lördag, oktober 27, 2007

Hata hata hata Mr Jet

Efter många om och men kom vi med planet till först Frankfurt och sedan NY. Jävla Mr Jet hade såklart strulat till det med biljetterna så att vi först inte skulle komma med. Sedan lyckades två av fem bli incheckade hela vägen och resterande tre bara till Frankfurt. Mycket ångest. Alla var beroende av att alla skulle komma med.

En sak som sslog mig är hur meckigt det är med reglerna kring vätskor i handbagaget. Max 100ml per flaska och redline-påse. Vaffan. Om man är så duktig att man kan spränga en hel boeing med lite vätska och en ipod, ja då tycker jag fan att man kan få göra det. Det känns liksom inte som att det är någon idé att motarbeta längre då.

När vi kom fram hade bara min och J:s resväska kommit med planet. Lyckat. Först nu två och en halv dagar senare kom den sista. Det har ställt till det lite. Det är inte kul att gå flera dagar i NY i kläderna man reser i.

Det lutar åt ett litet klagogram till Mr Fucking-Shit-Jet när jag kommer hem.  


9 kommentarer:

Grovt Initiativ sa...

lutar åt!? du Måste skriva ett klagogram.

Anonym sa...

Man behöver egentligen bara tillgång till ett batteri och en krossad glödlampa (läs-ficklampa), eller ett par elektrolys-elektroder kopplade till batteriet, som ju sitter inbyggt i USB utgången på Ipod/mp3-spelaren.

Sen blandar man lite TATP (washington post). Det mest farliga är faktiskt ett batteri (som i ficklampa)! Dom kan inte ens upptäcka vätskan som är farlig!

"Israel, the United States and the North Atlantic Treaty Organization are funding Keinan and his staff as they search for new detection methods to protect major targets from TATP bombs. The substance can't be traced by current bomb-sniffing technology. In fact, Keinan, whose colleagues call him "Mr. TATP," once walked onto an airplane carrying a small glass vial of the white grains. He was transporting the sample from Israel to the United States for a demonstration only three weeks after Sept. 11, 2001. With the airport on heightened alert, security guards searched his carry-on luggage and checked his laptop with a mass-spectrometer.

"They confiscated my nail clippers, but not the explosive," Keinan said."

Anonym sa...

Fast problemet med TATP är ju att det som bäst tar lite mer än ett dygn att blanda till och kräver dragskåp och/eller munskydd för att man inte i första hand ska slå ut enbart sig själv av ångorna. Sen är ju de proportioner man kan hoppas att blanda till på ett plan sällan nog för att ens spränga hål på själva planet - om du börjar blanda ute i kabinen lär du bli övermannad när du tar fram ditt bärbara dragskåp och blandar du på toa så är risken stor att du spränger dig själv och lite toalettinredning och inget mer. Seriöst - hela TATP-grejen är fullständigt hysterisk. Vad jag försöker säga är att det kan inte göras. Den som har ett modikum av kemi inser detta.

Anonym sa...

Tar man med färdigblandade bomber är risken stor att man spränger sig själv på väg till flygplatsen. Ingredienserna är för instabila.

Anonym sa...

wee1. Jag har för mig att man blandar 2 olika vätskor (se länken) i planet och då kan reaktion uppstå, fast jag är ju inte kemist. Eventuellt behöver man då tändning av nåt slag om det inte exploderar

Anonym sa...

Nåväl Mr.Jet är ju lågbudgetbolag. Skulle vara nöjd om jag ens kom fram överhuvudtaget. En väska får man offra :)

Anonym sa...

Har Mr Jet ett eget flygbolag, eller flög ni med Lufthansa? Då får du väl klaga på dom istället.
Att det strular med incheckning och bagage kan väl ingen resebyrå göra något åt, om era biljetter inte var inlagda i systemet däremot, det vore givetvis deras ansvar.

Anonym sa...

2,5 dygn? Hoppas du betalade med VISA kortet. Fin ersättning då man får (som Yoda skulle sagt).

Tips för dig som inte vill gå emd kläderna du rest i:

Köp nya.

Anonym sa...

Vi är ledsna att du råkat illa ut. Kontakta gärna oss så snart som möjligt och förklara vad det är som gått fel. Har vi på något sätt gjort fel vill vi givetvis kompensera detta.