lördag, december 03, 2005

IKEA - familjedödaren

Det är så bra med IKEA. Man åker dit. Köper sin hylla, smart paketerad så att den får plats i bilen. Kommer hem och öppnar sin byggsats och blir helt jävla sinnesstörd.

Vem är ansvarig för manualerna egentligen? Bilderna visar ungefär hur möbeln ser ut, men det är omöjligt att veta exakt. Alla delar är ganska lika och man vet inte vad som är fram eller bak, upp eller ner. Inte förrän man nästan satt ihop skiten. Hur svårt kan det vara att märka delarna på något sätt? Alla klarar det, utan just IKEA.

När en barnhylla med tre enkla hyllplan tar tre timmar att sätta ihop vill jag bara döda klåparen som ritade manualen. Iallafall dra ut aset på går'n så att säga och bjuda på duktigt mycket bonk. Han/hon är ytterst ansvarig för mitt lördagshumör idag. Jag känner ilska och förbittring förgifta blodet i mina vener och enda sättet att få det ur systemet är att gapa och skrika.

Ska man verkligen behöva vara rymdingenjör för att bygga ihop skiten utan att bli galen?

IKEA affärsidé är att förse svenska folket (och hela världen för den delen) med byggsatsmöbler till rimliga priser. Frågan är bara om skilsmässa anses vara ett rimligt pris.

Jävla Ingvar!

10 kommentarer:

Anonym sa...

...och i samma ögonblick som man upptäcker att man har spikat fast alla tusen nubbarna på byråns FRAMSIDA tar man ett steg bakåt i rena ilskan. Och då, då trampar man givetvis in en stor spik i hälen (så att det knakar). Dom jävlarna.

Kissen sa...

*garvar*
Är det så illa?
Jag har haft tur med mina IKEA-möbler. Antingen har jag haft en vän till hands eller så har jag tjurat på tills skiten sitter ihop! hehe.
Har varit med om värre än IKEA en gång dock. Har aldrig sett en tv/stereobänk med så mycket små delar och knapphändig manual förut. Så IKEA är rena duplo-legot i jämförelse. Aldrig mer postordermöbler I tell you!
Hoppas det gick bra och att skilsmässan håller sig på avstånd!
;-)
/Katta

Mjukispolacken sa...

Tycker du överreagerar en smula.
Satte ihop några IKEA-hyllor för några veckor sedan och det var inga som helst problem.
Fast du kanske inte är så tekniskt lagd...

Anonym sa...

En del är skapta för IKEA andra inte...

Anonym sa...

Riktiga karlar använder inte manualen...

mikebike sa...

anique: du vet precis det märks. vi står över ikea. vi är bättre än så;)

katta: ok jag överdrev en smula. inte likt mig. det blir ingen skilsmässa men det var ne jävel till dålig manual.

softskipolski: intetekniskt lagd... det osar muck! det har fan inte med det att göra i detta fallet;)

empa: ja jag är då inte skapt för ikea. hate it. kan ha varit det fullsmockade varuhusbesöket som färgade lite av upplevelsen. vi fick cirkulera för att få parkering. och då är ikea inte kända för att ha den minsta parkeringen i stan.

hexx: ja det hade nog varit bra mycket enklare utan den röviga manualten.

Anonym sa...

Hade jag varit alldeles nykter... hade det kanske varit annorlunda, men.. IKEA rules... // Isa ,med andra som är onyktra, fast ändå inte! Vad är att vara onykter egentligen?!

Anonym sa...

så svårt är det väl ändå inte...?

Anonym sa...

Klarar man inte av att skruva ihop ikeamöbler ska man kanske inte köpa ikeamöbler...

Nästa gång kanske du ska överväga att köpa färdigmonterat, eller betala nån som kan hantera en insexnyckel.

mikebike sa...

ovän av oordning: you're hired bror duktig!