måndag, oktober 01, 2007

Falafelförfall

Jag blir alltid lite ledsen när jag ser ett väl fungerande koncept bli lökigt.

Och det är precis vad som har hänt med Salwas Falafel Express a.k.a Falafel-nazi på Kungstorget. När jag var där och skulle handla lunchkrubb häromdagen så hittade jag först inte vagnarna som stått så fint uppradade mitt på torget. De har blivit förpassade till en sämre sektion, vinklade ut mot kanalen. Men så långt är det ändå ok.

Men när jag kommer fram för att beställa så visar det sig att falafelnassen inte var där längre. Kvar arbetade bara hans goodcop-polare som alltid ler brett när man betalar och till vapendragare hade han istället rekryterat den yngre killen med ett mycket irriterande talfel (det verkligen kliar i mina hörselgångar när han försöker uttala "majrova") som jag hela tiden trott var någon slags lärling.

Besvikelse räcker inte långt för att beskriva den totala bristen på köpglädje som rådde. Visst, jag fick min falafel och den var väl ok men det var liksom inte samma grej längre.

Man går ju dit delvis för att bli uppläxad och lite förnedrad. Lite ryckt ur sin vardag. Inget är skönare än att komma dit och bli tagen i kragen verbalt när man har en lite tröttdag. Det var tydligt att det nya radarparet inte alls lyckas hantera ansvaret det innebär att ömsom tygla och disciplinera och ömsom serva sina kunder.

Förr kunde man komma dit och få en sådan jävla åthutning att man var spak i tre arbetsdagar ifall man inte svarade upp blixtsnabbt. Samtidigt gick man alltid därifrån med ett trevligt "smaklig måltid" färskt i minnet. Perfekt mix av surt och salt.

Nu var falafelförfallet ett faktum.

Fan fan fan... jag som hade skissat upp en sådan grym marknadsföringsstrategi för dem. Jag hade storslagna planer på att övertala ledningen att ta in falafelnassen som pro bono-kund.

14 kommentarer:

SixesAndSevens sa...

Vill du bli uppläxad och förnedrad så kan du alltid komma till mig. ;)

KuriÅsa sa...

Vad fan säger du?! Man kan alltså aldig köpa falafel mer. Halva grejen är ju "MAJROVA??!!".

Anonym sa...

Jag tycker du borde bege dig dit, nästan ögonaböj, kräva att få tala med Nazin, antagligen får du på något vis kontakt med honom. Be då denna falafelnazi draihop ett antal falafel(ar?), då lär du bli både förnedrad och tagen i kragen! Säkert kort, lovar...

Anonym sa...

Först 9-11 och sedan detta...

Dags att kasta in handduken. stänga världen för gott.

Lintin sa...

Gå till sushin i backen vid kapellplatsen istället. Ägaren är en tatuerad kille som ser ut som en bandit nyligen utkliven ur en japansk gansterrulle, och han skäller alltid på mig med väldigt konstigt uttal på alla svärord. Kanske dags för förnedring med nya mat- och nationalitetsepitet?

Anonym sa...

Tänkte bara tipsa dig om www.reallybadtaste.blogspot.com , låter som nåot i din mak.

Anonym sa...

Äh, personalen varierar från dag till dag. Nazin jobbar visst fortfarande, jag såg honom senast i förra veckan, då i lag med goodcop-polaren...

/u

Anonym sa...

Vilken dramaqueen du är Mike... Nazin är väl bara på träningsläger eller nått. Dictatorshipdagarna går ju nu.

Anonym sa...

precis, nazin jobbar fortfarande, så loppet är inte kört.

Anonym sa...

"falafelförfall" är för övrigt är ganska roligt ord. Försök säga det snabbt 20 gånger...

Anonym sa...

Aye, jag kan också vittna om att nazin fortfarande finns kvar i leken! Du behöver bara gå dit oftare Mike.

Cliff Hanger sa...

Du verkar lite kinky, Mikebike...

Maria sa...

Vet du var falafelvagnen finns nu?? Jag har hört att den inte finns kvar på Kungstorget.. :/

Unknown sa...

Det är mina föräldrars gamla vagn ni pratar om, gick in nu och kolla efter den så ser jag att många skrivit jätte positiva saker �� Jag var rätt liten då