måndag, september 26, 2011

Ett högtstående vardagligt men ack så irriterande stressmoment

Det här med barnfilm på köpe-dvd. En så briljant livräddare det kan vara, eller skulle kunna vara, kanske man ska säga. Jag tillhör den förkastliga föräldraskaran som utan särskilt smutsigt samvete gärna tar till en quickfix i form av dreamworksnarkotika för att hålla barnens nöjdhetsindex på plus när jag behöver ägna mig åt någon hushållssyssla och/eller bara vill ha lite sinnesfrid. Det fungerar ju perfekt. Som ett slags logistiskt glidmedel.

Det är bara en grej som är så sjukt enerverande att det nästan utlöser en dubbelakut hjärnblödning. Alla jävla trailers och språkvalsskärmar och annat fyle som de jävla filmbolagsasen passar på att pressa in. Det tar ju en satans jävla halvtimma att knäppa på Shrek 3, Dumma mig eller valfri annan titel. Det får mig att vända mig mot hela konceptet köpe-dvd och istället börja sukta efter "nerhyrda" divx-kopior där man slipper allt förbannat hassel och meck.

Hörde ni det köpe-dvd-branschen. Ni är döda för mig nu.

21 kommentarer:

Abbes pappa sa...

WORD! Jag står dig bi i ditt korståg.

Fotord sa...

Så sant, så sant. Sällan har man fräst ur sig hat med sådan inlevelse som vid tillfällen man "bara ska sätta på en film till barnen".
Jag vet att det är förbjudet att kopiera.
Jag vet att ni kan fördröja med animationer.
Jag vet att ni har ett ton andra filmer.

Dessa kommer därför med största sannolikhet att avnjutas från en USB-pinne...

Anonym sa...

KOlla in den här jackan. Skulle inte den passa perfekt på en seriemördare? Bara pilotbrillorna och cheva-van som saknas.

PappaBand sa...

Så sant som det var sagt!
På'rom bara.

Johanna sa...

Hehe nerhyrda, bananens uttryck. Mycket bra.

Saltistjejen sa...

Har du testat att "rippa" dem till din dator och köra från den? Fungerar jättebra bra! Då kan man även föra över dem till iPhone eller iPad också om man har ngn sådan. MYCKET bra särskilt vid längre resor. Kan säga att min telefon och makens iPad räddade min resa till och från Sverige i somras! :-)
Vi har gjort så med de få filmer vi har. Resten "streamas" glatt från Netflix (här i USA, men finns väl ngn liknande motsvarighet i Sverige?).

Anonym sa...

För att inte tala om all "juridisk information". Jag har ju KÖPT filmen, då behöver man väl inte påpeka att det är olagligt att stjäla den?

niklas sa...

Instämmer! Det är det absolut bästa med anti-köpe-rullarna. Att man slipper få reklamblästrad panna.

Spader Ess sa...

Nu är det väl inte så att Mediebolagen är direkt kända för att vilja vara sina konsumenter till lags..

Tror inte dom är riktigt nöjda förrän alla fultankar på Internet, så att dom kan sitta och säga "vad var det vi sade"...

mikebike sa...

Gunnar: det känns tryggt!

Forord: haha, ja typ så.

Anonym: ?

Pappa band: haha.

Johanna: mycket bra uttryck (tack bananen)

Saltis: vet inte vad som är liknande det i Sverige faktiskt. Orka rippa liksom.

Mrabroc: ja fan vad störigt det är, nu blir jag upprörd bara sv att tänka på det.

Niclas: yup.

Spader ess: nä så är det nog.

Skrymta sa...

Äntligen ett sanningens ord om detta gissel. Det tar inte bara tid från våra liv utan det omöjliggör också alternativet att barnen själva skulle kunna sätta på en film (eftersom det ska läsas texter och göras tirader av val innan någon film kan komma på fråga).

Anonym sa...

Tänk vad jag i detta avseende saknar VHS! Där var det bara att starta och låta tiden ha sin gång alternativt snabbspola förbi förbudstexter, trailers och annat.

Meningen "Det går inte att göra så här med skivan nu" är kanske den mest hatade meningen i vårt vardagsrum. Vill jag slippa se förbudstexten så är det väl upp till mig! Banne vara DVD!

Unknown sa...

Jag håller såååå med! Hur många gånger har jag inte stått vid dvd:n och blivit tokarg och S:et har tittat på mig och sagt: "Mamma det gör inget. Jag kan vänta." Grrrr, är allt jag kan säga!

adde sa...

Det har hänt att jag stått så länge med det där att någon middagsgäst kommer in och undrar vart jag tog vägen. Det är vid sådana tillfällen den där venen vid min tinning blir synlig.

Larsson i Majorna sa...

Är det inte så att skivor nu för tiden har blivit mycket mer ömtåliga och känsliga för repor?

Eller är det så usel kvalitet i dvdläsarna nu för tiden?

Varenda skiva vi har så gråter barnen när stället med repan närmar sig. Och själv känner jag venen bulta.

Och här är det ingen skillnad på en bränd eller originalskiva. Samma skit.

Eller så har jag repande barn?

Anonym sa...

Starta nytt mailkorståg mot lämplig distributör! Please!
Måste de ha med trailers så kan den väl ploppa upp efter filmen, när man möjligtvis vill börja leta nytt material att se.
JoWe

Spader Ess sa...

Det är lite samma übermentalitet som ligger bakom de snälla farbrödernas tänkande på digitaltv marknaden. -Varför skulle någon vilja se en annan kanal än den man spelar in från? Eller gud förbjude, se en annan kanal i ett annat rum utan att ha egen separat box/abonnemang...

Det är nog bara i mediesammanhang som man använder ordet utveckling om bakåtsträvande...

bananprojektet.se sa...

Vaschegod!

Saltistjejen sa...

Haha! Nej det är inte jag som rippar det är mannen. ;-)
JAG skulle nog inte orka....
MEN det ÄR verkligen GULD för alla tillfällen du behöver kunna visa lite film för ungarna när ni inte är vid en dvd-spelare! :-D

Hittade denna länk också, men fungerar endast för Apple:
http://macapple.se/2010/09/03/sa-far-du-netflix-att-funka-i-sverige/

JR sa...

När får vi se "pocket" varianten av film, dvs. enkel förpackning(pappvarianten?) bara film utan en massa annat krafs, med bara enstaka språk och textvarianter.
Och till ett vettigt pris, tror att det skulle sälja bra.

viagra online sa...

Deze blog is geest waait. Ik moet toegeven dat ik eerst dacht dat ik had niets interessants te bieden, maar na het lezen van een aantal posten in mijn mening is radicaal veranderd.