onsdag, februari 04, 2009

Listan som förföljer mig

I helgen skrev jag att jag är glad att jag inte ligger med hjärnan bakom CP-listan. Det kändes skönt. Idag fick jag däremot svart på vitt veta att min månatliga lönecheck ställs ut av en av upphovsmännen (inte den rosa mannen). Först gapflabbade jag, sedan började jag fundera lite... vad gör det mig till?

Vi pratade om det medan jag åt lunch. Hans försvar är att det är tolv tretton år sedan den skrevs och att han då spenderade sina dagar i en gymnasieskola. Jag sa att det var ett bra argument och att det torde vara förlåtet vid det här laget. Då började han malla sig över det faktum att han var med och skapade en av världens första internetviraler. Det kanske inte låter så speciellt för de flesta som läser här men i min bransch så är det het skit kan jag säga. Han ville också meddela att alla idag var respektabla medborgare som levde ordnade liv. Bortsett från den rosa mannen. Han var visst lite speciell.

22 kommentarer:

Anonym sa...

Rosa Mannen, är inte det han som fixar alla Broder Daniel- och Håkan Hellström-klipp på youtube? Och thepiratebay. Är han en sån där Hax00r som jag läst så mycket om i People Magazine?

/Qno

Jonas Peterson sa...

Jag kan glatt meddela att jag aldrig ens hört talas om CP-listan. Och jag kommer från Göteborg.

Anonym sa...

Ha ha jag har inte varit här på ett tag men tittade nu på din rutiga skjorta!!! Alltid skönt att gråta lite, valet av skjorta hade varit kul nog om det varit en vit duk men nu kan jag bara försöka sätta mig in i hur det kändes!/Säljare

Anonym sa...

Din blogg är ju helt underbar! Bor i Grekland och det första vi gör på jobbet varje morgon är att gå in och kolla om du skrivit något nytt, som jag sen sitter och översätter åt alla på kontoret som skrattar tills dom gråter, så din popularitet har verkligen nått lång väg! Även om det inte alltid är så lätt att förklara vad du skriver om :P

mikebike sa...

Lecatboté: du det vet jag inget om. jag vet inget om rosa mannen alls.

Jonas Peterson: haha och det kan du vara glad för. det är inget att stå efter som min mor skulle sagt.

Säljare: är det du säljare som brukade kommentera här för flera år sedan? isåfall välkommen tillbaka:) ja det var jobbigt att sitta med den skjortan under middagen kan jag säga. du har väl gått in och gett mig 5:a i betyg på gomdig.nu?

evelina: Oj, fan vad glad jag blir. det känns stort att du sitter och översätter min blogg för ett helt gäng greker. det här var riktigt kul. Hälsa kontoret från mig då och säg att jag blir mallig.

Anonym sa...

Fy fasen va underbart du skriver...jag tror inte jag har läst något så roligt på väldigt länge(är helt anti mot blondinbella och dom andra småflickorna),dina inlägg passar min humor perfekt...
jag garvade såjag tjöt när jag såg ditt inlägg med skjort incidenten..
jag hoppas att det är okey att jag länkar din sida från min blogg??
yohvanna.blogg.se
ha en bra dag! Kalmar

Anonym sa...

Jag har inte heller hört talas om cp-listan och jag är glad över det. Internet har så mycket saker att erbjuda som man verkligen inte vill se.

Simon sa...

Rosa mannen brukar dyka upp i Göteborg ibland, men på senaste verkar han avvikt lite från sina rosa kläder, han har t.ex. spottats på popklubbar iförd bruna kläder(?!) ryktas det. Jag vet inte riktigt vad som hänt där, kanske har hans liv som kassör på ÖB i Trollhättan förändrat honom? Kanske har han insett att när man är över 30 är det inte längre coolt att vara rosa?

Anonym sa...

Du låter ofantligt gammal när du skriver "internetviral" istället för, det mer nutida, "meme".

Anonym sa...

