fredag, augusti 31, 2007

Inredningsfunderingar

Allt har sin tid och allt går i cykler sägs det.

När fan är det dags för drakglasbord att återinträda i inredningstidningar undrar jag. Senast måste ju varit på Sagan-om-ringen-tiden så det börjar bli dags. Jag kan ha fel men det känns som det svenska folkhemmet börjar törsta efter gothig fantasyinredning. Varje inredningsdesigners våta mardröm.

Mmm... leker med tanken.

Fan tänk att köpa på sig en paradvåning i Vasastan och dörna in tjock med knotkandelabrar, döskallelampor, tempelpelarpiedestaler, fräcka oxhudsgardiner och en riktigt präktig orchsoffa av hörngruppsmodell. Det skulle vara nåt det.

Ok man ställer sig frågan: Finns det någon människa som INTE håller på med saddosex eller driver någon form av skruvad fetishverksamhet som på riktigt tycker det är skönt att möblera sitt hem med drakglasbord och dylik inredning?

Men helt ärligt. Hellre det är att släppa in Simon Davies och Tomas Cederlund (treans inredningsgaykillar) att kladda ner sitt hem.

26 kommentarer:

Anonym sa...

Ohmigod, ohmigod, det var ta mig fan det fulaste bord jag någonsin sett. Fanns det prisuppgifter? Kunde vara kul att veta vad något så groteskt säljer för.

celina sa...

Hähä! Fast vaddå? Sådan inredning har väl typ alla på mtv? Ozzy och Bam har det i alla fall.

jansson - sa...

Välkommen hem till min lejonkula ;)

Nemo sa...

Atlantic Möbler på Karl Johansgatan is the shit - dess sortiment får orchvaser och Balrogmöbler att framstå som ren Feng Shui...

Gipskatten sa...

Sista jag var där, 95, fanns det en hel del sådana här fina prylar på SHOCK. Drakbord, glaskulor och Getta grip skor. Jag tror att de har Yngwie Malmsteen som inköpschef.

Jag vill minnas att i den butiken fanns allt utom självkänsla. Ändå var det det som alla gick dit för att köpa.

samson sa...

jjag vill ha en
http://www.ohgizmo.com/2007/08/23/safe-bedside-table-great-for-peace-of-mind-and-occasional-overnight-beatings/

Tutte i blåbärsskogen sa...

Hm.... tror inte heller att jag skulle vilja ha det bordet.

Liiite svårt att damma!

Ozzy sa...

Alla hårdrockshem bör och skola ha sådan inredning. Jag måste styla om hela mitt hem nu.

Shadow sa...

Den skulle göra sig ganska fin som en staty, utan glasskivan. Man kan kanske placera potatisskålen i händerna i stället?

Anne sa...

Jag säger nej till glasbord men frågan är om inte drakglasbordet är bättre än glasbordet. Lite mer ironi, får man hoppas.

Anonym sa...

En fantastisk sida för oss göteborgare: http://www.dagensvits.nu/

Läs, njut och bli trött...

ullis sa...

Personligen motsätter jag mig föremål som överhuvudtaget involverar drakar iförda rustningar. Det går inte ihop! Annars så är drakar fina. Jag skulle aldrig lita på någon annan, alls, att inreda mitt hem. Men visst finns det en drake eller två härinne.. (inget bord dock)

mikebike sa...

cat: det var ganska billigt tror man kunde knipa det för strax under tre papp.

celina: hej hej... haha det har de väl ändå inte. ozzy är ozzy - han kan ha vad han vill.

jansson: ahhahahha

nemo: du jag var nyligen och gjorde studiebesök på atlantic för att peka och skratta. kanske kommer den storyn här men fan jag tycker nog fantasyinredningen spöar skiten ur grekiska kolonner och snäckformade sängramar.

gipskatten: hahahaha fan vd bra sagt. allt utom självkänsla. så sant så sant.

samson: länken funkar inte. maila.

tutte: ja men det bordet är nog tänkt att bli fräckare och fräckare ju mer damm det samlar.

ozzy: skicka bild sedan. före/efter du vet;)

shadow: ingen dum ide;)

anne: haha lite så ja, men jag vill fan inte ha in ett drakbord för den goda ironins skull;)

anonym: vet inte om jag pallar en gbg-vits-sida. hatar käck göteborgshumor. det får mig att kämmas för mitt ursprung.

ullis: har du drakar hemma? kinadrakar då eller fräsiga fantasydrakar??

