måndag, september 19, 2005

Paddan did it again

Var precis nere på Hemköp. Skulle inhandla lite "recovery food". Jag var på partaj igår igen och slängde i mig omåttliga mängder sprit, öl och vin och annat. Hela dagen har jag gått ochg varit jävligt seg men inte sådär sjukt bakfull så att jag varit tvungen att möta upp med en liggdusch.

I alla fall så skulle jag handla lite snask att ha när jag kollar in film så jag gick ner till Hemköp. Enligt sedvanlig rutin scannade jag snabbt av kassorna för att se om Paddan satt där. Det gjorde hon, men en kassa till var öppen så kusten var klar. Jag går snabbt igenom butikten och på en minut har en kassa hunnit stänga. Inte Paddans såklart. Jag blev s alltså tvungen att genomgå den otroligt förnedrande proceduren när Paddan tar betalt av mig.

Jag känner mig som en hemköpstorsk... brrrr... smutsig.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Mike:
Vilket hemköp är detta frågan om?
Är det den på karljohansgatan?

Anonym sa...

Fick du chansen/privilegiet att testa mirakelkuren i helgen?
//ulf

mikebike sa...

japp peter thats it!

ulf: nej jag har inte provat din kur än. vad innehåller de tyabletterna som gör att man slipper lida? dock har jag i förbyggande syfte börjat dra i mig treo precis innan jag lägger mig. det lindrar bakfyllorna. jag hade ingen galen bakfylla igår. den var mild och inget bot behövdes.

Anonym sa...

Har utfört en högst tvärvetenskaplig undersökning på internet och kommit fram till följande:
Utdrag från Livsmedelssverige:
"Livsmedel som visats innehålla höga halter histamin är framförallt så kallade scombroida fiskar. Till dessa räknas exempelvis olika tonfiskarter och makrill. Andra livsmedel som ibland visats innehålla höga halter av histamin är rödvin och vissa ostsorter exempelvis Schweizerost, Cheddar och Gruyere.
Symptom: Rodnad av ansikte och hals, huvudvärk, klåda, kräkningar och diarré. Svårighetsgraden beror på mängden intaget histamin och individuell känslighet."

Med andra ord så innehåller rödvin höga halter av histamin vilket kan orsaka ovanstående (bakfylle-)symptom. Motmedlet borde alltså givet vara Antihistamin.

FASS.se säger följande:
"Cetirizindihydroklorid blockerar effekterna av histamin, ett ämne som finns i kroppens vävnader. Mängden histamin ökar när man utsätts för allergiframkallande ämnen och utlöser då reaktioner som klåda i huden, rinnsnuva, nästäppa och ögonbesvär (klåda, rodnad och tårflöde). Effekten av ZYRLEX sätter in inom ½ - 1 timme och varar i 24 timmar."

Hur då kuren fungerar för mig (och många andra försökspersoner) även mot öl- och spritbakfylla har jag ingen aning om. Det kan vara ett medicinskt under. Eller rent av en placebo effekt. Det kan dock spela kvitta - så länge det funkar.
Kombinationen Treo-Cetirizin-Liggdusch borde vara en vinnare. Värt ett försök eller?
//ulf

mikebike sa...

du ulf!
nästa gång jag lider en svår bakfylla ska jag proppa i mig treo och zyrlex i liggduschen. det lovar jag!

Anonym sa...

Nej, nej, nej! Du måste förtså vikten av att det här utförs i rätt ordning:
1. Grovt alkoholintag
2. Fet mat (pizza, alt pommes)
3. Treo
4. Cetirixin
5. Maximalt antal timmar sömn
6. Liggdusch
7. Frukost
Observera tablett intaget innan sömnen. Av yttersta vikt. Jepp.
//ulf

Anonym sa...

Jag var tvungen att läsa i arikivet angående paddan......

Hon har bränt mig en gång också, jag hade lagt varorna fel på bandet så hon sade till mig på sitt sätt att det var bättre om jag la varorna så att hon slapp vrida handlederna konstigt.
Ok, tänkte jag och det får jag väl fixa men jag kom inte ihåg tills nästa gång hur fan det korrekta sättet var så jag undvek hennes kassa ett bra tag tills jag bestämde mig för att jag skiter i detta o skall inte låta någon som inte är min arbetsgivare bestämma vad jag skall göra.

Så nu tar jag hennes kassa med ro, fast är det mindre folk i den andra så tar jag ju givet den.

Anonym sa...

Känner igen mig i liggduschen.. trodde jag var ensam om det. Det måste varit för 5-6 år sedan när jag bodde på Hisingen som jag efter en jävligt våt kväll tog en liggdusch när jag kom hem vid 5 snåret på morgonen. Jag är så gott dragen att jag däckar mer eller mindre samtidigt som jag lägger mig. Man tänker; skall bara blunda lite... 4 kanske 5 timmar senare vaknar jag, fortfarande liggandes i duschen med vattnet på, av att brandlarmet går. Kondensen i lägenheten gjorde att brandlarmet fick frispel. Du vet hur skrumpen man kan bli om man badar för länge. Fatta hur in åt helvete skrumpen jag var denna söndagsmorgon samt att ansiktet var helt tilltryckt av golvet jag legat på. Resulterade senare i en cool blånad.

Anonym sa...

Lt spriten frossa i kroppen mvh jimmynordin.se