fredag, december 30, 2005

Jag har en dröm

Parafras på Martin Luther King, Jr:s "I have a dream"

För snart sex år tändes ett hoppets ljus för miljoner av oss manliga sittkissare, brännmärkta av samhällets tillintetgörande orättvisa. Inträdet i ett nytt millennium var en glädjens gryning, en början på slutet av en lång period av mörker och förtryck.

Men nu sex år senare är den manlige sittkissaren fortfarande inte fri. Sex år senare är livet för alla manliga sittkissare fortfarande slaget i segregationens bojor och diskrimineringens kedjor. Sex år senare står alla manliga sittkissare fortfarande i samhällets skamvrå, i exil trots rätten till samma förmåner som sina ståkissande bröder.

Vi har kommit för att lösa in våra rättigheter. Enligt lagen står vi alla lika sägs det. Ståkissare som sittkissare. Lagen är ett löfte om att alla ska ha samma förutsättningar. Rätten till ett liv, frihet och lycka. Men det är tydligt att samhället gör ett undantag beträffande kisställning. Samhället har givit oss sittkissare en check med ogiltig stämpel, en stämpel som säger ”icke fullvärdig”.

Men vi vägrar att tro att rättvisan är bankrutt. Vi vägrar att tro att möjligheternas kassavalv saknar likvida medel. Därför har vi kommit för att lösa den check som ska ge oss tillgång till samma frihet och rättsäkerhet som ståkissaren. Det är hög tid att alla guds barn tillåts åtnjuta samma rättvisa.

Det kommer att bli ödesdigra dagar om vi inte börjar tas på allvar nu. Det är hög tid. 2006 är inte slutet utan början och det är allvar nu. De som tror att allt sittkissaren behöver är att lätta på trycket får vara beredda på ett hårt uppvaknande om de tror att allting går tillbaks till den vanliga lunken nu. Det kommer varken bli vila eller lugn innan alla sittkissare är garanterade sina medborgerliga rättigheter. Revolten kommer att dra över världen i orkanstyrka ända till rättfärdighetens och respektens dag gryr.

Men jag måste säga till mina sittkissande bröder: Vi får inte göra oss skyldiga till felaktiga handlingar. Frestas inte att dricka ut bitterhetens och hatets bägare för att släcka vår törst efter frihet. Vi måste föredömligt föra vår kamp på en högre och värdigare nivå än så. Vår protest får inte degenereras och ta sig uttryck i fysiska våldsamheter. Om och om igen ska vi resa oss upp mot våra förtryckare och bekämpa deras smädelser med psykisk styrka och verbalt övertag.

Vi ska heller inte låta vår goda kamp leda till hat och äckel mot alla ståkissande bröder, för många av dem känner med oss. De vet att deras öde är stark förbundet med vårt öde och att deras frihet ytterst bygger på att vi är fria.

Vi kan inte stå ensamma i vår kamp

Och när kampen tar fart måste vi lova oss själva och alla andra att alltid sträva framåt.

Vi kan inte vända tillbaka nu.

Aldrig mer ska vi famla i förtvivlan mina vänner. För även om vi står inför dagens och morgondagens svårigheter så har jag en dröm. Det är en dröm som är djupt rotad i varje sittkissares själ.

- Jag har en dröm, att hela världen en dag ska känna och tro på att alla män är lika värda.

- Jag har en dröm, att en dag både sittkissare och ståkissare ska kunna sitta sida vid sida kring brödraskapets frukostbord.

- Jag har en dröm, att även i de mest fördomsfulla trakter en dag ska kunna råda frihet och rättvisa.

- Jag har en dröm, att våra barn ska få uppleva en värld där män inte blir dömda efter hur de väljer att kissa utan för sin personlighet.

- Jag har en dröm idag!

- Jag har en dröm, att en dag ska de värsta kisshetsarna, de som föraktar, förolämpar och förnedrar alla sittkissare, som om vore det deras rätt, att de en dag vaknar upp och inser att vi, trots olika kissvanor, är ganska lika.

