onsdag, februari 25, 2009

Grattis Sverige!

Nä. jag kan inte hålla mig. Tänkte ge fan i att blogga om det som ALLA andra redan bloggat om men det går bara inte...

Jag talar om förlovningen mellan Victoria och Daniel (a.k.a. Svenne Banan, enligt de mer traditionstrogna). Det var en glädjens dag på slottet (yeah right). Jag tycker uppriktigt väldigt väldigt synd om det unga tu. Finskare stämning får man leta länge efter. Om presskonferensen kändes verkade en smula mekanisk så bröt kungens tillkännagivande i tv, eller eklatering för de som föredrar termer från evolutionens begynnelse, helt ny och outforskad mark som i känslomässig steloperation. Kungaparet verkade ungefär lika uppsluppna som Volvochefen måste ha varit när han fick informera om massvarsel.

Bara det faktum att en trettioåring är helt livegen inför sin farsgubbes tycke och smak är så bisarrt att jag knappt kan ta in det. Skillnaden känns hårfin jämfört med de muslimska kvinnor som blir bortgifta i parti och minut och som vi brukar förfasa oss över.

Det måste ha känts extra fint och äkta för Daniel att sitta och ta emot kungaparets varma välkomnande direkt från fusklappen. Tyskens blick var så ihålig när hon beskrev sin blivande svärsons goda egenskaper att hon fan borde få någon slags utmärkelse. Det hade varit lätt att dra in duktigt med fickpengar på att, till marknadsmässiga priser, hyra ut tomrummet i hennes skalle som hyrlager.Sedan blir det hela inte mindre obehagligt av att hela svenska folket plötsligt börjar ta sig rätt att föra en seriös diskussion kring om Daniel är rätt man eller inte. Det enda jag tycker är rätt gött är vetskapen om att det kommer bedrivas en hel jävla del tid åt ångestduschande i fosterställning hemma hos "förenade monarkister" den kommande tiden. Tänk så förfärligt att Bernadotte-dynastin kommer brytas av en gympajas utan så mycket som en promille blått blod. Eller?

Visst, det kan vara jättefint med traditioner. Själv gillar jag att äta skinka på julafton och skulle ogärna byta den mot fårfiol. Dock kan jag ur min högst subjektiva synvinkel tycka att även den mest konservativa person borde vara glad över att det äntligen kommer in lite nytt blod i en ganska traditionell (ur mer ädelboret synätt) genpool. Det minskar de risker som annars brukar uppstå när det idkats fortplantning inom släkten under för många generationer.

Hur som helst. Nu vankas det i alla fall kungahusextravaganza i ett par år famöver. Vare sig vi vill eller inte. Satan vad det kommer rapporteras. Varenda jävel med ledsyn och bättre kommer att få hjärnan utblåst av den vansinniga flodvåg av rojalism som lär dundra in från och med nu. Den jävligt uttjatade turisthajpen kring älgar kommer stå sig slätt mot all merchandise som kommer i bakvattnet av förlovningen och det som komma skall. Och Svensk Damtidnings ägare kommer fan att kunna börja vaska guld ur sitt bajs det kommande decenniet.

Det är bara att gratulera. Grattis Sverige!


Etiketter:, , , ,

29 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker ändå att kungen gjorde ganska bra ifrån sig, i förhållande till förväntat. När kunde man säga att han var den mest sympatiske i ett sällskap senast? Fast det är klart. Han var väl tvungen att tala ur hjärtat då fusklappar mest ställer till det för honom..

mikebike sa...

CJ: hmmm bra jämfört med brunei-incidenten kankse. :)

Barnets mamma sa...

"Tysken" Haha!

Anonym sa...

Något i den stilen ja...
Det måste för övrigt kännas gött för dig som västgöte att din nya hertig tänker göra allt för att vinna ditt förtroende.

Donny H sa...

"Finskare stämning", en mening som innehåller allt.

Anonym sa...

Fan, kunde dom inte givit honom titeln Gymhertig över Regeringsgatan eller något, vi har iallafall inte bett om att få hit honom, kan undra om han någonsin varit i Västergötland eller för den delen utanför tullarna?

Johan I Majorna

Madelen sa...

hahaha... de gör bättre parodier på sig själva än hey baberiba någons gjort. Jag dööör!!!

Anonym sa...

"Tysken" är bra, ja. Benämningen "tyskan" har en lite taskig klang för närvarande. Men nog fan har Ockelbo redan plastikopererat sig. Han ser ju helmärklig ut. Fast det gör ju prinsessan haka också.

//Kalla Kåre

flyga sa...

Underbart skrivet inlagg!

Jag ar imponerad att Viccan far kalla Knugen for pappa och Tysken for mamma. Vore det inte brukligt att hon titulerade tillbaka nar de talar om henne som kronprinsessan.

Det hela ar underbar underhallning. Nastan lika bra som Rosing. Jag sitter i London och kanner att jag far DAM tidnings abstinens, maste genast bestalle en prenumeration!

