fredag, november 24, 2006

Tjo, vad det var livat...

Något som är extremt irriterande är att när man ligger hemma i feber och svår huvudvärk, tvingas lyssna på svensk folkmusik. Det finns inget helande och lugnande i att behöva höra hur en nästan döv granne förlustar sin sista gnutta hörsel med "Absolute Logdans". Jag vet. Det hände mig i morse.

EN dag på året kan jag bita ihop och hålla tillbaka all min antipati för den sortens gnissel och gnol. Det är midsommar. Även då skär det i mig men jag har respekt för traditioner - hur skruvade de än må vara.

Det är däremot för mig helt obegripligt hur någon kan välja att spela skiten, oavsett ålder, hemma i sin stereo. De där fiolerna... åhh jag blir så förbannad bara jag tänker på det. Jag kunde riktig höra knätofsarnas swoschande läte mot folkdräktstyget.

Brrr... det är bara så JÄVLA perverst!

21 kommentarer:

Anonym sa...

Inte den bästa musiken att ragga till. Tror faktiskt gamlingarna lyssnar på skiten bara för att jävlas med den yngre generationen. Det värsta är att det funkar! Undrar vad Kalle M. tänkte på när han ville lära sig spela fiol. Kanske ville vara en rebell mot föräldrarna? :)

Anonym sa...

Min granna (ovanför mig) brukar dra på volymen till max. Musiken? Oftast techno. Skjut mig nu. Inte för att jag inte gillar techno. För det gör jag. I små doser, dock. Inte varje dag. Och inte till frukost.

lisa sa...

Det får vara värt det. Bättre det än att bo granne med Ungdomar, eller, ännu värre, Brats.

Vi på Kantarellen sa...

Då skulle du ha varit med när min morfar levde... han var spelman och kunde gå omkring i timmar och gnida sin fela. Han blundade, spelade och njöt.... till slut snubblade han över en puff som låg på golvet och halsen till fiolen gick mitt av.

Då grät han... men bara han.

Anonym sa...

hade inte du tagit influensa vaccinspruta?

Ullton sa...

knätofsar ger mig rysningar.. hoppas inte Ebba får för sig att det är det vi ska ha på oss i sverige i höst,, för då stannar jag lätt i exil här i Paris

Anonym sa...

Hade inte herrn vaccinerat sig mot detta? :)

Anonym sa...

Ronny Jönsson sa en gång... "min farsa hade bara två skivor - "Nygammal vals (mer känd som Svinaherde Sipp) som han spelade när han var full...och Galme Svarten som han spelade när han var bakfull"
En gång i tiden...pop-88 med Miami Vice kavaj o allt...bodde jag i Högsbo...där hade jag en granne...som bara hade EN skiva...löööövar. "Inbjudan till Bohuslän" med Öbarna. Den spelade han bara när han var full...men det var han nästan jämt... så jo... jag är med dig Mike

mikebike sa...

ax: fan tror nog att det kan tänkas vara enn sk. fittmagent att lira fela i viss ålderskretsar.

camilla: hahaha ja techno, fan då är det nästan så jag föredrar folkmusik. men har jag fattat rätt? spelar din pensiogranne techno?

lisa: hahahah brats hittar du inga i göteborg som tur är. än mindre i majorna och allra minst på berget. dem tar pro-mafia hand om direkt.

mamselamsen: härlig historia. verkligen. kan se scenariot inombords hur familj och släkt bara jublade inombords. härigt förljuget:)

halfpint: jo precis. men detta är inte influensa. jag är redan lite bättre idag. men hursomhelst jag VISSTE att jag skulle drabbas oavsett om jag tog spruta eller inte.

ullton: ja fy fan om ebba bestämmer att det är helrätt med folkdräkt. då blir jag inte unik längre.

janson: sånt betyder inget i min värld.

nemo: hahaha skönt att du är med mig. öbarna. storslaget verkligen hahahah... im in a band.

lisa sa...

Ring pro-mafia, vi har problem med våra brats-grannar!!! (vi vet inte om de är äkta brats, men vi befarar det, eller så vill vi bara ha en förklaring till varför de borrar varje dag. I ett år.)

Anonym sa...

så klockrent hahah, dedär med fiolerna o knätoffsarna, ja verkligen känner hur de börjar krypa i kroppen av obehag!

Anonym sa...

Får jag tipsa om söndagens Nemi på DN.se? Hon har en lösning på problemet....

http://www.dn.se/content/1/c6/52/61/17/nemi_20061126.gif

Caravaggio sa...

Logdansmusik är lite som holländska. Okej vi speciella tillfällen, midsommar i musikens fall och under Hollandsbesök i holländskans fall, men i övrigt vill man helst ha det så långt från sina öron som möjligt.

Per sa...

jag fick en autograf av Bosse Larsson som ledde lillgamalt (där spelades folkmusik, men även tokroligheter som bröderna djup). Den är borta nu

Anonym sa...

Gamla hjältar som också hatar fiolgnissel.
BRÖDERNA HÅRDROCK
http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,939952,00.html

Anonym sa...

Men mikebike, vad hände med TOLERANSEN??? Fast jag är benägen att hålla med Dig, ibland står man bara inte ut. Har man valt själv kan det vara hur högt som helst! Ylle

Anonym sa...

Lite OT men jag läste ditt inlägg angående B&J för c:a 1½ timme sedan, så läste jag alla kommentarerna, sedan läste jag ditt inlägg igen, högt för sambon och sedan alla kommentarerna igen, högt för sambon. Inom fem minuter var vi på väg till Focus och nu har vi nyss provat våra första B&J´s. Vi är fast båda två! Redan innan vi smakat kan man tro, med tanke på att vi slog till med fyra smaker på en gång.... *rodnar*
Tack för tipset... eller inte! ;)

Anonym sa...

Haha. Du kommer bli gammal och tappa smaken du med Mohahaha... ;)

Anonym sa...

En släkting till min fru, samlade på Marschmusik från hela världen. Hade flera hundra skivor i samlingen. Snacka om Bizzarre typ, slår till och med vapenfetischister med hästlängder.

Urologen sa...

Då ska du vara jävligt glad att du inte har besökt helsingehambon då, där spelar dom nämligen till på köpet samma låt och och om igen, medan hundratals sjuka hambo-dansar-offer skuttar över en bro, vilket tar i dryga slängar två timmar. Jag fick en ångestattack av spektaklet tillslut och tvingades vända bort ögonen ifrån alla färgglada pajasdräkter och hålla för öronen för att inte spy.

Anonym sa...

Bara ORDET knätofs låter ju kinky som fan...