måndag, september 05, 2011

Smygpremiären

Så har man tagit steget fullt ut och sprungit runt i Majorna. Iklädd tajta tajts. Två gånger dessutom.

Premiären föregicks av mycket hysch-hysch och mental vånda. Trots att de verkligen är tusen resor skönare än vanliga träningsbrallor så har jag liksom inte riktigt kunnat se mig själv röra mig i bebyggelse med den typen av plagg. Än mindre i mina egna kvarter och i dagsljus. Därför väntade jag in mörkret och lämnade reflexerna hemma, innan jag gav mig ut på gatorna med samma elegans som en reumatisk ninja, runt halv tio på kvällen.

Det var en förhållandevis bra runda. Jag mötte bara en lastgammal tant med en hund och en ryckig pundare. Dessutom klarade jag av att springa 8,3 km på 50 minuter utan att vare sig spy eller skita ner mig, vilket var en sorts microseger i sig, med tanke på att jag kände mig rejält ur form redan från start. Mot slutet av rundan stönade jag dock som en gammal gris och när jag kom hem förklarade Josefine krasst (för andra gången) att jag såg ut att vara kokt i vin.

Jag tog min första liggdusch på flera år, hällde i mig en liter vatten och lät trötthetens lieman komma och hämta mig och min röda lösfeta sargade kropp. Just där och just då lär åsynen av min sorgliga skepnad ha överskuggat världens alla svältkatastrofer tillsammans.

Hade Josefine bara varit aningen mer företagsam hade hon plockat upp sin kamera, knäppt en bild och startat ett 90-konto pronto. Jag hade blivit ekonomiskt svullen av alla välgörenhetspengar som hade börjat välla in förmån för kroppskatastrofen i Majorna. Värre än bakvattnet av en TV4-gala. Jag hade inte behövt göra ett handtag till i mitt liv utan bara kunnat leva loppan på mina sköna tyck-synd-om-pengar. Synd bara att Josefine inte alltid är sådär företagsam.

Igår gav jag mig ut en andra gång i samma utstyrsel. Det gick om möjligt än värre...

15 kommentarer:

EnglandsNina sa...

Liggdusch!! Den företeelsen hade jag helt glömt av men jag är mäkta glad att den är tillbaka! Och som jag har väntat på en rapport om löprtajtsen. Nu är jag glad!

Erik A sa...

Men tycker du inte att det är jobbigt att springa runt och låta andra ana närvaron av din kuk? Det har alltid varit det som fått mig att avstå från tightsen.

adde sa...

Bra! Uttrycket "en syn för gudarna" flimrar förbi, men kanske inte ändå?

Fast du hade väl kallingar under?

mikebike sa...

Englandsnina: Visst är det bra. Hur är det i england, liggduschar du mycket?

Erik A: Jo, det är väldigt påfrestande. Det är lite det som gör att det tar emot så. Man känner sig lite pervers nästan, men det är bara att bita ihop, dra på sig dem och låta det hända.

Adde: Ja, jag är väl inte nån sorts idiot?

Fifi sa...

Haha, det här måste vara ett av dina bästa inlägg! Liggdusch, jag dör!

Men hörrudu, du ska nog vara glad att J inte var beredd med kameran när du kom hem, eftersom jag tror att det snarare hade lett till förnedring på hennes blogg än katastrofinsamling. Synd för oss dock, mohahahaha!

Petra sa...

Hurra för ligguschar! Och jag tycker att nästa gång får J vara beredd med kameran, det är ju så att man vill se.

mikebike sa...

Fifi: ja jag tror det med. men man kan alltid drömma. och ja liggdusch. har du inte provat det? det kan vara världens bästa uppfinning.

Petra: hurra för liggduschar ja. Och nej, det vill du verkligen inte.

Johanna sa...

Å, har verkligen längtat efter det här inlägget. Mycket intressant. Liggdusch är så jävla nice. Brukar också köra den, efter att jag legat platt i hallen en stund med den svettiga kinden tryckt mot parketten. Gör alltid ont i kroppen när man sen ska stappla in i duschen, hence att man lägger sig ner en gång till.

Löpning alltså, lite besynnerligt är det ju.

Johanna sa...

Gudars va bra skrivet. Måste säga att du är lite av ett geni.

Anonym sa...

Haha, att man missade den synen! Fast läsa om det var kanske lika bra. Imponerad av din tid, dock. Och knäna mår bra? /Bellaciao

Helen. L sa...

Men måååste du springa??
Har hört att d funkar att gå.....men kan ha fel..kanske bara intalar mej d... ;)

Har inte berättat om mig själv men läser vad du skriver med god eftersmak :)

optikerdotter sa...

jag vet inte om du håller med mig, men det känns som att det här är något som är i stil med dina mcdonalds raider: http://loonyletters.com/ms-sandwiches/

Lisa sa...

Haha jag känner så väl igen mig i kampen mot kroppen! Jag misshandlar den rejält med kolhydrater, socker, nikotin och ibland alkohol. Den ger igen med ryggskott, magkatarr, ledvärk och mensvärk. Och jag är ändå bara 22 år gammal.

Ska också börja springa. Känner mig redan mer vältränad av att ha planerat passet. Sen att det aldrig blir av är en annan sak.

Säg mig, hur gör du för att faktiskt GÖRA det? Inte bara tänka utan omsätta till handling.

mikebike sa...

Lisa: jag vet inte det är fan helt otroligt att det blir handling av det.

Indian Pharmacy sa...

Ik moet accepteren vond ik een lucky shot, maar ik raakte hem met de kwaliteit ervan. Ik hoop te blijven sturen met dezelfde passie heb je hier.