fredag, augusti 03, 2007

Dvärgen

Var ute en kort sväng på stan för en stund sedan för att fixa lite grejer.

Jag hajjade till när jag för tredje gången fick syn på den korte tjocke dvärgen med slingad sleaze-frilla på hållplatsernas stortavlor runt om i stan. Holmens Herr och BMW verkar ha nåt samarbete. Jag tittade närmre och såg att det var den jävla tönten Mickey D. E-types kompis ni vet.

Han ser fan inte klok ut på bilderna. Men det är ju fint av minoriteter får komma fram i modereklam ibland. Undrar vad Lemmy tycker om honom egentligen.

På Grönsakstorget blev jag nästan påkörd av en rökherointant (grått stripigt hår, ringar under ögonen, utmärglad och håglös) som kom rasande in på Magasinsgatan i sin rishög, en Ford Taunus från inte igår. Hjärtat höll på att stanna för en sekund och jag tror banne mig att jag höll på att släppa ut en brun valpnos i kallingarna.

Jag såg kärringen i ögonen. Hon tittade tomt på mig, sträckte ut sin skrynkliga vänsterhand genom rutan, askade sin cigg och viftade lite blasé mot mig att passera. Så schangdobelt så.

Jag gick vidare och när pulsen nått normaltempo igen kom jag att tänka på hur jävla deppigt det skulle vara att lämna jordelivet via en Ford fucking Taunus av alla bilar. Det är liksom sämre än att bli nedplöjd av ett fyllo i en Opel Kadett. Hellre en Mustang, Jagga eller kanske till och med Dodge RAM (seriemördarskåpbil) isåfall. Även spårvagnsdöden är långt mer värdig än en Ford Taunus.

Hade jag fått välja bil åt Mickey D och E-type så hade det lätt blivit en Ford Taunus med fejkträpanel på sidorna, som i ett päron till farsa. Vilken syn det skulle vara.

Hahaha... fejkträpanel... svårt att toppa.

14 kommentarer:

Alley Cat sa...

Jag grät mig tydligen till sömns i över en vecka efter det att min far sålt vår blåa Ford Taunus Kombi 1982! Min saknad efter denna bil, utan träpanel, var oändlig och jag var, enligt mor och far, otröstlig...

Så snacka fan inte skit om Ford Taunus!!!

(Det värsta måste väl ändå vara att kasta in handduken genom att bli påkörd av en röd Ferrari med en lönnfet 50-taggare med back-slick bakom ratten... Tänk att stå vid pärleporten, knacka på och be att få komma in med förklaringen att man blev dödad av en penisförlängare!)

---

Allt är väl, btw! Du med?!?

Ulrika sa...

Har du sett den LP-formade bilagan som låg i G-P imorse? Där får dvärgen sällskap med Freddie Wadling. Om jag inte ser fel. Den bilden är betydligt coolare, faktiskt. Men det här samarbetet med BMW är märkligt. Så här stod det i Dagens Media igår: "Kolportörerna utanför Ullevi ska vara klädda i kläder från Holmens Herr och dela ut tidningar från BMW-cabrioleter." Det finns något mycket löjeväckande över det här. Tänk om dom lyckats kränga annonsplatserna till någon annan combo. Typ Buttericks och ICA Maxi. "Kolportörerna utanför Ullevi ska vara klädda i lösnäsor och dela ut tidningar sittandes i kundvagnar."

mikebike sa...

alley cat: hahaha lipade du när han sålde sin taunus. shit. det kan vara det sjukaste jag har hört. topp tre iallafall;) jotack jotack. det är prima med mig. skönt att höra att allt är väl.

ulrika: hahaha... ja men det hade varit mycket koolare. lösnäsor rocker vet du väl;)

Lintin sa...

Valpnos? Haha! I mina kretsar (kanske inte de finare, som du nog förstår) säger vi "sillhuvud" eller frasen "oj nu tittade en muräna fram och slickade kalsongen". Ganska äckligt, men ganska roligt just därför.

Anonym sa...

nettodöden då?

adde sa...

Jag har en polare som när han upplever något skrämmande illustrerar det med att göra en pussmun och trycka ut spetsen på tungan lite. Det är omöjligt att missa vad det är han menar, se efter själv i spegeln.

Buteo Buteo sa...

Jag var nära att bli dödad när ett fitnessfreak skulle köra om mig på cykel (jag cyklade också). Det hade varit något värre än en bil som ändå är rätt stor och tuff.

Spetsad av ett cykelstyre mellan Eklanda och Sisjön. Fy fan vad pinsamt.

Dödad av en person som inte ens kan se glädjen i att äta skräpmat oftare än en gång per år. Snacka om den ultimata förnedringen.

jenny norr sa...

"valpnos"!? *rafsar ner på en liten lapp som tyvärr kommer att tappas bort*

Nemo sa...

Dina spaningar i vimlet inom Vallgraven får ner mig i brygga... kan knappt bärga mig tills du levererar en bloggpost med rubriken:
"Lördag förmiddag - på Backaplan"
Men det krävs väl Wallraffning och så.. jag har några mysbyxor med passande loafers som du kan få låna för att smälta in...

Anonymoose sa...

Fan. Hela utlägget om Taunusen gav mig en vansinnig idé. Om jag blir klippt av en sportbil så vill jag bli begravd i ett kummel liggandes kvar i sportbilen (plus de delar av mig som inte riktigt lyckades ta sig in genom framrutan efter att vrålåket klippt mig i knähöjd). Då skulle arkeologer om ett par tusen år få en rejäl grej att fundera över. Dessutom skulle de förhoppningsvis missta mig för någon typ av kunglighet. Cred är cred, punkt slut.

nika sa...

ahhh....du skulle välja en "woodie" åt E type...ja varför inte..LoL. På tal om Ford...hade en vit LTD country squire wagon för några år sedan..en woodie....det aset vägde 3 ton och hade den rammat en..... roadkill big time.
Tack för rolig läsning

Rickard sa...

Mikkey D är kingen!

Anonym sa...

Fan vad mycket kommentarer du får. Nåväl, jag vill dock bara poängtera att en Taunus åtminstone är bakhjulsdriven, till skillnad från de två sista versionerna utav kadett. Dessutom var det en stryktålig bil. Ronny å Ragge, I rest my case.
Bra skrivet. /Pontus Lindberg

http://higge.blogg.se/

Anonym sa...

Haha, rågarvar åt hatattacken över Ford Taunus... klart tokroligt, hahaaa... jaa, som ägare av min tredje vet jag att alla har åsikter om dom, rätt kul att få läsa nån som tycker illa - övervägande brukar folk komma fram och gilla dom (och det händer rätt ofta). De är lite kultbil. Ah, det där var kul, haha. :-D //Mvh Hasse B