onsdag, december 14, 2005

Pelle och Kerstin - Aftonblaskans stolthet

Jag erkänner!

Jag har inte slutat läsa Aftonbladet helt. Ibland kan jag inte låta bli. Inte för att lockas av era löpsedlar, inte för att jag är intresserad utan för att jag börjat gilla att förakta eran sjuka blaska. Jag har valt ut Aftonbladet till mitt massmediala hatobjekt numero uno. Bara för att ni är ALLRA sämst.

Idag skrek era svarta rubriker ut att "Svullos manager" sparkade ner en gäst efter sin egen fest. Ansvariga är skjutjärnsreportrarna Pelle Tagesson och Kerstin Danielsson. När man tittade närmre ser man en bild på mannen med världens smutsigaste själ (om han ens har någon) Michael Brinkenstjärna. Det är så lågt att jag tappade andan för en stund.

Det finns tydligen inget som är äckligt nog att sälja lösnummer på. Brinkenstjärna är nog ett större namn på löpet än "Svullo" någonsin varit, men med ett självmord färskt i minnet blir det rena godispåsen att fläka ut i Micke Dubois namn. Brinkenstjärna har väl inte varit särskilt aktiv agent åt Micke Dubois på tio år, men det dög gott åt gamarna på Aftonblaskan.

Pelle och Kerstin. Ni känns ungefär lika seriösa som de som skickar in sina historier till Aktuell Rapport och Fibban. Ni vet de där killarna som skriver om hur de knullade grannfrun i familjens bastu när de var sexton år. Eller de där tjejerna som skrev om hur de blev tagna av ett helt lärarkollegie för att höja sina betyg. Sorry, jag menar inte att nedvärdera honorarförfattare men jag kan inte komma på en bättre jämförelse just nu.

Självklart utspelade sig hela "intermezzot" på Valand här i Göteborg. DET stället bönnerna åker till för att rulla hatt och svina. Stans största svinställe, där passar han bra "Brinken", mannen som lever på att turnera i bonnhålor med förbrukade dokusåpisar på olika spritjippon.

Iallafall så undrar jag om ni, Pelle och Kerstin, känner er stolta över ert hantverk? Var det ni själva som kom på den finurliga rubriken? Skulle ni sälja era egna barn för ett löp till?

Det skulle ni va?

13 kommentarer:

annie sa...

Ännu en gång huvudet på spiken (eller hur man säger), Mike! Precis vad jag tänkte när jag såg löpet i morse, eller varje gång namnet "Svullo" har förekommit på löpet de senaste veckorna. Att de orkar. Själv suckar jag bara uppgivet, går vidare och tänker mörka tankar om människan och vår framtid. En gång var jag optimist, men nu vet jag bättre! I once was lost - but now I'm found...liksom...

Nemo sa...

"Mike - the spike"... så synnerligen rätt på ...det mest tragiska är att - SKITEN SÄLJER och det oroar mig mer än att det springer omkring pellejönsar på Aftonsnattrets redaktion som någon mörk kväll vart nere i en vägkorsning och sålt sin själ till en snubbe med bockfötter...

joacimw sa...

Haha, mikespike!

mikebike sa...

jo du har rätt nemo det är absolut mest tragiskt att det faktiskt säljer... men återigen det finns inte så många alternativ (inte svårt att välja iaf;)) på kvällspress

... och det är ju så att man måste skjuta av vid fronten för att stoppa trupperna;)

Anonym sa...

det säljer och det engagerar oss - se hur många kommentarer du alltid får när du skriver om detta - vi är alla skräckblandat förjusta .. så är det tyvärr - så är det och så har det alltid varit - t o m DU Mike Bike kan inte låta bli att smygläsa ..man läser och sen vill man spy - men man kan liksom inte låta bli ändå - undrar varför?

Anonym sa...

lätt.
Man motstår helt enkelt.
Tänk följande tanke innan ni logga på Aftonhoran.se eller köper tidningen:
Kommer jag lära mig något användbart?
Står det något av tyngd?

mikebike sa...

du är full av visdom el pedro;)

jag funderar på att köpa in din konsulttjänst för administration av alla mina val. hur mycket?

Joshua_Tree sa...

Tack för de orden. Själv blev jag så upprörd över Aftonblaskans löp att jag inte ens kom mig för att skriva något ilsket om det. Året bottennapp!

Anonym sa...

mike: jag kan byta tjänster mot dina :)

Cliff Hanger sa...

Helt rätt. Aftonbladets snaskande i Micke Dubois självmord är äckligt. Men om rätt ska vara rätt så är det väl inte reportrarna som sätter rubrikerna? Är inte helt säker här, men jag har för mig att det är någon annan (redigeraren?).

mikebike sa...

nä jag är osäker själv. därför jag ställer frågan i slutet. men de har ändå ett viss ansvar för allthihop. ytterst är det tidningens ansvar men det är trots allt människor som skapar artiklarna.

Emelie sa...

Bra! Bra bra bra!! Heja dig!!

Henrik sa...

Man blir bara så jävla trött på att någon kan förmå sig till att skriva skiten. Min mardröm är att en dag vakna upp och vara journalist på en kvällstidning. Egentligen känner jag att det borde vara skottpengar på dessa "journalister", men tyvärr tillåter väl inte lagen det. Man kanske kan räkna dem som "olagliga stridande" så att man får tortera och döda dem ändå?