Kan man inte få förklarat för sig vad CP-listan är?

mikebike sa...

linda: tack så hemskt mycket. och jag säger det till dig också. du ger mig väl en femma i betyg så jag kan ha chans att vinna ett ps3? klart du får länka till mig. det blir jag bara glad för.

ullis: skit i det. nu glömmer vi den där jävla listan.

simon: jag vet inte ens vem det är.

eva dahlgnr: jag är ofantligt gammal. hallå 32!!

pernilla: googla.

Anonym sa...

tyvärr känns det som en av mina arbetskamrater på den numer avlidna reklambyron Adera kan vara upphovsmannen till cp listan,
nå undrar ni, varför då
tja, vi fick då i uppgift att lämna in ett nytt förslag till namnbyte på Adera, och ett var SAMHALL,
jag gissar att de e samma person som författade cplistan

Jenny sa...

Här sitter en till som aldrig hört talas om cp-listan. Verkar lika bra det. I alla fall, jag länkade precis till ditt fantastiska inlägg om netto. Var in på Lidl häromsistens och ja, du fattar.

Anonym sa...

Åh Mikebike, du skulle nog tycka att det var roligt att ta reda på om Rosa Mannen - mannen myten begreppen. Men utan att idealisera, levande och verklig myt är han ju faktiskt.

Anonym sa...

Jag är förvånad att så många här inte har hört talas om CP-listan. Det är ju en stor del av svensk kultur! Eller ja, nu överdrev jag kanske lite... Men stor del av högstadie-internet-kulturen vill jag då iallafall påstå! Var inne där för nåt år sen faktiskt och livade upp gamla minnen, skrattade gott åt gobitar typ "erkänna allt i radio", "bädda sin säng med öronen" eller den oförglömliga klassikern "räkna sina öron varje dag och anteckna resultaten i en svart bok". Storslaget!

Barnets mamma sa...

Jag hade inte heller hört talas om den där cp-listan och googlade det. Har humorn verkligen sjunkit så sedan man själv var tonåring..? Det var ju inte det minsta roligt.

Vad är det för fel på vanlig hederlig ironi?

Barnets mamma sa...

...och så måste jag ju åter konstatera att din blogg, Mike har fått mig att skratta högt. Riktigt högt.

Tack för det!

Jenny sa...

Det visade sig att jag är gift med en man som har lämnat bidrag till den här listan. På riktigt alltså, inget lur!

Jag satt och skrattade åt J:s lur och mikebikes fasa, googlade fram cp-listan och läste upp en del högt för min man som plötsligt säger:
-Höhö nr X har jag bidragit med.
Föreställ er den kallduschen.

Nog för att han var ung, och dum, och inte en drivande kraft, men ändå! Ingenting blir någonsin sig likt igen.

mikebike sa...

jenny1: vi verkar störa oss på samma saker här i majorna. fna vad jag har velat göra ett lidl-inlägg länge men jag kan inte ständigt komma efter dig.

fibula: som tur är är ju listan gjord typ 96 så vi kan ju hoppas att kvaliten har ökat något. tack för att du gillar min blogg.

jenny2: hallå? dela med dig. outta honom och framförallt. vilket nummer bidrog han med? det är sjukt... hur många var egentligen med på den där jävla listan?

Jenny sa...

Outa honom?!
Aldrig i livet. Eftersom jag är gift med honom så blir ju skammen delad och det är redan illa nog som det är.

Skämtet var så dåligt att jag inte ens vill tänka mer på det, något om en pizzeria i Säffle.

Usch

Grovt Initiativ sa...

jag har förresten fått en megafon i present av rosa mannen en gång, från ÖB såklart.

Rosa Mannen sa...

Måste hålla med om att CP-listan inte är så rolig nu som den var på den gamla goda tiden. Bredband och sånt skit har förstört så mycket. Jag började skriva CP-listan redan 1993. Rätt länge sen. Har en ny version på G, men lurpassar i vassen på ett bra tillfälle att släppa den.