måndag, mars 05, 2007

Styrelsen

I fredags kväll betsade jag bänkskivan jag var och kapade till hos "dvärgen" på Hornbach. Det luktade hård boffar-kvart i mitt vardagsrum så jag ställde ut skivan i trapphuset. En kvart senare hör jag att det är ett jägarns hallaballo i trappuppgången. Det härjas så att säga.

Jag hör hur nån sur jävel öppnar fönstret i trappen för att vädra (jävligt nödvändigt) ut den fasansfulla lackdoften. Jag orkar inte gå ut och starta en beef men min än så länge obeefade grannar så jag tar det kool.

Innan det är dags att nana går jag ut för att ta in grejerna och kan redan i mörkret se gnället lysa på en stort fett klagobrev fastsatt på min bänkskiva.

Jag tänder och läser följande:

Hej!
Det är förbjudet att ställa grejer i trappen, speciellt målade grejer som luktar lacknafta.
/Styrelsen

Alltså, det var det sämsta klagogram jag varit med om. Oproffsigt, bristande trovärdighet och oerhört barnsligt. Brr, jag ryser. Jag har med en riktig morsgris till granne att göra. En med såpass lite kuk att han är tvungen att ta backning av sitt gnäll med styrelsens underskrift.

Killen är med som suppleant i styrelsen. Suppleant. Ersättare. Skön SSU-style att börja jiddra i styrelsens namn så fort det är nåt. Kunde han inte bara skrivit sitt namn.

Idioten i fråga måste vara helt bortmongad i skallen. Jag är väl inte dummare än att jag förstår att han knappast samlat ihop till föreningsstämma kl 23 på en fredag. Jag blev så förbannad när jag ältade det.

Jag misstänkere fleppot som gnisslar på med sin jävligt o-smutta logdansmusik varenda lediga stund som skrev lappen. Killen klär sig i lusekofta vilket i sig är en anledning nog att ta till handgemäng. Troligen kom han hem, duktigt sugen att kränga på sig folkdräkten och låta sina feta fingrar smeka violinhalsen och gnissla sig själv till omusikalisk utlösning från 1875. Så känner han lackdoften och blir provocerad. Så modernt att det bara måste ställas till med klagkalas.

Min spontana reaktion var att jag skulle låta lappen ligga kvar i protest. Sedan tänkte jag att jag skulle gå ner och lägga den på min nittioåriga grannes rullator, men eftersom hon är den enda granne som aldrig skulle komma på tanken att klaga över något lät jag bli. Istället slängde jag lappen och kastade en förbannelse över svinet på våningen över. Smädade honom utan hans vetskap.

Blev sugen på att motadressera med en lapp som skulle lyda något i stil med:

Hej!
Det är tyvärr inte tillåtet att spela instrument så det låter i trappen, speciellt om det är bögig folkmusik och "musikern" i fråga spelar så uselt att man vill spontanmörda hans katt.

/Styrelsen

Men jag höll igen. För oraffinerat och olikt mig. Den som känner mig vet att hämnden kommer. Jag har tid på mig. Någon gång kommer det. När man minst anar det. Så har det alltid varit och jag nöjer mig inte med en liten pisshämnd. Jag har ett måtto, att alltid hämnas minst tre gånger så grovt. Göra ett statement.

Jag vet inte hur man mäter upp tre gånger på en surlapp. Hade jag varit yngre hade jag övervägt att bajsa i torktumlaren när han har tvättpass men det skulle vara så barnsligt.

Rent spontant känns det väl som att hans bil kan få sig en balle snyggt inristat på motorhuven eller liknande. Mer sofistikerat.

51 kommentarer:

Anonym sa...

*Gapskrattar* Förstår SÅ väl hur du känner. Hade han inte stake nog att knacka på dörren och säga ifrån utan han smög precis utanför dörren för att sätta upp en lapp?

Fast din lapp med violingnisslandet borde du ju skriva och sätta upp på hans dörr ;)

Anonym sa...

Måste hålla med om att det var jäkligt dålig stil att inte knacka på dörren och prata med dig direkt. Det är ju så himla lätt att reda ut allt på en gång då. Att lägga lappar skapar bara osämja.

