torsdag, december 15, 2005

Julpaddan

Jag blir inte klok på världen längre. Den har blivit galen.

Inget år har kantats av så mycket naturkatastrofer, temperaturen är mildare än den någonsin varit i december månad och Paddan ( för nytillkomna läsare: en kassörska på hemköp) har blivit trevlig.

Kan det vara julen? Julpadda? Knappast troligt va.

Det är ingen idé att spekulera i de första punkterna men det här med att Paddan plötsligt bemöter mig vänligt luktar fisk lång väg. Det finns inte tillräckligt mycket pepparkakor på jordklotet för att dra upp henne på pluslistan. Trots det så log hon häromdagen när jag handlade och inte sitt karaktäristiska "mad-padd-leende" utan ett äkta. Inte minsta tjafs när jag fipplade i växelpengarna i deras cashguard (det brukar få igång henne rätt bra annars). Slutligen inga dryga gliringar ens när jag av min förstummelse glömde varorna på bandet och kom på mig själv först utanför butiken.

Jag fattar ingenting. Håller Paddan på med nåt sjukt mindtrick? Trevlig, otrevlig, supertrevlig, backfist typ. Nåt är det helt klart.

Hmmm... om inte... jag tyckte mig se en ny kille därnere häromdagen. Troligen praoelev. En liten spädis hur som helst. Han hade precis samma vettskrämda blick som Jon Voight i "Den sista färden". Tänk om paddan går loss med banjomusiken efter stängningsdags. Jag kan riktigt se framför mig hur paddan spänt upp honom med kedjor i charken. Hon iklädd sitt gröna förkläde och gummihandskar, skrikande "squeal like a pig boy" följt av ett mullrande skratt, innan hon ger honom en omgång han sent ska glömma.

Klart att hon kan kosta på sig att vara soft mot mig nu helt plötsligt, om hon får leva ut sina sjuka fantasier på annat håll. Stackars kille - efter en sådan upplevelse repar man sig nog aldrig.

Men som sagt, det är ju ren spekulation från min sida förstås.

18 kommentarer:

Emelie sa...

Hon kanske har läst din blogg, och förstått att det är henne du skriver om.. Och så tänker hon utnyttja situationen genom att ändra humör hela tiden, allt för att du ska skriva så mycket som möjligt om henne.. Hon kanske är en riktig attentionwhore?

mikebike sa...

tror kanppast hennes korvfingrar klarar att slå in adressen till bloggfrossa... men tänk om... brrrr... då är det jag som hamnar i charken nästa gång..... iiiiiiihhhh!

Cliff Hanger sa...

"Hoppa upp på kassa-apparaten så ska jag bonga in den!" (klassisk replik, nu med en strap-on-beklädd Mad Padd i huvudrollen...?). Eller varför inte: "Ja, han skrek, men jag höll i".

Kissen sa...

Eller, så är det helt enkelt så att padd-tanten gillar jul. :)
Kan ju också vara så att hennes chef inte gillade attityden och krävde förändring.
Eller så har hon helt enkelt ätit vääldigt mycket pepparkakor!!!

Men ja, annars får vi be för praoeleven *snyft*

mikebike sa...

ja plattkatt. det är en liten möjlighet att hon gillar jul men det har inte stoppat henne från att smäda mig alla andra år. hennes chef är inte chef. ingen chefar the mad padd.. som sagt the world is not enough när det kommer till pepparkakor. jag tror vi får gå på praoeleven helt enkelt

Kissen sa...

the mad padd!
*fnissar*
Ja, fy fan för såna varelser.
Själv har jag kärringarna i kafeterian/matsalen på jobbet som största surhönsfavvosarna för året.
Frågade en av dem en dag, jag skulle handla lite fika för sådär en 11 pix, om det gick bra att betala med en hundring.
Det är för mig inte en självklarhet att sånt går för sig om växeln tryter.
Hon glodde på mig som om var jag efterbliven, fnös, satte näsan i vädret och sa "jamen, det är klart, vad trodde du?" *glosöga*
Det är till att vara serviceminded. Jag förstår inte varför vissa människor bestämmer sig för att jobba med såna yrken.
"hmm, få se nu. Jag hatar folk, är ful som stryk och har inget hyfs. BRA, då ska jag bli butiksbiträde"

Dock var det länge sedan jag råkade ut för ett riktigt monster. Tur är väl det.

Anonym sa...

nej nej , det är nu praoeleven som är hennes grej. han är en ren munsbit för ett rovdjur. Killen är så grön så att man tycker synd on honom. det var en av de längsta köerna sedan mannaminne o ut rusar troligtvis semichefen o säger till honom samtidigt som ahn öppnar en ny kassa att "du får ringa o säga till när det är sådan här lång kö ".
Å andra sidan är julen en skum årstid .

