fredag, oktober 05, 2007

Läge för lite kontring

Imorse när jag kom ut i trappuppgången kände jag snabbt att allt inte stod rätt till. Det var en stank som kittlade mina näsborrar. Det luktade crap så min första tanke vara att det nog var min gammelgranne som tillagat sin ohyggliga kålpudding som både ser ut som och luktar bajs. Men det var för illa - jag ble tårögd av stanken. Det var nåt annat.

Jag spanade omkring mig och då såg jag att det mycket riktigt låg ett riktigt lass kattbajs ett halvt våningsplan upp. Jag höll på att svälja tungan som en ren försvarsreflex. Jag kände hur kattbajset avsöndrade bajsluktspartiklar som tog sig in i min kropp. Jag flydde.

När jag kommit ut på gatan pustade jag ut och lät vreden alastras. Det är min fiolspelande grannes jävla kattskrälle. Den brukar springa runt i trappen och pipa utav bara fan. Ibland pissar den och nu har den tydligen börjat skita också. Det håller inte i längden.

Jag vill minnas att nämnda kattägare signerade en klagolapp med "Styrelsen" för ett tag sedan, när jag hade ställt ut en nybetsad träskiva utanför min dörr. Hade jag inte haft bråttom till dagis hade jag utan att tveka gått in till mig och skrivit en liten lapp:

Hej!
Det är förbjudet att ställa grejer i trappen, speciellt sällskapsdjursavföring och grejer som luktar bajs. /Styrelsen


Lite som ett textbaserat njurslag.

Kanske om den glade spelemannen skulle prova att inte bara släppa ut kattjäveln i trapopen utan pallra sig ner och släppa ut den. Ut ut alltså. En gång till så ringer jag hälsovårdsinspektionen - utan att blinka.

Då lär det vara slutstyrt i den här styrelsen.

AS!!

27 kommentarer:

tjejen sa...

gör det gör det! (lappen alltså)

Blygisens betraktelser sa...

Jag är chockad! Han verkar vara en djurplågare, gud vilken opålitlig idiot. Som min syster skulle ha sagt, hon är inte sen att döma ut människor: Han är säääääkert alkoholist, jävla tofs-tjoare.

Anonym sa...

Istället för att "ranta" på en hemsida så gör något!

Anonym sa...

Nä gör lappen!!! snälla!

Anonym sa...

Du fattar ju att du måste agera. Annars är ju din blogg bara en gigantisk ficka som du knyter näven i när du är förbannad. Skriv lappen, plåta, lägg upp. Men hellre, ta knätofsarn i nackskinnet och gnid hans näsa i bajset.

Anonym sa...

Tantkiss + Kattbajs är en doftsymfoni av sällan luktat slag. Jag får en känsla av att toppnoten av kattbajs ändå slår ut noten av urin. Tror du att du fått partiklar av tanturin eller kattbajs i din delikata näsa? Jag tror det. Känns det jobbigt?

Anonym sa...

p.s. jag tror också att du måste strida nu. den här gången kan du inte lägga dig och låta dig köras över av violinisten. troligtvis har han låtit katten göra sina behov i trappan för att testa dig. för att se om du är en riktig KARL. är du det? d.s.

Margherita sa...

Ja, fan mike. Nu har du härjat länge nog om vad du borde göra. Bara gör det! och lägg upp bildbevis!

Anonym sa...

Öppet mål ju! Varför skjuter du inte?

Anonym sa...

Var är Mike Hämnaren?
Ring och beställ ett par prenumerationer på olika tidningar i hans namn, gå ner till GPs reception och sätt in en annons (då kan du betala kontant) med typ "Nya skinnsoffor säljes pga utlandsflytt. Billigt!" å hans tel.nr, beställ pizza i hans namn hos några firmor som levererar hem och varför inte ringa vägverket och beställ nya registreringsplåtar ifall han har bil.
Ring från telefonkiosker och sufra på biblioteket. Teknik är underbart!

Anonym sa...

Skaffa kirurghandskar på apoteket, dom är alltid bra att ha. Ta kattbajset och förpassa det i fiolbögens brevlåda, upprepa...

Ring Kattens rätt i samhället eller liknande och säg att ett grovt fall av djurplågeri pågår i djupaste Majorna. Men släpp inte ut kisse, det är synd om bortsprungna katter. Du kan nita fiolaset också men då blir det säkert efterräkningar.

I vår trappuppgång sket en uteliggare. Det var det jävligaste jag sett. Vi sanerade med munskydd och snöskyffel men det luktade uteliggarbajs i ett år efteråt.

Anonym sa...

jag HATAR alla mina grannar

Anonym sa...

Jag förslår lite lappar där du skriver "övergiven kattunge upphittad" ev med "bytes mot gnällig fiol" om du orkar inleda krig...

Anonym sa...

"det håller inte i längden" - haha!

Anonym sa...

Vaddå lappar????
Trams,,,
Grannen ska ta mej f-n, veta hut!!

AGEEEEEEEEEEEEERA MIKE!!

Du kan få låna min hund,så kan han jaga skiten ur katthelvetet!!

MORRR GRRR!

Anonym sa...

Anna> Problemet var väl inte det att det behövde jagas skit ur katten, det kom ju ändå. Stackars kisse som måste bajsa i trappuppgången! Är det nån som ska jagas så är det ju fiolsnubben.

Anonym sa...

Tips: samla upp avföringen i en plastpåse och häng den på grannens dörr :)

Johan C. Svensson sa...

Avliva kräken (Grannen med när du ändå är igång)!

Anonym sa...

Väldigt publikfriande med ett cliffhanger-inlägg men ändå kul. Ser fram emot del två där bild på sur och rolig lapp publiceras.

Cliff Hanger sa...

Man slinter lätt på tangenterna när man skriver blogginlägg i vredesmod...

Det är ju självklart att du måste skriva en sådan där lapp och sätta upp på grannens dörr!

Anonym sa...

Intressant, hur vet du att din gammelgrannes kålpudding ser ut som bajs? Bara en liten fundering.

mikebike sa...

ja jag förbannar mig själv för att jag inte skrev lappen. det hasde varit så lätt att göra en liten skylt, fästa den på en tandpetare och montera den i bajset. det kommer hända igen och då gör jag det. promise!!

mikebike sa...

matsmats: för att jag mötte henne i trappen när hon hade den i famnen en gång. hon var påväg att bjuda sin knullkompis nils på middag skulle jag tro.

Anonym sa...

Mike!

Bara en sak att göra, håller med tidigare inläggare kommentatör: skyffla in kattskiten i möghjärnans brevlåda!

Mvh/Ulf

Unknown sa...

Har du inte blivit inbjuden pa kalpuddingsmiddag nan gang hos granntanten? Det kanske ser mer illa ut an vad det smakar?

Annars brukar ju kattskit vara nat man hittar i sandlador dar barnen skall leka. Minns sjalv hur jag fick varm kattskit mellan tarna som liten i sandlador.

Anonym sa...

Kattskit innehåller asbest och är asfarligt. Man får AIDS av det. Inte mes HIV, utan riktig jäkla AIDS!

Anonym sa...

Kill the cat, kill the cat, K I L L T H E C A T ! ! !