torsdag, februari 19, 2009

Sveriges sämsta ambassadör

Vissa tycker att kungafamiljen är bra reklampelare för Sverige och att de ger bra utväxling för sitt sköna appanage. Andra tycker att de är en trött produkt av generationers inavlel som bara skämmer ut landet. Jag bryr mig inte. Båda läger har nog rätt. Själv tror jag att vi både kan ha och mista dem utan att gå under. Jag hade väldigt gärna sluppit läsa fler spekulationer i massmedia om Vickan och kotlettfrillefleppot ska få gubbjävelns välsignelse att slå sina överklasspåsar ihop eller inte. För övrigt skiter jag i deras liv rätt så mycket. Det kommer väl lösa sig med tiden. Evolutionen brukar ju ta hand om de stora frågorna förr eller senare.

Däremot har jag de senaste veckorna haft den stora oturen att bli uppmärksammad om att Victoria Silvstedt har en egen tv-serie som heter "My Perfect Life". I programserien får man följa med henne på shopping, på fest och träffa på en alla andra ytliga skitmänniskor hon omger sig med. I likhet med kungafamiljens vara eller icke vara finns det två läger. Ett övervägande stort läger som verkar tycka att hon faktiskt lever det perfekta livet och att hon verkar vara en härlig tjej. Och ett lite mindre läger som inte verkar lika imponerade av henne men som mest av allt stör sig på att hon gör en egen version av en Dolph-gimmick och låtsas ha svårt att behärska sitt modersmål. Här sällar jag mig till den sistnämnda skaran, men det är så mycket mer som är störande än det faktum att hon snackar engelska hela tiden. Jag utgår ifrån att det är en utländsk produktion som är tänkt att funka rakt av i fler länder än här (annars är det så jävla sjukt att det i sig troligen skulle tvångsframkalla en blödning i hjärnan på mig) vilket i sig är jättekonstigt.

Om hon nu är känd utanför det här landets gränser. Jag menar på riktigt känd och inte som någon jävla Robinson-Robban-typ eller annan medial halvfigur. Då är hon den sämsta ambassadör Sverige kan ha. Jag hade nog hellre skickat runt Tomas Quick på världsturne än låta fröken Silvstedt fortsätta hållas.

Jag ryser upp en otrevnadskänsla som sätter sig tajt som en kroppsstrumpa när jag ser henne säga någon random skit in i kameran och följa upp med sin karaktäristiska spasm till grimasch (som jag inte ens kan hitta ord för att beskriva). Om vi ska prata bedrifter så måste jag ge henne det att hon faktiskt lyckas få plasthalten i plast att verka låg. Alltid något.

Igår när jag vaknade efter en tupplur på soffan så var programmet i full gång. Silvstedt var i Rom. Med sig hade hon en italiensk blonderad bög i femtioårsåldern som var hennes agent där nere. Hela tiden snackade hon skit bakom ryggen på honom och sa att hon skulle kicka honom så fort hon lärt sig italienska. Dessutom anlitade hon en assistent som fick uppdraget att springa och hitta en klänning till någon stekartillställning i Monaco. För så ska det vara. När assistenten kom tillbaka och visade upp sitt byte förnedrade Svilvstedt & Co henne med en långdragen urflabbning och idiotförklarande gliringar som sedan pågick i flera timmar. Sympatiskt.

Jag hatar mig själv idag för att jag inte kunde slita mig. Till försvar får jag säga att det var fascinerande på samma sätt som jag antar att en gammal hederlig freak show var när det begav sig. Cirkusen i My Perfect Life är verkligen en riktig 2000-talsupplaga av upplaga av ett sådant där kringresande sällskap där Silvstedt är motsvarigheten till dåtidens "geek" och själva huvudnumret.

Jag tycker att hon verkar leva ett riktigt ointressant skitliv. Må så vara, men hon får mig också verkligen att skämmas för att jag kommer från Sverige. Tur som fan att jag inte kommer från Bollnäs i alla fall. Jag känner att jag måste prata ut med mina vänner därifrån.


Etiketter:

26 kommentarer:

Yeahns sa...

Om du bara visste hur många tonårskillar som gillar hennes exponering i dumburken! Särskilt nattetid...

Anonym sa...

Har hört om hennes tonårshärjande i MuF...
Hon var inte sååå poppis där då på den tiden inte!

kan du tänka dej att prata politik med henne?
Tsss hi hi...

Ha det gottis!

Daniel sa...

Svensk blond, lyxlix, shopping å hela kittet.