Syster Bitter sa...

Måste bara få säga att du är roligast. Av kanske alla. Sådär ja, nu var det sagt. =)

Rens sa...

Nån jävla motreaktion måste ju komma på de senaste årens medelklassängliga tema med Barcelona, Superellips, Sjuan och Bumling. Allt vitt mot vit bakgrund. Ibland käckt brutet med en röd Kartell-lampa. Detta är vår tids allmogeträsk.

Välkomnar all revolt mot detta. Come drakar och demoner, come plastvinrankor och pizzabågar. Come gammalt vrakgods och verktyg på väggarna.

mikebike sa...

syster biter: tack för det hörru. en smula överdrift kanske men det skiter jag i... wohoo;)

rens: haha ja plastfrukter och pizzabågar. fan ser fram emot att kolla in ditt nya hem snart;)

Luca sa...

Bara Arnold/Conan kan ha sådan heminreding och komam undan med det.

Tänk på din dotter- hon kommer bli en pizzaslukande, hårdrocksnörd med allvarliga fantasyintressen om du köper sådant skit. Kanske tom lajvare!!!!!
Det lägsta av det lägsta. Mike skona henne.

el guapo sa...

Oh, tip of the iceberg man. Va på Formex-mässan i helgen. Två, tre svinstora montrar med draktroner, svärd och orchmöbler. Goth är den nya landsortsplågan.

Magnus... sa...

Själv kan jag inte låta bli att förundras över detta Goth mode som breder ut sig.

På samma gång som det värmer mig djupt in i hjärteroten och jag vet med mig om att mitt hårdrocks pojkrum skulle fått en helt annan dimension om dessa alster funnits då.

Samtidigt vänder sig något i magtrakten och jag vet med mig att om något liknande detta kom in över min tröskel, så skulle jag försäkra mig om att det aldrig lämnade barnens rum.

Coolt och vidrigt på samma gång.

Jessica sa...

Jösses, jag tror att det är asmånga som har drakbord. Visserligen så tror jag att singelkillar i svart långt hår och svart skinnkappa (och ja, man ser dem på stan ibland) är överrepresenterade bland drakbordsägare. Deras sexuella läggning vet jag ingenting om. För jag håller mig på behörigt avstånd

Anonym sa...

Äntligen! Har länge letat efter ett bord till min "Satan Throne" på www.spellowhouse.com (Product category -> Furniture)

jenny norr sa...

Jag åminner mig en bild jag sett på en säng...ingen drake i närheten där, men väl gigantiska penisar. I trä. Hörnen var höga och...täljda penisar. Sånt har folk också i sina hem. Värt att nämna, tycker jag allt.

Märta Bus sa...

Hahaha, jag såg ett sånt bord i skyltfönstret på explosion på 2:a långg idag, hahaha. Du får gå dit och shoppa!

Anonym sa...

Ett sånt bord går för ca 2500 här i Malmö. Gick precis förbi ett.
Såg faktiskt en tjej köpa en medelstor drake (hade inte ens någon funktion, bara någon glaskula i käften) inne på Sci-Fi bokhandlen på Vallgatan.
Stod och tittade på henne en stund. Hon var jette-tjåkk, hade färgat håret både svart o blont lite hit o dit, hade metal t-shirt modell för stor och en jette-tjåkk pojkvän som pratade amerikanska.
Jag ville smälla fast en webbkamera med sugpropp på i pannan på henne. Jag vill se hennes vardag. På tryggt avstånd med skärmat IP...

Anonym sa...

Ärligt talat, hellre en drake i hemmet än det skit vi ser dom inreder hemmen med i tv-programmen. Hem för fjollor och modetöntar som tror dom är något.

Men inte kommer jag köpa något drakbord, möjligtvis gjort det när jag var en hårdrockande fjortis.

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Jag vet inte.
Fortfarande.
Är det här bra?

/Klaus