onsdag, november 22, 2006

Sourze vad händer?

Jag minns en tid när tidningen skrevs av läsarna själva. Visst, jag har hela tiden tyckt att det var sjukt stört att de tar betalt av sina skribenter, men det har ändå funnits en independentkänsla som varit rätt skön. Så de har liksom kommit undan med det...

Ända till de tog in Billy Butt som krönikör. Då fick iallafall jag en brun smak i munnen. Jag menar att försöka hotta upp sitt varumärke med Billy Butt är ungefär lika trovärdigt som att låta "bajsmannen" agera frontfigur för ett healthfood-koncept. Då slutade iallafall jag läsa.

Man undrar vem som kom på den smällkaramellen.

Men men, även solen har ju fläckar... Sourze gjorde ett hjärndött strategidrag - get on with it.

Så plötsligt börjar allas våran riksdörris Fadde som krönikör. Hold the fucking pony... jag satte i halsen när jag läste hans viktiga artikel om sitt gig som livis åt 50cent. Hög nivå Sourze, jävligt hög nivå.

Jobbigt nog hinner jag inte ens hosta upp det där äckliga som stuckade sig i halsen innan nästa lavett utdelas. Rena aprilskämtet. Linda Rosing följer samma väg och börjar som krönikör hon med. Grym deal kan man tänka att Sourzemongot som värvade dem tänkte - två för en = high five!!

Eller också inte.

Linda skriver (om än med språkbegåvning i mellanstadienivå) om att hon är trött på att alla lägger sig i hur hon lever sitt liv. Bullshit! Det är precis det som är hennes levebröd. Utan all skit hon tar sig för och alla brutala sågningar det medför hade hon inte ens fastnat på tryck. Hon säger att hon provat att vara seriös men inte blivit omtyck för det så nu skiter hon i det.

Deppigt skulle man normalt tycka. En vild gissning är att hon själv med sin svårt utveklingsstörda logik anser att partiledarskapet i unika partiet räknas in i kategorin "seriöst". Sorry, men det enda seriösa med det var att det var ett seriöst mentalstört påhitt.

"Varför ska jag tänka på vad andra tycker om mig och mina val i livet, när ingen jävel tänker på mig? Nu är det slut på att vara mesig. Nu kommer den riktiga Linda - och hon har inga hämningar."

Ursäkta mig men allra ödmjukast och fullkomligt uppriktigt vill jag ställa frågan: Vilka hämningar hade den gamla Linda?

Min första reaktion var givetvis att jag måste göra en textmässig avrättning av stackar'n men kom nästan direkt på att det faktiskt inte är hon som är problemet. Det är alla idioter som drar in henne i olika engagemang som hon är fullkomligt inkompetent till. Så jag låter bli.

Jag skulle på riktigt vilja höra "tankegångarna" när Sourze kom fram till att det var en strålande idé att plocka upp de där förbannnade halvfigurerna. Har de ingen värdighet alls på sourzeredaktionen längre. Aftobbladet är ju deras officiella arena. Det signalerar inte många independentvibbar till mig iallafall.

Det är inte bara ett hån mot alla läsare. Det är att arsla (den anala motsvarigheten till att utföra en klassisk ollning) alla som betalar sura pengar för att publicera sina texter där - från topp till tå.

26 kommentarer:

Anonym sa...

arsla = klockrent.

ollna me.

Anonym sa...

Jag tar tillbaka Linda Skugge-liknelsen. Hon skulle aldrig kunna skriva något så bra som du precis gjort. Förlåt!

Anonym sa...

Ta alla sköna inlägg (de är många vid det här laget) som du skrivit, printa ut, knalla iväg till ngt förlag som kan publicera och skratta hela vägen till banken. Om ingen annan köper denna ännu icke existerande krönikesamling så gör iaf jag det.

mikebike sa...

hermann: tack;)

camilla: nu är du sådär snäll som gör att man blir lite rörd. jag skulle gärna sätta ihop en krönikebok av bloggfrossa men jag tror att det måste komma på initiativ från ett förlag. kul att du gillar mina texter så. det värmer mycket och bara det är lön för mödan. men men om farbror bonnier ringer så kan vi allt ta ett snack;)

Anonym sa...

Du har så rätt - sourze har ballat ur fullständigt. Jag var iofs skeptisk till konceptet redan från början.

Anonym sa...

Jag tycker synd om Linda Rosing. Först lovade hon att aldrig vika ut sig igen och sen blev hon politiker och fick ingen mer uppmmärksamhet. Så då viker hon ut sig igen.

Jag tror att hon har något slags psykologisk störning som gör att hon bryter ihop om hon inte får vara med i media och det är säkert asjobbigt att leva med. Självförtroende och självrespekt likamed noll.

Jag vill helst bara ge Linda och hennes bröstproteser en stor kram och säga att allt kommer ordna sig.

Anonym sa...

Arsla... :) Den var bra! Skulle det inte vara kul att läsa en krönika om Bingo Rimér? Varför ingen ser honom som seriös nu nä han äntligen har skaffat sig ett riktigt jobb...som underkläders försäljare. Skulle även vara kul att läsa att han egentligen inte tycker om tjejer utan det bara var en fasad för att verka så där Übercool. Eller kanske inte!

jennypenny sa...

Jag instämmer med camilla.. jag beundra dig att du efter lång bloggtid fortfarande orkar och gör det så bra. självklart till vår stora glädje :)

Caravaggio sa...

