måndag, augusti 29, 2011

Vilka är ni?

Det här inlägget snor jag rakt av från Josefine som ställde exakt samma fråga förra veckan i sin eminenta blogg. Jag blev avundsjuk för jag vill också veta. Vi har många gemensamma läsare och helt olika, men hon har varit mycket bättre på att ta hand om sina.

Jag har bloggat i över sex år och har under den tiden hunnit få en massa fina läsare. Några har jag bättre koll på än andra. En del har hängt med länge. Andra har fallit bort med tiden och kommit tillbaka igen. Vissa tittar bara in ibland. Och så kommer det titt som tätt till helt nya läsare som antingen gillar't eller också inte. Bloggen växer och krymper i takt med mitt engagemang och det är ju lite av bloggens själva natur.

Jag minns när Tintin föddes. Plötsligt fylldes kommentarsfältet av alla bekanta namn men också en otrolig mängd fina läsare som aldrig eller sällan kommenterar, som pallrade sig ut från sin google reader och in i kommentarsfältet. Det var stort. Men nu känns det som att det verkligen är på tiden att jag får veta lite mer om er alla. Både nya och gamla. Jag gör helt enkelt exakt samma som Josefine och frågar.

Vilka är ni som läser här? Hur gamla är ni? Vad jobbar ni med? Vad pluggar ni? Vad gör ni när ni är lediga? Var bor ni? Vad ser ni fram emot? Vad ska ni göra idag? Vad läser ni? Vad ser ni för tv-serie? Och en extrafråga: vad borde jag blogga (mer) om?

Jag skulle verkligen bli jätteglad om ni orkar svara på frågorna. Eller bara berättar något annat om er själva. Vad ni vill!

194 kommentarer:

Honey sa...

(Jag får ta ungefär samma text som jag skrev hos J, men det är inte så konstigt...jag är ju samma person).
Hej! Jag heter Anna och är 32, bor i Göteborg, men kommer ursprungligen från ett ställe strax utanför Eskilstuna så jag kan ställa om till gnälldialekt om jag vill. Jag jobbar främst med support, fast tack och lov utan att behöva svara i telefon. Det är tur det, för att prata i telefon är något av det obehagligaste jag vet. När jag är ledig ser jag alldeles för mycket på TV-serier, gärna sådana som handlar om mat och är med Gordon Ramsay. Annars läser jag väldigt mycket och väldigt fort, går och dansar eller tränar roller derby. Idag ska jag nog inte göra något av det däremot, istället ska jag göra matlådor för den kommande veckan. Jag gillar nämligen när saker är gjorda i god tid och står i ordning. Jag läser som sagt väldigt mycket och har oftast en 2-3 böcker på en gång, men en som jag läser mer primärt än de andra. Just nu är det Jonathan Strouds första Bartimaeusbok. Vissa säger att jag är överdrivet petig och noggrann, jag föredrar att kalla det strukturerad. Jag har kort stubin och svårt för folk som lär sig långsamt, ställer dumma frågor och/eller försöker predika för en viss diet. I övrigt är jag nog ganska snäll. Ja, och så har jag två ouppfostrade katter och är relativt nygift med min man.

NIklas sa...

Precis som ovanstående blir det i stort sett samma som jag skrev hos J. Med undantaget att jag hittade hit via stadslivsnonsens när det begav sig. Ja, som sagt vi har stött på varann i majorna ett par gånger faktiskt men utan att veta om det. Eller för min del fick jag reda på det i efterhand.
I allafall, long time follower men kanske är lite för dålig på att kommentera. Och snabbt sammanfattat:
Niklas, Stockholm, Systemutvecklare, i stort sett 37, lyssna inte på mig när det kommer till vad du borde skriva om. Det skulle vara ett misstag.

Anonym sa...

Hej,
Jag har följt din blogg sedan starten, eller rättare sagt, jag hittade hit kanske 2006 och läste bakåt först innan jag började läsa framåt. Ja, du fattar hur jag menar. Jag är utlandssvensk, medelålders, skild och inga barn och jobbar som uttråkad Administratör på ett urtråkigt företag. Men det betalar mat och husrum, så vad fasiken, en ska inte klaga. Eller jo... just gnäll är något jag gillar. Vanliga dödliga kan ju inte gnälla utan att bli kastad sten på, men professionella gnällmånsar får ju så vansinnigt bra betalt. Det är en konst att kunna reta upp sig på det mesta och en ännu större konst att få det att låta roligt eller underhållande. Just därför gillar jag din blogg stort, och ju mer du gnäller desto bättre trivs jag med dina texter. Jag läser sällan din frus blogg för hon är inte så bra på att gnälla, medan du riktigt gottar in dig i det mest djävulskt irriterande.
Jag rensar ofta i min RSS-läsare och extremt få bloggar överlever mina bloggsbortorteringar, men din ligger kvar, år efter år. Jag ser faktiskt fram emot nya färska gnäll från dig, och hoppas du aldrig tröttnar.
Tack för många goda skratt
C

Fbg sa...

Martin. 37 år från Falkenberg. Fotograferar eller flyger paramotor på fritiden. 4 barn. Jobbar som konsult inom vindkraft. Ser fram emot nästa flygväder. Lyssnar på Mankells, Minnet av en smutsig ängel. Ödmjukt yttre. Ser aldrig på TV.
Du får gärna blogga ner Oskar Linnros och hans amöbor till kompisar Daniel Adams Ray. Älskar dina gamla EMD-hugg.
Jag tror ditt sätt att skriva sprider sig finfint. Själv har jag kopierat vissa fraser rakt av. "Det är inte min påse". T.ex. Blogg on, MF!

Arne sa...

Mike!
Min idol! Jag hittade dig inte allt för långt efter att du börjat blogga genom hockeyfrossa. Jag är 30 år. Lämnar mitt jobb utanför det här, av erfarenhet vet jag att det lönar sig. :P

Jag är föräldraledig, i och med det är jag nästan aldrig ledig... men. Jag har börjat uppskatta att plocka svamp. Jag försöker träna då och då och gillar vin (och mat). I dag ska jag försöka jobba med mitt hemliga projekt. Eftersom att jag är nygift är jag väldigt trött... att vara bakis med småbarn är inte som att vara bakis utan.. som du kanske vet, eftersom att jag aldrig läser om dina liggduschar längre...

Jag läser det mesta, men har en svacka då jag är för trött för att hålla mig vaken genom en längre text. Så det blir mest bloggar just nu.

Ser The Wire nu, på inrådan från dig och J. Mycket bra. Älskar att älska McNulty, det svinet.

Blogga mer bara, så blir jag nöjd... om vad som helst.

Kramar från skogen där jag bor!

Fortfarande lycklig sa...

Jag är Fortfarande lycklig och jag har läst din blogg länge och troget. Jag är 40+, akademiker, trebarnsmamma. Jag läser och tränar helst när jag är ledig. Bor i storstad med natur nära. Ser fram emot hösten, jo faktiskt! Långa promenader och lite nya roliga kläder. Drömmer om ett gemensamt hem med hela stjärnfamiljen samt om att någon gång få ge ut en bok.

Jag tycker att du ska fortsätta som du gör - ändra inte på ett vinnande lag!

Spader Ess sa...

Är strax 45 år och jobbar med data/nätverk. Ursprungligen från Småland men bor numera utanför Stockholm. Gift med 2 barn som fyller fritiden. Annars gillar jag läsa, musik (först och främst Rock, men det mesta går) och film, typ som alla andra :-). Lite mer ovanligt är väl att jag håller på med träsnideri stundtals.

Tv-serier just nu: True Blood, Game of Thrones, Sons of Anarchy, Walking dead. Det senaste jag läst är Metro 2033, Släktet och En Dag.

Fortsätt bara att blogga. Högt och lågt. Allt har sin plats vare sig man samtycker eller inte.

Johanna sa...

Hej! Jag heter Johanna, är 27 och bor i Göteborg. Journalist. Har bott i Schweiz i två år med min sambo men vi flyttade hem i maj och det känns fint att vara tillbaka. Fast jag kommer sakna osten som fan, och såklart alperna och så. Var inte direkt missnöjd över att bo i Bern där det är sommar i minst fem månader och där alpskidåkningen är 45 minuter bort på vintern.

Men nu alltså Göteborg igen, kommer härifrån. Jag vikade för tredje sommaren i rad på GP Utland den här sommaren, det är kul, men vad hösten bjuder på är "ännu oklart" som det så vackert heter. Jag har fått lite hybris och sökt ett enda superjobb som jag verkligen vill ha, samt sagt till lite löst på GP och DN (där jag varit förut) att jag "är intresserad om det dyker upp något ledigt". Inser att det kanske är en otillräcklig plan för att få ett jobb i den här branschen, men planen är att frilansa om (när) det visar sig att jag inte får det där superjobbet. Vägrar därför söka jobb som jag inte eg vill ha. Och det känns bra! Frilansa är ju kul (läskigt) och flexibelt (otryggt). Jaja.

När jag är ledig gör jag rätt normala grejer, hänger med vänner och sambo, tränar, läser böcker och "donar" hemma. Ibland när jag "donar" på ett så händigt sätt att jag målar om en tavellist eller så, så säger jag till min kille saker som att jag "kanske skulle bli möbelsnickare på fritiden?", och då skrattar han sitt djupaste och innerligaste skratt. Sen kommer min pappa hem till oss och hjälper oss att sätta upp den där tavellisten på väggen.

Jaha, jo, jag gillar att resa också! Har varit lite överallt i världen. Fast vem gillar inte det? Och så fotar jag ganska mycket också, allra mest när jag reser.

Angående tv-serier: Ä-l-s-k-a-r tv-serier. Just nu har många av de jag följer fortfarande sommaruppehåll, men tänkte börja kolla på The Wire och Mad Men, eftersom jag missat båda och alla verkar älska dem.

Japp, det här var kanske lite mer än du ville veta, men varsågod för info.

Gillar både din och Josefines bloggar en väldans massa! Tycker du avverkar bra ämnen så kommer inte på något specifikt du bör ta upp mer på bloggen, men hojtar om jag får ett infall.

Johanna sa...

Nu skäms jag visst lite.

Du: "Varsågod och prata lite om dig själv"

Jag: TACK!!!! Tjoho *lång uppsats*.

Petra sa...

Petra men kallas för Kakan, 23 år, vägrar erkänna att jag snart fyller 24 och tänker sonika fylla 23, igen. I februari lämnade jag Stockholm efter fyra år, sa upp mig från mitt flashiga jobb, flyttade ner till Småland, Tingsryd närmare bestämt, för att börja jobba med förståndshandikappade. Jag älskar att se tv-serier men är kass på att göra det. Senast plöjde jag igenom Mad Men, Game of Thrones och nu ska jag börja med säsong två av Star Trek: Voyager. Program om mat är något annat jag älskar och morrar åt den som stör mig. När jag inte jobbar försöker jag få fason på ungkarlslyan jag inofficiellt har flyttat in i, utsätter min inofficiella sambo för diverse matexperiment, cyklar längs Växjösjön på min racercykel vid namn Gunhild, läser så mycket som möjligt. Och jag vill läsa mer om dina upplevelser på spårvagnen.

magda sa...

Jag heter Magdalena, är 50 år, bloggar själv (oftast hellre än bra) i tre olika bloggar, är lärare i engelska och religion på gymnasieskolan (ja, vi har bara en) i Emmajävlaboda. Kanske någon gång blir klar med magisteruppsatsen i religionsvetenskap (område: islam) men det dyker ju hela tiden upp så mycket annat roligare (och då ska du veta att jag tycker att rel.vet. är något av det mest intressanta som finns och nej, jag är själv ateist...), som till exempel kattungar, goda middagar, rockfestivaler, träning, cykling, bra böcker, nya skivsläpp eller rentav ett helt hus att renovera(jag köpte mig ett i våras).

Har just gjort mig av med en osjälvständig karl och funderar som bäst på om det inte är han utan bara jag? Och så stickar, syr, virkar, målar och skriver jag. Pratar för mycket, älskar rödvin, skotsk singelmalt (främst då från de västra öarna) och mina fyra barn (29, 27, 25 och 22 - alla utflugna och bosatta i Holland, Oslo, Stockholm och Falkenberg) som faktiskt är de bästa och vackraste och mest begåvade barn som finns.

Ppå teve ser jag sällan, men gillade verkligen In Treatment.

Älskar Stockholm, nu när jag inte längre behöver bo där.

Är i skrivande stund barnsligt glad för en stor låda kantareller som stod på mitt skrivbord när jag nyss kom från en lektion. Vissa kollegor är fanimej bättre än andra. ;)

Folk generellt tror att jag är snäll. Jag låter dem vanligen leva i den villfarelsen.

Jag vill inte styra ditt skrivande. Skriv om det du känner för. För så följer jag. Eller lämnar dig mitt på dansgolvet. ^^

Anonym sa...

Namn: Johan
Ålder: 36
Barn: Ja, en son på snart 11 år

Bor: I världens bästa stadsdel Majorna, ett stenkast från dig.

Jobb: säljare som jobbbar för mycket, säljer Göteborgs stolthet från Hisingen. (Om man nu kan använda stolthet och Hisingen i samma mening)

Ser på: All sport och dokumentärer. Dexter, The office (engelska versionen), Discovery etc.

Har följt dig i ca 5 år, den bästa bloggen i Sverige.

Skriv mer om: Hisingen ;-)) skrattar så jag ramlar av stolen när du sätter igång.

Övrigt: skriver och håller quizar för företag och pubar, Välkommen ner till L'Assassino på Andra långgatan för quiz varje Tisdag kl. 19.30 Hemsida (www.gbgq.se)

Johan I Majorna

magda sa...

Glömde (sa jag att jag är tankspridd?):
Vänsterfeminist. ;)

Anonym sa...

Hej Mike!

Här har du lite om mig. Jag heter Johan, är 45 år, lyckligt gift sedan 19 år och har en son på 13 år. Jag bor på Lidingö och har läst din blogg i 5 år nu.

Favoriter på TV: Louie, How to make it in America, Curb your enthusiasm, Men of a certain age, Breaking Bad, dokumentärer (favoriter är Restrepo och Man on Wire).

Tackar ödmjukast för en utmärkt blogg!!

Maria sa...

Jag heter Maria, har ganska så nyligen själv börjat blogga och i samma veva hittat massa roliga bloggar att följa. Alltså har jag inte följt dig så länge men jag gillar vad jag läser so far.

Jag är 37, bor i Skåne, har sambo och tre barn. Är nyutexaminerad civilekonom som i väntan på drömjobbet jobbar som kassörska på en stormarknad.

Gillar att titta på TV-serier (som jag köper på box när de kommer ut) finns inte tid att följa dem på TV. Läser mycket och gärna, främst deckare men ibland när andan faller på kan det bli en och annan kärleksdravlande roman oxå!

Är något av ett kontrollfreak, springer gärna efter min sambo och kollar att han gör "rätt" när han utför hushållssysslor. Det får han stå ut med - han springer efter mig och slår in mina spik när jag hjäper honom att bygga på vårt renoveringsobjekt till hus som vi hållt på med i lite mer än 7 år!

Ja, där har du mig i ett nötskal.

Eller nej förresten, jag har precis som Anna (tiggerrr) ganska svårt att ha med korkade människor att göra. Försöker dock att inte visa det när jag stöter på någon ;)

Kajsa sa...

Hej!
Jag är ganska ny här, min syster skickade en länk när du skrev om stackrs stackars Måns och än så länge är jag kvar. Jag är 21 år och bor förtillfället i Cambridge, men har planer på att flytta tillbaka hem till Sverige snarast möjligt för det känns som en bra grej. Här i Cambridge jobbar jag på McDonalds och man har väl haft lite mer inspirerande jobb, eller kanskeinte. Nästa år vill jag söka utbildning, sömnadsutbilding i Göteborg och jag hoppas hoppas hoppas att jag är tillräckligt bra för att komma in. Jag läste hantverksprogrammet inrikting mode och sömnad i gymnasiet så jag kan redan en del men vill lära mig så himla mycket mer. Just nu gör jag väl inte alls mycket när jag är ledig, jag har ingen ork till att ta tag i saker men när jag väl gör det stickar jag oftast. Jag håller på med att par raggsockor nu, till vintern. Hemme i Sverige sydde jag mest men jag har ingen symaskin här så det blir som det blir. Jag ser verkligen fram emot att flytta hem igen, knäckebröd, skorpor och svensk kultur med fika och för att inte tala om länerna, jeesus christ man blir ju rik om man jobbar i Sverige! Idag måste jag gå upp på stan och köpe linsvätska, min är nästan helt slut och så ikväll ska jag jobba. På schemat står det att jag jobbar till tio men de kommer troligtvis fråga mig om jag kan stanna till elva, det brukar vara så när man jobbar kväll. Ikväll kommer jag tacka ja om de frågar. Jag äger ingen tv, och kollar inte mycket på tv, men just nu håller jag på att plöja igenom Dead Like Me, helt fantastiskt bra serie! Kollar på Vänner också, har snart sett alla avsnitt och det är ganska många som du säkert vet. Annars följer jag Glee som har uppehåll nu, det börjar 20e september igen och det kommer bli så bra! Extrafrågan kan jag nog inte svara på, tyvärr. Jag har inte hängt här tillräckligt länge för att känna att det för lite av något. Kanske i framtiden!

Anonym sa...

Jag är 23 år och ska precis börja läsa till förskollärare. Bor i Gbg sen 2 år tillbaka med sambon. Kommenterar aldrig men rankar din blogg till top 5 och kikar in varje dag. Du skriver fantastiskt bra och roligt, uppskattar verkligen din blogg! När jag är ledig lagar jag mat, kollar bra serier, umgås med vänner och såna där vanliga grejer :)

Carin H sa...

Jag heter Carin och är 25 år. Bor i Stockholm men kommer alltid vara dalkulla i hjärtat. Jobbar som systemutvecklare, coachar ett cheerleadinglag på fritiden och uppskattar alltid en bra TV-serie.

slowmotion. sa...

25, pluggar mycket och olika, kollar på tv-serie efter serie (HBO, Buffy, HIMYM, Arrested.., Green Wing psv)
Går igenom klassikerböcker varvat med Sandemo på sommaren blandat med Hurakami. Idag ska jag plocka ihop mitt pick och pack och ta sista terminen i exil från göteborg. Ser fram emot att flytta tillbaka till stan och sluta plugga, fast just nu att sluta snora och börja träna igen.

Jag blev introducerad genom Hisingen-historien och har med hjälp av dig, närt en näst orimlig skräck för djävulsön och har flera gånger snyftat när jag vart tvungen över..

Camilla sa...

Jag hittade till din blogg via J för ett tag sedan och fick ett litet ahaaaa!-moment eftersom jag har hört talas om din blogg tidigare (i helt andra sammanhang). Tyckte att det var lite extra festligt att kunna läsa om ert liv från bådas synvinkel liksom. Himla underhållande, måste jag säga. Men i alla fall. Camilla heter jag och är 36. Svarade ganska nyss på frågorna i J:s kommentarsfält, så jag skriver lite annat här. Lever "villa, volvo, vovve"-liv, minus volvo och vovve, plus VW och ungar. Har inte så mycket spännande grejer att berätta om mitt liv. Tränar inte, läser sällan, ser för mycket på tv och ägnar mig i stort sett bara "egentid" åt bloggläsande, wordfeud och twitter. Hade ju varit skoj att ha en sambo som roas av ungefär sammalika, men nä - han jag bor med tycker att frisk luft är skitbra och datorer/smartphones är djävulens påfund. Men det är väl sånt som KOMPLETTERAR. I alla fall. Har inga speciella önskemål vad gäller bloggämnen. Du leverar, jag läser. Funkar finfint som det är.