Måste dock gnälla lite också och tycka att det var obetänkt att ställa ut bänkskivan i trappen. För en allergisk människa kan det innebära en resa till akuten. Inte så roligt att inte kunna ta sig in i sin egen lägenhet utan att få ett allergianfall. Men det ger ingen rätt att klämma dit en lapp istället för att prata med dig.

Anonym sa...

Haha, roligt. Sicken mes..

Passande ordspråk: God forgives, MickeBike doesn't!

Karin sa...

HA HA HA! Det roligaste jag läst på länge! Kan du inte "råka spilla" lite sur mjölk i hans brevinkast?

mikebike sa...

veronica: ja han satte bara upp en surlapp. jag är bättre än så;)

Anonym: Allergisk schmallerisk. SÅ jävla mycket luktade det inte. Alltså om det skulle innebära en resa till akuten är det läge att flytta till hydda i skogen för då skulle ingen form av renoveringsarbete vara möjligt. Det luktar mer i tvättstugan än min bänkskiva gjorde. killen ville bara utöve lite "makt". Fucker!

dabomb: mmm... en riktig urmes! bra ordspråk btw, såhär i ordstävens glada dagar.

karin: hahaha... eller krossa vitlökskapslar under hans dörrmatta... ;)

Anonym sa...

Måla om hans dörr med nån färg som luktar riktigt jävligt. Och sen sätter du upp en arg lapp från styrelsen. Eller ännu bättre - springer till styrelsen och tjallar.

Anonym sa...

men du mikebike, du hade säkert lackat ur om någon annan förvarat sina saker i trappan? för jag kan också föreställa mig ett inlägg där du är den andra parten, dvs ondgör dig över att folk är så obetänksamma att de använder gemensamma utrymmen för sina egna saker.

Anonym sa...

Låter som den genomsnittlige medlemmen i en innerstads-BR tycker jag. Förorten må va långt från allt, men man slipper kulturkoftor och annan konstigt styrelseskit. Det bästa råd jag kan ge dig är att flytta ut till betongen, där slipper man en massa knas av typen 'städdagar' och 'gårdstalka'. Lappar är det ingen som skriver - snarare tänker man: schmuckt, ett badkar i trappen - då passar jag på att dumpa min trasiga micro.

//petra

AnnaPanna sa...

Typiskt surgranne ! Om han nu ogillade din bänkskiva - så skulle han beväpnad med fiolen knackat på och sagt sin mening. Men kanske är han rädd för dig ? ser du ungdomlig och förmodat benägen att lägga en spark i skallen på oförvitliga medboragre, ut ?
Fast du har det ändå rätt bra, Mikebie....
Kom i gen när du har det som i den lilla fina lapp-byn där familjen totalmongo-Grönmark eller om det var -lund, härjar. Såg ni Inside i förra veckan ?? Snacka om totalsvenskflathet som övergått i ren o skär idioti ! Hur kan man låta en by terroriseras av en familj som så uppenbart har mentala problem (allvarligt!). En gammal gubbe o hans 6 eller 7 vuxna avkommor i en sunkig stuga, skjutande på o jävlas med alla runt omkring sig i åratal. Det var som att se ett gäng rejält störda babianer. Bara sättet dom hade att att uttrycka sig....
Man får en viss förståelse för användningen av Molotovcoctails i fredstid. Som grannarna tydligen blivit erbjudna att köpa av sympatiserande medmänniskor inom "mototcykelrörelsen". Detta är ju en krigszon dessutom. Varken mer eller mindre. Så SJUKT ! att det får gå så långt. Och alla byråkrater som bara skyfflar ärendet.... jag abdikerar snart som människa. Fy f-n.

Anonym sa...

Be styrelsen om ett beslut eller en rekomendation om musik på kvällstid? Herr suppleant är säkert med och slickar kaffekopp på varje möte och bör förstå vem det gäller...

Alternativt får han protokollet om han, mot all förmodan, missat mötet och se sin fortsatta karriär i styrelsen hotad. Slå där det känns!

SSSU-style är ett hedersomnänande som inga lusekoftsmuppar är förtjänta av. Inom SSU lyssnar man inte på sådant småborgerligt skit. Möjligen för att lära sig vem man skall baktala i tvättstugan då.