Vänta lite nu här. Är inte röva den officeilla anala motsvarigheten till olla?

Anonym sa...

Jag blev lite nyfiken på det här med sourze, så jag läste Linda Rosings eminenta artikel. Jag tycker följande mening var intressant: "varför offra något som jag är skapt till". Att anse att man är skapt för att vika ut sig är verkligen att ta det här med öde till en ny nivå.

Anonym sa...

Arsla - en soft o hårigt knubbig ollning... you are my man!

Anonym sa...

arsla?

röva är ju mer korrekt ;)

hur som helst, jag som du dömer hårdare straff till de uppdragsgivare som låter sådana som Linda R. , Josefin Crafoord, Paris H. etc etc få utrymme i mediabruset. Det är ju de som är bovarna.

Men vi alla andra bär nästan lika stort ansvar för vi ger ju dom också utrymme i bloggar och på andra plejs.
Det ultimata vopre ju om man kunde ignorera ihjäl intresset för dessa puckade miffon som får uppdrag bara för att folk fortsätter att prata om dom.

Vill inte ens veta siffror på hur många fler som kommer att läsa Sourze nu bara för att kokosnöten Linda är skribent.

Honey sa...

jag vågade mig på att läsa sourze-krönikan och vill ha tillbaka de minuterna av mitt liv...sicket försvarstal. nej, om man måste läsa något om/av henne så är det här bra mycket roligare:
http://blogg.expressen.se/jimmy/entry.jsp?messid=116960
http://blogg.expressen.se/jimmy/entry.jsp?messid=118638

Anonym sa...

Korrekt betydelse av röva: Fotbollslag från ön Hisingen. Kallas ibland BK Häcken.

I övrigt är det amen till detta inlägg. Linda i Sourze ger viss Fadd smak.

Anonym sa...

Nu skulle vi ju inte sparka för mycket på Linda, men när hon skriver så här är det svårt att låta bli:

Vi lever på 2000 talet! Våga visa att ni är stolta över våra snygga tjejer som vågar vara snygga! Varför ska vi få höra att vi är bimbos och horor när vi är mycket smartare affärskvinnor än många tror? Jag är så trött på att bli bedömd för mitt utseende.

Först skall man visa stolthet över och bedöma hur hon ser ut. Sedan säger hon sig bli så trött på just det.

visst gjordes det ett försöka att trycka Sourze i pocketbok-format, en gång i tiden? Jag tror inte att det är trycksvärtan värt att börja med det igen.

Anonym sa...

Spot on, Mikey. Även jag har slutat irritera mig på Linda. Nu vill jag bara skicka alla idioter som ger henne medieutrymme till Gotska sandön med en sovsäck, ett stormkök och en enkel biljett.

Dåcktor Erik sa...

Fanns det inte en gång en krog i Göteborg som kallades 'Gamla Röva'?

Jag tycker också, på allvar, lite synd om Linda Rosing och framförallt hennes barn. Men en del drar en nitlott i DNA-lotteriet, så är det bara.

Anonym sa...

vad menar du med att snacka skit om bajsmannen? =)

Anonym sa...

Själv har jag alltid vägrat läsa Sourze - detta för att de tidigare tog betalt av sina skribenter för ynnesten att få skriva. Detta har de - såg jag igår när jag var där och rotade eftersom jag också skrev om Rosing - skrotat, men nu har de istället... Rosing. Så jag skiter nog i dem även i fortsättningen. :)

Vi på Kantarellen sa...

Haha... "Jag är så trött att bli dömd efter mitt utseende."

Hur vore det med en magnetröntgenbild av hjärnan och vika ut istället?

Men jag vet inte... det kanske bara blir en svart bild.

Andreas sa...

Jag fattade aldrig att de tog betalt av sina skribenter... men nu gör de alltså inte det längre...

Synd, hade varit omåttligt intressant att se om Linda betalat för att få sin krönika publicerad...

Blygisens betraktelser sa...

Gääääääsp, Miken...Du slår in öppna dörrar. Men visst, du har gjort det bäst av alla bloggförfattare jag läst som skrivit om henne iaf.

Trevlig helg!

Anonym sa...

Du är just nu Sveriges bästa krönikör.. varför hör inte Bonnier av sej? Jag ska tipsa dom om dej ..

Mia

Anonym sa...

Mike: Sorry att jag använder den här postningen för mitt ämne men jag var ju bara tvungen att tala om för dig vilken besvikelse mitt första Bøfhusbesök blev. Mina föräldrar är på besök från "landet" och vi skulle återuppleva ett Helsingborgsminne med varsin hackebøf. Vi kom ihåg den trinda, saftiga tingesten som vår väns danska fru hade lagat med kärlek.

"Då ska vi se, tre stycken hackebiff"

Vad är det hon kommer in med? 3 st torra hamburgare?! Roligare än så blev det inte, fast smaken var god. Men, det går säkert spica upp en bajskorv också.

Vad ska jag välja nästa gång, om det blir någon?

Anonym sa...

Undrar hur många gånger någon stackars sate satt och korrläste den där texten. Det enda som fick mig att grina mer än utlägget var de ca. hundra positiva kommentarer det fått.

Anonym sa...

http://psykbryt.com/index.php/2008/03/03/arsla-nyord/

Att arsla har bara en betydelse.