- Jag har en dröm idag!

Och om vi en dag ska kunna få uppleva den lycka måste vi kämpa tillsammans, stå upp för rättvisa och respekt tillsammans. Tillsammans kan vi nå den dag då manliga sittkissare ska känna sig fria och utan skam. Men om detta ska kunna bli verklighet måste friheten skalla.

Så låt friheten skalla från Masthuggets höjder till Majornas dalar och berg
Låt friheten skalla från Göteborg till Stockholm

Men det räcker inte.

Låt friheten skalla från Himalayas höga höjder
Låt friheten skalla från bergen i Nepal
Låt friheten skalla från det kallaste Sibirien till det varmaste Sahara.
Låt friheten skalla från de snötyngda topparna i Colorado
Låt friheten skalla från långt in i Amazonas
Låt friheten skalla över resten av världen.

Från varje bergstopp och varje yta, låt friheten skalla.

23 kommentarer:

Blancaflor sa...

Men varför? Verkar mycket schysstare att sta upp. Men vad vet val jag.

makke sa...

och vad är oförrätten? vad består liksom denna ofrihet i?
att era nemesisar ståpissarna pissar på ringen? or what?
...

Anonym sa...

Att sitta regerar , man kan slappna av o läsa lite.
Dessutom är det omöjlgt att stå upp o kissa när man är helvetiskt bakfull , alltså sitter man.

Bra skrivet mike.
Grüss Gott.

Anonym sa...

är det inte lite omanligt?

Anonym sa...

Inte så lite heller....

70-tals Per sa...

Helt rätt Mike!

Att sittkissa är ju dessutom det skönaste och bekvämaste. Jag gör undantag dock på sviniga krog-toaletter (typ Västerhus i Majorna). Det är ju trams att tro att man måste vara bög för att man sittkissar -Not that there's anything wrong with that!

Ropen skalla -sittkissa åt alla!

Sittkissa -solidaritet!, sittkissarnas kampenhet!

mikebike sa...

Vissa tycker det är sjysstare att stå, andra att sitta

oförrätten består av att sittkisarna är förtryckta av sådana som "anonym" som hävdar att det är omanligt att sitta.

självklart står man på offentliga toaletter där ståkissarna ha skvätt runt, vore vansinne annars men varför stå hemma när man kan sitta;)

sogliga människor som tror att manligheten ligger i hur man väljer att uträtta nummer ett.

blancaflor: det finns hopp för dig. det finns en kisstratt som man sätter mot mufflan och vips kan tjejer också stå... smidigt på festival kanske men vad är poängen annars?

Cliff Hanger sa...

Jag fattar inte vitsen med att sitta ner. Det känns som en omväg för att få ut det som ska ut. Men, men... du gör som du vill förstås.

prof. coma sa...

Juste med Strindbergsallusionen med arbetarna som skall komma ner från Vita Bergen (Röda rummet). Du verkar ju beläst. Men jag undrar vad Ågust skulle tyckt om ämnesvalet. Han som var en riktigt man var säkert ingen sittkissare. Å andra sidan mätte han sin penis hela tiden i räddsla för att den för liten. Ett psyko med andra ord. Själv sitter jag när jag är full eller kissar på natten. Då skvätter jag inte i mörkret.

Anonym sa...

mkt intressant ! Jag har aldrig funderat över hur killar kissar - jag trodde alla stod upp och kissade i toaletten och utanför :) Känner du dej förtryckt och retad för att du sitter ner Mikebike? Lille vän ..:)

Petra

Anonym sa...

Min kompis kompis lever av rykten att döma i ett fruktansvärt terror-matriark
och blev av sin fru tvingad att sittandes urinera på toalett eftersom hon tyckte det
"skvätte".