Anonym sa...

PS när du gör ditt anonyma men formella klagomål måste du unerteckna det "Vän av ordning".

Att bli påhoppas av en vän av ordning skär skönt i betonghäcken.

AnnaPanna sa...

Och en sak till:
- välkommen till bostadsrätten.
Kan trösta dig med att det TROTS allt, är bättre med en Styrelse i en bostadsrättsförening, än att torktumlas i den sk. Allmän nyttan. Generellt.
Men det är som med allt annat: man får den styrelse man förtjänar. Så sätt dig där själv och/eller se till att några någotsånär rätt funtade grannar kommer in.

Anonym sa...

Om den nu inte luktade så mycket, varför ställde du ut den i trappen?

mikebike sa...

josh: det låter så omständigt. dessutom bara två ggr värre;)

siglavy: näe hörru. jag skiter totalt i sånt. for real. isåfall skulle jag bitcha om tusen grejer hela tiden.

petra: "schmuckt, ett badkar i trappen - då passar jag på att dumpa min trasiga micro" mohahahahahhahaaha!!!

annapanna: ja fy fan vad galet. nån borde investera i ett snipergevär och blåsa hål i skallen på hela familjen.

luca: hahaha väbn av ordning är mycket kul...

sockerdricka sa...

Men hallå, det känns ovanligt korkat att ställa ut den illaluktande bänkskivan i trappuppgången av alla ställen. Varför inte på balkongen t.ex?
Den luktade ju uppenbarligen för illa för att du skulle vilja ha den hemma, men inte tillräckligt illa för att dina grannar ska få gnälla när det börjar sippra in mysko dofter genom deras brevlådefack?!
Nä, det här köper jag fan inte! Basta. :)

mikebike sa...

annapannaigen: ahhstyrelsen har ingen sådan makt att de kan välja vem som kommer in och inte. det är bara nåt de tror sig ha.

anonym: för att den luktade lite för mycket för att det skulle vara skönt att ha den i tv-rummet och för att min dotter låg och sov i rummet intill. man bor ju inte i trappen liksom. dessutom stashas det barnvagnar, pulkor, leksaker och rullatorer i hela jävla trappen (bland annat av suppleanten själv)

mikebike sa...

sockerdricka: ehhhh det luktade fan inte genom några dörrar här inte. jag kollade och det luktade inte på nåt annats våningsplan ens. vägg i vägg med mig bor ingen. dessutom luktade det under en dryg timme. whats the fuss.

AnnaPanna sa...

"Vän av ordning" är underbart ! Hade också glömt den gamla fina signaturen som berättigar till precis hur fula angrepp som helst. Tack luca.
Och som Vän av Ordning:
-Sockerdricka m.fl. har missat själva poängen - TROR JAG - med själva blogginlägget. Lukt/skiva/ställa ut i trappen= inte grejen. Grejen= hur man som granne hanterar fenomenet. Typ.
Är det så mikebike ?

AnnaPanna sa...

Återigen mikebike:
- skärpning! koncentration! Läs !
Jag påstår inte att styrelen bestämmer vem som kommer in nånstans. Vad jag kan minnas.
Jag vet hur det funkar.
Och vad menar du med "som kommer in" ?
- i styrelsen eller i huset ?

Nå.
- du bor väl i en lägenhet?? så du inte bara occuperat en lya eller bor i ett av förråden ?
-om du bor: VÄLJ. Ställ upp själv. Lobba inför styrelsevalen, what ever it takes.
Eller: tig o lid. Dvs. som alltid.
Styrelsen "väljer " inte vem som får bo. Men lite försvårings möjligheter har man allt. Har man som påtänkt boende ex. betalninganm, lista hos Farbror Blå osv så blir det LITE knepigare. Styrelsen har en smula möjligheter att påverka på olika sätt. Undertecknad vet av egen erfa. Men man bestämmer inte rakt av vilka som får bo. Das ist korrekt.

mikebike sa...

annapanna: det är rätt. han får gärna sura. ,men han kunde skrivit sitt namn och inte styrelsen. det är lite det det hela handlar om.

Anonym sa...