Anonym sa...

Vilka är ni som läser här? Hur gamla är ni? Vad jobbar ni med? Vad pluggar ni? Vad gör ni när ni är lediga? Var bor ni? Vad ser ni fram emot? Vad ska ni göra idag? Vad läser ni? Vad ser ni för tv-serie? Och en extrafråga: vad borde jag blogga (mer) om?

40 år. Lärare. Höör. Ser fram emot varje dag! Ska jobba, hämta tösen, fixa foto till legitimation, hämta hunden, hjälpa morsan med dator, laga mat, äta mat, plocka undan den rena tvätten, krascha framför TV'n. Jag läser deckare mest. Ca 200 böcker om året. Tv-serie: Parenthood, alla CSI, Tosh 2.0, Dexter... Du borde blogga mer om: vardagsdråpligheter - ex din strumptorkning på gymmet, fislukten som kom emot dig då du mötte en tjej vid ett övergångsställe och dyl...

Michelle sa...

Hej mike :)
Heter Michelle och är med mina 16 bast säkert en av dina yngsta läsare. Har läst din blog i ett par år nu och tycker att det är underbart att läsa dina satiriska inlägg om vardagslivet. Du har ju ett relativt skiftande och färgstarkt språk (haha) och gör allt som oftast träffsäkra beskrivningar på sådant som är lagomt vardagstråkigt och det har varit det som fångat intresset. Tycker du ska fortsätta med det!

Annars är jag inte så intressant. Pluggar på gymnasium och gillar att läsa böcker. Ofta. Och mycket. Håller på med hästar och löptränar 4-6 ggr i veckan. Är vegan och har ett stort intresse för mat.
När jag har skrivit klart ska in till stan och leta böcker i antikvariat och därefter åka och träffa några vänner.
Ha det bra!

tobias sa...

Tobias från Karlstad här, jobbar i datakonsultbranchen. 38 år, har en treårig dotter och en knodd till på gång om 3v (spännande kan man säga).

Just nu läser jag Bolaños 2666 och varierar det med att bygga ett garage hemma.

Medelklassman sa...

Jag drar bara in ett inlägg för statistiken. Du vet ju redan allt. ;-)

Andreas Stockholm sa...

Du och jag lärde känna varandra i Roskilde för en massa år sedan, och ett par år senare började du blogga, vilket jag fick reda på på omvägar av andra i bekantskapskretsen. Ganska snabbt blev jag en trogen läsare och fan, och för nåt år sedan läste jag om hela bloggen från början till "slut" med lika stor behållning som någonsin :-)

Annars slickar jag 40-strecket med allt större intensitet och väntar på min första bebis som väntas komma i mitten av oktober.

Till yrket är jag grafisk formgivare som jobbar med lika delar print, webb och mobilapplikationer, dels i mitt eget företag, dels som anställd löneslav.

Jag har själv försökt börja blogga vid några tillfällen, men hamnar alltid till slut i ett läge där det känns lönlöst eftersom jag jämför varje försök till inlägg med mästaren :-)

Vad beträffar önskemål om Bloggfrossa så har jag egentligen bara ett: fortsätt!

Puss & kram

Andreas

ls sa...

Lars, 45 år, bosatt i Göteborgs södra förorter. Har kontinuerligt följt din blogg sedan 2005. Arbetat i IT-branchen i två decennier.
Fritiden ägnas åt båtliv, aktiehandel, musik, vin och matlagning. Ser inte särskilt mycket på TV men läser tacksamt dina utlåtanden i ämnet. Är av just den anledningen stolt ägare till bl.a. Klovn boxen. Läser just nu Paul Allens självbiografi.
Inläggen jag uppskattar allra mest på din blogg är de skoningslösa sågningarna (Netto, Stefan Holm, Hisingen, EMD...) samt fantastiska storys som t.ex "När Tage föll ner" och "Somaliajackan".
Tack för en fantastisk blogg.

Lola sa...

Lola har fyllt 28 och pendlar sitt liv mellan mittersta Italien och Lund. Jobbar med diverse allt möjligt som kommer i min väg, mest översättning och undervisning i engelska för italienare - roligare är svårt att ha!

Jag vet inte hur länge jag följt dig, men länge! Blev jättenöjd när ni äntligen plöjde igenom The Wire, hade sett fram emot din recension av den serien. Asbra recension!

Just idag är det softa bananer medan jag väntar på uppdrag och ser på Macgyver, behandlar katten mot ögoninfektion och förbannar vädret.
Kommer fortsätta läsa Bloggfrossa var jag än är!

Camilla sa...

Camilla, 21 från Korpilombolo (jo det stället finns, jag bor där!). Just nu så känns det mer spännande att skriva ihop lite fakta om själva Korpilombolo än mig själv, för mitt liv är så himla meningslöst för tillfället. Men jag ska göra ett litet försök till att få det att låta intressant. Information om vad jag gör av mitt liv finns att hämta på cix.blogg.se. Och om du inte orkar gå in där så kan jag sammanfatta det lite snabbt:
Jag tränar lagom mycket i form av långa trevliga promenader med jämthunden som lyssnar till namnet Älgdräparn, lite hockey, lite gammal hederlig tantgympa och annan lagom ansträngande motion. Andra fina fritidsintressen jag har är att äta mat (men inte laga den), kika på serier av alla möjliga olika slag och så förstås läsa bloggar. Främst din såklart.
Denna vecka är jag helt arbetslös eftersom jag just avslutat ett sommarjobb på socialtjänsten som flyktinghandläggare och inväntar ett längre vik på hemtjänsten som påbörjas först nästa vecka. Därför tycker jag att du ska uppdatera oftare så att jag har något att läsa varje gång jag kikar in på din blogg, ungefär 10 gånger om dagen om det är okej för dig.?
Såattehm.. Det var väl allt.

Andreas sa...

Tjena.

Andreas heter jag, 34 år. Hängt med här sen många år tillbaka, och brukar även dyka upp på fejjan när det vankas tipsande om diverse grejer. Skräckfilmer var det väl senast tror jag. Har du sett "Them" ännu?

Jobbar med IT, driftar finanssystem åt diverse kunder, så beroende på vad du har för kort, kan det vara "mitt" fel om det inte går att betala med det ibland.. ;)

Kan inte påstå att jag har någon större ledighet med tre barn och ett nybyggt hus att dona med, (vilket också svarar på frågan om vad jag ska göra idag (och gjorde igår, och ska göra imorgon....)

Just nu ser jag fram emot möjligheten att byta jobb, är lite rastlös och är inte typen som stannar för länge på samma ställe...

Läser allt möjligt, men mest deckare och science fiction, varvat med någon biografi och diverse annat (utöver magasinet Offside då..) som t ex "black swan".

När det kommer till tv-serier så är det Entourage och True Blood som gäller nu, men några gamla favoriter jag följt är t ex The Wire, Sopranos, Heroes, Californication, Dexter, Supernatural, The Walking Dead, Boardwalk Empire, Treme, House, Reaper, Prison Break m.fl (ganska blandat helt enkelt..)

För min del tycker jag fortfarande att det roligaste är när du lackar ur på idioter, vare sig det är spån på diverse företag, cyklister eller andra hjon. Antagligen för att jag är precis likadan. Skönt med vad som känns som en själsfrände där helt enkelt.

Vid närmare eftertanke var det nog det som fick mig att fastna från början. Hockeybloggen bidrog ju förstås också!

Den där Andreas sa...

Andreas, 27, och har följt dig sedan länge. Det hela började med att jag hade ett segt sommarjobb och hittade din blogg av en slump. Sedan var jag fast. Läste alla inlägg bakåt i tiden och skrattade läppen av mig.
Men det var då jag fortfarande pluggade på KTH, idag är jag färdig civilingenjör och jobbar som byggprojektledare åt Stockholms stads trafikkontor. När jag inte gör det och är ledig så vill jag ägna så mycket tid jag kan åt min bonusdotter. Men jag försöker även få till det att laga mat, äta mat, dricka vin, spela tv-spel se på film och träffa vänner.
Jag bor som du kanske redan har listat ut i Stockholm, men närmare bestämt i förorten Vällingby.
Just nu läser jag Game of thrones som jag köpte i London i somras. Det var länge sedan jag läste fantasy och jag måste säga att jag gillar den. Känns mer som en medeltida roman. Annars så varvar jag den med SvD, DN och Rockyalbum. Samt en del bloggar.
På tv ser jag just nu om The Wire då jag har introducerat serien för min sambo som har fastnat. Annars gillar jag The Big Bang Theory och dokumentärer.
Du borde blogga om mer anekdoter. Du har ett berättarsinne som är enormt. Det är konst ska du veta. Sen så vore det ju ibland intressant att få veta din bild av det som J berättar.

Bitten sa...

Och jag heter Sandra, är 29 år och jobbar med kommunikation på Sveriges bästa sjukhus, som dyker upp på TV3 i höst. Jag bor i obygden utanför Linköping tillsammans med en mycket bestämd tvååring och min musicerande karl. Mina passioner är rödvin, ljudböcker, amerikanska sitcoms och gammalt smågodis.

Din blogg har jag läst i flera år och minns inte längre hur jag hittade hit, men det är dina underfundiga formuleringar som får mig att stanna så troget. Innehållet i inläggen är mindre viktigt, men om jag får önska kunde du blogga mer om familjelivet och papparollen.

Karin sa...

Hej,
Karin, 35 år, stockholmska. Tittar in dagligen och har hängt med sen jag första gången sprutade kaffe över tangetbordet över Hockeyfrossa. Jag är väldigt svag för dina långa utlägg och finurliga formuleringar. Speciellt roligt är det när du är upprörd över saker man känner till, men inte riktigt vågat ta steget fullt ut. Som din Netto-historia. Du har stärkt hoppet jag som urstockholmare nästan tappat helt rörande göteborgare. Jag jobbar administativt på börsbolag och har i helgen med förtjusning avnjutit dina senaste filmtips. Maken undrar vem som tipsar om schyssta filmer, sjukt roliga klippp osv.
Äh, det är typ som en kompis på nätet får jag svara. För så känns det!

Ilskebyttan sa...

Brukar aldrig våga "outa" mig i stora bloggares kommentarsfält, men eftersom du har kommenterat min (!) ett par ggr känns det som att jag bör och vågar. Heter Catharina, är relativt nyskild och 42. Har läst dina texter i några år efter ett tips från en vän. Har spridit det till många i vänkretsen och vi följer dig alla slaviskt. Jag har en dotter på 16, en katt på 5 och jobbar på IT-företag. Läser en del, är språkpolis, har MC-kort och gillar att dansa. Bor i Tuve. Och älskar ditt sätt att formulera dina samhällsobservationer och gnäll (som nån beskrev det). Fortsätt. Fortsätt.

Anna sa...

Anna,26,bor i sthlm, grinig idag men ser fram emot att få ett jobb. L
Läsa,teckna,film och bli full ibland tycker jag är kul.
Läst både din och Josefins länge, minns när tintin kom iaf. Ni är mina Molgans.

Bell sa...

Hej! 22-årig "kvinna" med svensk mamma, israelisk pappa, en styvförälder på varje sida och tre halvsyskon, varav en israelisk bebis som jag mycket gärna vill besöka. Själv är jag bosatt i Skottland där jag pluggar lingvistik. Älskar språk och vill nog bli undertextare, men har även av outgrundlig anledning ett hett begär att biodla. Är miljövän, vegetarian, feminist, neurotisk, téberoende och grubblande. Stickar just nu raggsockar, läser Thor Heyerdahl och pluggar till körkort. Kan inte längre se på TV eftersom jag blir ledsen inombords. Har mycket undertryckta känslor och gillar därför dina vältaliga arga inlägg bäst - fler av dem tack!

elvis sa...

Tjing. Ja här kommer också nästan samma svar som hos J, men med lite nytt. Anna, snart 34, blev nyss arbetslös för första gången i mitt liv, men tänkte lösa det med studier på specialpedagogiska i Umeå samt timvikariat i Ötå. När jag är ledig läser jag, promenerar med hunden, plockar och pillar, eldar rökbastun o tar ett glas rosé och är nog ganska mycket svensson, fast lite mer förvirrad. Jag bor både i Thn o i Övertorneå, vi kör lägenhet i stan och gård i norrbotten- bra lösning så att ingen av oss behöver säga hejdå till sitt. Jag ser fram emot hur mitt nya liv ska bli, som student/vik och att få mer och lugnare tid med M. Idag tog jag mig en soffdag, resten av veckan blir packande o städning osv inför flytt till norrland över höst/vinter. Just nu läser jag nästan uteslutade kriminalromaner, för det ska vara lättsmält. Det lutar nog åt kriminalhållet på laptopen (har ingen tv) också faktiskt, Criminal Minds gillar jag, men sen är det också mycket sitcoms, de roligaste just nu är How I met your mother och Big bang Theory. Det enda jag o M ser tillsammans är Walking Dead. Jag tror jag gillar lättsmälta grejer privat för att jag så ofta stöter på en massa problem i jobbet. Jag tror jag hittade hit första gången via inlägget om han truckförarn. Och du.. blogga på bara som vanligt (även om jag ibland saknar alla sköna karaktärsbeskrivningar du gjorde, tex lädertanten!) :)

SixesAndSevens sa...

Samma gamla tramsiga och gnälliga tant som vanligt här.Minns du mig?? :)

Stellan sa...

Utmärkt initiativ, Mike! Jag gjorde detta själv på min blogg Salt en gång i tiden, det var sjukt intressant. Får nog göra det igen snart - om jag har några läsare kvar.
Stellan, bor i Stenungsund med fru, tre barn, Volvo katt och hela paketet. Driver ett par olika företag. Just nu mest engagerad med att dra igång en ny reklam- och kommunikationsbyrå i Göteborg.
Eftersom jag själv bodde i Kungälv som barn, vill jag gärna läsa mer om dina underbara skildringar från ungdomsåren!

Tobbe sa...

Tjena.
Tobias Andersson, 27 år. Jobbar på järnvägen ( inget är mitt fel ). Har följt dig sen Hockeyfrossa. Blev arg när du lämnade den för någon jävla blogg... Är inte arg längre. Jag tränar och sportar på min lediga tid. Gör jag inte det så tittar jag på sport. Och dricker the. Mycket the. Bor ett par mil innanför Oskarshamn. ser allt som oftast fram emot nya filmer och tv-serier. För tillfället höstens uppstarter ( HIMYM, 2½ män, BigBangTheory ) och StarWars-boxen på BlueRay. Idag ska jag träna lite fotboll, fortsätta på mitt pussel trots att min katt motarbetar mig kraftigt där. Och av någon anledning kommer jag väl inte kunna hålla mig ifrån Expedition:Robinson i år heller.... När jag läser blir det en blandad kompott av sci-fi, fantasy, humor och biografier... Följer alldeles för många serier. 2½ män, Californication, Eureka, Falling Skies, Game of Thrones, How I Met Your Mother, Teen Wolf, The Big Bang Theory. Men ska jag rekomendera någon så skulle det vara LOST eller Deadwood. Tycker du skriver bra mest hela tiden så jag vet inte om jag har några direkta önskemål där. Men jag kan däremot säga att min favorit hittills är ditt nattliga kattäventyr.... Känner igen sånt där..... Så !

Nettan sa...

Hej! Jag heter Anette och kommer från Dalsland där jag nu återigen bor sen ca 5 år efter 5 år nere i Gbg och då mestadels i Majorna.

Jag hittade din blogg en sen sommarkväll för en massa år sen och satt och läste tills det blev morgon och skrattade och skrattade och skrattade lite till. Jag älskar ditt sätt att gnälla och ditt sätt att beskriva saker på.

Jag jobbar i vanliga fall på en telefon support för ett resebolag men är sen en kort tid tillbaka föräldraledig med min mycket efterlängtade son som tar upp mina dagar med sin blotta närvaro.

När jag inte är upptagen med sonen tycker jag om att läsa din och några andra bloggar, en bra deckare är heller inte fel att krypa upp i soffan med. Om jag ser på tv blir det mest Simpsons eller Family Guy (sambon är galen i dem) men om jag får råda över fjärren ser jag mer än gärna på inrednings- och matlagningsprogam.

Anna Zentine sa...

Är snart 27 år, jobbar med ekonomi och marknadsföring på ett it-företag. Bor i Vällingby utanför Stockholm. Jag ser fram emot att förhoppningsvis snart flytta från V-by närme sthlm mitt. Idag ska jag på en lägenhetsvisning vid globen :) Tv-serier ser jag sällan... brukar bli det som sänds när jag ska till att äta middag. Scrubs, vänner eller how i met your mother.

Blogga mer om...? Hmm, vet inte. Det är så bra som det är så :)

// Anna Zentine

Blancaflor sa...

Jag hittade till din blogg via Hockeyfrossa någon gång 2005 eller så. :) Jag är 36 år. Civ. ek. men arbetar som copywriter och översättare. Tränar yoga, drömmer om Spanien och äter när jag är ledig. Bor i Kungshöjd i Gbg. Ser just nu fram emot en resa om några veckor. Idag ska jag träna yoga. Jag läser nästan allt. Högt som lågt. Gillar Oates, Atwood och Jane Austen. Gillar inte Läckberg. Ser på Mad Men, Gossip Girl (pga kläderna) och How I met your mother.

Anne sa...

Jag läser både din och Josefines blogg (det förhöjer upplevelsen, förutom att ni båda bloggar mycket bra) och har således redan svarat där. Men jag ska göra ett tappert försök att inte upprepa mig helt och hållet.
Jag är 31, bor i Röbäck utanför Umeå men är ursprungligen från Tornedalen fast mina föräldrar är från Danmark. Jobbar som boendehandledare för funktionshindrade fast när planer om att utbilda mig till sjuksköterska om ett par år.
Gift med min gymnasiekärlek, en dotter på fyra och ett barn på väg. Läser allt jag kommer över utom deckare och älskar tv-serier över mycket annat här i livet. Just nu håller jag och maken på att plöja oss igenom The Sopranos, och jag missar aldrig frivilligt ett avsnitt av True Blood.
Snöar lätt in på saker, läser oproportionerligt mycket om historia i allmänhet och andra världskriget i synnerhet. Älskar människor som har humor och självdistans och hatar smygrasism, folk som omtalar sin mansom "gubben" och folk som uttalar ordet "beige" som "bäääsch".
Önskar att jag kunde sjunga, men det kan jag inte överhuvudtaget.

adde sa...

42 år. Sköter litet lager och företagets fastigheter. Löptränar och kompletterar med gym med N.Y mara som mål i november. Annars är det mycket med barnens aktiviteter, de är 8 och 11 så det är gymnastik, capoeira, handboll och fotboll. Bor i Torslanda sedan -97, uppväxt i Backa. Just nu ser jag fram emot Risveden terräng, Lidingöloppet och sen maran i N.Y som jag kombinerar med en veckas semester med brorsan. Idag ska jag bygga klart grabbens fotbollsmål å sen ta med jycken ut å springa. Läser just nu Norwegian Wood av Haruki Murakami, Svensk Maffia (fortsättningen) av Lasse Wierup/Matti Larsson och magasinet Filter. Kollar på Family guy, Curb your enthusiasm, Seinfeld och Scrubs. Vad gäller film är det filmer som Matrix som är favoriter, ska se Source Code nån dag nu, men gillade Lost in translation mycket (vilket även får mig att tänka på en annan favorit: Måndag hela veckan). Och American Psycho, Fargo, Pulp fiction, Flykten från N.Y och Snatch.
Jag har följt dig länge och blir alltid glad när du postat något nytt inlägg. Som du vet uppskattar jag din skrivglädje mycket, alltså din noggrannhet i att få meningarna "rätt" och din uppfinningsrikedom vad gäller ord. Har inget ämne jag önskar att du bloggar om, men det vore kul om du blev ekonomiskt oberoende så att du kunde skriva flera inlägg om dagen.

knasokalas sa...

