tisdag, september 20, 2011

Sons of Anarchy-koma

Jag måste erkänna att det var ganska motvilligt jag började titta på SoA. Spontant gillade jag konceptet men kände ändå någonstans att hur jävla bra kan det egentligen bli. Mc-busar och deras egna lilla samhällssyn. Då gillar jag ändå nischat våld (tex fängelsevåld).

Några avsnitt senare sitter vi där vid frukostbordet och diskuterar på fullaste allvar vilken karaktär vi skulle vara om vi var med i serien. Josefine claimade snabbt Tara, den undersköna och godhjärtade läkaren, med ena foten djupt begravd i den oheliga mc-pakten och den andra varsamt parkerad i Moder Theresas stolgång. Det kunde jag gå med på om jag fick vara Jax. Alla vill väl vara Jax. Det fick jag inte. Då ville jag åtminstone få vara Tig. Men det fick jag inte heller. Jag kände hur stämningen blev ansträngd i rummet. Opie kändes inte rätt. Bobby ser ut som en blandning mellan Hagrid i Harry Potter och en tant som sålt sin motionscykel för 30 år sedan. Clay ser bokstavligt talat ut som en apa och Juice... nä, jag pallar fan inte tanken på hans MMA-frippa.

Kvar var egentligen bara Piney, en gammal gubbfan med Kol och Half-sack (förvisso sympatisk kille och en jävel på att slåss men) med bara en pungkula. Och inte för att det är nåt fel med det men jag vill helst inte vara en kille med en pungkula. Dessutom bara prospect. Jag vill vara fullvärdig.

Då slänger hon ur sig det. Gemma. Hon tycker att jag är mest lik Gemma. Det blev tyst i köket. Jag dukade av och sedan gick jag surt till jobbet. Gemma!? Al Bundys gamla hagga. Så jävla typiskt Josefine att roffa åt sig en bra karaktär snabbt, få OK på det, och sedan med sin luriga list göra mig till en klimakterietant. Jag kände stark irritation och när jag kom hem försökte jag desperat reclaima Tara och ändra till meth-horan som är den biologiska modern till Jax lille son. Men Josefine fintade mig och frågade retoriskt om jag verkligen ville gå den vägen. Det ville jag inte. Jag satt i en jävla rävsax... Skitsamma tänkte jag. Hon är ju rätt tuff ändå. Gemma. Josefine flinade förtjust.

Men nu, halvvägs in i tredje säsongen är det jag som skrattar. För Gemma är en bit hårdnackad tuffing av sällan skådat slag. Lojal, orubblig och kanske den hårdaste av dem alla. Haha... Jag är fan Gemma. Hör ni det! Mucka med Gemma och jag lovar er ett sort fett lass medeltid.

30 kommentarer:

Johanna sa...

Ibland önskar jag att jag var en liten fluga på väggen hemma hos er. Tror det hade varit väldigt underhållande.

(Alltså i köket dårå. Eller i vardagsrummet. Är ju inte ett freak.)

Josefine sa...

Men hallå! Jag älskar ju Gemma!

mikebike sa...

Johanna: haha du får kolla ikapp SoA och komma över och vara med och battla nån gång.

Josefine: jag vet. Och det är bra det. Jag älskar också Gemma, nu.

Dano sa...

Du är Chief Wayne Unser. Lätt.

mikebike sa...

Daniel: haha hur fan motiverar du det?

Fabbe sa...

Nej för satan, alla älskar inte Gemma, jag hatar henne, Opie är bäst, den enda som ser ut som man vill att en biker ska se ut. Dessutom tystlåten och stenhård.

Mattias sa...

"Mucka med Gemma och jag lovar er ett sort fett lass medeltid."
Tror att McDonalds kan skriva under på det...
;-)

Banan sa...

Mike:

Har ej sett serien, men beskrivet så verkar det väl inte helt fyskam?

Jag har på sistone blivit jämförd med någon liten dvärg i "The throne of games" och detta av 4 olika (oberoende av varandra) personer. Jag antar att jag måste "hyra" ner skiten och titta för att se på min dubbelgångare.

Anonym sa...

Game of Thrones för h-----e!

En serie vet att mjöljka när huvudkaraktären fyra säsonger i rad börjar med att heligt lova att han sluta vara elak för att i nästa scen hugga/skjuta ihjäl random buse.

Spader Ess sa...

Har också kört fast mig i SOA träsket. Har någon gammal hatkärlek till hela outlaw biker företeelsen. Samtidigt som jag föraktar HA och det mesta som dom står för, så finns det något som drar med biker-kulturen som sådan.

Sen att jag visuellt ser ut som Bobby med lite kortare skägg. Han kör dessutom häftigaste hojjen, för han har aphängs-styre:-)

Säsong 4 verkar bli riktigt lovande....