Jag har väldigt svårt för att sittkissa och enda sättet att få mig på knä skulle
väl vara genom pistolhot. Sedan en tid tillbaka tar jag alltså ett väldigt avstånd från denna
obehagliga utövning. Jag märker att många av er har en väldigt liberal syn på detta
beteende och använder sig av argument i stil med att det är "skönt" och "avslappnande" men
jag skulle nog ändå vilja höja ett varningens finger åt dessa tankegångar.
Det jag är rädd för är att det börjar med en oskyldig sittkissning och slutar med något
många gånger mycket värre och grövre/tyngre!
Vad som kommer bli nästa steg kan man ju bara spekulera i men jag skulle nog vara lite
försiktig med experimenterandet.

Nu kanske ni tror att jag hatar sittkissare men så är det ju naturligtvis inte.
Jag är väl en av dom få som tycker att alla människor är lika mycket värda och ni behöver
inte vara rädda eller skämmas för detta.
Jag tror precis som du Mike att vi en dag kan leva sida vid sida i harmoni med varandra.

Anonym sa...

Det är dessutom mycket nyttigare för prostatan att sitta ner och kissa. Alla med medicinsk utbildning gör det tydligen. Faktiskt så känns det ju att det är nyttigare, man slipper liksom pressa ut det sista. Fram för sittkissarna!

PlattKatt sa...

Haha.
Gott Nytt År på dig Mike Luther Sittkissare!
:)
Jag tror att kvinnor uppskattar män som sitter ned. Mindre skvätt och dumheter då!
Bra jobbat!

adde sa...

jag har hört det där argumentet om prostatan också men ingen förklaring på vad det är som är så dåligt för prostatan med att stå upp? vad är liksom problemet för den?
själv har jag aldrig förstått mig på sittkissare, jag har liggkissat sedan den dag vi köpte badkar. det blir lite mer en upplevelse att klä av sig allt och lägga sig tillrätta riktigt bekvämt innan man öppnar kranen.

Mjukispolacken sa...

Länge leve alla sittkissare!

mikebike sa...

petra, ja du märker ju vilken het fråga det är. någon måste våga ta fram det här. känsligt för många. självklart för mig!

javisst, snacka om brudmagnet man blir när man berättar att man sittkissar. jag vet folk som träffat sina fruar och jag vet företagsledare som fick sina jobb den vägen. såna som vunnit på lotto, såna som är koola. det är mäktigt att sittkissa och det är en framgångsfaktor.

mikebike sa...

softskipolski: det är skönt att veta var man har sina trupper;)

adde: ja det låter ju verkligen jättefint att liggkissa. hittills är jag ju ett big fan av att liggduscha men jag är inte alls lika säker när det gäller ligg-golden-shower - den får du behålla för dig själv - ditt signum;)

Katrin sa...

Adde - jag skrattar så jag nästan kissar på mig. Måste nog slå en drill - sittandes! På toa!

Och Mikebike, jag tror jag ska använda den här bloggan när jag börjar jobba igen. Ska tvinga mina stackars elever att läsa King och sedan dig. Du är bra!

mikebike sa...

katrin: javisst ska du tvinga dem att läsa king och MIG såklart;) de stackarna måste ju ha en gedigen grund att stå på när de ska ut i världen och försöka leva.

tack tack

Pillis sa...

Ännu fler pluspoäng mike.

Nemo sa...

Nu vart det svart natt och så... en gång fick jag ett vykort från Bangkok; "Här kan man pissa när det är mörkt". Om det sker sittandes eller stående bryr jag mig inte så mycket om...beror på myggen. Satt en gång på en norrländsk myr och gjorde mig av med något jag ätit. Det fick mina större sittmusklers skinnbeklädda och håriga polityr att se ut som ett fjunigt - om än kluvet - tonårsansikte statt i svår acne.

Har även levererat ett svar, eller förklaring på din fråga i min egen hemmahamn som numera är hhtp://12steg.blogspot.com

Gott Nytt m m

ovän av oordning sa...

Varför skulle det vara bättre för prostatan att urinera med böjda ben?

julia sa...

HEJ! jag söker denna "kisstratt" du sa något om här i en kommentar. vet du någt mer ingående om den? jag tror definitivt att en sådan skulle sälja! / julia (googlar efter kisstrattar)