lördag, oktober 27, 2007

Amerikat

NY är bra. Jävligt bra. Det är skönt att bara vara här och strosa runt. Det var tre år sedan jag var här sist. Det enda jag faktiskt riktigt hatar är deras förbannade tip-system. Hyfsat godtyckligt. När de fattar att man är turist så gör de en den goda tjänsten att räkna ut dricksen åt en. Fint. bara det att den inte landar på de 13 procenten som är standard. Det landar alltid på 18-20 procent.

Två riktigt bra saker har jag upptäckt hittills. 

Ett: Utanför en liten deli i east village hittade vi sådana där automater som brukar finnas i alla svenska matbutiker. Skillnaden var att här var det små figurer i serien Trailer Park Family. Storslager. Jag har köpt på mig en hel familj. Flo, Kenny Kegger och Co. 

Två: På Strand Books 12 och Broadway gick jag på toa. När det var dags att torka händerna så fanns där en helt makalöst bra uppfinning. Pappersmaskin med "No touch sensor". Man behöver alltså inte röra någonting. Inte komma i kontakt med andras bakteriehärdar. Fan jag blev alldeles till mig. Det kan bli en slags mision för mig att försöka påverka så att det kommer ut i svenska samhället.

PS. Andy. Din ipod touch är säkrad! DS  

24 kommentarer:

Anonym sa...

hyffsat kaxigt att räkna ut dricksen åt gästerna :P

Lintin sa...

Usch, dricksa fotfolket? Pyttsan!

Nemo sa...

En fotobloggpost på trailerparkfamiljen? Kan knappt bärga mig...

Anonym sa...

tips: testa delirium cafés toa (här i göteborg i sverige alltså). där, och på ett par andra ställen i stan, finns den fantastiska no touch sensorn.

Anonym sa...

Var har du varit Mike? Det finns redan sådana torkautomater på svenska toaletter.

Saltistjejen sa...

Alltså, drickssystemet ÄR skitsvårt att fatta!!!! MEN du har del angående procenten... Här (jag bor i NYC) ger man alltid MINST 15% vid t ex restaurangbesök. De flesta ger 15-20%. Ett smart knep är att du "dubblar skatten"!! På notan står ju alltid skatten separat och skatten här är ca 8,3% vilket gör att de flesta tar den summan gånger två och vips så är man iallafall säker på att man inte dricksat för lite.

jag tycker det dummaste är att man måste dricksa t ex hårfrissan!!!!!! Vadå??? Mn betalar ju dem för deras jobb! Vilket på Manhattan ocftast inte är särskilt billligt!! Så 15% ovanpå det är ganska mycket!

Anonym sa...

Kör dubbla skatten plus lite till om det är en snygg tjej. LA-style. Jävla gnällfis.

Anonym sa...

Toppdricksa endast dom snygga servitriserna, på så vis sållas dom fula bort in the long run. How's that for LA-style guapo.

Anonym sa...

Hej! Vi är två socionomstudenter från Göteborgs Universitet som just nu skriver en c-uppsats om bloggar, och nu letar vi efter bloggare som skulle kunna tänka sig att delta i en msn-intevju som kommer att handla om relationen mellan identitet och bloggar. Om det här låter intressant, maila oss på blogguppsats@hotmail.com så skickar vi mer information. Hoppas vi hörs!

Spader Ess sa...

Jag slutar aldrig att fascineras över människors bacillskräck.

Ok. Jag kan också känna en viss olust på vissa mindre fräscha toaletter, undvika att äta ur skålar med gratisnötter på krogen, osv.

Men jag antar att det är vårat försvagade immunsystem, till följd av västvärldens bacillskräck som kommer att utplåna oss till slut....:-)

Anonym sa...

Man behöver inte åka till NY för att kunna torka sig utan att ta i skiten. På vårt överklass-café runt hörnet går det lika bra. Höll på att skita på mig första gången jag "utsattes" för den. Tur då att det fanns papper. Om jag hade skitit på mig.

Nog skitsnackat.

Anonym sa...

Som saltistjejen skrev, 13% kan du glömma. 15% är minimum, 20% brukligt om du är nöjd och fått bra service.
Se det inte som extra pengar, utan en del av kostnaden för att äta ute, fast i motsats till Sverige står kostnaden inte på menyn utan du får räkna ut den själv.

Anonym sa...

SE,

Pah, som om vi överhuvudtaget skulle anställa fula servitriser här!

LA style rules!

Agneta - My Nail Mania sa...

Sånna no touch sensor grejer finns ju överallt nu mer. Men en sak jag upptäckte på Rhodos som var ny för mig var en toalett med färdiginplastad ring. Man tryckte helt enkelt på en knapp så fick man ringen inplastad men ny fräsh plast. Mycket fiffigt! Och hygieniskt.

Anonym sa...

testa toan på Västerhus i majorna. Där får du vada in i 2 dm piss och toaparullen som du får torka händerna med är troligen halvt uppblött av nåt gult...

Anonym sa...

Men visste ni inte att du har mer bakterier i ansiktet och på händerna, än vad du har i både skrev och rumpveck (ett sådant fint ord).
Bakterier har svårt att överleva på porslin då det är slätt (ingen grogrund) och alldeles för kallt.

Mesar.

Blancaflor sa...

Va? Vi var ju i NY samtidigt ju...
Ha det sa trevligt! :)

Anonym sa...

Vile bara aktualisera ett aldrig uttömt ämne.
Var i Falun i helgen och såg frisörsalongen:
hårTUFFsen...

danne sa...

Mannen. Det glädjer mig att du är hemma i NY. Glöm inte att besöka din författarlya i Brooklyn hights. Eller Harlem. Peace.

Andy sa...

Kom nu ihåg att tejpa den runt låret innan du går på planet :)

The Hanssons sa...

JAMEN...DU HAR VÄL EN MOBBE MED TIPUTRÄKNARE? TRYCK IN SUMMAN OCH DEN SPOTTAR UT VAD DU SKA TIPPA. 10-15 % ÄR NORMEN MEN FÅR MAN DÅLIG SERVICE LÄGGER MAN EN DOLLAR DEMONSTRATIVT PÅ BORDET.
HAPPY HALLOWEEN

Blygisens betraktelser sa...

Godmiddag Miken.

Har det hänt ngt? Du skulle ju blogga lite mer nu när du var over there.
(Jaha, nu väntar jag pengr också, så som jag råkade rimma.)

Allt väl med dig hoppas jag!

Anonym sa...

Dricks-systemet är skit. Likaså deras totala oförmåga att räkna in "tax" i priset. Precis som om jag som kund bryr mig om vem som tar vilka pengar av mig. Ge mig ett fast pris och sluta strula, amerikanska idioter.

Anonym sa...

RIP blogfrossa.