torsdag, december 29, 2005

Biltvätt och bikinibrudar

Igår var jag en riktig karlakarl och gick ut i garaget för att tvätta bilen manuellt. Det är så tråkigt att se en ganska ny bil med fin lack förfalla, så "a man gotta do what a man gotta do" liksom.

Det som slog mig är att i amerikanska filmer är biltvätt starkt förknippat med playboysnygga tjejer i bikini eller med avklippt linne och superkorta shorts. Oftast är det solsken och inte sällan har tjejerna dessutom rullskridskor. De lattjar och är på bästa humöret i stan, den ena tjejen är busig och sprutar vatten på den/de andra varpå de svarar med att kasta svampen på henne. De gapskrattar och har roligt och vi som tittar på får se en spontan wet t-shirtshow, bara sådär. Lite sensuellt och lite kittlande syndigt nästan... mmm. Det verkar skitkul att tvätta bilen i det där Amerikat.

När jag tvättar bilen står jag i ett bås som en gång var kaklat men där hälften av kakelplattorna nu fallit loss. Smutsen lyfts fram snyggt med fluorescerande ljus och alla förbudsskyltar förhöjer känslan av glädje och kul. Jag är till skilland från bikinitjejerna helt ensam men då och då bryts ensamheten av att någon förbipasserande pensionär kommer och snicksnackar. Igår frågade en gubbe retoriskt om jag tvättade bilen - "så du tvättar bilen?". Hur mycket bikinikul går det möjligtvis att utvinna av det. Jag tror inte det hade blivit mycket roligare om jag sprutat minusgradigt vatten på honom och hade han kastat bilsvampen på mig hade jag varit tvungen att döda.

Nä, det verkar mycket roligare att tvätta bilen på andra sidan Atlanten.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Så sant så sant, men det hade varit bättre om det var pojkar i shorts o bikini, nej, nej, utan bikini såklart.

Anonym sa...

Ja, det känns inte som man har lust att blöta ner sig själv när man ligger graciöst över motorhuven så här års. Och ett oplanerat vattenkrig kan leda till att man får ett tvättsvamp full med vax rakt i plytet. Ögonen fräts ut och allt blir bara obehagligt. Som vardagen fast med fysisk smärta.

Anonym sa...

Kanske du kan önska dig en sån upplevelse av din kärlek? När du fyller 30 eller nåt sånt? ;-)

Hmmmm... Nu kanske min sambo får idéer, han läser ju också din sida. Bäst att sälja bilen innan det är hans tur...

Anonym sa...

öj majk! du glömmer väl inte att titta på tv4 kl 21:00 idag/torsdag?
:D
lol!

Per sa...

Själv anväder jag diesel att tvätta med. En finsk granne tipsade om detta när jag bodde i Gbg. Så jag tankade en Tjeckisk Coca-cola 2Liter full med diesel och körde igång i Clean-park. Inga snygga tjejer, bara gamla gubbar dock.

Annars är dom roterande borstarna i bil-macks tvättarna min favorit. Se: Vi hade i allafall tur med vädret. Det känns lite mysigt att sitta inne i bilen då

mikebike sa...

men det händer ju aldrig. aldrig på riktigt. aldrig i sverige. här ska allt vara lite sådär jämntjockt för att vi ska hålla oss i skinnet.

sälj bilen bionda, man vet ju aldrig iofs;)

tbfte: vi talar samma språk

anonym: jag började men jag klarar inte av att se den jäveln i mer än fem minuter. men nu har jag fått det bekräftat. han skäms inte för guldtröjegrejen. fy fan!

per: ja det låter miljövänligt och skönt. man ska lukta diesel när man tvättat bilen. roterande borstar.. ahh jag vill ha lacken kvar ett år till i alla fall;)

Anonym sa...

ok..men, strongt av dig att se fem minuter iaf!
jag hade inte hört om nån guldtröja innan du deklarerade det. vad sa han igår då? titta min fina tröja eller vad? :)

Emi sa...

Ibland erbjuder jag mig att tvätta nån av päronens bil för hand (naturligtvis kostar det minst 50 spänn, för dem alltså). Det slutar ofta med att jag snubblar över spannen eller sprutar mig själv med slangen i ögonen (fan nu börjar den snuskiga sidan av mig flina lite). Inte remotely porrigt, inte ens om jag haft bikini på mig. Haha. ;)