måndag, november 27, 2006

Piffigt värre

Idag när jag gick till jobbet mötte jag en tant som hade blått hår. På riktigt.

"But why?"

Jag gapade. Trodde det var nåt man bara sa. Vad är dealen med blått hår egentligen?

20 kommentarer:

Anonym sa...

Blått hår för att man vill likna Plupp kanske? "Plupp och lämmeltåget", kanske någon 80-talist som minns?

lisa sa...

Jag tror de vill vara punkare, men är lite för fina i kansen för att våga gå hela vägen. Fast det är nog tur, det hade varit rätt osmakligt om de hade tuppkam och nitjacka.

mikebike sa...

Dab: böåhåriga pensios är ett äldre fenomen än plupp!

Lisa: inte mycket punk över den blå pensiofrillan. det måste vara nåt annat.

Anonym sa...

tanter blir blå i håret för att de bleker för hårt. Då blir det blått... -har jag hört... Själv ska jag satsa på grönt när jag fyllt 70. oh yeah.

mikebike sa...

hehe fan är det så nellie. kul biverkning. roligt att se dig igen btw. allt bra?

Anonym sa...

så e det.. men snart kommer det väl någon frisörexpert och hävdar något annat. Jag är inte utbildad inom ämnet. ;)
Det är fint med mig! Träffat stabilt stycke grabb *tss* och har formgivarjobb på g. Finns hopp om framtiden alltså...(!) Dig följer jag ju.. så klart.
kram!

Anonym sa...

Överdosering av optiska vitmedel?
Kompensera för gul hy?
Sen frigörelse från föräldrarnas hårda grepp?

Anonym sa...

Fysikt symptom pga långvarig småborgerlighet?

Anonym sa...

Hon kan ha fått en överdos av Simpsons?

Anonym sa...

Kattglasögon och blått hår av modell "sockervadd med smak av Vira Blåtira" - hänger ihop med kryssningsfartyg på nåt vis.. har oxå alltid undrat om det skall vara blått...eller blir det ändå...och i så fall varför... det ger hursomhelst tankar till parant damsnusk med inslag av rosa handbojor och vispgrädde

Anonym sa...

Mensåhärärere.

Tanterna vill färga mörkt(brunt) men eftersom håret saknar eget pigment slår det blå i färgningsmassan igenom. Helt.

Jag är inte heller utbildad så jag kan ha fel.

But I doubt it.

Anonym sa...

Hon kanske är färgblind?

Blancaflor sa...

Min mormor färgade sitt har, och det var ofta lite blalila. Anledningen var att hon ville ha en vackrare gra nyans (hennes egna var järngra) och da blev resultatet at det bla hallet. Det var fint tyckte jag.

Anonym sa...

Men alltså, det finns ju ännu ett tantalternativ. Lila, antingen har de blått eller lila hår och färgen är inte alltid täckande. Det är alltså inte en biverkning av för mycket blondmedel.

Anonym sa...

Hmm, min teori är att det har nåt med pigment att göra. För lite pigment alltså. Vicket spratt. Då blir håret blått. Ungefär som om huden skulle bli blommig om man solar och har för lite pigment. Och det blir den ju. Rödblommig.

Anonym sa...

Har en teori om att gamla kärringar ser rött ofta. För att kompensera detta röda skimmer över vardagen så tar de lite extra blått i håret. Så i deras egna rödtonade värld så ser hårfärgen alldeles normal ut. Ni som har läst lite färgteori förstår nog vad jag menar.

Fast det förklarar inte varför alla pensios har khakifärgade rockar eller kappor...

Anonym sa...

En ny teori. Jag tror att det är för att läggningsvätskan är blålila och att håret tar färg av den när de får lockarna lagda.

Anonym sa...

Björnen: En god idé men komplementfärgen till blått är gult. För att neutralisera ett rosenrasande skimmer krävs det cyan har jag för mig. En centerpartist skulle dock kunna färga håret lila (eller magenta) för att neutralisera sig.

Anonym sa...

Blancaflor har rätt. Grått hår går inte att bleka eftersom det inte längre finns några pigment kvar, men det finns ju olika gråa nyanser. Allt från järngrått till vitt. Många äldre damer vill jämna ut salt-och-peppar-looken och använder då en sköljningsvätska, antingen med blå eller lila ton. Det jämnar ut det grå, som sagt, och blir fint, men ofta så ligger det blå kvar ett tag tills nästa tvätt.

Anonym sa...

Alla ni har haft fel.. Här kommer frisörexpertern! :)

Anlednigen till att tantens hår är blått är för att hon använder silverschampo för att få en finare grå färg med mer lyster i .. Silverschampo är lila och om man har i schampot för länge i håret och tvättar med det för ofta så blir håret lila / blått ..


PUSS PÅ ER :)