tisdag, november 08, 2005

Tre anledningar till huvudvärk

 1. Gonzalo del Rio Salidas a.k.a Gonza
  Motivering behövs knappast för den som haft oturen att hamna framför SVT:s Trackslistan. Gonza är programledare (läs: pajas) och gör ett helt uselt jobb. Säkert kan någon som är tolv bast tycka att han är smårolig, men jag, jag bara hatar honom. Killen är en chilensk Markoolio för helvete.
 2. Uttrycket: "Pocka på"
  Jag vet inte vad det är med det där ordet pocka egentligen. Men nåt är det. Det ger mig en dålig smak i munnen. På nåt sätt lyckas min hjärna alltid relatera till en känsla av panikbajsnödighet. En meterolog använde det för att illustrera att ett visst vädertillstånd är påväg in över västkusten. Det pockar på... brrrrr!
 3. Telefonnasare
  Ett säljsvin ringde och lurade på mig Glocalnet i 12 månader nyligen. Jag hatar telefonförsäljare med passion. Inte alla. Det finns de med dålig attityd och dålig servicekänsla - dem gillar jag. Det är de klämkäcka asen jag hatar. De som vägrar att lägga på. De första tusen som ringde lyckades förnedra mig genom att tvinga mig att krypa på knä, böna och be att få slippa köpa deras shit. Efter det har jag lärt mig (kommer en egen artikel om det senare). Den här Glocalnetkillen sålde dock in sig genom att öppna med att jag automatiskt hamnar på en lista som gör att jag skulle slippa såna som honom. Jag kunde inte annat än att tacka ja. Lurad såklart för de ringer fan mer än någonsin och vill packa på mig gratiskalsonger, prenumerationer och abonnemang av olika slag. Jag verkar hamnat på en strafflista istället. De ringer varje dag. Jag har utvecklat en raffinerad metod att ge tillbaka men orkar knappt använda den längre.

... och tre som lindrar den

 1. Nina Person (Cardigans)
  Jag fattar inte varför så många verkar störa sig på Nina. Hon verkar superskön. Fin röst. Otroligt vacker är bara en bonus. Hon är en av de bästa helt enkelt.
 2. God morgon alla barn
  SVT:s nya dramaserie i tre delar. Muchos snyggos (vågar jag säga Roy Andersonvibbar utan att bli verbalt avrättad av någon brorduktig?) och välspelat. Reine Brynolfsson är alltid bra och Magnus Krepper imponerar med sexiga moves som byns eldige pizzabagare. Skönt depp. Sverige är dåligt på mycket när det kommer till film och tv men grå (trovärdig) socialrealism är vi sylvassa på. Hade det inte varit programledare som Gonza hade jag övervägt att betala tv-licensen (undanber mig kommentarer om att om fler betalar kan de producera mer kvalitéts-tv. Det är skitsnack.)
 3. Treo Citrus
  De säger att det inte är bra för kroppen av olika anledningar men jag bryr mig faktiskt inte. Min annars så känsliga mage har stått pall hittills och då har jag nästan pundat treo i perioder. Det enda som verkligen hjälper och piggar upp. Dessutom har min bror och en vän som heter A experimenterat fram den enda förebyggande "kuren" för att slippa en baksjuka. Glöm flera liter vatten eller grunda med fet kost. När man kommer hem så tar man sig bara ett läckert glas Treo och går och lägger sig. Resultat: Ingen baksmälla.

  Har gett det en lång provperiod nu och metoden kanske inte botar helt men jag har åtminstone inte behövt liggduscha sedan innan sommaren.

  Originalet är nästan lika bra men citrus är som bäret i drinken - en extra touch.

  Tips: Vid huvudvärk en varm sommardag. Släng i ett par iskuber och läska gommen med en Treo on the rocks.

12 kommentarer:

Anonym sa...

God damn mike.

Trodde inte folk av din kaliber kunde bli blåst av telenasare men ävensolen har fläckar som det så käkt heter.

Nu kanske du har anmält dig på "listan" som löser alla problem : http://www.nix.nu/Fragor%20och%20svar%20for%20dig%20som%20privatperson/Hur_skall_sparr_goras/

Annars så gör det.

Jag själv tycker att jag inte skall tvingas att signa på en lista för att för frid så jag skall trötta ut de. Nästan lyckats då en försäljare tipsade mig att signa på denna lista :)

Jag är trevlig och lyssnar och sedan svarar jag oftast att jag vill inte sparar alla de pengar som de lockar med för jag har pengar ändå ( inte sant med skön kommentar ) och det brukar avsluta försöket att sälja.

