söndag, november 27, 2005

Jag tror att det var ett tecken

Inatt exploderade "smedens" lägenhet och brann ur totalt. Den och en till. Vi som har vårt kontor vägg i vägg hade klarat oss. P ringde och sa att det inte ens luktade rök i vår del. Men stackars smeden. En av sveriges meste underdog får sin boplats utraderad genom en gasexplosion. Ironiskt.

Vi hade tur för vi har ingen försäkring. Hade det drabbat oss så hade det bara varit att packa ihop och gå hem och lägga sig.

Eller hade vi otur?

Man kan ju se det som ett tecken från någon på övervåningen. Denne någon vill tydligen verkligen att jag ska jobba med webb resten av livet.

10 kommentarer:

Anonym sa...

vet du om filmföreningen som ligger där drabbades?
det var väl ändå mitt emot Oakley's det sket sig? eller fick jag fel info av M idag?

Hur som helst så jobbar gud på mycket suspekta sätt..

mikebike sa...

nej filmföreningen klarade sig också om det är illusion film du syftar på.

Anonym sa...

ställer Smeden upp i samma auktion som Robinson-Emma?? Var kan man lägga ett bud, jag vill käka middag med smeden, vi kan gå till något mysigt ställe som Murveln eller Sejdeln

Nemo sa...

Urmfff... cyklade förbi idag. En maskerad plit stod i dörröppningen och svarade på frågor från några murvlar.

Tror jag dristade mig till att kasta skit på Långgatorna i nån tidigare kommentar. Tredje är obevekligt dissonant. Inget stämmer för mig där. En känsla av obehag med Auktionsverk, polisstationer, A. Rund, Y'not och gamla Lô Village som nu har nån sorts julgransbelysning i rännstenshöjd. Pikant med en utbombad Beirutfasad...

Anonym sa...

Ja, tur eller otur , det är frågan... Hoppas allt är ok i allafall! Kram!

Anonym sa...

gahh, såg en bild flimmra förbi på tvn och hörde någon nämna mordbrand i samma veva. shit vicken tur ni hade mikeee. hoppas smeden lever och mår förhållandevis väl också! han får väl bunkra hos er närmaste tiden ;-)

mikebike sa...

självklart får smeden hänga hos oss. han är en skön lirare, ett original och dem finns det inte gott om längre.

nemo. nu kommer jag inte ihåg exakt vad du sagt om långgatorna men de ligger mig varmt om hjärtat. jag lever en sor del av min tid i detta område. andra än nyckfull och svår men lika lätt att älska och njuta av. pulsådern och den mest levande gatan i gbg. tredje är svårtillgänglig men bara att gå på henne är fint. atmosfär. fjärde är ensam och tyst. lite kommybokhandel och en avgiftningsklinik. första är boven-. den kalla, den jävliga med försäkringskassan och pantbelåning och annat skit.

Anonym sa...

Mittemot kommybokhandeln på fjärde långgatan ligger ett ålderdomshem

Nemo sa...

Mike! Gillar din gradering/beskrivning av Långgatorna. Ettan...stor, kall och hård. Fyran...med still tillnyktringsenhet, kinakrog med stans bästa vårrullar...Barbarella piercing låg där tidigare iaf. Jo, dessa streetor ligger även mig varmt om hjärtat. På ett obehagligt sätt. Tvåan vinner hursomhelst kampen - den strollar jag helst.

Anonym sa...

Hey, while searching for widgets for my blog, I stumbled upon www.widgetmate.com and wow! I found what I wanted. A cool news widget. My blog is now showing latest news with title, description and images. Took just few minutes to add. Awesome!