Hmm, ja det var nog vid Tintins ankomst som jag slog till på en kommentar senast, det skall erkännas...

Har följt dig i flera år och tröttnar inte! Ju argare desto bättre känner jag. Saknar din finska fas du gick igenom under en period, men temat återkommer ju då och då.

Linda heter jag, närmar mig 41 och är ursprungligen från västkusten, men sen många år bosatt i Stockholm. Är ensamstående mamma till 3-åriga K som kommit till helt utan romantik på en klinik i Köpenhamn. Ett riktigt knippe kärlek som gör mitt liv till en fest. När jag tagit detta stora steg kändes det lika bra att gå hela vägen med uppfyllandet av drömmar och efter mycket vånda (och en rejäl knuff i ryggen av det annalkande 40-årsstrecket) så började jag läsa till läkare och har just börjat tredje terminen.

Både läsning och tv-tittande blir numer undanskuffat till förmån för annat och de lediga stunderna brukar försvinna framför datorn och gänget bloggar på min reader.

Jontas sa...

Jontas, 41, skånsk halvfinne i Göteborg, arbetar som sysadmin, läst dig sedan tidernas begynnelse, slötittar på tv men undviker svensk "underhållning". Vad var frågan? Kort minne.

LeChatBotté sa...

Hej!
Jag är en 23 år, kille, studerar till lärare i Linköping, men kommer ursprungligen från Orust. Eftersom jag lever studentlivet fullt ut (nåja, håller mig på armlängds avstånd från spexare och studentoveraller, men det är oundvikligt att inte umgås i åtminstone periferin av dessa fulkulturer om man vill ha något som helst socialt umgänge vid Universitet) så är detta också vad jag "gör" på fritiden. Studentlivet är studentlivet liksom.
Jag är mycket musikintresserad, spelar själv ett antal instrument och husguden över alla är Håkan Hellström. Övrig musik är mycket blandad, men jag lyssnar faktiskt på de flesta av de artister du namedropat under åren. Det samma gäller med de författare och böcker du tipsat om. Av någon anledning har jag även genom åren snöat in mig på rysk litteratur och favoritboken är nog Mästaren och Margarita.
När det kommer till TV-serier försöker jag hänga med så gott det går i allt lovande som finns på marknaden nu för tiden. Här har jag din blogg att tacka för åtskilliga tips, även fast jag i grund och botten är såpass blödig och töntig att jag hyllar serier som Gilmore Girls och the O.C. till skyarna.
Eftersom jag saknar västkusten och Göteborg så vill jag gärna läsa mer om vardagsbetraktelser i stadsmiljö. Älskar utläggen om Djävulsön och spårvagnsupplevelserna. Mer sånt. Återge gärna fler närkontaktupplevelser med Kålle och Ada-alkisar (även om jag förstår att du i möjligaste mån undviker fältarbetet inför såna inlägg).

LeChatBotté sa...

P.S. Jag hittade din blogg via silverfisken för en herrans massa år sen, så jag har hängt med ett tag.

Nattsyster sa...

Vilka vi är? Alla möjliga gissar jag. Jag är iaf 33 år, kvinna och bor i Uppsala. Som namnet antyder är jag sjuksköterska (sen 8 år tillbaka, jämmer och elände börjar man bli gammal eller?!)Pluggar gör jag inte just nu, tänkte lästa japanska i höst men se det sket sig eftersom SketStudera.nu inte to emot min anmälan.
Hmm vad gör jag när jag är ledig. Allt möjligt som jag inte hinner med när jag jobbar, samt ligger och jäser i höger soffhörn. Jag har på gamla dar blivit en naturmupp och går gärna i skogen. Jag ser fram emot att få ett fast jobb, gärna snart helst igår. Timanställningar och vik suuuuuger. Just idag firar jag och min lilla man 2-årig bröllopsdag, så det blir liten middag hemma och en flaska skumpa. Sen efter det ska jag väl återgå till att skriva jobbansökningar, de lär bli bättre av skumpa har jag hört.
Just nu väntar jag på att sagda man ska bli klar med senaste delen av Game Of Thrones. Det verkar ta tid. Under tiden läser jag om Gaimans Neverwhere. Jag måste erkänna att jag är en hopplös sucker för True Blood (HAHA nu var jag rolig. ), sjukhusserier, mordochblodserier (CSI, Criminal minds) och sånt.
Du borde gnällblogga mer, jag älskar dom inläggen.

Johan Majorna sa...

Eftersom jag svarade på J:s blogg får jag göra det här med.

Betongare. Tredje generationens majbo. Vettefan vart du bor, men jag bor i hjärtat (d.v.s nära Karl-Johan skolan där jag också fick min bristfälliga utbildning). Har en gång i tiden slagit dig i Word for Friends på min iphone. Du svarade aldrig på min rematch.

Kollar på för mycket serier, läser för lite böcker. Tror jag hittade till din blogg genom silverfiskens någon gång i forntiden. Nu sörjer jag att uppdateringarna verkar bli färre. Skrattade högt flera ggr under McFlurry-snurren.

Keep up the good work.

Daniel sa...

Daniel, 33, Sundsvall. Hittade hit tack vare den fantastiska hockeyfrossa och har följt din blogg dagligen sen starten. Är lite halvkass på att kommentera så där behöver jag bättra mig.

2+2 barn, sambo och jag gillar att fiska runt om i min hemtrakt. Annars är det vanliga familjelivet, skjuts till träningar, skola och laga mat och städa.

Kitty sa...

Kitty här då. Läser också hos J. Har nog läst hos dig i 2 år kanske, jag minns inte. Läser i Google reader och kommenterar sällan, för jag är för lat. I övrigt är jag 28 år och rötterna i Gävle men bor i Gbg-trakten sedan 2007. Lämnade för några veckor sedan bemanningsbranschen och ska på torsdag börja mitt nya jobb, på ett litet nystartat företag. Nåt inom admin/ekonomi/inköp. Älskar musik och går på ganska mycket konserter. Bloggar på två ställen. Läser så mycket jag hinner och orkar, just nu är det Harry Potter-maraton. Älskar tv-serier. De bästa nånsin är Six Feet Under, Battlestar Gallactica och Jericho. Just nu ser jag Firefly och The Big Bang Theory (som jag är skeptisk till, ur genusperspektiv).
Jag har inga önskemål på bloggandet, jag lutar mig bara tillbaka och njuter :)

Lida sa...

Det är ju lite emot precis alla mina principer att outa mig vad gäller ålder, yrke, bostadsort, etc. Jag säger att det är av respekt för mina närmsta... Men vi vet ju.

Annars... Vad jag gör... Går jag väl in på rätt utförligt i min egen blogg, kan tänka. Och en av mina ofrivilliga hobbies är ju att irritera mig...

Jag vill för övrigt tacka för tips om The Wire, för nu är jag helt såld. En av mycket få anledningar att längta hem från Spanien där jag är nu.

Och du... Vad du bör blogga mer om? Du bör blogga mer, helt enkelt.

Tacritan sa...

Hej, jag heter Annica och är 26år och bor i Hälsingland. Just nu jobbar jag på en båt som kock. Jag gillar böcker överlag men är inte särskilt förtjust i deckare och snyfthistorier. Pratchett får nog stå som min favoritförfattare. Jag har precis börjat titta på Breaking Bad och den verkar lovande. Idag ska en vän komma förbi och dricka vin trots att det är måndag. Men sommaren är fortfarande här och då får man. När jag är ledig så vill jag gärna hitta på saker istället för att sitta och dega, jag är en ganska rastlös person. Så det spelar inte sån stor roll vad man gör bara det är nåt. Jag har läst din blogg länge nu och den är fortfarande fantastisk. Nu blir det vin för hela slanten. Trevlig kväll!

Eva sa...

Eva 43 år. Har sista året drabbats av värsta åldersnojan. Bor i Umeå. Jobbar som arbetsterapeut, rehabiliterar patienter i deras hem. Jätteintressant jobb.
Jag läser så ofta jag kan, deckare i parti och minut. Ser även helst deckare på TV men även musikprogram typ Idol.... Jag började läsa din blog för ca ett år sedan. Kollar den varje dag. Du har ju en störtskön humor. Den bästa hittills som jag läst var nog den om din jeansjacka som du fick som tonåring. Har bara för några veckor sedan börjat läsa J´s blogg.

Anonym sa...

Följt din blogg i 2 veckor, efter tips av kompis på FB. Thirtysomething. Läkare. Inga barn. Sthlm. Fotar. Lyssnar på musik. Kräsen avseende det mesta. Bästa tv-serien ever = The Wire. Ser kassa tv-serier som jag inte erkänner för mina kollegor, endast för min allra bästa vän. Älskar krassa bloggar. You had me at hello!

Anna sa...

Eftersom jag tillhör kategorin som läst jäkligt länge men aldrig kommenterat, vad jag kan minnas, så gör jag det nu. Om än lite motvilligt.
26 år, bor i Göteborg. Jobbar som grafiker och redigerare på bl.a. Tidningen Centrum. Jag har för övrigt väntat länge och antagligen förgäves på att du ska skriva något bittert om denna din egna lokaltidning, för du läser väl skiten? :)
Har som sagt läst bloggen länge, sedan 2005-06?! Vet inte hur jag först hamnade här, men jag gillar, som min kollega L uttrycker det, "folk som är dumma i huvudet, på rätt sätt". Älskar din bittra syn på vardagen och som du beskriver den bra, med betoning på som och bra.
Nämnda kollega har även kopplingar till en känd idiot, som även du nämnt här och till och med länkat till om jag minns rätt. Denne idiot faller också in under ovannämnda kategori, "folk som är dumma i huvudet, på rätt sätt". Lergöksidioten.
Jag har fått äran att träffa denne man och även donerat en gök eller två. Idioti när den är som bäst. Detta sista inflikande om lergöksidioter kanske säger mer om idioten än om mig, men nu har jag i alla fall kommenterat för första gången.
Sluta aldrig blogga!

Olga sa...

32 åring blivande Bildlärare som bor i Majorna. Intressen: konst, film, konst, öl, konst, konst, konst.

Johannes sa...

27-åring, pluggar i Gbg. Inflyttad och skulle aldrig bo på Hisingen. På fritiden tycker jag om att dansa disco och cykla i skogen. Ser framemot att du bloggar mer om Hisingen. För att kunna göra det krävs det att du är där mer, skulle helst se att du flyttade dit. Är inte Majorna överskattat ändå?

David sa...

Jobbar som Software Engineer i Los Angeles. Skrämmande nära att fylla 40. Gift och har tre barn, så någon ledig tid har jag inte...

Anonym sa...

46, female, joggar,gift, 2 vuxna (?) barn, bor i vacker lägenhet med havsutsikt, jobbar m ungdomar på Hisingen... Gillar ditt språk o vardagliga iakttagelser!/T

SolSara sa...

Sara, 24 i oktober, följt dig ett par år skulle jag tro. Hittade dig när jag var student på en dataspelsutbildning och nu jobbar jag som spelutvecklare. Jag studerar livet, läser böcker, spelar dataspel, åker skidor, umgås, älskar, lagar mat och spelar lite till. Jag bor inte så länge till i Uppsala, sedan flyttar jag till bostadsrätt i Upplands-väsby. Idag ska jag läsa lite fler bloggar, ett par webbserier, vika tvätt och se på tv. Kanske hinner jag med lite dataspel också. Jag läser allt och lite till. Skaffade en läsplatta i somras och läser nu ännu mer. Dexter, Desperate Housewives, Big Bang Theory, The Wire, allt som Gordon Ramsay är med i och annan skit på tv. Blogga mer om vardagsbetraktelser! Dina skildringar av olika händelser är oftast otroligt roliga att läsa.

Simon K. sa...

Tjenamors, Simon heter jag. Jobbar på mitt 22:a år i världen. För tillfället så extraknegar jag som tentavakt och läser i förnekelse halvtid på komvux över hösten. High life.
Bor i min moderstad Vänersborg, som långsamt äter upp glädjen i mig. Ser fram emot att göra något nytt någon annanstans till våren, kanske i Göteborg, kanske i Malmö, kanske någon annanstans. Bara någon annanstans.
När jag är ledig tar jag gärna en öl i gott sällskap och diskuterar livets snöpligheter, haxXar med min kamerasamling eller spelar banjo. Jag fick en fix idé nu i sommar och bestämde mig att lära mig detta magiska instrument. En av mina bättre idéer faktiskt.
Jag läser i vågor och då blir mest ryskt och smygande obehagligt vansinne i svartaste bläck, men jag är öppen för något glatt ibland också.
När det kommer till Tv-serier ser jag i princip på allt nytt och flådigt (mycket tid över till sånt när livet står i väntrum), just i denna stund så ligger Breaking Bad, Wilfred och Louie högt i tablån. Jag blandar det med allsköns dokumentärer.

Började följa dig i samma veva som min gamla gymnasiekamrat LeChatBotté här ovan. Genom Silverfisken, Ja, När kan det ha varit? 2006? Bloggfrossa har varit ett givet bokmärke i mina webbläsare sedan dess hur som helst.
Blogga mer! Stort som smått. Jag har då hittills aldrig blivit besviken.

Robbelibobban sa...

Tjena Mike! Har ju följt dig ett tag nu, ungefär sedan din tid i fördomsprofilen i P3. Jag heter Robert, passerade 43 innan sommaren. Flyttlasset från Göteborg till Skåne gick för drygt 4 år sedan, men jag saknar Göteborg och särskilt min gamla stadsdel Majorna. Jobbar sedan en vecka som transportledare vilket jag tycker är riktigt kul. Gillar som så många härinne The Wire, Dexter, Sons of anarchy mfl däremot klarar jag inte av Larry David, har kanske inte gett honom en riktig chans. Min musiksmak är rätt bred men RnB, svenska band med dubbelnamn som slutar på Z går bort, det gör även EMD. Fortsätt gärna ditt drev mot dom. En grupp som får igång mitt goda humör är Jävlaranamma, sjukt underskattade humorkillar. Mitt eget bloggande är det inte så mycket med egentligen, glömmer av den helt enkelt. Vad jag gillar med dig är dina betraktelser på omvärlden och vardagliga upplevelser, fortsätt så. Bland dina inlägg så håller jag bla Nettoinslagen, Tores falling down, allt som har med spårvagnsresor att göra högt(resan från Stockholm med dom störiga ungarna och den totalt ointresserade morsan, som dessutom åkte med samma spårvagn hem, var grymt kul för oss). Fortsätt så.

/Robban

Anonym sa...

En 34-årig föräldraledig mamma som annars är privat anställd som "tjänsteman" inom fordonsindustrin.
Tycker om att se på Hollywoodfruarna, Bonde söker fru, Desperate Housewives, you get the picture.... ;) Har följt din blogg i ett par år och bara älskar att läsa dina inlägg! Speciellt när du hånar kändisar är något jag tycker är skoj. Vet inte om du har gått på Anna Book något? Falsksångerskan Kikki "Dee"? Om inte annat ser jag fram emot att läsa det. Det du skrev om Måns Z var väldigt kul.
Annars är sport ett intresse och friidrott i synnerhet, film, musik och sådant vanligt.

Emelie sa...

Jag heter Emelie, är 33 år och bor i Småland, ursprungligen från Jämtland. Eftersom jag pluggar till sjuksköterska bryr jag mig inte mycket om annan litteratur just nu, det räcker med det jag måste läsa. Men jag är annars väldigt förtjust i ryskt och franskt. Jag kollar helst Sons Of Anarchy och The Walking Dead, Oz om man går lite längre tillbaka i tiden. Men jag föredrar faktiskt musik. Ikväll blir det att sätta igång med kurslitteraturen igen efter sommarlov (vilket spenderades på jobb eftersom jag inte bara är student, utan även ensamstående med två barn), samt tvätta. Jag ser fram emot helgen när jag kan umgås lite mer med mina nya kärlek, intressant med dejting efter tre år som nöjd singel. Håll tummarna! Din blogg hittade jag genom underbara Hockeyfrossa, och du har inte gjort mig besviken med den här heller. Jo, det är bättre läsning när du inte är föräldraledig. Det kanske beror på att jag inte är så intresserad av att läsa om barn, jag har ju fullt upp med mina, men jag ser ett mönster även hos andra bloggare att ilskan mattas när det finns en gullig bebis i närheten. Go figure. Jag läser gärna mer om dina betraktelser av människor på spårvagnen, grannar, servicepersonal och dylikt. Tack!

SE sa...

SE, man strax över 30, centrala Göteborg, inflyttad från Skåne sedan 2003. Säljchef som jobbar "med data". Jämngammal sambo och halvårig dotter. Läst din blogg sedan "Historier från Hisingen" typ. Din sambo verkar cool hon med.

Skall strax äta vars 2 chili cheese som är i ugnen. Ica Maxi säljer dom i enkilosförpackningar nu. Sen skall vi kolla på nya True Blood. Vi längtar båda tills How To make It In America och Bored To Death börjar igen.

Har en inbyggd svaghet för brädsporter, vin och nikotin. Men då min fysik beter sig snarlikt din så började jag med löpning för 1,5 år sen. Sprang varvet i våras på strax under 2. Ser fram mot att se dig blogga mer om lidandet och belöningarna.

Anonym sa...

Alder: 31
Jobber med: lage barn? Har et barn, et til på vei, det første er bare et år så det var jo fint planlagt. Når jeg ikke Har permisjon så jobber jeg som service portfolio manager i telekommunikasjons miljø. Er en av disse dårlige mammaene som gikk tilbake på jobb tidlig mens pappan var hjemme også tok jeg resten av permisjonen når barnet var litt større.

Bor: Trondheim
Ser på: elsker mad men. Elsker serier, men elsker også å
lese bøker så i det siste har sengen og en bok vunnet.

Har lest din blogg siden et liv i exil eller så linket til deg for mange år siden. Elsker at du har hang-ups på saker, kjenner ofte igjen meg!

Fortsett å blogg hvertfall! Takk!

Magnus sa...

Hej Mike!

Jag tror inte att jag har kommenterat här förut, men jag har följt och roats av din blogg i flera år. Hur jag hamnade här minns jag inte, men du har gjort intryck: Ditt klockrena uttryck "finsk stämning" har tagit sig in i min vokabulär och jag använder och sprider uttrycket då och då.

Anyhow, Magnus heter jag, 24 år gammal och nyss återflyttad till Göteborg (Bagaregården) efter några år med jobb i Stockholmsområdet. I dag har jag påbörjat studier för att bli bebyggelseantikvarie. Läser om Mats Jonssons Pojken i skogen i väntan på nya Mats kamp. Ser, åratal efter alla andra, Vita huset (andra säsongen) på dvd och Angels in America på SVT Play.

Jag försöker rannsaka mig själv efter något som du borde blogga mer om, men hittar inget. Du har en bra mix och ett bra flöde. Tack!

Krek sa...

Dags att bli av med kommentarsoskulden då kanske.

Jag är en man (nåja) på några och trettio, "jobbar med data". Jag är svag för mat, alkohol och cannabis. Lever ensam och har en väldigt begränsad umgängeskrest. Upplever att världen hatar mig och därför försöker jag ibland hata den intensivt tillbaka.

