fredag, november 11, 2005

Heja Tyskland!

Tyskarna får alltid saker att LÅTA hårt som sten, men de lyckas sällan få det att SE tufft ut.

Bildkälla: Aftonbladet.se

Aftonbladet skriver idag att Tysklands "Specialeinsatzkommando" ska stå för säkerheten på Fotbolls-VM nästa år. "Zlatan kan definitivt känna sig trygg" säger en antiterroristexpert och jag vädrar torr humor och en något tajt slutmuskel.

Det står att här är bilderna som ska skrämma bort terroristerna och låter en bild illustrera några uppkittade koppers i aktion. Jag blir bara förvirrad. De står på led och den första snuten har en liten sköld och en picka. Bakom honom står en med något fetare skjutjärn, riktat i nacken på förste man mer eller mindre. Ponera att en kula råkar komma passerande mot Kopp 1 men missar och fastnar i benet på Kopp 2 istället. Är det då inte tekniskt möjligt att Kopp 2 får en muskelsammandragning och råkar slinta lite med sitt triggerfinger?

Pang säger det när hans automatkarbin blåser av skallen på sin kollega, Kopp 1, som om vore det en persika. Det skulle kunna bli kaos i ledet. En dominoeffekt. Det känns nästan som att bilden illustrerar en halvkackig "Mexican Stand-Off" snarare än skrämselpropaganda.

Vaffan, tror de egentligen. Tyskarna. Att lite hjälmar och knäskydd ska skrämma en kille med dynamitväst? Ja terroristerna blir säkert skitnervösa. "Jalla Jalla, skjut då så får vi se hur många jag hinner ta med mig när jag släpper knappen", skulle jag tro att de tänker.

Men "Specialeinsatzkommando". Det får man ändå ge dem. Fan vilket mäktigt ord. Sånt är de bra på. Få det att låta tufft.

"Vad jobbar du med då?"
"Ah, jag jobbar som Specialeinsatzkommandopolizei"

11 kommentarer:

Kuf sa...

jag tror du läser in för lite i bilden... killen först är ju självklart han som alla ogillar (varför skulle han annars få gå först)! Kille nr 2 bara väntar på ett läge att få slinta lite och skjuta huvudet av kille nr 1. Kille nr 2 vill helt enkelt vara säker på att kille nr 1 dör.... även om dynamitvästkillens dynamit inte är stark nog.

El_Pedro sa...

Men det är coolt att de tagit bilden inne på stadium och ser så där "skarpt läge" ut.

Egentligen är alla läderfetishcer i detta kommando i vanlig tysk stil.

Anonym sa...

Såg en ung och söt tjej på TV för några år sen som jobbade på krematorium, Hon tyckte det var problematiskt när killar på krogen frågade vad hon jobbade med, dom flesta kunde inte ta det så bra.

Katta sa...

Instämmer med el_pedro. Skillnaden mellan USB-mutta och den här outfiten är hårfin...

Anonym sa...

Sedan när började den tyska polisen använda sig av modifierade ridhjälmar...?
Helt säker på att det döljer sig ett par nyoljade lederhosen under kille nr 2;s uniform. Verkar ha hamnat lite på sniskan av hans något stela rörelsemönster att döma. Mumma.
För övrigt en briljant spaning. Som vanligt.
//ulf

Björn sa...

Åhh, vad gillar Det där landet.
Tyskland uber alles !

Mjukispolacken sa...

hahaha, klockrent mikebike, helt enkelt klockrent!

Aaron sa...

Spezialeinsatzkommando om man ska vara nogräknad. Ännu tuffare.

& vad beträffar farhågor för "friendly fire" skulle jag chilla. Under andra världskriget lyckades tyskarna inte bara ta livet av flest motståndare (inbillade & verkliga) utan lyckades också komma undan med minst vådaskjutna i de egna leden. Ordnung muß sein, ne?

simma lugnt: aaron messerschmidt

Owen Lars sa...

Som det gamla Tyska synth bandet Funkervogt säger "Wir verhandeln nicht mit terroristen!" hur coolt får ett språk vara egentligen? Gämför Tyska Polizie mot Norska Politi, vilket smäller högst?????

el guapo sa...

När cp-skadade jävla små horungar smashade innerstan i Göteborg för några år sedan, önskade man att Tyskland hade befriat Sverige från självständigheten för länge sedan. Har man varit i Berlin på första maj så vet man vad som gäller. Man muckar liksom inte med polizei. Det går rätt fett åt helvete då. Varför är det bränder, upplopp och total disorder i Paris och inte i Berlin? Nä just det. Peugeut, Citroen, Volvo o Saab ain't got shit on the Fatherland of Porsche, Audi, BMW, Deutsche Bank och riktig polis. Machts gut.

L sa...

Jag tror att du behöver detta: www.myspace.com/deutschebank1

/From