måndag, februari 16, 2009

Pest eller kolera gone wrong

Inatt drömde jag att jag fick välja mellan att bli skjuten eller utkastad från en hög höjd. En jobbig pest eller kolera. Det slutade med att jag inte kunde välja och blev knuffad över relingen på en sjukt hög båt. Alltså vi snackar lätt dubbla däckhöjen än en danmarks- eller finlandsfärja. Jag vaknade till med ett skönt ryck och triathlonpuls. En sådär bra start på en arbetsvecka.

Annars är pest eller kolera en ganska kul lek. Det funkar för det mesta. Jag och J brukar ibland köra den när vi inte kan somna. Det är kul att våndas se hur den andre får vrida på sig för att välja det minst ruttna alternativet av två scenarion. Vi brukar vrida oss av skratt när vi hånar varandras val och visualiserar dem verbalt. Men det kan också bli seriöst på ett väldigt konstigt sätt.

Nyss drog jag en pest eller kolera fast med tre alternativ:

1. Att tatuera in ett porträtt av Martin Timell och hans sjukt jobbiga flin stort på magen.

2. Att varje dag behöva gå förbi apoteket i Nordstan och rengöra knappen på nummerlappsapparaten med tungan.

3. Att tvingas gå runt med en Camel Toe Cup modell "Säffle" (extra bred klyfta) insydd i alla brallor

Det fick inte alls den effekt jag hade hoppats. Jag väljer tvåan sa hon utan att tveka en sekund. Så väljer bara en vettvilling... eller en som aldrig varit vinterkräksjuk. Jag försökte retas och förklara att hennes tunga skulle bli hård och valkig som en smednäve av alla infektioner. Hon kontrade blixtsnabbt att det skulle bli mest trist för mig eftersom jag skulle tvingas hångla med henne. Skit. Kul att bli punkad som en lastbil när man tror man kommit på en jävligt jobbig triss.

Jag tror att hon har pajat pest eller kolera för all framtid nu. Ungefär som när morsan pajade Fia med knuff, efter att hon provocerat fram en rejäl falling down ur mig, genom att systematiskt göra mig till enda offer för sitt hänsynslösa knuffande. Det hela skedde under ett strömavbrott då endast analoga familjeaktiviteter gavs utrymme. Sedan dess har vi aldrig spelat det spelet igen. Det packades ner och glömdes. Fan också.

24 kommentarer:

Anonym sa...

Du är rolig du med din paniska bacillskräck.

Donny H sa...

Haha. Meningen "hennes tunga skulle bli hård och valkig som en smednäve" räcker för mig.
Fantastiskt.

RANA sa...

Mike, om du måste välja. Skulle du välja att ha dubbelt så stort eller hälften så litet huvud som idag?

/Rana

Anonym sa...

Klart hon inte väljer camel toe, fyfaen.

På tal om camel toe, se den lätt tragiska filmen The Weatherman där Nicholas Cage frågar sin överviktiga dotter om hon vet varför ungarna i skolan kallar henne camel toe? -För att kamelfötter är starka och tuffa när dom går i sanden.

Haha!

Go gôbbe från Götet sa...

Jag säger då det! Tack för tipset om en festlig lek för två! Kan ju bli hur kul som helst...

Kräver uppenbarligen viss rutin för att komma på riktigt vridna alternativ - nr 2 ovan kan bli en riktig klassiker "...gå förbi apoteket i Nordstan och rengöra knappen på nummerlappsapparaten med tungan." Bara det att välja just apoteket i Nordstan säger allt!

BJ-shop förresten - vem/vilka ligger bakom den schyssta sajten? Luktar änna reklamare som har lite långa intervall mellan de olika pengastinna projekten ;)

Hittade just deras ordlista:
http://www.brunosjuwel.net/noje/ordlistan_ny.asp

Keep it up! / Go gôbbe

The Girls Of Florida sa...

Tänk så äckligt om du hade vart tvungen att rengöra Martin Timell och hans sjukligt osmakliga bror varje morgon. Men tungan. Det hade vart ruskigt på riktigt.

mikebike sa...

anonym: vaddå panisk? det är inte så äckligt med bacillerna på en knapp som används tusentals gånger varje dag av människor som är sjuka på ett eller anant sätt ? :)

Donny: hmmm låter halvfrestande.

rana: dubbelt så stort lätt. men det skulle vara synd att alla t-shirts blev så uringade :)

milla: ja weather man. fy fan vad den är bra.

go göbbe: nej ingen övning krävs. bara att börja. haha ja nordstan säger allt.

girls of florida: ahhhhh fy fan. det är över gränsen :)

Anonym sa...