Musikintresserad men vägrar TV.

Stolt innehavare av såväl Icakort som MedMera.

Jag hittade hit efter att en vän länkat ditt veritabla lustmord på Måns. Då det inlägget höll på att bli min död (ÖRONEN!!!) bestämde jag mig för att läsa din blogg från början (är i slutet på 2009 nu). Jag älskar när du plockar fram din misantropiska sida, jag skrattat gott och känner igen mig i ditt intensiva människohat :)

JAC sa...

Hej! Joel heter jag och är 23 år och bor i Stockholm. Jag jobbar för tillfället med att hyra ut förråd. Inte jättespännande. Därför tänkt jag börja plugga statsvetenskap och nationalekonomi till våren och sen bli något i stil med diplomat. Kanske. När jag är ledig så borde jag plåta och försöka att ragga faktiska fotojobb, men egentligen så gör jag allt det vanliga om jag inte funderar över hur jag ska inreda vidare på mitt lilla rum. Jag tänkte jag ska försöka ta mc-kort i höst, men det är bara om jag inte åker till Paris. I vilket fall som helst så hoppas jag kunna gå på någon Liny Hop-kurs! Just nu läser jag "No country for old men" och väntar på att få tillbaka min "Hållbarhetsmyten : Varför ekonomisk tillväxt inte är problemet"-bok. Min favorittv-serie är Mad Men, men jag tänkte börja kolla på Boardwalk Empire någon gång i väntan på nästa Mad Men-säsong.

Anonym sa...

Hej,

vi har ju gått igenom det här nån gång under nån match i det dära ordspelet som jag har glömt vad det heter, men i alla fall. Har följt dig sedan dryga september 2005 efter att du hade kommenterat på en närståendes blogg.

37 år, ensamstående tvåbarnsförälder. Från Gbg från början, inte bott där på 16 år dock. Jobbar med data, typ projektledare el liknande, inom offentlig förvaltning. Jobbar också som korsordskonstruktör.

Gör mitt bästa för att få livet att gå ihop med barna, ex och särbo och styvbarn. Ser nu endast på Louie CK på datan, har inte använt min TV till något annat än att sätta på SVTB för barnen och när den brister i vissa fall Cartoon Network, som jag av jävligt oklara skäl har tillgång till.

Du får blogga om vad fan du vill, jag är inte helt förtjust i det här läsartillvända perspektivet, det liknar mer Centerpartiets approach till ideologi. Jag har läst till mer eller mindre oavbrutet sen 2005, och då läser jag få bloggar (och med få menar jag att jag kanske regelbundet läser 4-5, nån gång i veckan).

Kommenterar nuförtiden inte så ofta, gjorde det mer förut under diverse användarnamn, mest lite provocerande inlägg. Fick oftast förvånansvärt ilskna reaktioner, så jag la ner det :)

/Beppe

Anonym sa...

Mia, 43, Lerum. Arbetar med information och marknadsundersökningar. När jag inte arbetar försöker jag få mina tonåringar att uppföra sig någorlunda vettigt. Läser bloggar, böcker, tidningar, schampoflaskor och mjölkpaket. Umgås med vänner, går ut med hunden och naturligtvis allt det där andra man måste göra för att hyresvärden inte skall kasta ut en och sociala inte skall hämta ens barn. Jag tittar väldigt lite på TV, men gillar Gordon Ramsay och har en viss förmåga att fastna i konstiga program på kunskapskanalen.
Jag har följt din blogg i ca. två år och har (nog?) aldrig kommenterat förut. Jag gillar dina "vardagsbetraktelser", jag önskar att jag kunde se på livets dråpligheter med samma humoristiska ögon som du.

Mimmi sa...

Hejhej, jag heter Mimmi är 20 år och bor i stockholm. Jag har läst din blogg sen starten men aldrig kommenterat, främst för jag i stunden aldrig haft något att säga i stunden. Jobbar gör jag på en secondhand butik och pluggar även statsvetenskap samtidigt, för jag vill rädda världen när jag blir stor. jag läser kurslitteratur eller någon bok som min creddiga bokklubb har valt. Vi ses en gång i månaden och diskuterar någon bok, senast var det karin boyes Kallocain. Kollar på six feet under för det är bäst, fast i smyg tycker jag nog att seinfelt är den bästa serien. Sen vill jag bara passa på och säga att din blogg är himla rolig och tycker du verkar toppen, och även att igår på jobbet var det en kund med det ULTIMATA telefonnumret, jag blev helt paff och var tvungen astt berätta för henne att det var det bästa någonsin, då berättade hon att hon jobbat på telenor och valt nummret själv, det tycker jag var fusk och blev besviken... Så min första kommentar är klar wow! ha det så bra

Anonym sa...

Första gången, tror jag, som jag kommenterar här. Har följt bloggen i ca 3 år om jag minns rätt.

Man, 32 år, civilingenjör som konsultar på dagtid och ägnar mig åt djur och natur på fritiden.
Ser fram emot helgerna, då jag får vara ute.
Idag blev det mest jobb, och umgås med familjen. Läser det mesta jag kommer över, helst inte deckare. TV-Serie? Räknas nyheterna... det är väl det enda jag ser på TV.
Jag tycker det är roligast att läsa om dina vardagsiakttagelser; i närbutiken, på spårvagnen etc.

Dano sa...

Är: Din vän.
Ålder: Börjar bli gammal.
Jobbar: Inte för tillfället.
Pluggar: Nej.
Bor: I din stad.
Älskar att: Spela gitarr. Lyssna på musik. Se film. Data. Dricka vin. Springa. Blogga sporadiskt. Kolla Formel 1.
Ser fram emot: Bättre tider.
TV-serie: Breaking Bad. Du måste se den.
Borde du blogga om: Saker som gör dig förbannad.

Ha det gott!
//dano

Yevonde sa...

Jag är enastående mamma, till B som snart är 8 månader. Jag repellerar män som en tok och var nödgad att ordna till barnet i Danmark. Jag älskar min son men börjar tröttna på kräks. Önskar att min vardag hade lite mer glamour. Men det kan vara tröttheten som talar. 04.45 är i-n-t-e morgon.

Nu är Dick harrison på tv. Jag gillar verkligen inte Dick Harrison. Must find remote.

Josefine sa...

Hej,
jag är en av dom som titta in en gång. Jag läste någon annans sida och hamna här. Av misstag, läste ett inlägg och gilla det. Kommer fortsätta läsa, kanske blir jag en av dom som alltid är här. Vem vet!

Hej svejs

Krokofanten sa...

Tjenis Mike,
Det blir ju ungefär samma sak som hos J...

Alexandra aka Krokofanten, 37 år och projektledare i Paris.
När jag är ledig gillar jag att fotografera, promenera och upptäcka nya saker i Paris, läsa, resa...

Jag ser fram emot nästa helg då jag ska åka till London och gå på "The Lost Boys" utklädd till en vampyr i 80-tals kläder... :oP
Jag har jobbat idag och nu slappar jag framför TV:n...

Jag läser Dan Brown för närvarande, The Lost Symbol. Nästa bok blir en av David Servan-Schreiber: "On peut se dire au revoir plusieurs fois". Jag tittar på CSI när jag väl tittar på en serie...

Vad det gäller bloggandet: Snälla fortsätt bara så här... Tack för alla underbara skrattanfall som dina inlägg ger mig!! :oD

Anonym sa...

Lotta, 36 år, bor i Halmstad men är ursprungligen från en håla i Småland som jag hoppas du aldrig någonsin behöver besöka:)
Två busungar på 1 och 3 samt en bonus-son på snart 13. Är föräldraledig i 4 ynka veckor till sedan är det tillbaka jobbet...
Älskar böcker (helst deckare och "klassiker") , Bruce Springsteen och den här bloggen. Har läst sedan du började tror jag och vissa inlägg hur många gånger som helst. Dina äventyr i simhallen är helt fantastiska! :)
Tack vare dig tittar jag på Klovn och the Wire, the Walking Dead är också för jäkla bra.
Såg precis premiären av Robinson, det var en timme av mitt liv jag aldrig får tillbaka. Kommer icke upprepas.
Ha det fint och sluta aldrig blogga!

Nemo sa...

Är: You know me by name and my book
Ålder: Halvröten kropp (52) med omogen hjärna (drygt 20)
Jobbar: är anställd iaf + egen firma på fickan
Pluggar: Nej.
Bor: Landala, fläckvis i Majorna
Älskar att: följa mina döttrars livsresa,kyssas m S, sola, Grekland, löpning, film, böcker - i den ordningen
Ser fram emot: Lugn & Ro
TV-serie: Mad Men
Borde du blogga om: Dina träningsresultat ;)

Anonym sa...

Sjuksköterskestudent, 2-barnsmamma. 36 år. Gillar att träna (springa & styrka). Bor ett par mil söder om Stockholm. TV? Kollar på The Good Wife, smygtittar på Hollywoodfruar (för att titt som tätt byta kanal för att det är för pinsamt.... Solsidan är grym! Gillar Erik & Mackan också! Kommer faktsikt inte ihåg hur jag hittade din blogg, men det var för några år sedan nu. Kollar in ett par gånger i veckan och läser det senaste! Älskar den ironiska tonen :-) Fortsätt bara!

Irrhönan sa...

Irrhönan - 46 år. Singelmamma med två pojkar och en valp, fullt ös precis hela tiden. Jobbar som expert i min bransch i ett av Danmarks största företag. Hamnade här av en slump - du skrev om Klovn... :-)

Läser ofta här men kommenterar sällan - då ska du skriva om nånting intressant som dansk humor då, till exempel...

Anonym sa...

Hej du Mike!

Jag heter Tommy o är 46 år. Vet inte om jag var på din blogg o läste alldeles från början men jag har hängt med länge. Kommer från Frölunda men bor nu i Linköping, jobbar som pilot inom försvaret. Gift med 3 barn.

Keep up the good work!

Malin sa...

Finlandssvenska som nyligen konstaterade att jag bott i Sverige i 12 år och största delen av den tiden i Eskilstuna där jag bor nu.

35 år, jobbar som förskollärare och har därmed världens bästa jobb och framtiden i mina händer. Någongång skall jag doktorerar i pedagogik, om inte annars så för att få den utlovade scrappade plugghästen som gåva.

När jag inte jobbar slösurfar jag alldeles för mkt och längtar till havet. Spelar sällskapsspel och dricker te och fungerar som någon slags psykolog till vänner. 2010 besökte jag mitt hemland 12 gånger, vet inte om kan kalla det för en hobby. I år tog jag andra delar av Europa i stället.

När jag fyllde 30 bestämde jag mig för att man måste ha en hobby så ibland ägnar jag mig åt det. Ikväll gjorde jag ett kort till en kollega som fyllt 40.

I november 2010 hände något med mitt programkort till digitalboxen och jag har inte än orkat ringa och ta reda på vad felet är. Har misär-tv (1,2,4) och ser sällan på TV eller följer serier.

Läser mest böcker som är rosa där man vet att det blir ett lyckligt slut eftersom jag ser så mkt elände via jobbet. De rosa böckerna varvar jag med lite tyngre böcker om barns lärande.

Next big thing är att börja åka ner till GBG för att studera lite nu och då ( läs 8 år framöver på halvtid)men mest ser jag fram emot att det nästa sommar står en egen liten stuga vid havet i Finland som är bara min.

Jag har aldrig tryckt på knappen gilla på facebook men var nära att göra det en gång. Det var när jag läste att man för att utveckla parförhållandet kunde gå på kurs i Finland på Medborgarinstitutet, ungefär som Medborgarskolan i Sverige. En av delkurserna hette "Hiljaisuuden vaihtoehdot" vilket kan översättas med "tystnadens alternativ". Hade lätt anmält dit mina bröder om det hade varit på riktigt.

Anonym sa...

Hej! Är 21 år, kommer från Borås,
numer läkarstuderande i Umeå. Har följt bloggen 3-4 år, en av de väldigt få bloggarna jag läser. Kollar på House, Dexter och Game of thrones. Läser kursböcker för det mesta.
Fortsätt med underbar igenkänningshumor, och fortsätt stå upp för the little people i underbart triviala frågor :)

Bondhustrun sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bella sa...

Jag heter Bella, är 23 år, bor i Uppsala och pluggar till socionom. Familjen är från Göteborg, och Msarstrand. Jag umgås med min pojkvän och katt på fritiden när jag inte jobbar i hemtjänsten eller sjunger i kör. Jag älskar min TV och att streama serier. Jag läser Borta med vinden och fantiserar om att ha enorma summor pengar. Då skulle jag dricka champagne varje dag och äta massor av skaldjur. Jag har ett sjukligt intresse för rengöringsmedel och konstiga språk. Min kompis läste din blogg och jag kika över axeln och fastna själv.
Läs om mig på belbo.blogg.se, om du vill =)

Bondhustrun sa...

Jag är 34, just idag känner jag mig jättttegammal och jättttetrött, jag jobbar med MEDIA, eller alltså tidning, och så är jag bondmora på halvtid. Jag bor i Norrland och när jag är ledig spelar jag tv-spel med mina barn eller kokar saft eller svänger ihop bra blandskivor. Städar gör jag sällan. Jag längtar efter en USA-resa.

Och skriv på som du gör!

Anonym sa...

Hej!!

Kort och koncist: Jag är en 24årig tjej från Norrköping som läser Grafisk design på Linköpings Universitet

Hedda sa...

Hej Mike,

Jag är ett troll, troll har ingen egentlig ålder eller kön. När jag inte trollar jobbar jag som projektledare i Götlaborg. Jag hjälper våra storföretag att utveckla varumärken och öka sina affärer.

När jag är ledig, vilket händer då och då, myser jag på landet, reser till Italien eller Västindien, läser en bok, ser inte på TV, läser för många böcker och bloggar, lyssnar med spänning på Ring P1, förfasas över bloggar som Fotbollsfrun, Amanda, Alex och övriga ickemänniskor men framförallt deras faans.

Ser just nu fram emot vår flytt i höst och långresan över Jul/Nyår samt nya sköna utmaningar på jobbet. Fanken det går bra nu!

Idag är kväll nu så summerar upp snart. Möte med ny kund i morgon kl 9, tack och lov i Götlaborg, X-et lr Malmö Aviation är inte kul för 9 möten.

Om du är intresserad av vad som irriterar troll så är Fotbollsfrun en av dom som irriterar mest. Finns hur mycket som helst att plocka därifrån, t e x att "Att förlora ett barn i magen är precis lika svårt för någon som redan har barn som för en barnlös"...

Hon är dock intelligent och som "troll" bryr jag mig. Sedan har vi...

tyvärr i Götlaborg...där hittar vi Sveriges nu absolut sämsta blogg. Den är SÅÅ irriterande men samtitigt så asdålig så som troll orkar jag inte ens kommentera. Pinsamt och lite synd om dessa 40-taggare.

http://glamoskrama.blogg.se/index.html

Gillar din och J:s blogg skarpt. Detta kunde lika gärna ha hamnat på J:s sida--- så hälsa.

Mvh,
Hedda

Melinda sa...

Hej!
Melinda heter jag. Jag har varit med länge, men är inte så frekvent besökare av kommentarsfältet längre. Men jag läser allt.
Hos Josefine också, men jag hann inte kommentera hos henne! Eller jag tog mig inte tid till det. Det är himla dumt egentligen, för jag tycker hon verkar vara så himla skön. Ny strategi: kommentera massor, bli kompis, bjuda på fika, börja umgås. Med Josefine alltså. Du kan få följa med om du vill. (Ba' hej stalker? Jag alltså,)
Jaha, vad mer, jag bor i Johanneberg, åker industribuss ut till Arendal varje dag, sjunger i kör, försvarar dirigenter (men alltså den där marimbaspelaren du la ut här om dagen.. ... ..... Kan ta med dig på riktig marimbakonsert någon dag, min syster ska bli bäst i världen på marimba är det tänkt) (ba' hej stalker igen.)
Och så gillar jag bacon och katter precis som duuuu.

Kalle sa...

Snart fyrtio och trebarnsfar, jobbar med aktier. Rullar SUV och bygger vinkällare, lagar mat och lyssnar på musik. Försöker låta bli att se på tv, men oroväckande många tv-serieboxar i hyllan. Bäst är the Wire, förstås. Läst bloggen ett par år; somaliajackan, analkaffet och flurry-fäktandet är blogg-legend. (Visste du förresten att på McD i Frankrike uppmanas man att flurry själv, står tryck på bägaren. Den här utvecklingen måste givetvis stoppas innan den når till Sverige!)

Blogga gärna om den fördummning som de senaste decenniernas högervindar blåst med sig, typ dokusåpa-jon, mode-offer (är martina bonnier på riktikgt?) och sverigedemokrater. Det mediala trasproletariatet kan möjligen te sig underhållande, men folk far ju illa. Fortsätt bry dig.

Ida sa...

Vilka är ni som läser här? Hur gamla är ni? Vad jobbar ni med? Vad pluggar ni? Vad gör ni när ni är lediga? Var bor ni? Vad ser ni fram emot? Vad ska ni göra idag? Vad läser ni? Vad ser ni för tv-serie? Och en extrafråga: vad borde jag blogga (mer) om?

Ida heter jag som har en väldigt inaktiv blogg själv just nu. Känns taskigt att skylla på dottern. Det är nog bara lathet. Jobbar som administratör på en vårdcentral. När jag är ledig hänger jag på nätet, kollar tv och käkar sourcreamchirre. Bor utanför Jönköping. Jag ser fram emot att gifta mig nästa sommar och att efter det kanske lycka med att skaka fram ett syskon till lillflickan. Nu är det snart kväll så jag ska sova snart, men imorgon ska jag "fira" min sista dag som föräldraledig och sedan kliva in på mitt nya jobb. Känns helt ok! När och om jag läser så läser jag pocketböcker från topplistan på adlibris typ, alltså helt ospännande, men det duger på sommarsemestern/charterresan/lite innan man ska sova. Störst favoriter bland boxarna har varit Dexter och MadMen.

Har följt dig sedan sommaren 2006 då jag satt ett par kvällar i rad och läste bakåt. Skrattar ofta högt åt uttryck och citat. Tycker dina inlägg då du spyr galla över människor är roligast. Haha. Ja fy fan, folk är fan inte kloka i huvet alltså.

Vilma sa...

Tjej, 19 år, tog studenten (läste film) i år och har sommarjobbat på coop nära i en norrländsk by hela sommaren och får frågan "vad ska du göra nu då?" ca 34 gånger per dag. Har just fått ett mail med tid och datum för min första körlektion och ska fokusera på det helvetet den närmsta tiden. Jag ser fram emot att få en lägenhet samt ett jobb i Stockholm, för det är där jag vill bo (är från/bor i en mindre stad i norra Sverige) och även att ha lite mer koll på min framtid. Jag är inne på andra svängen Mad Men (säsong 3 nu) och planerar en andra sväng Twin Peaks som höstunderhållning. Blogga mer om saker du stör dig på i vardagslivet, för det är så skönt att läsa när man själv är en sån som stör sig på det mesta. Fred och kärlek.

Ewa sa...

Jag heter Ewa och är 31. Jag jobbar inte ("just nu" skulle jag vilja skriva, men det har blivit ett mer långvarigt tillstånd), men ska börja plugga en master i samhällsplanering i Umeå om en vecka. När jag är ledig hänger jag med min man och vår 1 mån gamla dotter. Jag ser fram emot en natt av oavbruten sömn, men det lär väl vänta på sig. Idag är slut och jag ska gå och lägga mig snart. Läser gör jag mest bloggar och även det har det varit dåligt med i sommar. I höst antar jag att det blir mest kurslitteratur. Jag ser gärna True Blood, Jersey Shore (I know...) och en avnitt av Seinfeld då och då. Jag skulle gärna vilja att du bloggar mer om Göteborg.

