torsdag, september 15, 2005

Hämnd - en underskattad hobby

Hämnden har fått oförtjänt dålig status i vårt samhälle. Det anses generellt lite fult att hämnas en oförrätt, men i ärlighetens namn, är det inte dags att ändra på den inställningen? Det är alldeles för mycket meseri här i världen.

Frågan är varför det skickas så få bajsbrev nu för tiden. Den hämnden har jag sparat till när/ifall jag blir alldeles extra otrevligt bemött någon gång. Visst är det en sjuk hämnd att kitta upp en försändelse med avföring. Men fan vad jag hade velat se minen på den jäveln (kanske någon arbetsförmedlare eller någon kundtjänstmänniska som riktigt sabbat upp en dag) vid paketöppningen. Jag fick helt oväntat en ihopsamlad el-räkning från plusenergi på 6600 strax innan semestern ett år. Då hade jag ändå bett dem kolla mätaren (vilket de gjorde men sa att det stämde). Jag började lipa. Idag hade jag vetat bättre. Jag hade skickat en bajsbomb. Pubertalt? Kanske det, men vilken vinnare man skulle känna sig som efter en sådan hämnd.

När jag var liten skvallrade en granne för mina föräldrar om att jag och några kompisar letat i papperskontainern (aka. ”Kontan”) efter porrisar. Vi tog straffet och skammen. Men vi glömde inte. Ett halvår senare kom hämnden En brädbit med två feta spikar under passagerarsidans framhjul. Sweet. Ytterligare ett tag senare fyllde vi hans avgasrör med fogskum. Genialt tyckte vi och bilen mådde inget bra alls. Så går det när man messar med småkillar vars enda brott är ett starkt begär efter att få bläddra i begagnad porr. Detta är första gången jag berättar den storyn tror jag. En väl bevarad hemlighet.

Vem som helst kan svina och vara ett dåligt ägg. Men det krävs en skarp hjärna och en massa kreativitet för att komma på en styv hämnd. Det är ju inte precis så att det måste röra sig om dödshämnd varje gång. Även små illdåd är sköna att ge tillbaks för.

För ett tag sedan så var det nåt svin som hade för vana att aldrig hämta sin tvätt ur torkrummet. Så när jag skulle hänga min tvätt hann den aldrig torka riktigt. Min lägenhet var fylld av blöta kläder på element, hyllor och andra ställen där man kunde hänga. Det hände flera gången och killen ifråga sket totalt i det. Jag blev rasande inombords men istället för att springa upp och säga till honom varje gång så laddade jag upp min irritation. Och en dag var det dags för lite payback.

Eftersom jag hade tiden efter honom skulle det vara lite väl uppenbart ifall jag messade upp nåt då så jag väntade. En fredag efter jobbet gick jag förbi för att sätta upp en tvättid och såg att hans tvättlås glänste i låset på torkrum 2. Jag log för mig själv och stuffade hans tvättlås med en massa toapapper (som jag packade hårt med min nyckel) så att han inte kunde få ut kläderna. Hela helgen fick de hänga där för fastighetsskötarna hade gått för dagen. Åh som jag njöt. Plötsligt kändes det värt att tvingas hänga kläderna i lägenheten. Veckan efter hade han satt sitt tvättlås på "parkering" (där man sätter det när man inte har en tid bokad). Då gjorde jag det igen. Jag kände mig djävulsk för nu skulle han knappast kunna boka den tid han ville ha. Åh, vad jag njöt. Efter det har jag inte sett honom fubba med tiderna mer. Han är löjligt punktlig istället. Det är vad jag kallar hämnd i förebyggande syfte.

Nyckeln till en lyckad och njutningsbar hämnd är:

1. Planera noga och inte förhasta sig.
Genom att vänta ett tag sopar man bort alla spår som skulle leda till direkt en själv om man svarade upp med hämnden direkt i anslutning till missgärningen.

2. Alltid sätta hämnden i paritet till brottet.
Inte ta i för mycket. Jag har en gyllene regel som innebär att jag aldrig hämnas mer än tre gånger hårdare än brottet är. Det vore löjligt att sätta upp grannens katt med bultpistol för att oavbrutet parkerar för nära ens egen bil i garaget. Där skulle det definitivt räcka med att beställa hem ett dussin kukringar från martinshop i hans namn. I alla fall till att börja med. Vi människor har en tendens att mjukna i vår attityd när vi blir utsatta för oväntade attentat. Man skulle tänka: ”Vem har ett ont öga till mig?” och bli lite försiktigare i sin rock ’n rollattityd. Om inte, då trappas hämnden upp ett snäpp och så vidare…

3. Om möjligt övervaka hämndaktionen.
Detta är det trixigaste. Men om det är möjligt att planera in en hämnd där man får se minen på sitt offer. Obetalbart.

10 kommentarer:

Anonym sa...

haha! Helt underbart! jag applåderar! :)

Anonym sa...

Wööööööööö!

Anonym sa...

Hmm...

