måndag, november 07, 2005

Lite feelgood på en feelbad day

Sjuk idag. Segt som fan men vad passar då bättre än att kolla på lite film. Min vän H lånade ut ett "feelgoodpaket" med filmer till mig. Gummo, Bully och Ken Park. Riktigt muntra rullar.

Kollade precis klart den tredje och sista. Ken Park. Den som efter de tre filmerna inte känner sig helt urblåst på alla känslor är inte klok. Knark, sex, våld och tomhet.

Går och lägger mig igen

14 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, det var nog bara Kids som saknades i feelgoodpaketet, iofs är den inte riktigt lika dirrrty som de andra tre. Ken Park är straight up weird, Bully tyckte jag var sådär och Gummo tog mig med storm när den kom. Ett annat tips är väl Jonas Åkerlunds "SPUN", känns som att den kunde passat bra bland de övriga!

Anonym sa...

Spun var ju en flopp enligt mig.
Känns som Jonas är fast i musikvideo-editeringsvärlden.

Riktig feelgood finns iaf i Office Space o Big Lebowski annars för den som vill ha.

Misstänker att det är förkylning utav bara helvete mike?

Anonym sa...

toppa med en michael haneke-film på detta så blir du tvungen att blanda cipramil i hostmedicinen för att nånsin vilja gå upp igen.

spun var mest oroande och deprimerande för att den var så fruktansvärt kass, inte alls i klass med harmony, larry, michael, lars von t och andra feelbad-mästare...

/c

mikebike sa...

Ja jag vet inte om jag hade pallat kids också. låter den vara så länge. Spun är inte deppig. bara skit förutom en scen där rourke smäller ett sexpack i ansiktet på en kille som spöar sin tjej. fantastisk scen rentutav.

el pedro, lebowski är min absoluta favoritfilm i komedigenren office space finns också där i toppen men tappade lite efter att tv-serien office (originalet) kom. mer genialt kan man inte skildra kontorslivet. min förkylning är en segdragen halsont och ledvärksupplevelse. inte så farlig men jäääävligt seg.

c: jag har faktiskt inte sett nån haneke-film. blir lite sugen faktiskt.

Anonym sa...

Alla dessa filmer...
Min bror var och hälsade på mig en helg för ett tag sen och efter en grym lördagkväll väntade en chillsöndag framför tvn.

Vi köpte pizza, hyrde film och slog oss ner i soffan. Allt som verkade så bra tog en helt ny vändning eftersom filmen vi hyrt var just Bully och när den var över mådde vi riktigt dåligt.

Nästa gång det är chilldags får man satsa på att lägga ner lite mer energi vid själva filmvalet.

krya på dig
/anna

Anonym sa...

Requim for a dream!
Såg den på bio när den kom. Innan vi skulle ut på ett prataj. Då var man inte så peppad för att festa direkt.

Anonym sa...

Gör som Anna och krya på Dig
Pizza och video är helt toppen för att återfå sitt gamla jag.

mikebike sa...

Requiem. Har sett den tre gånger för jag älskar den. så snygg men så otrooooolig tärande samtidigt.

Jag tyckte inte bully var så hemsk egentligen. ganska bra men absolut inte feelgood.

Anonym sa...

Lite för glad men ändå:


Visitor Q av :Takashi Miike

Inledningsekvensen är en av de mest rubbade jag sett.

Se den.

Anonym sa...

Ken Park är ruskigt dålig. Ett patetiskt försök att provocera. Se istället Spring Lola eller The Hours. Vill du se komdedi så tycker jag du ska slänga på Royal Tenenbaums(om du mot förmodan inte redan sett den). Extremt rolig...

Nemo sa...

Pratar vi Haneke - så är Funny Games något av det mest obehagliga jag varit med om på ett fullsatt Capitol under en filmfestival... orsch! Pianisten av samme Haneke däremot väger lätt mot denna blytunga rulle. Det hela blir inte mindre vidrigt då en av förövarna i filmen stark påminner om en gammal bekant...

Anonym sa...

japp, funny games är helt enkelt filmen att värma med för fredagsutflykten. vad är bättre än leende sadister med 80-tals tennisshorts och vita bomullshandskar. den sjunde kontinenten är också en kul hanekerulle om en familj som bestämmer sig för att begå kollektivt självmord. en riktig familjefilm.

är lite arg på mig själv för att jag inte var först med att rekommendera takashi miike. tror att man borde undvika dead or alive-trilogin - annars kan man få sig en skön dos krypande obehag och feelbad av de mesta ur hans repertoar. audition och hans kortfilm box är mina favoriter.

spring lola är väl inte nån feel-film över huvud taget. bara snygg. har sett samme regissörs princessan och krigaren, men kommer inte ihåg ett skit av den filmen - sådana icke-bestående intryck stryker dessa från feelbad-listan. punkt. och larry clark lyckades iaf provocera mig med ken park... på ett bra sätt.

/c

Anonym sa...

Rekommenderade bra filmer, inte nödvändigtvis feelgood-filmer. Jag blev dock ganska arg efter ha sett Spring Lola, men förmodligen av helt fel anledning.

Usch och fy, provocerad av Ken Park på ett bra sätt? Inga avtryck alls, bara meningslös.

Anonym sa...

Irréversible borde klassas som en bra feelbad rulle. Skulle vilja påstå att The Friedmans lämnar en hel del avsmak också. Se dem!