Lisa sa...

Jag skrev en låång jävla harang där jag dels försökte vara lite rolig men också imponera på dig men skiten försvann så vi försöker igen. (Här borde du känna dig väldigt hedrad eftersom jag väldigt sällan bryr mig om hur andra uppfattar mig.)

Hur som haver. Heter Lisa, är 22 år gammal Luleåbo som numera bor i Uppsala för att studera. Har precis flyttat hit så det är mycket nollningar och aktiviteter hit och dit.

Jag gör inte så mycket på min fritid, sorgligt men sant. Tidigare höll jag på mycket med hästar men nu när jag flyttat har jag inte råd längre. Har gjort några halvdana försök att lägga om mitt liv till en sundare bana men det går inte särskilt bra. Motivationen tryter ganska hårt men.. Snart borde min kropp mirakulöst nog bli både smal och smärt, naturligtvis med skolböckerna som enda belasntning.

Avgudar serier som the Wire, True Blood och Six feet under, tolererar Entourage och får hjärnblödningar av My name is Earl och Cougar Town.

Läser inte jättemycket nu men gjorde det för några år sedan. Har blivit så kräsen när det gäller böcker så jag har nästan gett upp. De måste ha både en intressesant historia att berätta och vara välskrivna. Annars stör jag mig så mycket på den att jag till slut hatar hela boken och så ger jag upp. Kvalité före kvantitet så att säga.

Tack för att du bloggar! Du anar inte hur många gånger jag gråtit ögonen ur mig av skratt! :-) Underbart!

Mattis sa...

Mattias, folk gissar på 23 men lägg till ett decennium så blir det rätt. Bor i Gävle och jobbar som systemutvecklare/systemarkitekt med 100% fokus på CMS-systemet EPiServer. Kommer ursprungligen från ett väldigt litet samhälle som heter Storvik och ligger 4 mil sydväst om Gävle. Singel, två söner på 4 respektive 1 år.

Jag är ganska bitter, gnällig och tycker att det finns mycket idioter i denna värld men samtidigt har jag ett enormt stort hjärta att ge till de jag älskar och står nära. Bloggar själv för att få utlopp för alla blandade känslor man får av att dricka av livets vatten. Följer endast tre bloggar och för att jag ska kunna utse en favorit av Jonas Adner och dig måste ni målfotas. Läser sällan utan föredrar i såna fall ljudböcker. Har en osund relation till filmer och serier. Californication och The Wire är favoriterna men gillar även bl a Sons of Anarchy, Game of thrones och True Blood.

Svårt att säga vad du ska blogga om. Gillar det mesta du skriver och ju bittrare desto bättre. Älskar när du hånar lajvare och andra människotyper och personer som jag själv minst sagt ogillar.

Anders sa...

26, bor i Ho Chi Minh City, Vietnam sedan 2007. Den här bloggen är en av få svenska i min Google Reader. Du bidrar till den bästa underhållningen på nätet så du fick hänga med på mitt utlandsäventyr. Driver eget här nere och ser fram emot att få företaget att växa så jag kan ha lite mer cash och fritid till att resa runt.

Idag ska det jobbas och ätas jävligt god mat med färskpressad juice.

Jag gillade Tusenbröder och gillar Suits, White Collar, Entourage, Californication, Curb Your Enthusiasm, Extras etc.

Boendes i ett U-land så är det väldigt kul när du bloggar om våra I-landsproblem som all inclusive-resor osv. En grej jag tycker är kul med Sverige är att vi har massor med plats, liten befolkning och ändå lyckas ha bostadsbrist. Jag menar hur många lägenhetshus skulle behöva byggas för att styra upp det, 20? Det görs varje kvartal i många städer.

Tack för en bra blogg!

el Guapo sa...

Vilka är ni som läser här?
Tidsfördrivare och löst folk i allmänhet.

Hur gamla är ni?
De flesta är runt 39 skulle jag tippa.

Vad jobbar ni med?
De flesta är arbetslösa, några är i reklambranschen, en stor del jobbar i butik rund Frölunda Torg.

Vad pluggar ni?
Något svinviktigt på Universitetet i Göteborg.

Vad gör ni när ni är lediga?
Äter chips. Går till Nef.

Var bor ni?
I Frölunda, likartade förorter til Stockholm samt mindre byar kring dessa förorter.

Vad ser ni fram emot?
Fredag, vin, lite bloggande och eventuellt sex.

Vad ska ni göra idag?
Kollektivt runka av oss till din blogg.

Vad läser ni?
Din blogg och Ulf Lundell. Och "Parfymen". Jävligt bra.

Vad ser ni för tv-serie?
Vi som är studenter + arbetslösa: Alla. Vi som inte är arbetslösa minns Vänner och ser gärna Solsidan.

Och en extrafråga: vad borde jag blogga (mer) om?
Något intressant. Och göra det lite mer intelligent. Typ "Historier från Hisingen" fast mer clever. Change is good. Produktutveckla för helvete. You can do it.

Kram.

Tove sa...

Tove, 21 år gammal. Jobbar på Weekday i stockholm, på fritiden läser jag böcker, spelar tv-spel eller är ute och vinglar i natten. Bor i Stockholm. Längtar efter hösten samtidigt som jag vägrar att inse att sommaren är över. Läser främst fantasy men jag har nyligen insett att jag är alldeles för insnöad på denna genre och försöker vidga mina vyer. Kollar gärna på töntiga tv-serier som Gossip Girl och Glee, har bätte smak när det kommer till filmer, jag lovar!

En lustig grej är att jag har läst din blogg i massor med år och det här är min första kommentar (såvitt jag minns). Många skratt har du givit mig, och även många kloka ord, och tack för det.

Dab sa...

Dab, eller David, 30 år, ingenjör som jobbar med energiteknik. Föredrar att göra allt eller inget, lat men duktig när det gäller. Ser mest fram emot barn nummer två (ettan kallas TinTin :-)Bor i Härryda kommun men innan dess Frölunda aka Lilla Hisingen. All-läsare och -tittare. Fått många goda tips härifrån, mestadels på serier och filmer, ex. vis Klovv.

Har läst din blogg såpass länge att jag numera vet att solen inte har fläckar, så fortsätt som du gör!

Thomas sa...

Thomas. Linköping.
40 om 2 veckor.
Dagarna försvinner långsamt i 4 gradig värme. Allt för kunden, lastar nämligen lastbil för mamma Scans räkning.
Den lediga stunden tillbringas i hemmets lugna vrå. Kommande projekt är att renovera det sista i lägenheten så att vi kan sälja den. Även träning prioriteras. Minus 4 kg på knappt ett år.
Förmiddagen kommer att spenderas hemma hos farsan. Hans dator mår inte så bra, så undertecknad får ta en titt. Där efter jobb till 23.
Mycket rockstjärnebiografier har det blivit på sista tiden. Varvar med thrillers.
Har inte varit någon tvserieföljare förrut, men med två tonårsgrabbar i huset så har jag blivit tvingad att börja följa - The Big Bang Theory, Dexter, How I Met Your Mother. Själv så tog jag tag i Falling Skies. Game Of Thrones ligger på en hårddisk och väntar.

Kämpa på...!

Julia sa...

Jag heter Julia, är 32 år och bor med min man och 2-åriga dotter i Majorna. Jag jobbar som sjuksköterska med specialistinriktning IT i vården/omvårdnadsinformatik. När jag inte jobbar eller ägnar mig åt att få livet att gå ihop tycker jag om att se på film, blogga om parfym, dricka gott vin, koka sylt och tjuvröka. Jag har läst din blogg i ett par, tre år och älskar dina knyta-näven-i-fickan- inlägg, särskilt när det handlar om sådant jag kan relatera till typ spårvagnsidioter, bristen på parkeringsplatser i Majorna eller om tanten i kassan på Hemköp.

Magnus sa...

Gift 40-årig tvåbarnsfar från Göteborg. Hittade till din blogg för drygt 5 år sedan via http://stadslivsnonsens.blogspot.com/

Tycker det är oerhört kul att läsa både din och j:s olika syn på vardagens händelser i ert förhållande och naturligtvis de inlägg där din säkerhetsventil pyser över.

Tipsade dessutom den här killen (http://anjocity.wordpress.com/) om din blogg en gång i tiden...

Herr Banan sa...

Då jag känner att jag inte har någonting att tillföra, väljer jag att inte kommentera detta inlägg.

Anonym sa...

Tjej 35, bor i Stockholm, jobbar som analys och opinionschef. Har läst din blogg sedan tidernas begynnelse. Like it a lot!

Raggoparden sa...

107 kommentarer! Där fick du så du teg :)
Huvva, tänk om man frågar samma sak nu på sin egen blogg, och får typ tre svar. Vilket vore rätt åt mej med tanke på uppdateringstakten.
I vilket fall, allt du (ni) behöver veta om mej är att jag är en jävel på nätdejting. Eller i alla fall var, behöver ju inte det mer sen jag följt alla mina eminenta råd!

Marina sa...

Hola!

Jag är La Madrileña som bor i Madrid och är 37 år fast beter mig som en 25-åring och känner mig som max 20 år. Mitt årliga penntest (sätt en penna under bröstet) när det krisar visar att jag kämpar emot tyngdlagen och vinner fortfarande...;-) Jag jobbar inom IT på ett känt globalt läkemedelsföretag och mina jobbarkompisar sitter i minst 4 länder. Jag ägnar mig åt att slänga bort mestadels av min lön till att äta och dricka gott (därav mycket restaurangsnack på min blogg) och därför måste jag ägna viss av min tid till löpning, hiking och skidåkning för att överhuvudtaget komma in genom dörren. :-) Jag ser fram emot att resa och skidåkning, men främst av allt mot dagen då jag vinner Euromillion! Idag så är det meningen att jag skall jobba... Jag slukar det mesta i läsväg och blandar hejvilt mellan vilket språk jag läser böckerna på (svenska, spanska, engelska och tyska). På mitt nattduksbord ligger just nu "Los Renglones torcidos de dios", "Unter deutschen Betten", "El encantador de los perros", "Vad jag pratar om när jag pratar om löpning". Kollar inte så mycket på serier men Californication får mig att garva.

Du får skriva om vad du vill och det du känner för...det är väl det som är det bästa med bloggar? Gå din egen väg...:-)

Saludos desde Madrid,
La Madrileña

mia sa...

Jag hittade hit till din fantastiska feelgood blogg,via Anne Haavistos blogg för några år sedan. Och jag är...Mia, 40 år bor i Vallentuna (3 mil utanför Sthlm. Men jag är i grund och botten en norrlänning från Härnösand. Flyttade ner direkt efter gymnasiets slut. Gift sedan 7 år. Jobbar på TS som produktassistent. När jag är ledig så ser jag väldigt sällan på tv. Så det brukar inte bli så mycket tv serier för min del. Men just nu följer jag Maistro. Vad gör jag istället då? Skjutsar mina barn (tjej 9år, kille 16år)på aktiviteter. Å så är jag ju en sådan där träningsnarkoman. Så jag tränar en hel del...thaiboxning, showdansar och springer. Roar mig gärna med att göra klassikern och mitt måtto är - smärta är bara en annan form av njutning. Jag är envis som en åsna, näää värre än en åsna. Jag har hett temprament men är aldrig långsur och har väldigt lätt till skratt. När hela familjen umgås så seglar vi gärna eller är ute i naturen på ett eller annat sätt. Och vi har en kanin (lejonhuvad hermelin)som heter Buzz, ja han är döpt efter Buzz Lightyear. Han följer med oss på alla upptåg.
Ikväll väntar audition för min dotter, hon hoppas på att komma in i en balettklass. Så det är nervöst värre.
Jag ser fram emot många fler goda lässtunder här i din blogg. Min feelgood blogg :D Tack för att du förgyller min tillvaro.
Må bäst!

Rebecka sa...

Hej hej, Rebecka här, 21 år, läser till sjuksköterska i Linköping. Droppar in här med jämna mellanrum sen nåt år tillbaka. På min lediga tid gör jag vad jag vill och orkar. Jag ser framemot våren då jag ska bli moster! Jag läser just nu Stephen Hawkings populärvetenskapliga bok, och idag ska jag iväg på första föreläsningen på en kvällskurs, Planeter, stjärnor och galaxer. Jag följer otaliga serier, såväl som amerikanska, brittiska, svenska och japanska.
Vet ej vad du borde blogga mer om, det spelar inte så stor roll så länge du fortsätter skriva på samma sätt, det är själva underhållningen!:)

Sofia sa...

Fia , 30+ , fru, barn mm. Bor i Sthlm jobbar med IT. Jag har läst din blogg sen start ( nästan ) med med ett avhopp när jag var föräldraledig mellan 2009-2010 så jag missade hela partnerbytet och allt , fattade ingenting när jag hittade tillbaka. Jag lyckades vid ett tillfälle få min kompis Andreas att deltaga i din mustasch tävling , vilket resulterade i att han åkte på kryssning med sin fina läpp prydnad, han skickade även bild till dig. Jag skrattar mest när du berättar om din barndom eller när du blir riktigt riktigt arg. Somalia-jackan kan vara bland det roligaste jag läst någonsin.
jag läser oxå Fredrik backman på Cafe och tidigare läste jag Silverfisken men han har ju nästan lagt av tyvärr.

Eva sa...

Jag är Eva. Jag är 30 år och jävligt bitter. Bitter på mina vänner som en efter en hittar kärleken i sitt liv, skaffar barn och flyttar till villa. Själv jobbar jag i reklambranschen har har sålt min själv till mammon i hopp om att kunna pensionera mig tidigt. Jag bor själv i en selekskifteslägenhet på 90 kvm i Malmös centrala delar. lägenheten är fylld med danska designermöbler och slitna orientaliska mattor och annat som är "rätt" just nu.

Jag ser fram emot att det är helg om fyra dagar och att jag ska få dricka vin med vänner. Och äta vhips utan dåligt samvete. Idag ska jag arbeta, jobba lite till, jobba lite hemifrån och sedan sova. Just nu läser jag Pianostämmaren och kollar de senaste avsnitten av true Blood.

Och beträffande vad du ska blogga om - just keep up the good work.

Hanna sa...

Äntligen får man presentera sig! Jag är 37 år, bor i Stockholm sen länge men eftersom jag ursprungligen är från Göteborg (eller ja, Lerum, så var mäkta nöjd över när ni tittade på hus där för ett tag sen) och har hängt mycket hos min bästis som bor i dina krokar så blir jag så löjligt glad över igenkänningsgrejen, att jag sitter här vid Stureplan och förstår precis vad du menar när du beskriver spårvagnsfärden från Mariaplan. Jobbar med marknadsföring och pr och sånt. På fritiden gör jag det gamla vanliga: tränar, umgås, pular hemma, försöker ragga upp nån som vill vara en familj med mig. Gillar att läsa dina suraste petimeterinlägg som idiotförklarar de som förtjänar det, eftersom de stämmer. Gillar det mesta du skriver om men allra mest kanske analyser över saker och människors tillstånd. Och tycker det är oerhört sympatiskt att du lägger så mycket tid på att kommentera kommentarer individuellt, om än bara med en :).

Carlos del sol sa...

Calle, 22 år. Från Stockholm, nu studerar jag arkitektur utomlands. Jag kommer ihåg att jag snubblade in på din blogg efter att ha läst om hockeyfrillor. Jag diggade din "stajl" helt enkelt. Den här bloggen och Jonas Adners blogg är de ENDA två bloggar jag läser. Kanske är det på grund av lathet, men du bör ta det som en komplimang.
På min fritid spelar jag golf eller surfar (inte på nätet)(ok det med, men jag menade riktig surfing). Just nu läser jag faktaromaner om arkitektur... Spännande? Nja. Men, det gäller att suga åt sig så mycket fakta som möjligt.
TV-serier? Oj oj oj. När jag var arbetslös plöjde jag i princip allt. Favvosar: The Wire, The Shield, Entourage, Treme, Arrested Development, The Office (båda), Breaking Bad, House, ja nu kommer jag inte rabbla allt jag sett men det är ett urval iaf. Dock blir det mindre serier nuförtiden. Akta dig för Royal Pains. Duger inte ens att torka sig i röven med. Vilket lur den serien var.

Jag minns en liten historia du berättade om ett lager och en gaffeltruck. Sådana liknande små "nuggets" är guld värda. Det skulle uppskattas väldeligen.

Mats Kronbladh sa...

En av den krympande skaran Stockholmare som är födda och uppvuxna innanför tullarna (S:t Eriksplan). Numera bosatt i Sundbyberg med fru och två barn - två killar på 9 och 11. Jobbar med IT-säkerhet och är delägare i ett 22 man stort företag - arbetar med flera av Sveriges storföretag. 43 år, känner mig som 33 och med många vuxenpoäng från landställe, båt och lättöl till bricklunchen. Dyker, åker skidor och cyklar i skog bland mycket annat - tiden räcker inte till för allt kul man vill göra. Gillar dina spaningar och skarpa iakttagelser, samt inte minst de träffsäkra beskrivningarna. Även om ditt språk drar iväg mot det för grova ibland så skriver du på ett elegant sätt. Har aldrig duschat på tid, men efter ett stambyte i början av 90-talet med dusch på vinden vet jag EXAKT vad du genomlidit med dusch i gemensamhetslokalen... :)

Rebecca sa...

Hej hej! Här är jag.

28 årig arkitekt/illustratör/konstnär/mönsterdesigner/egenföretagare från Göteborg. Bor på Johanneberg där jag tycker jag hittat perfekta balansen mellan spenat och stad. Är nästan aldrig ledig eftersom det är en suddig gräns när man jobbar som jag. Men när jag lyxar till det så tar jag en långpromenad som gärna får involvera kompisar och stora hundar. Eller så lägger jag mig med en bok på klipporna om årstiden känns rätt. Jag ser fram emot när vi blir klara med vårt evighetsprojekt lägenhetsrenoveringen som varit vårt eget privata himmel och helvete i snart ett år. När blir man klar? När slutar man? Var drar man gränsen?

Idag ska jag göra så litet som möjligt, måla litet och titta på senaste förälskelsen Sons of Anarchy med min kille.

Vad du ska blogga om? Kör på som du gör bara, Mc Flurry, dofter på kollektivtrafiken och utbrott över avvikande beteenden... Jag läser allt. Fast från Google Reader.´:)

Anonym sa...

25 årig tjej, från Norrköping men bosatt i Varberg. Statligt anställd arkitekt med en stor passion för utförsåkning fotografering. Just nu påväg hem till sambo som deppar över brist på vågor att surfa i. Drömmer om eget hus med stor trädgård och att klara uppkörningen för MC i oktober.

Hittade hit efter en googling om oflurrade McFlurrys i sommras. Trodde jag var ensam om att känna den besvikelsen!

N som i Norrland sa...

Anna, närmare 30 än 20. Upptäckte din blogg före din sambos. Tog lite tid innan jag förstod att ni faktiskt hörde ihop. Produktutvecklar och bor i en liten by som alltid luktar koskit. Fd. Norrlänning som egentligen bara är på utflykt i Västergötland. Eftersom jag tycker att jag jobbar så hårt försöker jag ta det så lugnt som möjligt på fritiden. Jag har skrattat så att jag gråtit åt många av dina inlägg så fortsätt bara.

Anonym sa...

