lördag, april 14, 2012

Tvångstankar

Varje gång jag kliver i badkaret för att duscha så kommer det över mig: "Shit, tänk om jag skulle halka nu, ramla ur badkaret och slå ut alla tänderna mot den hårda golvklinkern. fy fan vad det skulle vara obehagligt, vad det skulle blöda och vad ont det skulle göra."

Vet inte varför. Men jag kan liksom inte låta bli att tänka på det. Det gör mig alldeles stel av skräck, vilket i sin tur gör att jag känner mig ännu ostadigare. Nästan så att jag börjat fundera på att kitta upp badrummet med sådana där sköna seniorprodukter som olika vägghandtag och kanske en sådan där duschpall med rehab-biege sits och öppning för röva, kuka och punga.

Jag berättade min tvångstanke för Josefine och då berättade hon att när hon bodde i Masthugget och brukade åka 60-bussen, då tänkte hon att hon skulle snubbla och smälla ut sitt garnityr mot i busstrappan, varje gång hon skulle gå på. Konstigt det där. Med tvångstankar.

9 kommentarer:

Rebecca sa...

Jag har lite samma grej.

Fast inte så mkt gällade mig själv utan tex när jag ser att det är simhopp på teve. (när de står sådär baklänges och ska göra en FRAMÅTVOLT ner i vattnet! Hu.) Eller när småbarn som precis lärt sig gå kutar omkring runt bordskanter med tyngdpunkten strax framför kroppen. Tur att det bara är mjölktänder..

Rebecca sa...

Sen har jag lite tygfobi också. Nån annan som har det?

Talsey sa...

Jag brukar mest noja över att trilla i badkaret. Så jävla ovärdigt när ambulanspersonalen ska försöka få upp en därifrån.

mikebike sa...

Rebecca: haha ja fy simhopp, jag ryser ända in under pungen av våghalsiga grejer på hög höjd. Tygfobi? Hur då? Som en naturist eller som i att du ogillar högar med gammalt tyg?

Talsey: haha ja usch vad ovärdigt.

Fifi sa...

Du kan tänkta dig vilka tvångstankar jag hade när jag gick på Babysim med Elly. Varje gång tänkte jag "nu ramlar jag och tappar ungen så hon slår i huvudet i kaklet". Det var inte bara när jag var där som de där tankarna kom, utan de började dyka upp några dagar innan, varje vecka . Tur att vi snabbt slutade med det där simmandet.

Daniel sa...

Dushpall är skiten!
Sitta med sänkt huvud och bara låta det komma ovanifrån samt ur alla håligheter om andan faller på. Tydligen korrelation med att sitta och kissa som kille. Allt annat är bara dumt och könsideologiskt trams.

Rebecca sa...

Jag får rysningar och enormt obehag när jag tar i (drar med naglarna mot, river) vissa sorters tyg. Gärna lite grovt. Kontorsstolstyg, eller manchester. Och lite lukten också, den där torra stickande kemiska som vissa tyger har. Urrv. Föreställer mig att det är så vissa har med naglar mot tavlan eller ta i bomull eller bita i glasspinne. Det fanns visst nåt vetenskapligt namn för det också. Textophobia. Fast jag vet inte om jag kvalar in för jag är inte hindrad i min vardag av det.

Andreas sa...

Bita i tyg! Det är det allra värsta! Kan inte ens tänka på det utan att få rysningar och obehag i hela kroppen..

Bita i folie har jag dock inga problem med.

Anonym sa...

Badrum, badhus, toalettbestyr...

Det är något visst med kakel och emalj eller?

-Luca