Jag drömde också inatt…om Måns ”duracellkanin/väldigt mkt lammkött” Zelmerlöw. Hur han hamna där kan man bara fråga hjärnan hos en bitter singelmamma. Uppstod nämligen en pest eller kolera situation där med. Att gå hela vägen eller att fortsätta som sexlös…Hmmm

Anonym sa...

Bara på tal om timell-tatt. Finns ju någon, jag tror i göteborg, som går omkring med hans portätterade nuna på magen. Och på andra sidan sitter Ernst. DET är sjukt. Kolla in buzzstop28 och under Emil tror jag väl att det är, där har du sjuka bevis

Anonym sa...

Bara på tal om timell-tatt. Finns ju någon, jag tror i göteborg, som går omkring med hans portätterade nuna på magen. Och på andra sidan sitter Ernst. DET är sjukt. Kolla in buzzstop28 och under Emil tror jag väl att det är, där har du sjuka bevis

Anonym sa...

Bara på tal om timell-tatt. Finns ju någon, jag tror i göteborg, som går omkring med hans portätterade nuna på magen. Och på andra sidan sitter Ernst. DET är sjukt. Kolla in buzzstop28 och under Emil tror jag väl att det är, där har du sjuka bevis

Anonym sa...

En annan pest/kolera.

Få offentligt stryk av Tobbe trollkarl eller förlora en "på spåret" final mot Victoria Silverstedt & Linda Rosing!

/Wolfram O´boy

Anonym sa...

jag håller med j. tvåan är det självklara valet, utan tvekan. men så har jag ju som du säger heller aldrig varit vinterkräksjuk.

Anonym sa...

Ett steg längre med samma lek är att säga vem man måste ha sex med och då helst dra upp jävligt jobbiga kollegor eller kompisar till sin partner, Brukar bli riktigt roligt (och ibland lite skrämande svar) =))

Funkar alltid efter någr öl på krogen.

J I Majorna

Medelklassman sa...

Ni har en väldigt sund relation.

Åsa sa...

Minns att det fanns en kul sida med kameltå-bilder på kändisar, men jag har tappat bort den (eller den kanske inte finns mer).
Är det någon som hittar dit?

mikebike sa...

sarahserenad: ahhha vill inte höra om perversioner inefattande mr zelmerlöv :)

slow motion: mogahahahah fy fan!

wolfram: haha stryk av tobbe. lätt. det skulle jag säkert ha fått om vi sprang på varandra :)

jonna: hmmm kanske. men bara sådär? utan eftertanke.

J i majorna: ahhh vi skojade om det och tog vår före detta granne Ingrid och hennes KK Nils... men det blev bara så jävla äckligt.

30+: ja det har vi väl?

Anonym sa...

Ja, ni har en sund relation, dessutom verkar ni gulligt nykära, trots attjag anar att ni varit ihop några år.

Tha´t, my friend, is cute <3

/Blygisen

. sa...

Jag vill också vara ihop med dig och J

Caravaggio sa...

Vad gäller för premisser för alternativ två och tre? Får man decinficera sin tunga omedelbart efter utförande och hur länge ska man gå runt med camel toe cup?

Fia med knuff är för övrigt världens sämsta spel någonsin. Jag hade ett par redig psykbryt i femårsåldern när jag spelade det mot mina föräldrar.

Enda charmen är när man spelar mot någon som inte kan räkna så man kan flytta lite som man vill.

Honey sa...

då måste ju jag fråga klassikern; vad skulle du helst simma i, bajs eller snor?
och tänk på hur lätt det kan vara att få in vatten i munnen när man simmar i vanliga fall... :P

Anonym sa...

ja, helt utan eftertanke.

mikebike sa...

blygisen: haha ja jag är faktiskt fortfarande nykär i J

artistic: hahaha vi får ta upp det på familjeråd :)

caravaggio: haha japp ska introducera Juniorette i fia i helgen tror jag.

...och nej till desinfektion och för alltid till Camel Toe Cup

tiggerrr: Är det en klassiker. då är du mer införstådd i pest-eller-kolera än mig :)

Jonna: haha.

Anonym sa...

Martin Timell och Ernst-tatueringarna är gjord av Erik på Buzzstop 28 i Göteborg; killen som har tatueringarna är från, och bor såvitt jag vet, i Jönköping.