Namn: Johan
Ålder: 31 år
Yrke: AD
Bor: Norrmalm, Stockholm
Status: Sambo, inga barn.
Fritidssysselsättning: Resa, äta och dricka gott med goda vänner.
Dröm: Ha en liten stuga vid havet på östkusten och jobba på en bogserbåt.

Anonym sa...

Ebba, 28, Utbildad sociolog och trädgårdsmästare, jobbar på kyrkogård, naturnörd som gillar att vara i naturen med sambon på fritiden. Ser fram emot december då jag förhoppningsvis klämmer fram vårt första barn. Bor i Stockholmsförorten Akalla. Läser födabarn-böcker, skumma serier och fantasyklassiker. Gillar original-brittiska Masterchef på bbc, inte alls lika larvigt som det amerikanska och australiensiska, tyvärr har det slutat gå på BBC Lifestyle för närvarande. Annars true blood. Fortsätt blogga som du gör, har följt bloggen länge och det roliga med den är just att du diskuterar så mycket olika grejor på ett skitkul sätt :D

Nizze sa...

Hej! Jag heter Nizze eftersom jag gillar anonymiteten på nätet. Det tar därför emot lite att skriva detta inlägg, men eftersom du själv lämnar ut delar utav ditt liv så tycker jag inte det är mer än rätt att du kan få veta lite om oss som läser din blogg. Är västgöte 45 år, gift 3 barn bor i Lund designar vatten- och avloppsreningsverk lite här och var i världen och åker därefter ut och startar upp och utbildar folk så de kan sköta om anläggningarna. Är en positivt lagd person som gillar satir och bitterhet. Fastnade för din blogg då syrran skickade en länk för några år sedan då du skrev om dina sjuka grannar som satte upp lappar och klagade på att du målade om en dörr i trappuppgången. Läser inte din blogg så ofta men när man ligger ute på hotell ges det tid och då brukar jag läsa ikapp det jag missat sen senast. Har aldrig läst någon annan blogg då jag tycker att jag har nog med att hinna med att läsa vad du skriver. Är fn 5 v på Sri Lanka för att starta ett nytt reningsverk vilket ger en del tid över till att läsa bloggar mm.
Kan behöva lite underhållande läsning nu då jag tappade en plomb idag. Åkte till typ apoteket och bad om något man kan stoppa i hålet tills man kommer hem. Fick med mig en burk pulver hem som tydligen skulle passa bra till detta, Googlade upp skiten och det visade sig att det var något som man tydligen limmar fast lösgommar med. Provade att prega ner lite av pulvret i kratern men jag spillde lite på tungan så nu har hela käften beckat igen. Tack för din blogg och jag hoppas att du fortsätter att blogga /Nizze

Vicky sa...

är ny här! hittade hit via annika bäckström. är 20 ynka år och pluggar språk&kommunikation och siktar självfallet på att jobba inom reklam. pluggar just nu nere i nice. bloggar, fotar, skriver och sånt.

Johnny Rio sa...

Jag är 33 år, bor i Göteborg (Majorna) och jobbar som programmerare.

När jag är ledig gillar jag att resa, spela TV-spel och umgås med vänner.

Jag gillar att läsa gamla kioskdeckare från 50, 60 och 70-talen; i synnerhet Hank Janson.

Jag ser om alla avsnitt av Arkiv-X just nu - det är förvånansvärt vad bra den serien har stått emot tidens tand.

Anna sa...

Anna, 32 år, läste först hockeyfrossa och hittade sedan din blogg när du var med i Christer för 5-6 år sedan. Är arkitekt och exilnorrlänning, numera ännu mer i exil från Götet och Majorna. Älskar dina rapporter från sunkiga spårvagnar och annat göteborgskt. När jag tänker på vad jag vill läsa mer av så är det mest saker som du redan har skrivit om (vikare vs. skrynklare, psychokillerbrillorna, original som Smeden, slakt på folkkära artister som Robert Wells, omklädningsrumssnusk, toapappersköpsångest) vilket tyder på att jag borde hålla till godo med ditt arkiv och lita på att du kommer på bra ämnen själv.

Lisa sa...

Vilka är ni som läser här? Hur gamla är ni? Vad jobbar ni med? Vad pluggar ni? Vad gör ni när ni är lediga? Var bor ni? Vad ser ni fram emot? Vad ska ni göra idag? Vad läser ni? Vad ser ni för tv-serie? Och en extrafråga: vad borde jag blogga (mer) om?

Ooo - dig har följt från och till, mest till sen hösten 2005. Rätt länge nu inser jag. På den tiden bodde jag i Göteborg och älskade verkligen historierna om det där brödet (var det en bagel??) som du ville ha tillbaks på din lokala matbutik! Dessutom var du på den tiden en väldigt ihärdig Hisingen-hatare vars inlägg jag jämt postade min kompis som då bodde vid Bjurslätts torg... Men nu för tiden bor jag i Malmö, har en skånsk påg vid min sida och en liten energisk 1,5-åring som jag försöker lära RIKTIG svenska. Svårt dock med de här förutsättningarna här nere...

Jag jobbar på ett stort teknikkonsultbolag med att projektera installationer i byggnader. Nuff said om det. Gillar mest att hänga med familj och vänner i vår trädgård, dricka amarone medan min lilla springer runt med alla våra kompisars barn som är lika gamla. Vi har hamnat i en mega 30+ tid där alla, ALLA våra vänner blev gravida samtidigt (nåja - den kvinnliga delen i vänkretsen i alla fall) och har bytt ut klubbande mot låååånga middagar som alltid får pausas av pyjamas-välling-nattningstimme. But I love it.

Jag ser fram mot framtiden. Visst ska jag inte jobba på samma jobb alltid? Undrar var jag hamnar? Vilken sorts människa blir vår dotter? Kommer hon få syskon? Vart ska vi resa nästa gång? Kommer min kille någonsin lära sig att åka skidor? Hur blir det med den där veckomatsedeln som vi så noga utformar varje söndag men alltid missar att handla till? Hur gammal måste jag bli innan jag på allvar matchar mina trosor med min BH? Kommer jag nånsin igen åka till Roskilde? Är det dags att sälja min oanvända segelbåt... Men tills framtiden är här passar jag på att gå och lägga mig i tid för att ladda inför den första tidiga dagislämningen under inskolningen och vara peppad inför en dag full med möten. Jag läser det mesta jag kommer över, från Knausgård till Keyes och pallar inte följa nån TV-serie men inser att jag nog brukar se alla avsnitt av Ensam mamma söker *skäms*...

För övrig, i det här världsrekordlånga inlägget, måste jag säga att jag tycker du är fantastiskt rolig. Älskade din närvaro på Christer och tycker du borde blogga betydligt mer frekvent, bli gärna mer personlig och ladda upp med lite bilder! Men om du vill vara "personlig men inte privat" som herr Jan Eliasson en gång sa kan du helt enkelt fortsätta med schyssta avhandlingar av vardagsbestyr.

Emmi sa...

Hej! Jag heter Emmi, är 24 år & bor söder om söder i Stockholm sedan ett par år tillbaka men är från Blekinge. Jag pluggar till artist/musikproducent vid Kulturamas yrkeslinje. När jag är ledig repar jag, gå en promenad, joggar, bloggar, läser bloggar, läser böcker, snusar, förtär allt för stora mängder kaffe & alkoholhaltiga drycker mm. Jag ser fram emot det precis nystartade året på skolan. Är dålig på att följa serier, mina favoriter är dock, "Green wing" & "the mighty boosh" Tack, du ger mig mycket glädje genom bloggen! Keep up the good work!

Caroline sa...

Hej Mikebike!
Jag har läst din världsbästa blogg jättelänge, men har aldrig vågat kommentera, prestationsångest du vet...
Jeg heter Caroline, är nyligen fylld 27 år, men låtsas vara 26. Jag bor i byernes by Köpenhamn, där jag läser till läkare, och är färdig om bara ett litet tag.

Jeg ser framemot (och fruktar) att bli färdig med skolan, för jag är så sinnessjukt trött på att alltid vara fattig. Att inte bara kunna gå ut och äta med min sambo, att inte kunna köpa en vettig vinterjacka, att inte kunna hälsa på kompisar utomlands...

När jag är ledig är jag allt som oftast med ovan nämnda sambo, eller med kompisar, tränar (sprang mitt första tävlingslopp igår, yeay!), läser väldigt mycket och åker ibland hem till föräldrarna på andra sidan Sundet.

Jag läser mycket, men mina favvoförfattare är Murakami, Hustvedt, Carsten Jensen, Erlend Loe, Coupland, Safran Foer, James Frey och säkert många andra jag inte kommer på nu. Inga deckare!!

TV-serier ser jag gärna, men det har varit tunt på den fronten på den senaste tiden. Den sista som jag verkligen gillade var när jag plöjde i genom Sopranos-boxen. Och förresten så har jag ännu inte vågat börja titta på The Wire, efter din varning om att man skulle ånga sig när den var slut, och inget annat någonsin kommer att vara lika bra.
Och som "dansk" så känner jag naturligtvis allt för väl till Klovn. Hej skämskudde...

Du ska inte ändra någonting i din blogg! Älskar mest av allt dina hatutbrott gentemot oskyldiga (nåja) medmänniskor.

För övrigt så är begreppet "finsk stämning" ofta använt av mig, efter att du har skrivit om det - mycket användbart!!

Mange tak, og fortsæt på samme måde, ønsker Caroline i København

Anton sa...

Anton, 25 år. Jobbar som ambulanssjuksköterska. Har läst din blogg i 4-5 år. Blev tipsad av en klasskompis när jag pluggade till syrra. När jag inte jobbar spelar jag fotboll, kollar på NHL-matcher eller lyssnar på heavy metal. Bor i Dalsland. Du borde blogga mer om dina iakttagelser från Hising Island. Har en kompis som bor där, och han kan meddela att dina beskrivningar stämmer till punkt och pricka. Har också en kompis på Grötö utanför Göteborg, och han hävdar att situationen är snarlik även där. Inga bevis har dock lagts fram så den infon kan jag tyvärr inte validera...

Shakerihuvudet sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Shakerihuvudet sa...

Hej! Jag heter Emmi, är 24 år gammal. Bor söder om söder i Stockholm sedan ett par år tillbaka, kommer från Blekinge. Jag utbildar mig till artist/musikproducent vid Kulturamas yrkesutbildning. På min fritid repar jag, går en promenad, joggar en runda, bloggar samt läser bloggar, läser böcker, snusar, förtär brutala mängder kaffe & alkoholhaltiga drycker mm. Följer inga serier tillfälligvis men mina favorites är "Green Wing" & "The Mighty Boosh". Tack. Du ger mig alltid lite mer glädje i livet genom din blogg! Keep up the good work!

Sofia sa...

Jag heter Sofia, är nitton år ska plugga historia i Göteborg. När jag är ledig sträckläser jag böcker, upptäcker min nya stad på egen hand eller med nya bekanta (är egentligen från Malmö), slö surfar eller kollar på en hög filmer. Jag ser fram emot att könna att jag har ett hem. Har precis flyttat hemifrån och mitt barndomsrum ska bli ett kök så jag ser verkligen fram emot att hitta något som är mitt, min trygghet, mitt hem. Idag, då klockan är över midnatt och jag icke kan sova, ska jag börja min första dag på universitetet. Därav sömnvårigheterna (och den lugna paniken). Nyss mysläst några Stephen King böcker och varvar med Billy Collins helt fantastiska poesi. Tips till alla verkligen; Billy Collins. Tittar inte längre på tv faktiskt, den sista serien jag följde var i alla fall LOST. Älskar verkligen när du beskriver absurda och komiska vardagsscener, speciellt med återskriven dialog. Alltid lika hysteriskt.

Anonym sa...

Jag är en 40-årig halvbitter icke-karriärist som råkar bo i Stockholm, jobbet irrelevant, female, sambo och inga kids.

Gillar Dexter, Mad Men o tidigare Six feet under. Det får helst var lite skruvat i min smak. Men har inte varit på bio på 100 år.

Har läst din blogg i några år (minns ej hur det startade men förmodligen via länk) och gillade genast feelingen här, de brutala och välformulerade betraktelserna på allt och alla och den knutna näven i fickan. Älskar näven. Har skrattat mig fördärvad åt vissa inlägg.

Dina sköna spårvagnsberättelser kan man f.ö översätta rakt av till t-banan här, och då blir det liiite lättare att stå ut. Tack för det!

SparklingChoices sa...

Hur gamla är ni: 33

Vad jobbar ni med: IT

Vad gör ni när ni är lediga: Tillverkar silver smycken, och dricker sprit. Inte samtidigt.

Var bor ni: Sydney, Australien

Vad ser ni fram emot: Sommaren, borjar imorgon.

Vad ska ni göra idag: Ta isar en sang, sa att den kan byggas ihop pa lordag.

Vad läser ni: Mystery Man, Murder, Mayhem and Damn Sexy Trousers by Bateman. (Recomended, 3 stars aprox)

Vad ser ni för tv-serie: Kan inte sitta still sa bra, sa kan inte titta pa tv sa bra.

Vad borde jag blogga (mer) om? Strange people

Nalle sa...

Björn heter jag. Man 38. Gift och har en dotter. Bor i Spanien och jobbar med bankàtertagna fastigheter.
Ser inte särskilt mycket pà TV. men det blir väl isf the walking dead. Läser allt mellan himmel och jord och har just nu fastnat för Hâkan Nessers Van Veeteren serie...

Fortsätt skriva om det alldagliga, pàminner en om ett helt vanligt liv är inte helt trist iaf :)

Julia sa...

Julia. Har läst din blogg ganska länge, har inte koll på tiden riktigt. Bor numera i Västergötland men kommer från Josefines hemtrakter från början. Jobbar på högskola. Snart 40 år, gift, tre barn.

Gillar att läsa och lyssna på musik, gärna åt det alternativa hållet (pop, folk, country). Kollar gärna på TV-serier i boxformat (då man kan styra tittandet själv plus att man kan få tag på gamla roliga grejor). Lite Sci-Fi-nörd. Älskar att vandra i skog och mark, men är tyvärr så lat att jag sällan kommer iväg. Odlingsfantast som är på väg ut på landet, drömmer om att odla mer egen mat och få gå runt i sköna overaller på gården och skrota. Kristen anarkist. Gillar hästar, goda vänner, min familj och fritänkande människor. Ogillar oärlighet, statusjakt och förmynderi.

Rebecka sa...

Jag är 21 år och nyblivet arbetslös. Hade tänkt utbilda mig till logoped. För tillfället har jag packning, lägenhetsletning, öldrickning och svampplockning som fritidsintressen. Jag bor i Norrbotten. Idag ska jag vara barnvakt åt min älskade systerdotter då min syrra har migrän. Jag ser fram emot att få en nystart i en ny lägenhet, för tillfället bor jag med mitt nyblivna ex vilket inte är optimalt för att gå vidare. Jag läser helst Arto Paasiliina (allt) och ser inte någon serie just nu.

Jag har läst din blogg i flera år, fortsätt i samma stil.

Frida sa...

Tjoho!
Jag har nog läst din blogg ett par år, tror det var efter någons tips som jag började och har aldrig slutat efter det. Jag är en så kallad "lat bloggläsare", eftersom att jag använder bloglovin och mycket mycket sällan kommenterar någonting :p

18(snart 19) år gammal från skogarna utanför Luleå. Man hittar mig oftast i en sporthall eller ute i löpspåret, när jag inte pluggar franska, spanska & kinesiska eller jobbar i hemtjänsten. Är jag ledig vill jag helst stiga upp tidigt, vara igång och göra saker hela dagen, typ vara i stugan och stöka på, träna och hänga med mina kompisar, helst till sena kvällen. Jag försöker att läsa varje kväll innan jag går och lägger mig, i sommar har jag börjat ta mig an klassikerna, håller på med Stolthet och fördom just nu.

Anledningen till att jag gillar din blogg är din förmåga att få allting du skriver att låta roligt, vare sig det handlar om små anekdoter eller när du släpper lös dina aggressioner på diverse objekt, haha! Det spelar faktiskt ingen större roll vad det handlar om, så fortsätt på samma sätt :)

Sandra sa...

Oj din stackare nu blir du spammad av kommentarer :-)
Är en tjej på snart 30 som har följt din blogg ganska länge. Hittade den av en slump och fastnade för ditt lättsamma sätt att skriva.
Är bosatt i Borås. Har studerat de 2 senaste åren i Göteborg och är nu färdigutbildad tandsköterska. Gift och väntar nu första knodden som beräknas komma om ca 4 veckor.
Keep up the good work! Det är roligt att läsa bloggar som är lite personligare. Sen beundrar jag folk som ändå lyckas hålla en viss distans och har den integriteten som du har och ändå lyckas vara så personlig som du är. Fortsätt på samma sätt. Jag kommer följa din blogg i vått och torrt.

EnglandsNina sa...

Hej, hej! Detta blir lite samma som det jag skrev hos Josefine o en del vet du nog sedan tidigare.
Nina, snart 36 år (försöker tänka att jag nästan är 40 så det inte ska bli en sån chock när den dagen kommer). Jobbar som sjuksköterska. Bor i England i en by i närheten av Gatwick, söder om London. Jag ser just nu mycket fram emot att gå på Dolly Parton konsert nästa vecka och mot att åka hem till Sverige dagen efter det för en långhelg i vår sommarstuga. Nu ska jag strax laga mat åt de två högljudda barnen som a, just nu står på huvudet i soffan och b, kryper omkring o tuggar på legobitar. Sen ska jag ut o springa en sväng när de har somnat. Läser blandad vampyrporr, löpartidningar och alla svenska böcker jag kan komma över här. Kollar på amerikanska The Office på repeat, ser fram emot nya avsnitt till hösten, Inbetweeners och IT crowd.
Jag gillar dina barndoms beskrivningar om jeansjackor osv och Hisings historier så gärna mer av det!

Ia sa...

Hej! Jag heter Andrea, är 24 år och bor i Uppsala (är dock ursprungligen från Norrköping). För närvarande pluggar jag stadsvetenskap på Uppsala Universitet, någonting som jag har velat göra sedan barnsben. Jag hittade hit för ca 3 år sedan när jag jobbade natt på mitt jobb på en nummerupplysning. Det jag ser mest fram emot nu är att slutföra utbildningen så att jag kan ta tag i min plan att rädda världen! Men tills det sker kommer jag fortsätta att samla på mig mer böcker, filmer och framförallt skivor än vad de flesta bekanta anser nödvändigt. Det är väl jag i ett nötskal =)

Anonym sa...

Hej och heter Tony. 48 år och bor i Västerås. Skrattar hejlöst på dina detaljerade och i en del fall nya träffsäkra beskrivande ord/ känslor/ innebörder. Älskar när du är trött och bitter med dina blogginlägg. Har följt dig i ca 5 år och har inga planer på att sluta följa dig.//tony

Linnea sa...

För att hålla det kort och enkelt: Jag heter Linnea och är 30 år gammal ( vilket jag fortfarande inte kan fatta, det var ju typ igår som jag var 25). Jag är mammaledig med mitt första barn, en liten dotter på ett år. När jag är ledig går jag en runda på stan, eller bara lägger mig i sängen med en bok. Jag bor i Gislaved men kommer ursprungligen ifrån Stockholm. Dock flyttade vi till Småland när jag var 10 så jag har inte mycket stockholmdialekt kvar, bara när jag är arg tydligen. Idag ska jag inte göra någon mer än att somna och boken jag läser för tillfället är "hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Det absolut roligaste att läsa är när du retar dig på något/någon eller får för dig saker, som till exempel historierna om Paddan (vad hände med henne förresten?)