Anonym sa...

men du el pedro...menar du att julen är en årstid? Jag trodde att det var en högtid. och nej jag är inte en besserwiesser

Anonym sa...

Mad Padd växte upp på 30-talet på en gård i trakten av Bollebygd. Hennes far var skogshuggare och modern ägnade all ledig tid (när hon klarat av dagliga bestyr i stugan med de sju barnen) åt att göra mattor i den gamla vävstolen på vinden. Mad Padd, som var äldsta barnet, fick hjälpa till med allt. Det var ett tungt jobb för en liten tös. En dag fastnade hon i vävstolen och knäckte till ett par kotor i höjd med skulderbladen. Sedan den dagen har hon dragits med en konstant värk utmed ryggraden. Men en frostkall dag flera decennier senare så dyker en praoelev upp i butiken där hon arbetar. Han har en mild form av autism och precis som Rainman en unik talang. Hans talang är en medfödd känsla för kiropraktik och ett enda ögonkast på Mad Padd säger honom allt om hennes tillstånd. Utan ett ord eller ens en ryckning i ögonvrån omfamnar han Mad Padd och vrider till. När han släpper taget om henne är det som om hon ser solen för första gången, hon brister i gråt och faller ner på sina knän framför sin frälsare. Smärtan har släppt.

mikebike sa...

adde: du bor möjligtvis inte också i majorna ;) skrämmande trovärdig beskrivning...

inte ett öga torrt för ett sådant engagemang.

jag börjar nästan fundera på att arrangera guidade bussturer. det finns ju så mycket att se i majorna... första stopp hemköp and the mad padd, en repa förbi lädertantens mörka hålor och ett sista stopp vid chapmans PRO-posse. Som avslutning skulle man kunna tänka sig en omvänd pubrunda genom "lilla hisingen", karljohansgatan från jeffreys till västerhus. intresse? hand upp!

Anonym sa...

o/

Majorna är nog den stadsdel jag besökt minst av alla i göteborg. Kommer ihåg när man för många år sen va på ett ställe som hette "Galaxen" och åkte inlines. Det är nog så långt västerut jag vågat ta mig. Har nån mental gräns vid stigbergstorget, längre väster ut finns liksom inget så det har aldrig funnits nån anledning att åka dit. Stigbergstorget är också precis så långt bort att man orkar gå därifrån (henriksberg) till centralen sent på natten när man missat vagnen.

Till sist ett tips: Finns en turkisk restaurang vid stigbergstorget som heter Istanbul, förbannat god mat!

mikebike sa...

vaddå finns inget... det är ju för fan efter stigberget allt börjar ;)

Anonym sa...

hehe, är ju därför jag räcker upp handen för en guidad tur!
o/

Anonym sa...

jag e med men vågar nog inte gå med på Majornas Pub , det är en av de ruffligaste jag vet , Jeffreys är som värsta innekrogen jämfört med det råtthålet

Nemo sa...

Även om jag bott i Majorna - så hänger jag gärna på...bara vi får med ett stopp på Träiler & Trash

Anonym sa...

Ah, Nemo det märks att du varit borta ifrån Majjera ett tag , det plejset heter Trailer Träsh .
Gick förbir igår och undrade just över Träsh , det är ju bara så fel. Men jag vill in dit jag med.

Anonym sa...

I morse när jag tog mig en skön blötare så fastnade mina ögon på duschkrämsflaskan märkt med ett stort emblem med texten "Stöldmärkt denna vara får endast säljas av Hemköp Majorna". Eftersom alla vet att stöldmärkning som piper har magnetremsa på baksidan så vände jag på flaskan och där -inget! Varför stöldmärka flaskor, Läkerolaskar och säkert hälfen av alla varor med denna meningslösa därtill FULA klisterlapp? Med vad menas texten? Att stackars Baloo inte längre kan gå till Hemköp för att köpa sig några billiga paket Knasen för sedan sälja dyrare i sin butik? Snälla förklara.

Anonym sa...

he he.. samma tankar hade vi om en historielärarinna en gång i tiden. hon verkligen hatade sitt jobb och sprang emellanåt ut från klassrummet i full panik pga att någon tuggade tuggummi eller nåt. målet var givetvis ett bakrum på skolan någonstans där hon med största sannolikhet hade spänt upp en stackars skräckslagen och naken praoelev. efter ett par minuters vansinnes-fistfuckande kunde hon återvända till en något konfunderad klass med ett smågalet flin på läpparna.
antingen det eller så var hon bara lite normalt svenssonstörd och gick o tog sig en cigg för att lugna nerverna.
men jag tror fortfarande på första alternativet. och är jävligt glad att jag slapp vara prao på vår skola.
//ulf