fredag, februari 27, 2009

Hamburgertallriken som gud glömde

I juni förra året skrev jag om att min kollega (R) hade handlat på sig en cheeseburgare på burk som han skulle äta på samma dag som sista bäst-före-datum den 26/2 – 2009. Han utmanade mig att göra samma sak. Något jag ångrade nästan direkt och sedan har förträngt (mer eller mindre).

Igår kom så dagen men R befann sig på resande fot, vilket innebar att vi fick skjuta på vår gemensamma lunch tills idag och riskera att äta dåliga burgare.

Jag vet inte vad jag ska säga. Brödet var saggigt och köttet var som en bit läderlivrem. Osten, ketchupen och gurkan hade format en konsistens som det mig veterligen inte finns något ord för att beskriva. Att sätta tänderna i den var ungefär som jag misstänker att det skulle kännas att ta ett bett av en badsvamp som legat till sig någott år under ett badkar. Mjukt och hårt och klibbigt i en enda röra. På något sätt måste konserveringsmedlet ha lyckats mota bort varenda tillstymmelse till smakpartiklar för burgaren smakade i ärlighetens namn nästan ingenting. Däremot utsöndrade tingesten en odör som smög sig upp genom näsborrarna och gav näring till hjärnarns äckelcentrum och hjälpte till att gymnastisera kräkreflexerna lite. Om satan hade hittat på hamburgaren hade den troligen smakat ungefär såhär

Resultat: Några timmar senare kan jag konstatera att den har lämnat en frivol och jävligt konstig eftersmak. Jag har huvudvärk och läpparna domnade bort en liten stund innan det övergick till att börja morra i magen. Det var inte det värsta jag har smakat och inte det bästa heller. Den var ungefär som en cheeseburgare från McDonalds som någon anställd med vissa luckor i sin hygienmoral har fulat sig lite med. Det ska bli intressant att föda sedan.

Läcker hamburgertallrik...

Fy fan!

24 kommentarer:

Anonym sa...

Företaget som tillverkade denna skapelse har dock lyckats med de dom siktade på - dom har fått en väldig massa gratis publicitet.

För inte trodde dom väl på allvar att det skulle bli en lyckad och populär produkt som alla fjälvandrare bara måste ha med sig?

Anonym sa...

Har de fått med oset, flottlukten, som kommer på McDonalnds/grillen?

-Luca

Anonym sa...

Det lät inte gott när du beskrev det där men när jag sen rullar ner och ser bilden på själva burgaren så var all text glömd och det vattnas i munnen.

Anonym sa...

Haha, det där låter galet! För övrigt har jag sett inplastade hamburgare på Netto, undrar om de är goda?!

flyga sa...

som lyxig hundmat liksom

Mr Elway sa...

Ha ha ha!!

Underbart Mike! Skönt att du tar det som din uppgift att prova skiten så slipper jag.

Anonym sa...

Den ser sjukt osmaklig ut, och jag undrar:

Vart inhandlar man sådana?

Anonym sa...

Du är en hjälte! Men du, jag tror du kan begära stålarna tillbaka: När jag jämför bilden här ovanför med den du publicerade i somras ser jag "vissa skillnader"... Var är den gröna, fräscha salladen, den krispiga tomaten och den piffiga lökringen?

Man vet ju hur marknadsförare är, men denna divergens är lite väl magstark. Lixom burgaren i övrigt då...
// Robban

Anonym sa...

Att du ens kunde ta en tugga med all den där våndan du byggt upp? Åt du verkligen upp hela? Och viktigast av allt: har du kommit på nån lika motbjudande idé att utmana R på?

Anonym sa...

Hamburgare på burk?! WTF?!

Anonym sa...

HUR tänkte du där??? *loool*

Anonym sa...

Det kan omöjligt vara värre än en donkenburgare. Den ser t.o.m mer aptitlig ut. Hamburkare ftw!

Robbelibobban sa...

Men vad väntade du dig? bäst före datum hade ju gått ut..... =)

Anonym sa...

Den här bloggen är bara sjukt snygg.

Anonym sa...

Mm, jag har längtat efter detta inlägget. Burgaren verkar ju inte vara en höjdare direkt... Men jag är mycket glad att du åt den :)

Anonym sa...

Mor vår (min och J:s, inte din och min, det hade varit obehagligt...) förslog att vi skulle packa med proviant på resan ner till Frankrike. Men vad vi skulle packa med kunde hon inte komma med något förslag på när jag undrade vad som inte blir dåligt efter ett par timmar. Nu vet jag ju... Konserverad burgare. Smaskens.

Anonym sa...

helvete.. detta var ingen kul läsning såhär under bakfylleillamåendet. Fick mig inte att må bättre direkt..

Daniel sa...

å du klagar dessa finanskriser.

Ajabaja. Svälj å var nöjd!

Anonym sa...

Hela konceptet av hamburgare på burk borde fått dig att allvarligt fundera på om det verkligen är värt det. ;) Jag håller med Andreas, det här hjälpte inte bakfyllan precis.

cat sa...

Min hjärnas äckelcentral blev lite lätt stimulerat av det här inlägget faktiskt;)

Anonym sa...

Den är misstänkt lik de "hamburgare" som erbjuds för 45 pix på hockeymatcherna på Hovet i Stockholm..

Anonym sa...

Så nu vet Vickan & Daniel vad de skall köpa som nattvickning efter bröllopsfesten 2010.

Anonym sa...

Undrar hur många bombskydd i USA som har den där burgaren staplad utefter väggarna. Det är den enda målgrupp jag kan komma på.

Näst efter den amerikanska armén. Lapskojs släng dig i väggen, här snackar vi burgare!

Anonym sa...

@ Mike >>> Äntligen! Har väntat på ett inlägg om den där burgaren. Isch, jag fick ont i magen nu när jag börjar tänka på att själv testa en.

@ Sassy >>> Undvik Netto burgarna varnar en arbetskamrat till mig.

@ Kotteby >>> Har för mig att Mike skrev att han hittat dom på någon friluftsbutik.