Mer svenskt kan det inte bli skrattar vi grannländer! ;)

Blygisens betraktelser sa...

...."Jag ryser upp en otrevnadskänsla som sätter sig tajt som en kroppsstrumpa när jag ser henne säga någon random skit in i kameran och följa upp med sin karaktäristiska spasm till grimasch (som jag inte ens kan hitta ord för att beskriva). Om vi ska prata bedrifter så måste jag ge henne det att hon faktiskt lyckas få plasthalten i plast att verka låg. Alltid något."..

Jag hade kaffe i munnen. Men det gick bra, tack vare att jag kan kontrollera mig. INTE dricka kaffe när man läser Mikebike.

När du säger att du inte kan hitta ord för att beskriva hennes grimaser, fatta då att man verkligen förstår vidden av det hela? :-)

Och att hon skall ha cred för att hon lyckats få plasthalten i plast att verka låg. Ja herregud...Man förstår att du var upprörd när du såg detta, Miken :-)

Anonym sa...

Man får en känsla av att Silvstedt spelar dummare än hon är. Det gör henne outhärdlig.

Hennens bissara IQfiskmåssnack och osympatiska stil kombinerat med ytlighet på billig plastpåse nivå är grymt avtändande. On hon bara hade vett att hålla käften eller visa att hon är smartare än hon framstår som.

Inte fan har hon klamrat sig fast i strålkastarljuset alla dessa år utan någon begåvning.

-Luca

Jo tjena sa...

Klart kungaparet ska få vara kvar, vad ska Svensk dam och svenska folket annars skvallra om?

Silvstedt tål jag inte...jag får känslanav att hon spelar dummare än vad hon är.

Anonym sa...

Sannolikheten att Silvstedt skulle vara så känd utanför sverige att programet skulle visas på TV (eller ens laddas ner på nätet) är så liten att den inte finns. T.o.m. här på "hemmaplan" ligger ju hennes kändisskap på nivån att alla vet vem hon är men ingen vet... varför:-)

mikebike sa...

yeahns: ja men tonårskillar dras med två stora handikapp. de har dålig smak och så har deras hjärna inte hunnit hitta till sin rätta plats ännu utan sitter i snoppen.

bountylady: haha hon och rosing skulle kunna starta ett parti.

daniel: haha ja det är glamour i finland va?

blygisen: jag blev upprörd medan jag skrev det. för att jag fick återuppleva.

luca: ja hon kan inte vara så jävla blåst och vidrig på riktigt. hon har lagt till med en massa olater som hon inte kan göra sig kvitt.

jo tjena: ja det måste hon fan göra.

mrarboc: ja hon vill nog gärna få folk att tro att hon är en slags kändis. Fan nu börjar jag störa mig på hennes morsa känner jag.

Anonym sa...

tur för dig, otur för mig. jag känner mej smutsig varje gång det påpekas att hon är från bollnäs, fast jag lämnade stan för 15 år sen. det är så illa att jag tänker vara anonym nu.

Anonym sa...

När jag såg rubriken trodde jag inlägget skulle handla om TV-serien Diplomaterna där de själva verkar ha uppfattningen att de är några sorts förebilder och hyggliga, trevliga människor och därför kommer framstå så i rutan. ICKE! De drar ner byxorna på sig själva till synes helt oförstående. De bratziga, valpiga och degmagade yngre UD-anställda såväl som de stofilmjälliga, äldre cocktailsluddrarna.

Anonym sa...

Trodde också som Joe Nice att inlägget skulle handla om ett avsnitt av diplomaterna, för där ligger niv¨n också i klass ed en freakshow a´la Silvstedt. Uppväxt i grannkommun till Bollnäs, så jag avslutar och skäms en smula nu... :) kan du inte skriva om idioterna i diplomaterna, snälla, känner att jag saknat en totalsågning av dem länge nu...

Fröken Eko sa...

Än har jag inte haft äran att få vilja ögonen på (och hjärnan under tiden?) fröken Silvstedts program.
Efter din beskrivning av det har jag lite svårt att bestämma mig om jag:
a) absolut bör undvika det
b) absolut måste se den

"Vickan" själv är ju iaf hemsk. Nån annan som lagt märke till att hon egentligen ser ut som en transvestit?

flyga sa...

Nastan varje gang nagon fragar var jag kommer ifran drar jag mig for att saga Sverige. Inte for att Sverige ar ett land jag skams for, utan for att den forsta reaktionen alltid ar -ja, jag tankte det/visste det, du ar ju blond.