Anonym sa...

Inser att jag drog en vinstlott när jag inte satte på TVn igår.
Men jag har sett de "fina" bilderna på V&D där leendena ser ut som panikslagna skrik på hjälp.
Hela cirkusen är absurd men det är det ju så mycket som är så... jag fortsätter köra på i mitt eget liv =)

flyga sa...

kolla aven "sa friade daniel";
Viccan lagger huvudet pa sne och blinkar med sina radjursogon. Daniel ser nervos ut.
Det blev ja,ja,ja, sager Viccan.
Dessa ja:n ihop med hennes naturbeskrivningen och den pilimariska blicken far mig att undra om en liten halvt blablodad arvinge redan kan ligga och lura.

mikebike sa...

fibula: ja hon är väl tysk va? :)

CJ: ja hertig känns modernt. nä, nu ska jag hem och se hur trälarna har det i stupstocken...

donny: javisst gör den. ett mycket bra uttryck som min arbetskamrat lärt mig.

Johan i majorna: jag måste säga att efter gårdagen så vill jag aldrig håna Daniel Westling. Det är synd om kisen. Han får gärna komma och klippa nåt band eller nåt.

madelene: japp där sa du nåt :)

kalla kåre: ja det är nåt underligt med hela gänget.

flyga: sedär jag. hetsen har redan börjat :)

nilla: haha ja det är ju mycket sm är så...

mikebike sa...

flyga: du menar att han skulle ha spetsat läsken redan så att säga? :)

Spader Ess sa...

Tycker nog att det gick ganska hyfsat till ändå. Kan av egen erfarenhet säga den Finska stämningen nog är mer Preussisk. Men det baserar jag nog mer på att jag inte träffat människan något vidare.

Mellan far och Dotter råder en ganska familjär stämning och Vickan kan nog stå på sig mot farsgubben om anser att det behövs.

Tror nog att det mer handlar om att hon som en hyfsat modern människa inte sett behovet som så panikartat utan låtit Pappsen hållas. Ganska bra test dessutom om Daniel håller måttet.:-)

Anonym sa...

"Den jävligt uttjatade turisthajpen kring älgar kommer stå sig slätt"

X-D

mikebike sa...

spader ess: haha jag tycker det skulle vara jävligt psyko att utsätta sin partner för ett sånt test.

adde: hej hej... tillbaka från brasseland ser jag :)

flyga sa...

precis! I vilket fall tror jag det gokades i naturen den dagen, sa far vi se..

Anonym sa...

Som om du klonat hela min hjärna.

Rikard sa...

Du har väl läst din Tradition och Fason!
Självklart ska det fasas över att blåblodigheten minskar!
http://www.newsmill.se/artikel/2009/02/24/westling-ar-slutet-atten-bernadotte

Själv kollade jag inte på spektaklet då jag inte gillar lyteskomik!

Linus sa...

Får ont i magen av att se klippet. Känns som karikatyrer av sig själva. Och hur kan nån av dem vara bra PR för Sverige? Kan ingen på slottet smygfilma en familjemiddag.

Anonym sa...

Å herregud va arg! Helt underbart att du kan uttrycka dig så nyanserat. Man brukar ju säga att de som använder fula ord har dåligt ordförråd men den myten slår du hål på.
//miwwa

Anonym sa...

Haha, Hej Baberiba släng dig ivägen, orginalen är mycket mer komiska ;D.

Anonym sa...

Heath Ledger - släng dig i väggen (kan iofs bli svårt). Den enda riktiga Jokern är Silvia - hon skrämmer mig mer än alla andra skräckfigurskaraktärer ihop. Kanske för att hon finns på riktigt eller?

//Canana

Anonym sa...

Jag har helt motsatt åsikt angående detta spektakel. En åsikt jag vädrar i sin helhet på bloggen förstås. Det handlar om nedköp, för att vara blygsam.

Men håll med om en sak, Viccan va snyggare när hon var smal.


/Max

Anonym sa...

Jag håller med dig. Men jag tycker mest synd om dem som måste genomföra detta bara för att det är tradition. Kan de inte bara få vara?

Cliff Hanger sa...

He he... jag älskar uttrycket "finskare stämning får man leta efter". :-)

Anonym sa...

alltså vi gillar dig som fan mike, men det verkar som om du kastar dig över tangentbordet och hamrar ner inläggen fortare än du hinner processa dom i skallen as of late. vad är dealen med alla stavfel?

i övrigt tummen upp.

Anonym sa...

Jag gillar din underbara kombo av språklig begåvning och avgrundslös,ogenerad bitterhet.

Fortsätt ditt korståg, du jantelagens vältalige fanbärare.

Min arbetsdag blir genast lite mindre "finsk" så fort man får ta del att ett nytt inlägg.

Anonym sa...

För fan, skippa allt traditionellt shit och säg som de är istället. jag bev kär i en helt vanlig svenne, och mamma och pappa tycker det är okej. Skippa alla formella formuleringar...blir så illa!