torsdag, mars 02, 2006

Hårdast i stan

Idag smäller det. Första boxningspasset på tolv år. Nu snackar vi inte nån fjösig boxercise på nåt flashigt gym utan the real deal. Fan vad tufft.

Jag har ju i perioder och med ganska misslyckat resultat försökt manipulera min kropp och kondition i balans för att motverka det mest djävulska handikapp hos otränade - den beryktade kroppslösheten.

Det känns som att kroppen gett upp när man är smal men otajt som fan. Musklerna existerar tekniskt sett men verkr tagit ledigt och är hemma och kollar på video. Deppigt, men inget som inte lite hård träning kan fixa... det gäller liksom bara att faktiskt utföra den där träningen också.

Varenda gång jag kommit igång med något nytt har jag varit ruggigt motiverad. I en vecka. De som följt bloggen en längre tid vet att jag sprang tappert. Sedan kom det en fulhöst och sabbade upp löpsuget och dessutom är det en högriskaktivitet att ge sig ut på isbanan utan broddar nu. Sedan är löpning skittråkigt och bara för kärringar. Inget för så råbarkade och genomhårda MÄN som jag såklart.

Men idag gäller det alltså. Idag ska jag damma av min vänster-höger och känna säck. Ringde klubben i tisdags och tränaren verkade sådär lagom intresserad och ganska sur. Perfa. Jag hatar gym-käcka människor. Man ska inte vara glad när man tränar boxning... fokuserad, visst, men fan inte glad.

Det tragiska i samtalet var att jag undrade hur det går till när man vill börja. Då frågade han hur gammal jag var och jag svarade att vi var tre personer mellan tjugosex och trettio år. Han suckade djupt eftersom det är försent att ens hoppas på en karriär ändå och sa att det var tisdagar och torsdagar som gällde då. Andrahandssorteringen. Motionsboxare är ett svärord. Det kommer jag ihåg sedan jag faktiskt satsade för längesedan. Man hatade de asen som kom dit för att hålla sig i form och idag är jag ett av dem. Man måste ha hjärtat med annars är det ingen idé. Därför kommer jag satsa som att jag tror att jag är femton bast fortfarande...

Hoppas bara det håller i sig den här gången.

11 kommentarer:

Katta sa...

First rule is...you're not supposed to tall about it... Second rule: you're NOT...... :)

Anonym sa...

Se där! Då ser jag fram emot en match nångång framåt våren i din gamla ring i din gamla stad;)..L

Jaaan sa...

Kör hårt! Om du misslyckas med en hårdsatsning kan du alltid falla tillbaka på K-1 som alla andra avdankade ringvrak.

mikebike sa...

hehe... jag vet vem du är L och jag vet var du bor... hmmm elle njae det vet jag inte riktigt längre... du svarar ju inte på mejl längre;)

ja boka ringen L så slåss vi man mot kvinna...

katta: jag misstänkte att den skulle komma;)

jaaan: tack hörru... k1 hmmm känns inte så lockande på nåt sätt... lite som Rocky 5.

Cliff Hanger sa...

Slå tillbaka mot åldersrasismen (konstigt ord - är äldre människor av en annan ras?)! Show them your skills, million dollar baby!

bird gerhl sa...

Mike, du som verkar ha lite koll på boxning. Jag har länge varit lite sugen på att börja men har funderat lite på om det funkar om man har ett knä som är lite bråkigt. Vad säger experten?

lisa sa...

ha ha ha, då är det bäst jag ser upp i backen. Ska akta mig när jag ser en ledbruten "gammal" man med mycket träningsvärk!

Jaaan sa...

ett krånglande knä är inget problem så länge som man är begåvad med slagkraft a´la George Foreman...

Anonym sa...

hahah hela grejjen luktar rocky 5 ändå mike :)

Anonym sa...

balladali: Inga problem så länge du kan gå någorlunda

Jonas sa...

"Om du misslyckas med en hårdsatsning kan du alltid falla tillbaka på K-1 som alla andra avdankade ringvrak.

Nu blev jag bara tvungen att skriva något. JAAAN.. du har inte alla läsken i backen när det gäller detta ämnet verkar det som. K-1 är Eliten av Eliten. Vissa är freaks på 2.20m men jag kan lova dig att det inte finns en renodlad boxare som står en rond mot någon av de som gjorde upp om GP 2005 titeln förra året, inte utan hockeybenskydd i alla fall. K-1 är inget för boxare, man måste kunna fightas med hela kroppen där.

MikeBike: Börja med thaiboxning i stället. Finns 5 klubbar i Götet.

www.gotakickothai.tk
www.gbgmuaythai.se
www.ironman.se
www.f3gym.com
www.fightermuaythai.com

Kolla in det om du nu inte skulle gilla boxning.