Att Viccan Sivlerstedt svansar omkring pa turne och brer pa detta rykte ytterligare gor mig illa till mods. Jag maste seriost boka tid och farga haret brunt snart.

Manga i England fgarar mig hur manga procent i sverige som har blont har, jag har ingen aning, nagon som vet?

Anonym sa...

Var i Rom i höstas och råkade se en game show där hon är med som extremt korkad, svensk, utsmyckning... Riktigt, riktigt pinsamt!

Det var som när man åker förbi en olycka, jag kunde inte sluta titta trots fasan!

Caravaggio sa...

På vilken kanal kan man beskåda detta? Jag gissar på Kanal 5 eller TV400.

Hur som helst så känns hennes språkbruk så underligt att jag har svårt att avgöra om hon bara fått för sig att det är väldigt häftigt att verka som att man inte klarar av sitt modersmål eller om hon aldrig i hela sitt liv kunnat prata normalt. Att hon redan på eventuella dagis i Bollnäs sa till sina fröknar att hon vill ha a snack efter vilan och att hennes mamma skulle komma sen och pick her up runt fem.

Anonym sa...

Frågan är vem som skrattar åt vem?
Får bara känsla av att hon skrattar hela vägen till banken.

Trottoarhäxan sa...

Det är väl bara för Vickan att hålla tummarna för att hon tjänat tillräckligt på sin kropp den dagen den slutar sälja. Annars får hon väl göra som vi andra blondiner som inte fick stor byst eller orkad bysta oss, börja jobba på riktigt.
Men som alltid Mikebike så lyckas du hitta dom perfekta orden för att beskriva saker. Min favorit idag: plasthalten i plast att verka låg :)

Fittan Fes sa...

Kolla in www.fittanfes.com
Vi spyr på det mesta och har alltid en åsikt till hands.

Tjing!

mikebike sa...

anonym: jag förstår dig :)

joe nice: vad glad jag blir nu att det har passerat mig totalt. ska nog låta det förbli så.

jennnie: jag tror inte jag vill förstöra min rena oförstörda hjärna. av diplomaterna oförstörda so far :)

fröken eko: håll dig undan för helvete om du har friheten att välja :)

flyga: ja fan vad störigt. det kan jag verkligen förstå.

lindalein: precis vad jag tänkte när de visade ett klipp från det och låtsades som att hon var creddig.

caravaggio: värre upp – tv4

anonym: javisst hon har pengar. men det är också allt hon har.

trottoarhäxan: haha... tack så hemskt mycket.

fittan fes: intressant bloggnamn hörrni. tjing tjing!

Anonym sa...

"...jag måste prata ut med mina vänner"

Vänner? så cynisk och bitter du verkar på livet, så är jag förvånad över att du överhuvudtaget har några.

mikebike sa...

johansson: du kanske inte ska tro att du känner mig för att du läser min blogg. bloggen speglar en liten del av min personlighet och finns i syfte att fungera som en mental ventil. ledsen att jag inte kan erbjuda dig mer rosa och fluff... det får du konsumera på andra bloggar.

Anonym sa...

"Jag ryser upp en otrevnadskänsla som sätter sig tajt som en kroppsstrumpa...."

Me like!

Sa Who

Anonym sa...

Någon som såg fröken Sverige-tävlingen hon deltog i som ung? Jag gjorde det, tyvärr. Hon blev trea eller något, fnittrade hysteriskt och när hon tillfrågades om vilken känd svensk hon helst skulle vilja träffa så svarade hon..."kungen hihihihi".

Det där berörde mig illa.

Anonym sa...

Jag zappade fram henne när hon var i Bollnäs och hälsade på sin familj... Blev jobbigt konfunderad över att alla i familjen pratade engelska med henne och varandra. Och OM henne. Det kan inte vara ett svensk program?! Jag skäms.

Anonym sa...

"Vänner? så cynisk och bitter du verkar på livet, så är jag förvånad över att du överhuvudtaget har några."

Åh herre Gud! Tanten som gillar Danny i EMD är tillbaka! Huka er!

Thomas Tvivlaren sa...

Man kanske kan misstänka att damens ambassadörsskap står och faller med bystens storlek och hårfärgens blonda lyster mer än för vad hon säger. Ambassadörers vikt är ju strikt kopplad till de som är deras målgrupp menar jag...så i så måtto funkar hon nog.

Hon har ju dessutom fördelen att eventuella ystra turister som dras till Sverige pga henne i framtiden kan få besöka ett vaxkabinett där hennes kvarlevor utan problem står att finna i botoxbalsamerad form.