Kalle sa...

Jag tröttnade efter fem avsnitt. Kanske ska ge SOA en chans till. Tyckte det var för mesiga karaktärer med nytvättat hår, pagefrisyrer, snygga skägg och fabriks-customized-HDs. Jag vill ha mer motorolja. Lite så här kanske: http://youtu.be/FpRtY4aHReQ

Emelie sa...

Men HALLÅ, Chibs då? Ställer alltid upp för alla, backar aldrig, sjukvårdsutbildad i det militära för guds skull (lämpligt med tanke på hur alla skjuter och hugger varandra), tuffaste dialekten ever, ärren talar för sig själv. Och så är han så förbannat snygg också.

mikebike sa...

Fabbe: Käft! Gemma äger!

Mattias: haha ja jag frågade dem. de skriver under.

banan: Hyra ner... hahahaha den ska jag börja använda. Bli liknad vid en tv-dvärg, då får man ha bra på fötterna, annars är det inte kosher.

Spader ess: ja aphängstyre är fett tufft. och ja. är strax klar med trean.

Kalle: Se om se rätt. det är fan inte en töntig serie. den är sjukt bra.

Emelie: jag är kluven till Chibs. håller med om dialekten. Skiter i sjukvårdsutbildningen, jag har ju Tara liksom. Och snygg.... det vete fan.

Anonym sa...

Det viktigaste i livet är ju ändå vem man är i Breaking Bad.

Jag är Mike.

Dano sa...

Breaking Bad är bättre och Game of Thrones är för fjortisar. Så nu vet alla vad som gäller.

charlytjejen sa...

Kan erkänna att vi hade samma snack på jobbet och jag blev utnämnd till Gemma av lagerarbetarna..hahaha

Spader Ess sa...

Bli liknad vid en tv-dvärg, då får man ha bra på fötterna, annars är det inte kosher.

Fast dvärgen är ju den skönaste karaktären i Game of Thrones, Riktig livsnjutare med skön syn på livet, så det beror lite på om det är karaktärsdragen eller det kroppsliga som jämförs. :-)

Fifi sa...

Gemma är tuffast i hela serien ju och näst bäst av alla. Det är bara Jaxx som är bättre och det av liggbara skäl.

Fabbe sa...

Breaking bad, ja jävlar, där har vi äkta kvalitet, SoA kollar man bara på i brist på bättre. Jag är såklart Jessie...

Banan sa...

Jag vill påpeka att jag varken har en skön syn på livet eller är speciellt kort!

Larsson i Majorna sa...

Jaha, då vet man vem man ska tacka för att ha blivit statistiskt nedjusterad till 3,9 centimeter då.

http://svenskbladet.se/vetenskap/index.php?alias=svenska_mans_penisstorlek_nedjusteras_efter_kraftig_okad_anvandning_av_av_tighta_joggingbyxor.html

Kalle sa...

Ohh...Breaking Bad; där kan vi snacka kvalité.

Millis sa...

Okej, jag som söker nästa serie att bli helt lost i ska mao ge mig på Breaking Bad om man ska tro kommenterarerna här :-)

Banan sa...

Millis;

Se "Black books" också. Bernard L. Black, kan vara en av de bästa karaktärerna någonsin.

Anonym sa...

Varför fick du inte vara Jax eller Tig? Vad var grejen med det?

Anonym sa...

Du får trösta dig med att det är du som drar in degen till hemmet.

Anonym sa...

På nåt sätt så skall många (oavsett usa-krimserie) se lite för bra ut, ha alldeles för jysta tänder, håret kvar, hygglig hy osv, inte vara alltför fet. Eftersom de flesta HDs i outlaw världen är "o-raka" dvs snodda så är det inte heller så trovärdigt med designer-HDs. Tacka vet jag hon langarkärringen i engelska serien Shameless, där snackar vi en riktigt elak matriark!Mvh/Exilväschötten

Björn sa...

Jag håller med Kalle och "anonym". SOA är alldeles för groomat för att kännas äkta, skinnjackorna har inte en skråma och ser ut att komma direkt från fabriken i varje avsnitt, allt är rent, de har så mycket logos på allt att de ser reklambyråsponsrade ut.

Sons of Metrosexuality hade varit mer passande.

Och då har jag inte ens nämnt Jax pimp swagger-gångstil som jag störde mig grovt på direkt från första scenen.

Ängel i Mölnlycke sa...

Jag började kolla på SoA i helgen Mike, tack vare detta inlägget. Jag sällar mig de som gillar. Jag är ingen bikerromantiker men det här tycker jag också är sjukt bra. S1, avsnitt 10 bara, men jag längtar fan hem nu så jag kan kolla nästa...

Anonym sa...

Tredje säsongens finalavsnitt!! Herregud så bra!!