Skulle kunna skriva en hel del om detta då jag pratar ganska mycket med denna grupp.

Anonym sa...

Varför tjafsa med dem ö h t??
Säg bara att du inte är intresserad och lägg på luren, that´s it!

Katta sa...

Visste du att 9 av 10 som får magsår får det för att det använt NSAID, den aktiva substansen i TREO m fl läkemedel? Visste du att NSAID orsakar lika många dödsfall (s.k. tysta magsår, förblödning helt enkelt) i USA som cancer orsakar. Så ta det lugnt med TREO, lattja med nån annan drog hellre...

Katta sa...

Var det inte här på bloggfrossa ngn tipsade om ett flödesschema över hur man skule svara när de ringde och försökte kränga något? Typ att man frågar efter deras namn, hur det stavas, etc... ja, tar över hela samtalet helt enkelt.

maya sa...

Ett tips är att be någon som åker utomlands (eller åka utomlands själv) köpa medicin. Har själv erfarenhet av fransk, spansk och kinesisk hostmedicn som gör att hostan går över på några minuter. I det luteranska Sverige får inte såna grejer säljas receptfritt för man ska hosta och lida. Finns även kanonstarka värktabletter receptfritt i dom flesta apotek söderöver.

Telenasare sa...

Ja som telesäljare kan jag bara säga att det är FÖRBANNAT störande med folk som ringer och stör. Men är man misslyckad så är man, det är det enda jobb jag lyckats få så jag fortsätter, tycker dock att det som någon skrev är förbannat lätt att bli av med dem om man säger att man inte är intresserad. Själv är jag inte intresserad av att sälja eftersom jag även har en fast lön... kanske är min dåliga arbetsmoral som gör att jag inte får några andra jobb. Det är dock väldigt roligt med folk som använder flödeschemat som nämnts tidigare, då kan man snacka länge. Vad gäller listor som får oss att sluta ringa så finns de, problemet är att en hel del teleföretag ringer på gamla listor... DÄR finns ni fortfarande kvar :)He he äntligen har jag som misslyckad fått chansen att störa alla andra!

Jessica sa...

Såg trackslistan igår och jag fattade inte grejen med killen som är programledare. Han var svinjobbig från första början och jag var tvungen att fortsätta se om han bara skojpratade eller så först. Tyvärr gjorde han inte det och lät mig inse att jag måste hålla mig ifrån det programmet resten av livet, eller tills de byter programledare iaf.

Nemo sa...

Telesälj - voine. I ett anfall av "tycka-synd-om-mentalitet" lät jag en bredbandsoperatör ta hand om mitt telefonabonnemang. Dagen efter stod terriern Sverker O från PLUS i rutan och läxade upp nån bredbandsnisse och snudd på "hårdrockspekade" upp honom mot väggen " -Skall det va så här, va, va??"

Jag föll i djup ånger och ringde till bredbandsoperatören och drog en snyftande historia om missuppfattningar m m. Sanningen - den bittra sanningen - var att jag tyckte synd om säljaren - han hade talfel och stammade kraftigt då han skulle läsa innantill. Hans svensak var något svår att förstå - men jag föll för hans argument - "Vill du sänka din abonnemangskostnad med 100:- per månad?"

Är med i NIX-registret sedan det kom till i princip och då jag hade hemligt nummer (det är en bra åtgärd för att slippa påträngande säljare)- då var det tvärtyst i luren från försäljare av allehanda slag. Nu för tiden brukar jag oftast bli uppringd som en uppföljande åtgärd då jag snyltat åt mig några billiga intro-erbjuanden...men jag förhåller mig iskall.

Tack för tipset om att hellre vilja betala mer, oftare och större...det kommer jag fortsättningsvis annamma - gärna med en påslagsfråga; "Ni har inget pg-konto där jag kan sätta in en gåva?"

Katta sa...

Nemo: Haha.. Sverker Olofsson hårdrockspekande... :)

nellie sa...

säger bara.. treo + resorb= bakfyllemedicin

Schrunkel sa...

Du har så rätt, Nina är störtskön! Sällan varit med om en charmigare tjej. Nej, jag är inte hemligt förälskad i henne...

Sundis sa...

Måste bara kommentera det här med telefonförsäljare. Det är ett jävla pack. Jag har fått telefonskräck tack vare eller snarare på grund av detta. kan inte svara i telefonen hemma längre om det är ett skyddat nummer eller ett nummer jag inte känner igen. Registrerade mig på någon Nix telecom eller ngt liknande som skulle göra så man slapp telefonförsäljare... hmmm det ha aldrig ringt så många som nu. Lurad?