lördag, augusti 13, 2005

Luktalkisen

När jag stod på hemköp imorse för att inhandla min morgonfralla så kommer jag till kassan där en liten söt tjej sitter med ett leende som gör att man inte riktigt tror att hon är på riktigt. För vem kan le sådär tidigt på morgonen och vara helt klar i huvudet.

Iallafall så kommer jag fram och hamnar bakom en kvinna som handlar fiberfrukost och hela kittet. Plötsligt känner jag en vansinnig blandning av intorkad-uppblött-intorkad piss,skit, svett och smutsig kropp. Jag har läst någonstans att lukt består av partiklar, väldigt små partiklar, men vem fan bryr sig om storlek när man vet att man har bitar av svettig alkisröv i munnen. Jag står där och får panik. Jag börjar spana efter "the mother load" som det brukar heta. Jag tittar på snubben framför kvinnan framför mig. Inte han. Jag vänder mig om och ser ingen bakom mig. En bit bort står dock en proper alkis. Klädd i khakiväst och armybrallor som värsta frontfotografen. Skägg och hatt. Jag ser att han nog är alkis men för det första ser han inte sunkig ut och för det andra så står han ju på ett säkerhetsavstånd som skulle räcka för en mindre kärnreaktorolycka.

Men lukten finns där. som en våt filt omsluter den mig och jag håller på att bli helt tokig. Jag vrider nervöst på mig och får en blick först av kvinnan framför mig och snart så känner jag föraktet från den söta kassörskan. Jag är märkt. Utdömd. Jag vill skrika högt att det inte är jag som luktar men vem skulle tro mig? En sjukt sliten kille (med bara tre sömntimmar i ryggen) som tittar nervöst omkring sig eller en kvinna som handlar nyttofrukost och ser ut att ta hand om sin kropp. Jag blir syndabocken.

Plötsligt stegrar stanknivån och kittlar mina kräkreflexer. Jag vänder mig om och det är khakivästen som ÄR luktkällan. Det är svindlande att tänka att killen inte duschat på ett halvår, trots att han pissar och skiter ner sig ett par gånger i veckan, men varje morgon klär på sig kläder som ser ut att komma direkt från torkrummet. Tacka vet jag bänkalkisar, då vet man direkt.

När jag kommer fram till kassan säger hon inte hej och jag VET att det annars kommer med yrket. Att alltid hälsa på varje ny kund. Hon bara tittar på mig och ser äcklad ut. Jag ville dra fram svinet, syndaren i skägget och peka och säga det är han här som inte förtjänar ett hej men jag tar det. Jag går under en liten bit som martyr till förmån för luktalkisen bakom mig. Kanske fattade hon när det var hans tur att det inte var jag men jag kommer alltid att vara märkt i hennes ögon.

Att gå runt som en sanitär olägenhet borde vara straffbart. Jag inser att det är orimligt att straffa med döden men samma straffsats som grov misshandel låter inte överdrivet på något vis.

Luktalkisar det är det värsta!

6 kommentarer:

henke sa...

Fy fan för att bli beskylld på detta viset. Inte bara att luktalkisarna avger sig små partiklar i luften. De lämnar även våta fläckar på spårvagnen. Har efter en misslyckad tur en gång nu börjat känna på sättena innan jag sätter mig ner.

Om jag inte står upp i vagnen vill säga!

Katta sa...

Hörru MikeBike, har du vart på WILLYS då? Där när Hemköp vid Stigbergstorget alltså. Där på Hemköp finns en Norrländsk kassörska som alltid säjer HÄ-ÄJ och får varenda kund att känna sig speciellt. RÄtt kort. Ljust hår och lite rund. Testa att handla på WILLYS så kan du starta från noll igen......

mikebike sa...

hahahahaaa henke har du också råkat ut för våta fläckar.. det kan jag lova att du skall få berätta lite närmre om;)

då känner jag två märkta män nu då.

Maya sa...

Måste vara Hemköp Kortedala Toeg där vimlar det av luktalkisar, en se precis ut som Fidel Castro.

Ohlsson sa...

Hallå! Jag är också märkt! Jag har också suttit i våt fläck på spårvagnen! En gång var jag hårsmånen från att bli nerspydd med T-röd-spya. Det luktade kraftigt från mannen bakifrån (gick på vid Olskrokstorget) och han hulkade olycksbådande, så jag kastar mig åt sidan i sista ögonblicket, men damen bredvid fick tursamt nog bara "lite" på sig.

En annan "luktis"-märkning jag råkat ut för är när det kom in nån på spårvagnen. Det var en medelålders kvinna i mörkt flottigt hår (alá polsk hora). Stanken var fruktansvärd och skarp. Parfym, inköpt för 10kr på kviberg (loppmarknad) försökte dölja 3 veckors avsaknad av dusch. Mmm!, blandning av ruttet piss och billig parfym. Folk tittade vilt omkring sig, men det värsta var -att hon satte sig bredvid mig! Hon gick av före mig -men jag var märk i dom andra medpassagerarnas ögon.

Anonym sa...

nu tycker jag det ska sluta rackas ner på alkisar, med eller utan lukt. micke - du borde ju veta bättre! charles bukowski lär ju ha vart den största luktalkisen av dem alla...

/c