött... - Skicka en kommentar prednisone no prescription - prednisone online http://www.ourdailybreadmarket.net/#prednisone-online

Anonym sa...

Hi, MoxoredapeTox propecia sale - buy generic propecia http://www.wheretobuymedsonline.com/propecia/

Anonym sa...

Hi, MoxoredapeTox order sibutramine online - sibutramine without prescription http://www.amaryllisgarden.com/#sibutramine-without-prescription

Anonym sa...

Hi, MoxoredapeTox lasix online no prescription - furosemide no prescription http://www.jacksbackyarddallas.com/#furosemide-no-prescription

Anonym sa...

Intersitial Cyctitis Drugs prednisone without prescription - prednisolone no prescription http://www.prednisone4sale.com/#prednisolone-no-prescription

Anonym sa...

Consumer Research Diet Pills prednisone asthma - prednisone 5mg http://www.prednisone4sale.com/#prednisone-5mg

Anonym sa...

Hello, cheap effexor online - buy effexor without prescription http://www.effexorcostonline.com/#buy-effexor-without-prescription

Anonym sa...

Hello, buy generic finasteride - order finasteride http://www.wheretobuymedsonline.com/propecia/

Anonym sa...

Nebraska Orthopaedic Sports Medicine order acomplia - buy acomplia no prescription http://www.buydiscountedisotretinoin.net/#buy-acomplia-no-prescription

Anonym sa...

Otc Medication For Opthalmic Problems rimonabant online - acomplia 20mg http://www.buydiscountedisotretinoin.net/#acomplia-20mg

Anonym sa...

Hello, buy isotretinoin online no prescription - isotretinoin for sale http://www.josoclasolucio.com/#generic-isotretinoin

Anonym sa...

Hello, price of generic lipitor - buy lipitor online no prescription http://www.costoflipitoronline.net/#buy-lipitor-online-no-prescription

Anonym sa...

advitleva quetiapine online - quetiapine without prescription http://www.seroqueldiscounts.com/

Anonym sa...

advitleva generic seroquel online - generic quetiapine http://www.seroqueldiscounts.com/

Anonym sa...

advitleva generic propecia online - order propecia online no prescription http://www.bestpricefinasteride.com/

Anonym sa...

dalsCleax cheap soma online no prescription - generic soma for sale http://www.recipesandfamily.com/#generic-soma-for-sale

Anonym sa...

dalsCleax buy cheap plavix - cheap plavix pills http://www.plavixonlinediscount.com/#cheap-plavix-pills

Anonym sa...

Was Barney On Drugs sibutramine for sale - buy meridia http://www.meridiaonlineorder.net/#buy-meridia , [url=http://www.meridiaonlineorder.net/#meridia-online ]meridia online [/url]

Anonym sa...

tfv sertraline for sale - order sertraline online http://www.zoloftonlinesales.net/#cheap-zoloft, [url=http://www.zoloftonlinesales.net/#cheap-zoloft]buy cheap zoloft [/url]

Anonym sa...

tfv order terbinafine no prescription - lamisil pills no prescription http://www.lamisilonlinerx.net/#cheap-lamisil, [url=http://www.lamisilonlinerx.net/#cheap-lamisil]cost of lamisil [/url]

Anonym sa...

sob buy gabapentin no prescription - gabapentin 300mg http://www.neurontinonlinesales.net/#gabapentin-300mg , [url=http://www.neurontinonlinesales.net/#gabapentin-for-sale ]gabapentin for sale [/url]

Anonym sa...

xrh order strattera - cheap strattera http://www.stratteraforsale.net/#cheap-strattera , [url=http://www.stratteraforsale.net/#order-strattera-online ]order strattera online [/url]

Anonym sa...

Hello, order klonopin - klonopin without prescription http://www.stationcoffeeandtea.com/#klonopin-without-prescription , [url=http://www.stationcoffeeandtea.com/#klonopin-online-pharmacy ]klonopin online pharmacy [/url]

Anonym sa...


3 order cymbalta online - price of cymbalta http://www.cymbaltaonlinerx.net/, [url=http://www.cymbaltaonlinerx.net/]order cymbalta [/url]

Anonym sa...

6, klonopin without prescription - generic clonazepam http://www.klonopinonlinediscount.com/#klonopin-without-prescription, [url=http://www.klonopinonlinediscount.com/#generic-klonopin-online]buy cheap klonopin[/url]

Anonym sa...

3, imitrex for sale - order imitrex online http://www.imitrexonlinebuy.com/#sumatriptan-without-prescription, [url=http://www.imitrexonlinebuy.com/#sumatriptan-without-prescription]imitrex sale online[/url]

Anonym sa...

6, cheap adipex - cheap adipex http://www.costofadipex375.com/#adipex-generic, [url=http://www.costofadipex375.com/#adipex-generic]adipex generic[/url]

Anonym sa...

The роst prοviԁeѕ
ѵerifieԁ nеceѕsaгу to us.
It’ѕ quite useful аnԁ уou really are nаtuгаlly extгеmely κnowledgеаble
in thiѕ aгea. Yοu hаνе got openеd up my
eyes tο be able to νarуing views οn thiѕ kіnԁ оf matteг
usіng іnteresting and ѕounԁ written cοntent.
Also see my web page :: Cialis Online

Anonym sa...

14, [url=http://www.autobankla.com/] Generic Effexor [/url] - Order Effexor - venlafaxine online no prescription http://www.autobankla.com/ .