Jag tror personligen det finns åtminstone tre anledningar till att det inte skickas så många "bajsbrev" nuförtiden:

1) Det är svårt att få med avföringen i e-posten (diskettspringan är helt enkelt för smal för att man ska kunna sikta rätt)
2) Den alltmer förfinade DNA-tekniken gör folk obenägna att sprida delar av sig själv hur som helst (trots att polisen måste ha en misstänkt innan det är meningsfullt att börja jämföra)
3) Folk har (trots vad man kan tro) ett visst mått av uppfostran

Anonym sa...

Nej men man ska ju inte ta sitt egna, man tar ju en svart-påse från en sån där hund-papperskorg. Voila: DNA-spår eliminated! (gärna från objektets egna hund)

Anonym sa...

En gång blev en polare så jädrans förbannad på sin farsa (förmodar det hade något med val av tv-kanal att göra) så att han höll på att koka över. Således spatserdade han ut till farsans garage och sumpade den sammes cykel. Sjukt nöjd. Jepp. Litet tips på en hämnd som skapar obarmhärtig irritation.
För övrigt håller jag med dig: Hämnden skall serveras kall.
//ulf

Pär sa...

Tack för härlig inspiration! Detta ska bli hela familjens nya livsparoll.

Anonym sa...

Jag har ett alternativ till bajsbrevet. När jag pluggade för x antal år sedan i en obetydlig svensk småstad i sydöst där dom pratar väldigt roligt (svaret är Ronneby, året är 1998) kom jag på ett alternativ till den superroliga buset; Linda in en bajkorv i tidningspapper, tänd på och ring på dörren. Snubben öppnar och stampar för att släcka.....

Det jag i stället gjorde denna dag var att jag smög in i lägenheten (i Ronneby låser man inte alltid ytterdörren) hos personerna jag utkrävde hämd av, in på toan och la en gigantbaj, samtidigt som jag la pappret i en medhavd påse för att ta med. Kvar ligger bara en stor baj, inget papper, ingenting.... Jag garvar än idag när jag tänker på detta!

-Den rättfärdig gläds när han skådar hämnden.
Psaltaren 58:11

Anonym sa...

2 Mos 21:20

Om någon slår sin slav eller slavinna med en käpp så att den slagne dör under hans hand, skall hämnd utkrävas.

2 Mos 21:21

Men om slaven överlever en dag eller två, skall ingen hämnd utkrävas, eftersom slaven är hans egendom.

__________________
Är det här vad vi fick lära oss på Kyrkans barntimmar? Fasen vad glad jag är att jag fått en kristlig uppfostran...
//ulf
//ulf

Anonym sa...

Från tjafs till mordförsök och dess konsekvenser:

En vän kommer till och dig och ber om hjälp eftersom hon under lång tid förtalats, ofredats och kränkts av en av sina grannar. Den som ofredat din vän visar sig vara en politisk gruppledare i Skarpnäcks stadsdelsnämnd med uppdrag i sociala delegationen och dessutom nämndeman i Stockholms tingsrätt. Politikern som terroriserar sin granne har dessutom varit din vän sedan flera år.

Jag tog kontakt med politikern. Jag frågade om jag kunde vara till hjälp att reda ut granntvisten. Politikern undanbad sig all kontakt med den hon förtalat och kränkt. När din vän som ofredats och kränkts av politikern berättat hela sin historia tog jag hennes parti eftersom hon var den svagaste av de två.

Politikern hade som slutkläm på sin långvariga terror tagit kontakt med läraren till grannens dotter och därefter anmält sin granne till socialtjänsten. Hon "informerade" socialtjänsten att grannen sammanbodde med en alkoholmissbrukare och att det kom kända missbrukare till hemmet. Hon "informerade" socialtjänsten att mamman hade missbruksproblem som verkade ha ökat sista tiden.

Det behöver väl inte tilläggas att läraren efteråt var helt förtvivlad när hon insåg att hon låtit sig luras av politikern metoder att inhämta favörer i en privat konflikt.

Vad kunde man göra sedan socialtjänsten inte funnit några brister i grannens levnadsförhållanden och att något missbruk inte förekom? Vad kunde man göra sedan socialtjänsten försökt ordna ett sammanträffande med politikern och hennes granne för att reda ut granntvisten, där politikern dock avstod från att träffa sin granne.

Vad kunde man ha gjort sedan även jag vid två tillfällen försökt samma sak som socialtjänsten: Nämligen att ordna ett sammanträffande för att reda ut förhållandena! Vad kunde vi ha gjort när vi visste att det var politikerns egna sociala närförhållanden hon egentligen borde ha anmält, eftersom där förekom både knark, våld och grov kriminalitet.

Vi gick ut i media. Två dagar efter publiceringen fick den ofredade grannen en sten genom sitt sovrumsfönster mitt i natten. Tre dagar senare sköt man sönder min lägenhet med varghagel mitt i natten för att skrämma oss till tystnad.

Men tyst blir det inte!
Skriker man tillräckligt högt ... så Hööööör alla!

Klicka här

Direktlänk = http://hobsala.blogspot.com

Lisa sa...

I love it. I love it. I love it !!!

Lämna en baj - hahahahahahahaha !!!