onsdag, oktober 17, 2007

Den värsta kroppslukten.

Idag påväg till jobbet hoppade jag på vagnen. Det var gott om plats så jag skämde bort mig själv med ett eget dubbelsäte. Inte ofta man kan lyxa till det så.

Jag tog fram min bok och njöt av läsningen. Det är ett bra sätt att fly från alla äckliga människor man tvingas dela sin morgonluft med. När jag läser så försvinner jag. Hör inte folk som hostar eller pratar högt, märker inte av trängsel och störs inte nämnvärt av odörer.

Efter bara några hållisar är vagnen full och en medelålders kvinna slår sig ner på sätet bredvid mig. Hon ser ut att gå på tunga medicamentos om man säger så. Öppen mun, håglöst ansiktsuttryck och så fett hår att även avfettningsmedel för bilar skulle få ett rufft jobb . Jag blev lite ledsen. Jag är så känslig nuförtiden.

Efter en stund känner jag något. Det luktar. Jag vänder mig åt sidan och inser att det är min sätesgranne. Jag får panik. Känner mig trängd. Men det är inte den klassiska kollektivtrafiklukten byggd av svett, urin och avföring som klättrar upp genom mina näsborrar. Det luktar sur mjölk. Eller inte sur egentligen. Det luktar som det skulle göra om man ställde ett paket mellanmjölk i rumstemperatur. Varm och kladdig mjölk. Jag kräks nästan när jag skriver detta för att jag återupplever det en gång till.

Luktpartiklarna tränger sig på utan att fråga och mina kräkreflexer kittlas nästan till utlösning. Jag skojar inte. Jag var tvungen att vräka mig förbi och flytta mig långt bak i vagnen. Hade jag suttit kvar hade det varit mig någon jävel hade bloggat om såhär, för då hade jag skrikspytt ner mig själv och hela vagnen. Det skulle sett ut det.

Hur är det fysiskt möjligt att missköta sin hygien så att det börjar lukta mejeriprodukter med passerat bäst före-datum? Det är inte bra för misantropen i mig. Jag ifrågasätter hela mänskligheten.

Det är utan tvekan den vidrigaste kroppslukt jag någonsin känt - och då har jag fan åkt mycket spårvagn i mina dagar.

27 kommentarer:

Anonym sa...

öurk.
Låter sådär halvmysigt. Odörer är det värsta som finns. Flottigt hår luktar på ett speciellt sätt, det var säkert det... eller nåt.

Hoppas allt är bra annars!

Anonym sa...

"I need a price check for VAGI-clean, at isle six, please..."

Anonym sa...

Kan inte sluta skratta:)
Misantropen i mig väcks till liv varje gång jag tvingas åka kollektivt. Det är inte bra för min psykiska hälsa, så jag undviker kollektivtrafiken så mycket jag kan.

Anonym sa...

Usch, spårvagnarna verkar faktiskt riktigt vidriga. Jag åker tåg till jobbet varje dag (här i Skåne) men på de pendeltiderna så lyser faktiskt de skumma människorna med sin frånvaro. Det är jobbpendlare och gymnasie-elever. Åker alkisarna och de allmänt äckliga människorna spårvagn redan tidigt på morgonen när man ska till jobbet? GöteborgsWeirdos är kanske morronpiggare i Göteborg än i Skåne?

Anonym sa...

Det här är varför dom kan höja bensinpriset hur mycket som helst utan att folk åker mindre bil!

Anonym sa...

-Goete-la-borrrrg!

Anonym sa...

"Jag tog fram min..." Jag läste ett annat trebokstavsord som slutar på -k först. Det hade varit festligt.

aussiekicki sa...

Då skulle du ha doftat uteliggaren som smög upp brevid oss i Mc Donalds kön nere vid Bondi beach. Kläderna hängde i trasor var så genomskitiga att det var något obeskrivligt. Han hade bara kallingar på sig och hade skit som hade runnit och torkat in på benen och mellan hans tår. Brr.....
Det blev ingen hamburgare den dagen...

lisa sa...

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: cykla.

Nemo sa...

Den kvinnan (och det borde inte finnas mer än en) har jag stött på...alltså mött... på spårvagnen vid tre tillfällen. Skitlukt i nivå med svingödsel 2 gånger - en gång var hon förmodligen opåverkad och stagad med nåt annat... satans tragiskt. För alla.

Anonym sa...

Jag är bara så nöjd att ha flyttat från Göteborg och särskilt majorna när man har sett samma alkisar i stort sett hela sitt 39 åriga liv,dålig rotation på dom må jag säga.

En liten fråga till Aussiekicki bara,var det ni som hade trasiga och genomskitiga kläder på er? för uteliggaren hade ju bara kallingarna på sig eller? ;)

Robbelibobban

Anonym sa...

Hahaha "skrikspytt". Vad jag flabbar!

aussiekicki sa...

Ha, ha, Robbelibobban!
Han hade ett antal lager av trasor på överkroppen men hade missat att ta på sig brallorna. Var visst lite otydlig där.. ;-)

Anonym sa...

Mike, inser du att du är en av de få som nu faktiskt vet svaret på frågan "Vi får se vad framtiden har i sitt sköte".

Fröken Lund sa...

Briljant. Den där odören kan jag inte relatera till, men däremot tycker jag att den värsta doften (förutom de uppenbara urin och svett) annars är den där doften som utsöndras ur folks hårbottnar när de inte tvättat håret på ett tag. Den personliga kroppsdoften som en unken odör som jag inte ens vill innehållsbestämma. Den kan få mig att kräkas.

Anonym sa...

Otvättat hår, håglös blick med hängande haka, doft av sur mjölk.

Jag tycker det beskriver vilken nybliven kolikbarnsmamma som helst.

Anonym sa...

mm-mm. ett minne som jag (tyvärr) har kvar är från fysiken vid chalmers, gick där för några år sen. En långhårig drufs hade ALDRIG tvättat sina träningskläder. i A-hallen, som är stor, luktade det snart i hela lokalen som av surt råttkadaver när killen gjort ett par varv, typen hade långt svart hår, en sån där totalt omedveten bohemtyp. Folk var på honom men han bara flinade så där otäckt seriemördartomt. Tvångstvätt med klorin och terpentin hade kanske tagit honom till nåder. Blä!/mvh Ulf

Terese sa...

Nastan samma sak hande mig tva timmar efter jag last det har. Fast pa tuben da. Laskigt ackligt

Anonym sa...

....doften som utsöndras ur folks hårbottnar .....
Huuu... det värsta jag läst på länge...

Cliff Hanger sa...

Börja cykla?

Anna sa...

Haha åh herregud! :D
Gillar din blogg förresten, rolig läsning.

Doris sa...

http://veryfishy.blogg.se/1192088064_jvligt_upprrd.html

Du har en kåmpiz.

Anonym sa...

Ser att min vän Doris redan länkat till inlägget, och har du läst det så vet du att jag lider med dig. Verkligen.

mikebike sa...

doris och anna: jag ska genast kolla!

dddd sa...

Det finns tvålar från Lush som luktar sur skunk. Hon kanske hade gnuggat in sig lite för mycket med en sådan. Och glömt att skölja av. :O

Anonym sa...

oh my god! jag hade dött. jag AVSKYR att åka kollektivtrafik i gbg under rusningstid. får nästan en klaustrofobisk känsla,reptilreaktioner och blir folkislk. HUUUU....vilken hemsk resa du måtte haft.

Anonym sa...

haha post-traumatisk stress, inte illa att en lukt skulle kunna framkalla det xP