tisdag, december 13, 2005

Sony Ericsson

Borde ta ett allvarligt snack med den som är ytterst anasvarig för användbarheten i sina telefoner. Förut har de använt den snillrika no-knappen för att slå på/stänga av telefonen. Nu gränssnittet. Three strikes, then you're out.

Varje gång jag ska skicka ett sms så väljer jag "Meddelande - Skriv nytt" varpå jag får upp en meny med tre alternativ.

Jag skulle tro att man i 95% av fallen vill skicka ett sms men trots det så står MMS som första alternativ. Ok, jag fattar. Bokstavsordning. Men det är ändå mycket irriterande att när man överilar sig och trycker i förhand alltid hamnar på mms-alternativet.

Gnällig? Visst, men jag tycker det är så jobbigt när produkter som kostar mycket pengar kommit till på en bakfylla.

13 kommentarer:

Emelie sa...

Har också tänkt på det där, grymt irriterande..

Anonym sa...

Kan du inte programmera snabbkommandon till någon av sifferknapparna då?
Det kan man på min ultrausla Siemens , det borde vara standard det där, men givet kan de rucka på sådant för ett flashigare system.

Appropå mobiler så känns det som om de bara blir sämre och huvudpoängen är missad sedan några år tillbaka - ringa , svara o skicka lite text.

Nemo sa...

En fiffig lösning är att lägga Skriv nytt som en separat genväg (joystick åt höger) eller lägga det hela överst i Mina Genvägar


Värst vad duktigt allt blev...

Coffeetime..

tessan sa...

tydligtvis fler som irriterat sig på detta. så i min sprillans nya J300i kommer 'SMS' före 'MMS'. eller min & min, hämtade ut den på jobbets bekostnad igår. skulle aldrig komma på den befängda idén att köpa en sonyericsson med egna pengar ;)

Mjukispolacken sa...

Har en SonyEricsson t610.
Någon som stör är när man väljer att besvara ett sms. Vanligtvis när man skrivit klart ett sms trycker man på "fortsätt" och får därefter välja telefonnummer.

När man däremot svarar på ett sms har samma knapp bytt innebörd till "skicka". Vet inte hur många gånger jag skickat iväg halvfärdiga sms på grund av detta.
Det borde finnas en säkerhetslina så man får en chans till att bekräfta.

Suck!

Cliff Hanger sa...

Ha ha... dagens i-landsproblem. ;-)

mikebike sa...

visst är det i-landsproblem men vi lever ju i ett iland. vi kan ju inte lipa över u-landsproblem alltid... att sms-tjänsten ligger knöligt till är jämförbart med att förlora en arm i vissa länder.

ohhh pedro o nemo. nu ska jag alltså acceptera kass användbarhet och lösa problemet själv;) visst jag programmerar om gränssnittet så den passar mina behov... enkel espresso på joystick uppåt, stor stark till vänster, sms till höger och bloggen neråt... japp nu kan man inte ringa man kan i bästa fall videokonferera eller skicka ett vykort eller blåtanda lite skit till någon. en snubbe kom upp på jobbet och var nästan manisk när han berättade att han sålde övervakningsutrustning som kunde kommunicera med mobilen vart man än befann sig. han sa att han provat när han var ute och seglade... seglade!!! ok för oss med vodafone och comviq då vi som inte har iridiumtelefoner??

hahaha tessan, vad skönt att det händer nåt på det där jävla företaget ialla fall... jag tyckte iofs att jag såg en snubbe upphissad i en av flaggstängerna där häromsistens... kan det ha varit den ansvarige?

softskipolski: säkerhetslina ja.. du borde inte bara ha en du borde få 1 fråga folk runt om, 2 ringa en vän och 3 ta bort några funktioner.

emelie. skönt att ha dig på min sida.

Anonym sa...

På min telefon (w800) ligger sms före mms så det är lugnt.

Lär er skriva klart smsen innan ni skickar dem, så svårt är det inte.

Vad har du köpt dig för telefon mike?

mikebike sa...

k700i

Anonym sa...

Hallå! Sony Ericsson är naturligtvis i maskopi med operatörerna, kan det möjligtvis ha att göra med att mms är dyrare...! Har också k700i, klart nerköp (oavsett vad man hade innan...)!!

JOLLIS.TK sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Dan (gearhead) sa...

En lösning är att som jag inneha en ca 7 år gammal telefon som alltid fungerar och som inte kan skicka mms....Ett annat i-landsfenomen är att bankomatkön alltid viker av åt höger....

Anonym sa...

Okej, just k700i är ingen höjdare, det håller jag med om. Men min w800 är jag supernöjd med, lätt bästa telefonen jag haft!
Liten, snygg, grym kamera (2Mpix), mp3-spelare(som kan köras utan att telefonen är på, bra på flygplan och sjukhus) åsså kommer sms före mms i skicka-nytt-menyn :)
Men det bästa är ändå att när man skrivit klart sitt sms och trycker skicka så får man upp en meny där man kan välja att antingen knappa in ett nummer själv eller välja ett från adressboken. MEN man ser även de kontakter/nummer man senast skickat till så om man, som jag, skickar mycket till en viss polare så hittar man dennes namn direkt utan att behöva gå in i adressboken och leta upp det. riktigt smart!