onsdag, oktober 03, 2007

Aftonbladet kommer nog kamma fredspris

Var precis inne på aftonbladet.se och såg en uppmaning att vara med och protestera mot våldet i Burma. Man kan till och med skriva på en lista (med röd bakgrund såklart) för att visa sitt massiva stöd för folket. Hittills har nästan hundratusen skrivit på. Storstilat. Undrar om det inte lurar ett litet nobelpris i faggorna. Freds.

Att uppbåda en så enad kraft borde räcka och bli över för att knäcka juntan. Om de bara visste hur många som skrivit upp sig på protestlistan skulle de nog lägga sina vapen, springa raka vägen hem till mamma och trösta sig med varm O'boy och lite tecknat. NOOOG!!

Det känns ju rätt troligt att killar som dagligdags går till jobbet med en automatkarbin, för att blåsa hål på stökiga munkar, uppkäftiga studenter och annat löst folk kommer bry sig fett mycket om aftonbladets namninsamling.

Särskilt om den är röd.

25 kommentarer:

Anonym sa...

Precis så Mike. Återigen reagerar svensken kollektivt med meningslösa aktioner. Som att springa bort stress i ett hamsterhjul. Idiotiskt tilltag. De som skriver på är också idioter.

Anonym sa...

Inte 'idioter' kanske, mer 'folk som vill väl men inte riktigt vet var de skall göra av det'. Irriterande, visst, men ändå klart fräschare en någon pizzalönnfet jävla goddagscyniker som sett allt (på TV), vet allt, och i kraft av sin enorma visdom fattar att det inte är någon idé med någonting.

Anonym sa...

Puh, jag är inte fet.

Spader Ess sa...

Håller inte med om att visa sympati är att vara idiot, Rens. Men jag håller med om att det är ett slag i luften mot Juntan i sig. I de flesta fall brukar listor av detta slaget mer vara riktade till den egna regeringen, eller andra som har större möjligheter att påverka.

Men den dagen då ingen orkar bry sig, så är det fritt fram för en egen Junta att knacka på.

Anonym sa...

Jag hörde Coldplays fina låt Fix you på radion idag. Fick bilden av den jättesjuka amerikansnyftgubben på näthinnan och bytte kanal. Fasen

Anonym sa...

spader ess: sympati är en jättefin grej, om den kombineras med något annat än att mentalt pumpa sig själv full av morfin. Sympati kan inte ersätta engagemang. Att skriva på en lista som en populistisk kvällsblaska slängt upp är inte engagemang. Det är att inte tänka själv.

Anonym sa...

Läste ett inlägg från en som gick från ord till handling och faktiskt gjorde något:
"När jag någon gång är sjukskriven från jobbet tar jag tillfället att ringa en ambassad i något viktigt ärende. Den här gången kan jag så klart inte hålla fingrarna borta från att slå numret till Burmas (Myanmars) ambassad i London (googla på burmas ambassad, andra träffen uppifrån leder till Reseinformation Burma på swedenabroad.com där numret finns) Jag ber mannen som svarar, att koppla mig till någon som kan förklara varför de dödar sina invånare. Han säger att han inte kan svara och lägger på. Jag ringer ytterligare en gång och han lägger på. "

Anonym sa...

Bättre å ringa Viett Namm-rörelsen.

Spader Ess sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Spader Ess sa...

Iofs en sanning Rens. Bockar och bugar för rättelsen.

Good Morning Ape sa...

Du har en poäng. Men det är ju alltid bra att visa sitt stöd!

//
Kollega

Anonym sa...

Aftonbladet är väl inte röd langre? Mer som hant-extra. Dummerjonsarna som koper tidningen och som gillar skvaller om big brother linda, ar ju inte folk som inger respekt nar det galler engagemang och solidaritet.

Caravaggio sa...

Undra hur många gånger Ben Skydd, Per Vers, Ann Al och liknande skrivit upp sig...

Anonym sa...

Men Mike, man gör det för att stilla sitt eget samvete... :)

Anonym sa...

Intressantast för mej är kanske mest att gamla proggare som Malmberg och det gamla vanliga vänsterpossyt glatt stassar sej i röda paltor i t ex AB samtidigt som det hela faktiskt handlar om en av de mest kommunistiskt fulländade länderna i världen. Med diktatur och hela standardkittet. Vem lipade 1962? Eller under 70-talet? Heder för den nyfunna insikten iaf rödingar!

/B

Anonym sa...

Jag vete fanken om det är så himla mycket bättre i en s k demokrati.

Maffia som maffia. Hur mycket kan vi egentligen påverka? Göran P och hans följe Rein med maka gör som dom vill med oss. Jag anser inte att det är en demokrati när man har att välja på pest eller kolera! Jag skulle fungera bra som diktator! Allt skulle bli rätt och rättvist då.

Jag föreslår att vi använder min blogg som vallokal. Där tar vi inte bara beslut vart 4e år om jag ska få sitta kvar eller inte - där är det NI som beslutar i varje enskild fråga och ni sätter även min lön. Nice eller?

Anonym sa...

ja bakgrundsfärgen ÄR ju det viktigaste.

Anonym sa...

stina

"jag anser inte att det är en demokrati när man har att välja på pest eller kolera! "


*applåderar denna logiska kullerbytta*

Anonym sa...

Det är idioti att låta pöbeln bestämma. En upplyst diktator is the way to go.

Anonym sa...

Du/ni surfar på aftonbladet.

eheheheheh

Anonym sa...

Stina! Ja, du får gärna åka till Nice

Anonym sa...

Vem e Big Brother Linda? Konstigt namn på en klingon...

Anonym sa...

Givetvis skall man få ut all sin frustration på ett litet avlägset land eller en knäpp sekt istället för de verkligt farliga skurkarna- de som kan påverka oss.

Jmf Vietnam när Sovjet fanns på nära håll och nu Burma när Kina och USA svinar friskt. Nordkorea är verkligen fruktansvärt. Kina är i proncip samma skit men juts de vi tjänar ju pengar på dem. KINA ÄR FARMTIDEN!!!!

Anonym sa...

Och så här gick det... http://www.aftonbladet.se/nyheter/article937191.ab

mikebike sa...

hahaha... stängt för protester. jaja men då har de ju försökt iallafall. nu får någon annan försöka... aftonbladet kan inte dra hela lasset