tisdag, augusti 09, 2005

Det stora kalaset

I fredags var det så dags igen. Dagen då Bönnerna vallfärdar till stan. Det kallas Göteborgskalaset vilket är lite lustigt eftersom 95% av deltagandet fylls av den kvot som i folkmun kallas Västgötabönner [Wäschjöttabönner].

Likt flyttfåglar lämnar de för en kort period varaslätten, skaraborgs alla pizzerior och en massa andra små hål för att "göra stan" under augustiveckans första hektiska dagar. Det skall ätas langos och drickas pissöl och svinas i största allmänhet, på alla göteborgares bekostnad dessutom. För vi har inte bett om det göteborgska hades vi utsätts för år efter år. Vi har bett om NÅD så många gånger nu att politikerna äntligen verkar ha förstått att det kommer bli upplopp snart om vi straffas så för något vi inte har gjort. Igen och igen och igen...

Som om Gothia Cup inte vore nog. Världens alla jävla snorungar kommer hit och spelar fotboll och squattar varenda kommunal byggnad i stan under en vecka. Tack Göran J för att du låter det pågå år efter år! Några veckor senare skall det toppas med något som kallas Kalas. Jag måste invända genom fråga om det verkligen är så kalasigt med ett svinarrace där skadegörelse, misshandel och våldtäkt står överst på menyn. Ingen annan "festival" som jag känner till är så kantad av vansinne.

Förutom de 95% bönner som iallafall främst håller till på 40-talisternas dekisarena, Packhuskajen, så består resten av äckliga förortskids som kommer för att slåss och ställa till med mayhem. Vanligtvis håller de till i Göteborgs rövhål som kallas Nordstan - och där får de gärna för mig hålla till och slå ihjäl varandra för en mobiltelefon. Men under årets sista semestervecka flyttar de sina uppgörelser ut på stan och sunkar ner stan ännu mer. Jag verkligen hatar dem av hela mitt hjärta. Trots att de bara upptar 5% av deltagarantalet är det de som syns mest. De står för all materiell och mänsklig förödelse medan bönnerna står för svineri- och fyllerikvoten.

Jag vet att kalaset drar in feta summor till stadskassan och det är kanske den enda njutningen att bönnerna bränner sina arbetarlöner på dåligt krubb och alkoholfri starköl. Men den lille göteborgaren ser aldrig några cash. De används inte till sjukvård, skola och dagis. De används uteslutande till dåliga satsningar. Alltså lägger de inte ner skiten snart vet jag att fler än jag kommer att gå nötter (bli tokig).

Ingen blir pissad på hur länge som helst utan att flippa loss - det är inget hot det är ett faktum!

4 kommentarer:

t.b.f.t.e. sa...

Pengarna används ju till att höja julstämningen ju!! Tack vare kalaset kan vi bjudas på neonblått ljus som täcker nedre halvan på flaggstängerna som ringar in gustav adolfs torg. Samt trädkronorna uppför avenyn. Kom inte och säg att inte vi får se vilken frukt vi skördar tack vare kalasjävlahelvetet.

Anonym sa...

ojojoj, vad du får mig att sakna gamla goa vattenfestivalen...

/c

mikebike sa...

ja jag kan tänka mig att de är i samma kaliber de där båda kalasen. men vattenfestivalen hade ju vett att lägga ner

/mike

Anonym sa...

Kalaset är görskojj ju! och jag bor också i majorna ser du :)
och jag är inte fyrtiotalist, nej jag är född 75. ha!