Snabbare, starkare, snyggare sa...

Vilma heter jag, 28-årig jurist, Stockholmare och träningsnörd som för närvarande återhämtar jag mig efter min första Ironman *skryt skryt* (hur går det förresten med din Göteborgsvarv-träning?;))

Trillade in här för ganska många år sedan och ditt inlägg om dina vänner som "provade" vuxenblöjor blev det första jag läste (fråga mig inte hur jag hittade det!). Som någon innan skrev, mer gnäll och mer Hisingen! Tack för en toppenblogg!!

Anonym sa...

Hej. Jag är 34 år, bor i Quebec med man och två barn. Jobbar just nu på förskola och är ansvarig för aktiviteter på engelska. Jag älskar böcker, bra filmer och bra bloggar - din för att det är så himla roligt när du blir arg. Distansdusch-inläggen var himla bra men jag gillade också inlägget om din tonårsjeansjacka. Ha ha! Bästa tv-serien just nu är Game of Thrones men jag gillar också United States of Tara.

Anonym sa...

Jag heter Sofie. Jag är typ 22 och pluggar informationsdesign. Jag har hängt med ett tag, min bästa kompis länkade Nettoinlägget(mer sånt!). Sen dess tittar jag in hyffsat regelbundet, oftast när jag har tråkigt på jobbet som informationsassistent. Kommenterar väldigt sällan, om det inte känns väldigt viktigt.

Bor ihop med en norrman och tänker bli min egen chef när jag blir stor.

Fifi sa...

Jag är 29, bor nu i Masthugget efter några år i Majorna. Är för tillfället föräldraledig, men jobbar annars som socionom på ett boende för missbrukare. Jag tittar mycket på TV-serier, så mycket att det har gjort mitt bokläsande så gott som obefintligt den senaste tiden. Jag föredrar att baka framför att laga mat, är lite lat av mig och tillbringar dagligen flera timmar i soffan med dator i knät och unge i famnen. Just nu ser jag fram emot dagens promenad i Slottis och en god lunch på det.

Jag tycker att du ska fortsätta blogga som du gör nu, ös på bara!

Anonym sa...

I IT-branschen sen 00-talet, lätt reaktionär "grumpy-old-man" men det tillåter jag mig att vara! Älskar skruvad humor, uppskattar språk, speciellt ditt (och andras) sätt att levandegöra och gestalta genom ord och associationer. Har 2 underbara barn + sambo, saknar (ibland) det lite mer jordnära livet i väschötaland. Önskar: vill ha mer om livet på djävulsön (Hisingen), Mordor (kvarteren runt city/nordstan), och dom där sköna rävarna i majorna/masthugget!/Mvh Exilväschötten

caiman sa...

Heter Caiman och är en kille på 25 från gbg. Har hängt med från starten i stort sett men kommenterar med måtta. Bor på hisingen (så man slipper alla skjutningar och bråk i majorna). Funderar på att ge Treme en chans, annars gillade jag game of thrones, följer true blood och ser fram emot nästa säsong av boardwalk empire. Pluggar till ekonom på handels här i stan annars. Har tröttnat på P3.

Anonym sa...

Hej Mike

Johan heter jag, 39 år och bor väldigt nära dig, jobbar IT, har sambo och 2 barn. Har följt dig med ett stort leende i flera år, din världsbild har diskuterats på ett otal fester under årens gång.....fortsätt som du gör, sluta fan inte!

OneMonkeyboy sa...

Hej.!
Heter Andreas och bor i Göteborg, flyttade dit för ganska så exakt 3 år sedan. Jobbar på ett lager på Importgatan, halva dagn kör jag truck, halva dagen bemannar jag in folk. Va lite dåligt med jobb när jag flyttade ner och då började jag läsa bloggar bla din. Tycker ju att just din är den bästa därute och det har varit ett nöje att följa dig. Just nu sitter jag i en soffa i Karlstad, här bor min särbo Maja, i 11 dagar framöver ska vi testa på sambolivet, sen flyttar jag förhoppningsvis upp till Karlstad snart, det är bara ett jobb som fattas. Annars är jag en snart 37-årig kille som älskar musik, kan lätt slänga bort en hel dag framför spotify. Bästa tv-serier är ju helt klart The Wire och Californicaton. Är en bokslukare i perioder, då läser jag allt. Något som jag alltid läser är FAKTUM, tycker det är hemskt att vi ska behöva ha uteliggare. Tycker du ska fortsätta i samma spår, tycker om dina vardagsskildringar, de är kvivskarpa.! Det var oxå du som fick mig att börja blogga så tack tack..

Bob Dobalina sa...

Man, 31 år. Copywriter på reklambyrå i Göteborg. Gift, pappa sedan fem månader. Bor i Linné, gillar musik, matlagning och att löpträna.

Tack för en fantastisk blogg!

Peachbeast sa...

Jag kommenterar lite sent men bättre än aldrig som det heter :).

Jag heter Kerstin, är 30 och kommer hädanefter att fira min årsdag av min 25-årsdag ;).
Jag har en magister i matematisk statistik och jobbar som programmerare av inbyggda system. Jag har en liten 2-åring och en bonusson på 13 år. Jag bor med min sambo i Eriksbo och trivs jättebra där. Växte upp därute och har mitt föräldrahem bara ett stenkast (om man är bra på att kasta) från vår lägenhet. Det är perfekt för Lilleman som älskar sin mormor och morfar och gärna besöker dem och äter upp alla deras hallon. Vi har tre hundar, varav två är helt underbara och gosiga och den tredje är nära besläktad med Kerberos. Hon har gnagt sönder laddare, väggar, möbler mm och tar verkligen gooood tid på sig att bli helt rumsren. Vi kan tex inte ha henne på balkongen för den använder hon som sin privata toalett. Inte helt uppskattat av oss andra ;).
Jag har en motorcykel som jag gärna vill köra men det är svårt att hinna med när jag jobbar så då blir det bara den tråkiga bilen jag kör. Sambon har också motorcykel så en dröm är att åka tillsammans på mc-semester till Irland, åka runt och se landet samt hälsa på kompisar där.
Jag är anime-nörd och nördar gärna loss en hel dag med att kolla på avsnitt från mina favoritserier.

Jag har haft ett svårt förhållande bakom mig med fysisk och psykisk misshandel under många års tid. Jag jobbar varje dag med att ta mig så långt från det jag kan och skriver om det i min blogg när det känns extra svårt. Jag hoppas även att det kan hjälpa andra som kan ha det svårt att läsa om att det finns en väg ur det och att det enda du behöver göra är att tro på dig själv och ditt eget värde.

Jag gillar din blogg för att den är uppriktig. Fortsätt med det :).

Hanna sa...

Hanna heter jag, jag är 23 år gammal med betoning på gammal eftersom jag är som en liten tant. Jag jobbar extra som vårdbiträde och läser min sista termin på Socionomprogrammet vid Uppsala Universitet. När jag är ledig så sitter jag allt som oftast i ena hörnet av min soffa och slösurfar och glor på serier. Just nu ser jag True Blood, South Park och Dexter, men min favorit alla kategorier är Six Feet Under. Jag läser för tillfället mest kurslitteratur, men jag älskar Gardell, Murakami, McEwan och Safran Foer. Idag ska jag starta upp en tjejgrupp för tjejer mellan 13-15 år och se vad som händer om man tvättar behåar i tvättmaskin utan tvättpåse. Galet värre.

Jag tycker att du ska blogga mer, bara.

Erik F sa...

Som exil-göteborgare så älskar jag just de göteborgska vinklingarna på dina inlägg. Mina absoluta favoriter är spårvagnsskildringarna, inte minst eftersom jag gjort mina hundår på GS. Flickvän i Tynnered, lumpen i Kviberg slutet på 80-talet. Igenkänningsfaktor 100%.

Bor sen ett antal år i Sydney ungefär här en bit från stranden med fru och två tjejer.

Landade på din blogg via Silverfisken för 5-6 år sen och sen blivit kvar.

Du är välkommen att couch-surfa anytime här om du har vägarna förbi (en utfästelse som är ganska riskfri att offentliggöra).

Anonym sa...

55 år Majbo.
Jobbar med elektronik.
Följt dig sedan hockeyfrillatiden.
Tränar mycket, kollar inga TV-serier. Utflugna söner. Sambo.

Anonym sa...

Hur gamla är ni? 47år
Vad jobbar ni med? Driver en bygg firma 12 anställda
Vad gör ni när ni är lediga? Båt, golf, umgås, spelar tv spel
Var bor ni? Stockholm
Vad ser ni fram emot? Vackert väder.
Vad ska ni göra idag? Jobba?
Vad läser ni? Allt, försöker beta av klassiker, men dom är förvånansvärt tråkiga
Vad ser ni för tv-serie? Ingen
Vad borde jag blogga (mer) om? Forsätt i samma stil.

/Sur Gubbe

Anonym sa...

Karin, 42 år, kommer från och bor i Stockholm, jobbar som byråkrat i staten, är gift och har två döttrar. Är mer stad än land, mer deckare än romantik, mer böcker än sport, mer kort än lång, mer svartklädd än färggrann, mer högljudd än blyg, mer bekant än nära vän, mer cynisk än andlig, mer ledarsidor än ekonomisidor. Typ.

wehoose sa...

Hej, har varit fram och åter hos dig, läser det mesta via reader. Gillar dina presentationer, inte så mycket de sjuk människor som på olika sätt fnns på nätet utan mer det som händer och fötter. Inlägg med verklig höjdarklass är kulstötaren Jimmy, gångstjärnan osv, häckling av Hisingen och Borås etc etc.

Själv är jag 38 år och i bloggosfären på ett mycket nedbantat sätt, beundrar dina lfina inlägg med stor touche i sig.

Leden jag e kass kommentera dina inlägg, många e värde att kommenteras och jublas åt...

LenaB sa...

Jag heter Lena och är 49 år. Bor i Stockholm men kommer från Uddevalla. Jobbar på bank med att beställa förvaltning och utveckling av system. När jag är ledig ägnar jag mycket tid åt att fika ute på stan och åt att laga mat. Jag hittade dig genom hockeyfrossa. Fan vad jag har garvat åt den. Du är briljant. Kan fortfarande plocka fram den när jag behöver ett gott skratt.

Mackan sa...

Det är dags att erkänna, jag har nog följt din blogg i 6 år, sen 2005 någonting, utan att lämna en enda kommentar. Detta är faktiskt den enda blogg jag följer nu för tiden. Har precis lämnat Majorna efter bott där i 15 år och din blogg får vara min länk dit hädanefter. Är 37 år med familj och vågade trots dina blogginlägg ta ett jobb på Hisingen. Jobbar med IT. Den mesta av min fritid just nu ägnas åt att packa upp lådor efter flytten - och ibland längta tillbaka till Majorna (måste vara Sveriges bästa stadsdel)

Anonym sa...

Hej!
Jag är född 1970 och jobbar som beslutsfattare på Försäkringskassan. Min högsta utbildning är en kandidatexamen i kulturvetenskap och jag tog ut min examen 2002. Dessförinnan jobbade jag 14 år inom bilindustrin, som montör. På fritiden läser jag mycket, framför allt när jag äter, borstar tänderna, borstar håret osv, och när jag inte grejar/läser så handarbetar jag. Just nu läser jag Susan Faludi's "Den Amerikanska Mardrömen" och den bekräftar precis alla fördomar om amerikaner jag har. (Och lite till.) Jag bor 8 mil från Göteborg. Jag har två barn som är 20 och 16 år gamla, och en alldeles egen man sedan 22 år tillbaka. Av olika anledningar närmar jag mig ett karriärbyte, och jag är jättenyfiken på vad jag ska göra/jobba med sen. Eller kanske plugga? Idag har jag jobbat men slutade tidigare och gick hem och målade en hylla, körde yngsta dottern på träning i grannstaden och sen veckohandlade jag innan jag hämtade min syster och äldsta dotter i ett köpcentrum. Jag följer inte medvetet någon tv-serie, eller jo jag försöker kolla på "So you think you can dance"! (I hemlighet önskar jag att jag varit duktig på att dansa.)Jag hatar, verkligen HATAR, dåligt gjorda och/eller dubbade reklamfilmer.

Jag har ingen aning om vad jag tycker att du ska blogga om, men jag kan berätta att några av mina favoritinlägg i din blogg är "En tjock mans bröst", "Små vinster i vardagen" och "Uppiggande morgonspänning". Bland andra!

Hej hopp! /Blenda

My, Emelie och Frida sa...

Hej!

Tre av dina läsare är studenter som läser textdesign i på Mälardalens Högskola i Eskilstuna (två västkustare och en östgöte). Vi är 23 och 25 år gamla och tillsammans driver vi en blogg (hurjagtraffadedinpappa.blogg.se) som vi själva tycker är ganska putslustig... Du är en av få som vi länkat till som "bloggar överlägsna vår". Så känn dig stolt ;)

När vi är lediga sysselsätter vi oss med att: träna (My), plugga upp betyg (Frida) och åka på loppisrundor (Emelie).

Idag har vi varit på en lektion i en kurs där vi lär oss rita i perspektiv, det går inte så bra för vi är bättre på att skriva än måla. Annars drömmer vi om egna designbyråer i ljusa rum där vi lever ofantligt kreativt och lyckligt.

Din blogg får oss att skratta, precis så som vi tycker en läsvärd blogg ska. Fortsätt så!

Hälsningar från oss på Hurjagträffadedinpappa!

Jeanette sa...

Jeanette heter jag, är en 23årig tjej från Stockholm som pluggade Reklam & Marknadsföring i Göteborg ända tills i April.

Jag hamnade på din fina blogg på den tiden då Silverfisken länkade till ditt Netto-inlägg (Tror iaf att det var Netto, det var ett riktigt roligt inlägg men såna har du ju bara för många av här på bloggen). Jag insåg snabbt att din blogg skulle bli en av mina favoritbloggar så jag rotade i arkivet och började läsa från inlägg 1.

Jag är på praktik i Beijing just nu, har varit här sen april. Trivs bra och så men saknar ren luft, räkor, kantareller, ost och kaffebrö'. Har inte bestämt var i världen jag vill bo än så det är det jag funderar mest på nuförtiden.
Jag såg förresten filmen Klovn som du rekommenderade. Hittade den i en kinesisk DVD-butik. Koreanska subtitles..

Jag tycker att du borde blogga mer om Göteborrrg :)

Caravaggio sa...

Jag heter Axel. Jag är 25 år. Jag pluggar till journalist på JMG. Jag gillar mest att titta på olika tv-serier och spela fotboll. Jag bor i Masthugget. Jag ser fram emot Sveriges landskamp ikväll. Idag ska jag åka till Linköping och träffa diverse vänner. Jag läser Båten av Nam Le och nya Offside om vartannat. Jag har precis sett klart andra säsongen av Masterchef Australia och väntar i tv-väg just nu mest på att It's always sunny in Philadelphia ska börja igen. Djur.

Madelen sa...

Nackdelen med att läsa alla bloggar i iPhonen (rss-reader) är att jag aldrig kommenterar längre. Inte bra!

Men här kommer i alla fall en kommentar... bättre sent än aldrig!

Madelen (du har kommenterat i min gamla blogg några gånger).
32 år.

CRM- & Webbansvarig.

Kanske skall läsa en app-kurs i höst på kvällarna.

Bor utanför Stenungsund och fotograferar, tränar, klipper gräs (nybliven husägare så det känns som vi klipper gräset JÄMT), hänger i gäng och målar möbler när jag är ledig.

Ser fram emot kvällens överraskningsfest för lillebror som kommer innehålla en kompis från Kanada i ett stort paket. Kommer bli grymt!

Jobbar i en halvtimma till, MAX! Sen åker jag och köper en ny kompaktkamera, öl & vin och sen åker jag till skogs och förbereder kvällens festligheter.

Läser allt möjligt. Mest romaner eller kriminalromaner. Men älskar även biografier och verklighetsbaserade böcker.

Ser på True Blood, Weeds, Greys... tja, det är dom serierna jag kommer på nu. Finns fler, det vet jag. Orkar bara inte gräva i hjärnan.

Du borde bara blogga mer, skit samma om vad! Såreså!

Hejdå!

Kissen sa...

Katta, 29 bast, nyss inflyttad till Göteborg från norrlandsmetropolen Sönnsvall (där jag mellanlandade nåt år efter ca 5 år i Östergötlandet. Norrland, sweet Norrland typ). pluggar till socionom. Ser fram emot att hitta utan att studera kartor varje dag. Idag ska jag på banken, sen ska jag äta en jävla massa godis. Jag läser just nu kurslitteratur samt en jobbig fantasybok. Ser aldrig på tv-serier. Men borde börja igen.
Har följt dig i en hel bunt med år.
Du bloggar så bra som det är. :)

Therése sa...

35 med make och två barn (7 mån och 3 år). Jobbar som sjukgymnast. Bor i hus på........ trumvirvel........ Hisingen! Bodde tidigare i...... trumvirvel...... Majorna! Hade de haft hus i Majorna för samma pris som jag fick hus för på centrala Hisingen hade jag nog bott kvar, men eget hus är inte så dumt så jag börjar se fördelarna med ön. Tro't eller ej. Eftersom vårt liv framför allt sker i hemmet (barnvakter har vi inte så många av) så blir det mycket tv - f.n. mycket serier. Kollar just nu tredje säsongen på In treatment. Läser Nicole Krauss Kärlekens historia. Mycket bra. Har läst din blogg sedan min bästa vän rekommenderade den 2007 eller 2008 . Skrattar ofta när jag läser dina inlägg och bara "måste" läsa dem för min man, som ibland uttrycker sig lite som du gör. Han har t.ex. en fäbless för att kalla folk för idioter (inte så att de hör, men hemma vid köksbordet) och det känns helt i din smak! Upptäckte (återigen på rekommendation av bästa vännen) nyligen Josefins blogg och att läsa era bloggar parallellt är rätt kul. Fortsätt gärna i samma anda!

Jonas (SEX NOLL TVÅ) sa...

Tjena!

Jag är 35 år, har ett jobb som mestadels går ut på att köra runt med firmabil i Västra Götaland (ser mycket skit som man kan blogga om, bra jobb på det sättet), försöker plugga lite Komvuxämnen för skojs skull, är med min familj när jag är ledig, försöker jogga lite (i sådana där tighta brallor, du vet), idag blir det en storhandling på ICA, bor i Frölunda, läser mycket, böcker om musik och svensk kriminalhistoria mest, tv-serier jag gillar är Dexter och Simpsons, och du borde fortsätta blogga i samma stil. Blev en lång mening men tror jag svarade på alla dina frågor.

Anonym sa...

Mr.Palmer, 43 år och säljer stora maskiner saker som åker omkring i skogen och både fäller och hämtar (skotar) träd! Ledig tid används mest till träning, om detta handlar min blogg om till största delen.

Läser mycket och det mesta, förvisso en dragning åt deckarhållet. Hamnat i "svenskkoma" under detta året. Köper inte böcker utan lånar på biblioteket via "paddan" och läser på densamma. Toppen.

TV är two and a half men! Möjligen lite idrott då och då...

Tycker om synismen i ditt språk, gläds åt ditt synnerliga rika adjektivförråd!

Anonym sa...

