fredag, september 23, 2005

Ibland känner man sig bra svinig

Imorse gick jag ut på amazon.com för att spana in ett fett bokpaket. Parallelt med det läste jag aftonbladet att orkanen "Rita" troligen kommer gå hårt åt den amerikanska ekonomin. Då tänkte jag: "Man kanske ska vänta till på måndag då, när dollarn är billigare".

Ibland blir jag nästan rädd för mig själv. Hur cynisk får man lov att bli?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Blir dollarn automatiskt billigare för att det blåser i USA? Det får du gärna förklara för en ekonom som mig.

mikebike sa...

ja du jag är ju inte ekonom så jag kan bara göra en extremt amatörmässig bedömning men när nyhetsmedia rapporterar att vindstyrkan uppmätts till 280 km/h (vilket verkar betyda att det rör sig om lite mer än snålblåst) nu och att den kommer slå till i det område där 25% av USA:s oljeproduktion ligger, samt att de påpekar att det kommer gå hårt åt deras ekonomi då bara antog jag att dollarkursen kommer påverkas. dessutom påverkades ju dollarn negativt för tre veckor sedan, när new orleans drabbades. men det är klart det är ju som jag sa bara min högst amatörmässiga spekulation.

Anonym sa...

Ja, hittils har ju inga naturkatastofer varit bra för ekonomin någonstanns antar jag.

det är ju så folk vill att vi skall göra mike, utnyttja den globala ekonomin så varför inte avvakta tills den eventuella nedgången är ett faktum.

Anonym sa...

Med risk för att bli besserwisseraktig så behöver inte valutan följa med om oljepriset går upp, bösen sjunker eller det blir oväder. Valutapriset följer inte heller konjukturer och ekonomisk tillväxt, t.ex är eurons kurs har gått upp rejält på ett år eller två men tillväxten i euroområdet är ganska lam.

Vill man vara cynisk kan faktiskt naturkatastrofer och krig vara bra för ekonomin. Jobb , tillväxt och sånt ökar ju när allt ska byggas upp igen.

Blancaflor sa...

I'm on your side, Mike ;o)
...och ekonom.

Anonym sa...

Ekonomen.
Men ingenting har hänt i europa de senaste två åren. förutom Gudrun och det var ju ingen fantastisk katsastrof. Krig och naturkatastrofer kan vara bra för ekonomin men inte när det väl händer, först i efterhand när återuppbyggnad är igång. Och en sak till, du låter redan besserwisseraktig så nu kan det nästan bara gå uppåt för dig. Som ekonomin, men det kan ju även komma en ny flodvåg...

Anonym sa...

Såja, AB är återigen tipsad om just denna blogg.

Spännande nu att se vad som händer med dollarn imorgon.

Skulle det inte vara lite såkomiskt om dollarn istället ökade i värde mike?

mikebike sa...

tjao, visst kan det kanske verka komiskt men det är ju inte så att jag hängt upp hela mitt liv på dollarkursen... jag skiter faktiskt i vilket. det verkar ju inte som om rita ställde till med så mycket stök som de befarade.

imorgon ny dag och nya blogginlägg. tack för att ni tipsar AB, det är roligt att flera gör det. c ya out there!