tisdag, december 20, 2005

Öga för öga, röv för röv

En 18-åring som står åtalad för den mycket brutala och uppmärksammade våldtäkten på Hisingen, som ägde rum på nyårsnatten förra året, säger sig ha blivit våldtagen av en medintagen på den rättpsykiatriska avdelning de båda sitter.

Om det nu visar sig vara sant (det avser även 18-åringens skuld) så lyfter jag på hatten. Det är biblisk rättvisa när den är som allra bäst.

Jag är nog inte ensam om att känna stor avsky inför de bilder som publicerats på 18-åringens offer. Bättre straff kunde han nog inte få... eller när han väl blir dömd så lär han väl få stå på alla fyra varenda dag. Grattis killen!

4 kommentarer:

Joshua_Tree sa...

Instämmer. Jag är en ivrig förespråkare av öga-för-öga. Vi ska våldta våldtäktsmän, mörda mördare, stjäla från tjuvar och langa knark till knarklangare. ;)

PlattKatt sa...

Shit happens eller vad säger man?
Någon slags poetisk rättvisa är det trots allt.
Ingen är oövervinnerlig och tur är väl det.

Langa knark till knarlangare?
*garvar*
Det är bra, ge dom vad de tål Joshua! ;-P

Björn sa...

Wunderbar...
Lite Boondock saint-anda i sverige.
Lika bra som att Tomas Quick fick stryk av en OG-kille på 140 kg för två veckor sen.
jag sover bra när jag hör sånt.

Anonym sa...

överlag så fungerar inte öga för öga , men jag skall inte sura till det här men som plattkatten säger så är det lite poetisk rättvisa av det hela.
Och om någon äcklig satan får ite av sin egna medicin är det inte ett dugg synd om fanskapet - behandla andra som du själv vill bli behandlad , eller?