Hahaha!! För det första skulle jag ha velat sett hur din blogg skulle ha sett ut om Lusekoftan knackat på dörren en fredag 23 och gnällt över lackdoften i trappan.
Man kan tycka mycket om lapplämnande grannar. Men min erfarenhet är att knackande grannar är fan 5 resor värre.

Sen tycker jag att det hade varit intressant om du hade gått till motangrepp i form av lapp. Råkade se Kalla fakta igår om folket uppe Tånedalen som håller på med seriös grannfejd. Hahaha!! Hade varit roligt om ni fick värsta grannfejden med glåpord och spottloskor ... fast i lapp-format i trapphuset.
*garvar*

Anonym sa...

Trapphuspolis. Sopspion. Spårvagnskontrollant. Tre orena yrken. Hade det varit på medeltiden hade dom tvingats bo i särskilda läger en bit utanför stan. Tillsammans med dödgrävarna, bödlarna och garvarna.

Vi på Kantarellen sa...

Du får helt enkelt flytta till Nybban. Här blir en tre ledig i våningen under mig. En tjusig trea med två kakelugnar. Och i det här huset ställer vi ut all mög vi vill i trapphuset och ingen klagar. Skulle det stå en soppåse utanför dörren, så tar nästa person som går förbi den med sig till soptunnan.

Storstäder är överskattat! För egentligen borde det vara en dröm att få bo under mig!:-)

Anonym sa...

Hahahaa. Klockrent Mike!
Lusekofta måste vara ett vitt papper när man har en beef med en granne. "Knacka" på bara...

Fabbe sa...

Har du ingen balle du kunde ställa ut den på då? Jag fattar inte varför du skulle ut med skiten i trappen, om du vet att du har psykon i huset, det är som att be om en lapp på brädan liksom. Om det inte luktade nåt hade du väl kunna haft den i lägenheten.

Kom igen Mike fan du kan bättre än så här,

AnnaPanna sa...

Vare Kalla Fakta ???? fick för mig att det var Inside eller Insider med Asch-so-arg-ich-bin-berg.
Vi snackar Grannfejden i lappträsk.

Anonym sa...

Du skulle klistrat lappen på hans dörr och strukit över lacknafta och skrivit "dålig musiker".

Anonym sa...

Precis! Grejjen är ju det att han skrev styrelsen och inte gk´jorde som Mike, dvs. surbloggade om det på internet. Mycke snack, lite verkstad...

Anonym sa...

Du ska nog akta dig för the fiddler on the övervåning... han har klass han har stil - det är inte alla som vet att VargBengts is the new black. Dessutom, som man brukar säga: Bättre än granne, som står dig nära än en broder som står dig fjärran. Eller som jag brukar säga: Gör dej inte till domare över din granne förrän du har gått två månader i hans mockasiner.

mikebike sa...

fabbe: lägga va att regissera mina blogginlägg tack! ;) dessutom sa jag att den luktde lite för mycket för att ha den i lägneheten men inte så att det döde allt liv i fastigheten. fan vad det hängs upp på saker här nu då.


ninaiscool: just precis;)

Anonym sa...

"Det osmutta fleppot". Detta skola bli titeln på min framtida självbiografi.

Anonym sa...

pah! hade jag ställt ut en bänkskiva i trappen så hade den blivit stulen.

Martina sa...

Du kan det där med att uttrycka dig du :) Bra med orden.
Sura på. Det är skoj.
*Flinar stort som f-n.*

Anonym sa...

ps. tänk om lusekoftan är en av dina läsare. vore inte det toppen? hur tror du han skulle hantera den situationen? lämna in en motion (eller hur ni bostadsrättsföreningsmedlemmar nu gör) om att strypa föreningens bredbandsuppkoppling?

Anonym sa...

Känns skönt att våra surlappsfleppon i alla fall skriver under med namn och lägenhet.

Väntar du på att lusekoftan tänker olja om sin lågudgetkopia av en Stradivarius innan du hämnas?

Anonym sa...

Äh... det var nog inte Kalla Fakta. Jag rör ihop alla programmen. Det var Herr Aschberg i alla fall.

Anonym sa...

HAHAHA.. Du MÅSTE skicka ditt svar till grannen... Den var ju klockren :) Den toppar klart rangordningen för "Vän av ordning" noteringar :)

Anonym sa...

Fan Mike. Mitt i den här villervallan om det var rätt eller fel. Och vem som gjorde vad coh varför så glömmer vi bort det elementära. Nämligen hämnden.

Bida din tid och så strikea när det är läge. Må vara klorin i maskinen när han tvättar eller att beställa gayporr till hans dörr. Hämnden... Orättvis eller inte. Det är essensen i hela storyn.

Fabbe sa...

Vafan nån måste ge dig directions nu när du börjar bitchslappa dina byggmodellsbyggande fiolpsykon på övervåningen när det är du som tabbat dig. Du får inte sjunka ner till nåt standardiserat analt mongognällande som vilken jävla idiot som helst från Borås eller Eskilstuna med tribaltatuteringar och fjolårets Beckhamfrisyr. Du är bättre än så, kom igen nu, back on track

Anonym sa...

om folk kan ställa ut sin illaluktande soppåse i trappuppgången så är väl en lackad bänkskiva ingenting.

Anonym sa...

"Lappen". Kan det bli mer svenskt? För rädd/feg för att ta det absurda steget till faktisk kontakt med annan individ så lämnar man en lapp. Slår vad om att mongot i fråga tillbringar duktigt med tid bakom kikhålet i dörren också.

mikebike sa...

fabbe: jag som tabbat mig? är du dum i huvudet eller? tur du inte är min granne ;)

anonym: jess, faktum är att grannen i fråga ställer ut shit i trappen hela tiden. sopor luktar också. fuck him sideways!

Fabbe sa...

Men vafan då, det var ju du som ställde ut den nylackade plankan i trapphuset inte din granne.

mikebike sa...

fabbe: låt oss klargöra. jag lackade för att han skrivit en lapp och skrivit under med styrelsen. jag kunde fan ha kletat in väggarna i bajs och hade ändå surat om han tar sig friheten att skriva under med styrelsen. men nu hittade han på egna regler. hade han stört sig på det hade han kunnat klinga på. om detv ar försent hade han kunnat göra det dag2. fattar du inte grejen?

dessutom så tycker jag itbe att det var fel att ställa ut den i trappen eftersom 1. jag bor ensam på mitt plan och den stod inte i vägen. 2. det luktade inte så jääävla mycket och absoliut inte in genom någons brevinkast 3 han bor inte i trapphuset utan i en lägenhet. 4. om han skulle se över sina egna rutiner så kan jag anmärkla på att han låter sina katter vara i trappen JÄMT, ställer ut sopor som han tar nästa gång han ska ut, stashar vagn,pulka opch barnleksaker längst ner i trappuppgången.

fan vad jag hatar brorduktigfasoner

Anonym sa...

Olla lusekoftans dörrhandtag.

Fabbe sa...

Ja men för satan, jag har förstått din poäng för länge sen. Min poäng är att jag tycker det känns lite skitnödigt att gnälla över psykots töntiga lapp. Tycker helt enkelt att dina inlägg brukar hålla högre klass.

Ska vi släppa den här brädan nu

mikebike sa...

grison: oj, du skulle bara veta.

fabbe: man kan inte gilla allt här i världen...

Anonym sa...

Due. Hade en likadan granne som klagade på bristande hänsyn om jag (typ) andades för högljutt efter klockan 20 på lördagskvällarna, lade lappar i min brevlåda och undertecknade dem med "styrelsen". (Jo, tjena?)

Skön hämnd att känna hyresvärden och dra hela saken till hyresnämnden eftersom det inte direkt var första gången hon trakasserade grannar. Hon är ute nu. Finns inget bättre än att känna hornen växa ut, muahahahaaa...

Anonym sa...

Om du varit min granne hade jag öppnat din dörr och slängt tillbaks brädlappen där den hörde hemma.

Anonym sa...

Fabbe; what a fuck, dra om du inte gillar det. Iddi

Anonym sa...

bra grejor. jag föredrar den hederliga "gammal-filmjölk-i-brevinkastet-metoden", men smaken är som bekant delad.

mera våld!