Vilka är ni som läser här? Eva
Hur gamla är ni? 42
Vad jobbar ni med? Serviceadministratör inom telekombranschen
Vad pluggar ni? Absolut ingenting!
Vad gör ni när ni är lediga? Kollar TV-serier, läser, fixar med huset och trädgården
Var bor ni? I en håla som påstås ligga i hjärtat av Västergötland.
Vad ser ni fram emot? Just nu ser jag fram emot en resa till Rhodos. All Inclusive. Jajamän:)
Vad ska ni göra idag? Idag är slut, nu ska jag sova. Men först ska jag läsa lite i en bok.
Vad läser ni? Allt? Men mest böcker, tidningar och annat som är intressant
Vad ser ni för tv-serie? Alldeles för många men just nu fokuserar jag på The West Wing
Och en extrafråga: vad borde jag blogga (mer) om? Jag ber lite blygsamt om extra allt. Dina vardagsbetraktelser är underbara:)

kungtut sa...

34-årig gävlebo som jobbar med ensamkommande flyktingbarn. Precis blivit tokförnedrad av svensk bilprovning, tydligen har jag så fin bil att de vill titta på den igen om en månad och dessutom tar de betalt för det... de jävlarna... Att besikta bilen är som att göra en grundlig prostataundersökning, man vet inte alls hur det slutar förutom att det kommer göra ont samtidigt som man är helt i händerna på en vilt främmande människa... Blev tipsad om bloggen av en kompis och efter ditt inlägg om lajvarnas luriga natur är jag helt fast, helvete vad jag garvat åt det =)
Lägger min egen tid på alla de saker som kan ge mig mervärde och egentid. Sen om det är att läsa en bok, hänga med en kompis eller sitta på en stubbe vid en liten skogstjärn är av mindre betydelse. Hyser ett något insnöat intresse av dambasket och öl, två av livets goda.

Anna sa...

Anna, 41, sambo i Stockholm. Önskar livet ur en stor ful äcklig hund som ingår i sambopaketet. Jobbar med att få folk att sluta knarka. Funderar på att börja själv. Att knarka alltså. Följt din blogg ett gäng år. Garvar läppen av mig mellan varven. Sluta aldrig.

Anonym sa...

Jag är inpyrd göteborgare, 44 år, jobbar med… nej, vi skiter i det. Jobbet är kul men det är svårt att förklara vad jag gör egentligen. Jag har två barn, 14 och 3 år, så på nåt sätt känns det inte som jag nånsin är ledig, men det är jag väl ibland. Förmodligen går det åt mer tid än jag vill erkänna åt att pilla med iPhonen. Wordswithfriends, Hangingwithfriends och nu också word feud på svenska. Jag bor i Majorna när jag vill verka lite arbetaraktig och i Kungsladugård när jag ska vara lite fin i kanten. Fast jag vet inte om Majorna är så arbetaraktigt längre… det är mer shabby-chic. Shabby ute på gatorna och chic inne hos folk.
Jag ser alltid fram emot nåt, en film jag ska se, nästa semester eller ett nytt kök, nästan så att jag har svårt att vara i nuet och njuta av det. Idag ska jag… snart gå och lägga mig, men det har varit en skön dag. Vi har städat och klippt gräset och plockat äpplen i trädgården och gjort paj och nu går Bilar på TVn för femtielfte gången och kanske, kanske somnar Love framför TVn. Om inte, ska jag lägga honom snart, vilket brukar vara tidsödande. Just nu läser jag Döden i grytan om mat och livsmedelshantering och dito bestämmelser, men jag får läsa lite i taget, eftersom jag blir så arg. Jag älskar att läsa och blir oftast helt uppslukad och sen besviken för att boken redan är slut.
Jag följer inga TV-serier, helt enkelt för att barnkanalen står på jämt. Jag ska kolla på allt på DVD när barnen flyttat hemifrån. Eller inte.
Det var en jobbarkompis som tipsade om dig för ett år sedan, och sedan hade jag en rolig vecka när jag läste bakåt. Jag tycker att du är väldigt bra på att uttrycka dig, att du hittar helt fantastiska uttryck och kan skildra dråpliga situationer på ett sätt som gör att jag får underliga blickar på spårvagnen ibland. Keep bloggin´! Bellaciao

Jenny sa...

Grr, mitt internet ballade precis ur så min kommentar försvann alldeles nyskriven och allt. I alla fall, här kommer en kortversion: Jenny, 34, Majorna. Och jag gillar att läsa, kolla film och TV, musik, mat, resor och att hänga med kompisar och killen. TV: Mad Men, Weeds, How I met your mother, True blood och Damages. Fortsätt blogga som du gör!

Linnea sa...

Jag heter Linnea, 18 år, har precis börjat sista året på gymnasiet (naturvetenskap såklart :D). Bor på öschöttaschlätten i en liten, tråkig men ändå mysig håla. Jag har läst din blogg i cirkus två år och den får en alltid på bra humör. Hittade hit tack vare en kompis som länkade hit mej.
Jag spelar handboll & fotboll, älskar att läsa (det mesta utom deckare) och ser på true blood, how I met your mother, family guy, veronica mars och fler som jag säkert kommer komma ihåg i samma ögonblick som jag skickat kommentaren.
Min största sorg just nu är att den 16e september närmar sig, och då gör mitt absoluta favoritband sin sista spelning - The Ark.

Bimpa sa...

Jimmy, 36 år, bor i Solna men är närking av födsel och ohejdad vana. Jobbar som presschef. Hittade din blogg då en kollega tipsade om en galet bra blogg som dissade Bob Hansson. (jag brukar själv dissa Ernst Kirschteiger och Roy Andersson när jag kan, på min egen rätt usla ursäkt till blogg). Kan väl säga att det blev respekt och allt det där vid första läsningen. Spelar World of Warcraft, sjunger i kör, badar i badkar och går på Söderstadion så ofta jag kan. Ungefär så.

Anonym sa...

39, från Småland men bor i Stockholm. Har just avslutat min föräldraledighet och jobbar åter som PR- och kommunikationansvarig på ett stort företag. Har följt din blogg sedan 2005 och du har aldrig gjort mig besviken.

Är nygift. När jag inte jobbar umgås jag med min familj, springer (långdistans som alla andra nuförtiden men jag vill tro att jag började före hypen), läser (favoriten just nu är Jonathan Franzen. Gamla favoriter är bl.a. Paul Auster, Siri Hustvedt och Jonathan Safran Foer), ser på film och TV (älskar "In treatment". Men den TV-serie som har gjort störst intryck på mig är "Thirtysomething" som jag inte förstår varför ingen visar i repris), krisar, funderar, ältar, oroar mig och jobbar på att kontrollera mitt kontrollbehov.

På mitt förra jobb samarbetade vi med en reklambyrå i Göteborg där någon kände dig och lovade att försöka få med dig på en kräftskiva som de arrangerade. Jag var väldigt uppspelt inför att eventuellt få träffa dig men du fick någon slags förhinder. Vi har alltså nästan träffats.

Bloggade själv en kort period och vet hur mycket tid det kräver så jag är glad så länge du orkar fortsätta. Och när det gäller önskemål om vad du ska blogga mer om säger jag som en annan läsare som kommenterade: "extra allt".

S. sa...

Sandra, 31, lärare. Har följt din blogg skitlänge. Flera år. Min bror tipsade mig nångång när du skrivit nåt lagom småbittert. Musiknörd som även gillar foto, gammalt porslin och att sova. Bor i Uppsala. Det är inte så mycket kvar av den här dagen men snart ska jag ta en dusch och sedan ska jag försöka sova. Jobb imorgon. Jag läser just nu Sofi Oksanens "Stalins kossor" (påbörjad förra året men bara inte kommit till skott, vilket egentligen inte beror på boken), Barbara Ehrenreichs "Gilla läget" och ser fram emot att läsa Patti Smiths "Just kids" bara jag blir klar med kossorna. Världens bästa TV-serie är Six Feet Under. Jag ser gärna Dexter och Weeds också. Och Seinfeld såklart. Förra året köpte jag Mitt så kallade liv på dvd. Aah, nostalgi. Ja just det, jag ser True Blood också. Fastnade lite motvilligt. Jag tror inte det kan bli för mycket av småcyniska vardagsbetraktelser faktiskt. Eller jo, om de är av slentrian bara, då är det bättre att ta paus.

Jessica sa...

Hej. Jag följer dig till och från och har gjort så ända sen du började blogga. För jag upptäckte din Hockeyfrilla sida flera år tidigare och är fortfarande den absolut roligaste websida jag någonsin stött på.
Jag är 36 år tjej från Stockholm som under 6 år bodde i Göteborg på 90-talet. Jag har 1 barn och ett andra i magen. Så nu när jag är ledig ligger jag och jäser på soffan och mår lagom illa och gör livet lite surare för min sambo.

Jobbar som projektledare, lever ett vanligt liv med villa, volvo, för mycket tv för lite träning och China puffar på lördagar. Filmer före serier, men pga kvällströtthet blir det mer serier än film. Alla realityserier får mig att må fysiskt illa och jag längtar till trenden dör ut. Idol är ett aber och "So you think you can dance" har gjort sitt. Jag vill ha mer sex än vad jag har och mer ledig tid.
Det var jag i ett nötskal

Beas blogg sa...

Hittade din blogg precis men jag fastnade direkt. Jo jag kom hit via Malins eskapader och banaliteter. Jag heter Bea och läser på Universitetet (Filmvetenskap). Jag bor i Stockholm mitt i smeten. Jag har en egen blogg som heter Beas blogg som jag länkar till här som du gärna får läsa. Jag tycker du ska blogga om tråkiga vardagssaker för sånt älskar jag att läsa om. Det kanske du redan gör förresten. Jag är 31 och har inga barn och är singel kanske ska tilläggas. Jag är jävligt bra på att söka information på nätet och dålig på att hålla reda på mina strumpor. Nu ska jag läsa vidare i din blogg!

Doris sa...

Jag är 39, bloggar själv, älskar ditt språk, är konstnär, jobbar på arkitektfirma, ser oftast fram emot att skapa, dricka lite skumpa och ligga lite, bor i förorten men saknar staden, drömmer om äventyr, är rastlös men älskar hemmatillvaron, har tonårsson och fin man. Läser din blogg då och då och har länk till dig på min blogg (www.veryflashy.blogg.se)
Tycker du är skitkul!

Blue sa...

41 år, civilstatus gift, går under aliaset Blue, men icke-aliaset Victoria. Gammal journalistexamen, ny systemvetarexamen, men har jobbat mer som mellanchef i transportbranchen än både datorer och artikelmakeri.

Har dock haft egen datorfirma, en liten rackare som på den tiden faktiskt konkurrerade med skit-Inet.

Ledig tid alltså? Jag har inga småbarn, men jag har nystartad firma inom skrivande, layout och allmänt datornörderi, ungefär reklambyrå goes nördig. Dvs lite tid. Den som finns spenderas i annan stad på älskad båt, samt med lite mer älskad jycke. Och när jag får extra mycket tid så sticker vi någonstans där det är varmt och/eller skojigt. Annars överlever jag inte den svenska vintern utan måste hänga mig i närmsta Hisinge-björk.

Och, du vet redan att jag bor på din älsklingsplats, Hising Island. Ön där alla går med kniv i bootsen och knycker handväskor från pensionärer (de jävlarna är dock så luttrade och vana att de slår tillbaka). Ön där du egentligen vill bo, men nöjer dig med Majorna så länge.

Idag skall jag fortsätta jobba, men tog en paus för att uppdatera mig på bloggrollen, det var ett tag sedan nu. Men jag blev nöjd över utkomsten. Den som väntar på något gott etc...

Jag ser fram emot ett liv där jag har möjligheten att bo där jag lägger hatten. Att kunna bo och verka i ett mycket soligt land under ena halvåret, och sedan göra detsamma i Sverige under det andra. Jag ser faktiskt även fram emot att mitt enda äktenskap skall fortsätta vara mitt enda tills den dagen jag lämnar stafettpinnen till annan valfri person.

Läser allt från prettoböcker till Kalle Anka, älskar dock pryltidningar. Och då menar jag inte inredningsprylar. Jag har utarbetat en utmärkt inredningstaktik. Jag, precis som Frank, inreder med en enda sak. I deras fall är det frukt högt och lågt, i mitt fall är det mest dammråttor. Jag älskar chiclit lika mycket som jag älskar tyngre böcker (och med tyngre menar jag ju så klart bokstavligen, jag gillar telefonkatalogen).

Lika med filmer och TV-serier, chic flicks, True Blood, mycket Sci-Fi och...ja precis vad som helst. Utom stumfilm, det gillar jag inte så mycket.

Ändra inte på något, då tappar du din identitet. OM du ändrar på något tänker i vart fall jag sluta läsa (det är här du skall tänka "hjälp vilket hot") ;o)

nahoJ sa...

Jag heter Johan Lundin, är ursprungligen Skåning, men bor sedan hundra år tillbaka i Majorna (Troligen mycket nära dig). Det är jag som i huvudsak driver www.majorna.nu

Har läst bloggen från och till ganska länge och kan inte säga mycket mer än - Respekt! Mycket underhållande!

Anonym sa...

Jag är Kristina, som bor i Falun, är 38 år och gymnasielärare. Två barn och en bergsklättrare ingår i familjen, vilket gör att jag emellanåt driver en Harry Potter-blogg och en alpinistblogg, utan att vara ett dyft intresserad av vare sig det ena eller det andra.

Jag läser dig sporadiskt, men varje gång jag gör det skrattar jag högt och lovar mig själv att läsa oftare.

Det blir för lite tv här, men jag gillar den där danska "Lykke"-serien och igår slog jag till på ett halvt avsnitt av Bonde söker fru. Minns också fragment av Dr Phil från i söndags morse, kan det verkligen varit jag som såg det?!?!

Gött mos på daj!

Joakim sa...

32 år. Arbetar som familjbehandlare i Lund. Bor i Helsingborg. Läser prettoböcker (just nu Skräcknoveller av HP Lovecraft och Min Kamp 2 av Karl Ove Knausgård). Lyssnar på BRA musik (heavy metal, black metal, indie, The Band, 16 Horsepower, Bruce Springsteen, The Zombies, The Byrds, Jex Thoth). När jag är ledig läser jag, lyssnar på musik, sitter med datorn i knät, plockar svamp, ser andra människor idrotta på TV (fotboll, längdskidor, cykel, backhoppning, alpint). Bästa TV-serierna: Arkiv X, Riget och Twin Peaks.

Ser fram emot att Vinterstudion ska börja igen.

Bea sa...

Snart 19årig tjej ifrån Majorna, bor nuvarande i Norge. Har føljt din blogg sen min kompis googlade på bajs och din blogg stod høgst upp. Detta var kanske tre års sedan. Har periodlæst lite, tycker det ær gøtt att læsa många nya inlægg på samma gång. "The Mad Pad" ær en personlig favorit tætt føljt utav alla inlægg om Stefan Holm eller Hisingen. Ælskar att du ær från Gøteborg och hatar spårvagnar. Kan relatera mycket till dig! Fortsætt bara att blogga. Om allt. Gærna en uppdatering om din træning. Och dina kalsonger som J torktumlade. Ær det Ica på Kaptensgatan som man skall passa sig før? Haaa deee

Linda sa...

Oj. Många frågor som jag inte har ett svar på nu. Jag letar nämligen en blid på en tjock, halvskallig man som sitter i en säng med vapen. Jag har sett honom här i din blogg och jag tror att hans lillebrorsa kontaktat mig på en dejtingsajt. Hur hittat jag inlägget? Jag återkommer och svarar på allt sen, lovar. Ge mig bara en länk till bilden med mannen.
Och nej, det är inte den där rollspelande hennom som sytt sina kläder själv som jag tänker på.

Hjälp!

jrbprorob sa...

Hittade din blogg typ 2006, 2007 någon gång och har sedan dess följt med på resan. Ibland har man haft annat för sig och liksom glömt bort alla bloggar, men det slutar alltid med att man sträckläser sig bakåt tills man känner igen sig igen.
Är en gammal reklamräv (på formsidan), man, 47 år, Stockholm.
Personliga favoriter måste ju vara Lage faller ner och Vuxenblöjorna, men även vardagliga små ångesttrippar i omklädningsrum och snabbköpskassor är yttterst underhållande.
Stort tack! (PS Jag hade tidigare en egen blogg, med ett blogger-nick, som jag ditchade för något år sedan - därav okänd avsändare).

Ida sa...

Kanske lite sent nu men bättre sent än aldrig.

Jag heter Ida och är 18 år. Jag tror att om du skulle kolla in min blogg skulle du bli jävligt förvånad över att jag läser din blogg och att jag dessutom älskar den.
Går mitt sista år på gymnasiet och fritiden består mest av plugg och hejdudrandes festande. Livet på en pinne för en 18-åring helt enkelt. Har även ett stort mode-intresse och håller på att starta upp 2 olika företag.

Din blogg är seriöst den roligaste jag vet, brukar ibland ha högläsning för mamma och sen kan vi skratta gott. Ha det!

när det börjar sa...

Jag är Lotta. 31 år. Jag försöker doktorera och föreläser om bloggar, kön och sånt där. När jag är ledig ligger jag på soffan i mitt hem i Åbo, Finland. Jag skriver, tittar på teater, går på konserter, dricker cider och sånt också, men jag vet inte om jag är helt ledig då. Just nu vet jag inte vad jag ser fram emot. Får man säga jobbet om man varit sjuk länge? Nja. Jag ser fram emot att göra normala saker, gå utomhus. Idag ska jag inte göra så mycket, klia mina katter, klia grannkatten jag är kattvakt för, titta på teve. Jag läser fler bloggar än jag vågar räkna. Tv-serier är också fler än jag egentligen vill räkna. MasterChef (typ alla varianter), Dexter, Greys Anatomy, House, Desperate Housewives, Modern Family, Community, True Blood, och de flesta svenska program man kan se via tv3/4play. Huvudsaken är att du fortsätter blogga. Då är jag nöjd.

Elin sa...

Faktiskt första gången jag tittar in. Jag googlade "spiderchick" och började med ett hatiskt inlägg om substanslösa bloggar som kallar sig humoristiska. Jag tänkte att det måste vara jobbigt att vara så arg och bitter på någon som alltid är glad. Sedan läste jag vidare, och jag ska inte säga att jag håller med allt du skriver. Men du har förbannat bra svenska och det gör att man tar till sig innehållet. Något som många bloggar saknar. Jag gillar det.

Själv heter jag Elin, är 20 år. Jag är förlorad i samhällets stress, spottar och fräser när jag missar tunnelbanan och får vänta tre minuter på nästa. Ovanpå det älskar jag den torra humorn där man knappt ändrar tonläge och skrattar åt sina egna skämt, gärna aningen bittert och med en nypa självdistans.

Till vardags pluggar jag juridik, och kryddar det med lite extrajobb som glad snabbköpskassörska! På fritiden umgås jag med familj och vänner. Jag är pratar mycket, helst hela tiden, men älskar människor som är beslutsamma och får mig att lyssna, tystna och inspireras!

Anonym sa...

Jag heter Anna o ch är 36. Jobbar som fiskeribiolog på SLU. När jag är ledig hänger jag med mina coola småglin, men helst tränar jag hund. Har två st (både hundar o barn). Bor i villa i oskarshamn. Ser fram emot att... nån gång få lite mer tid för mig själv, läsa mer, baka, delta i SM i lydnad, hitta ett nytt jobb mm. Jag läser just nu Båten av Tam Le (tror jag han heter). Är i skriande behov av nya tv-serier att fastna för. Blogga bittert, det är allt jag ber om! Jag älskar det.

Bektesh Jehona Sjostrom sa...

Jag tycker om att läsa några trevliga artiklar på andra liknande bloggar som detta, att dela information över gloden är kraftfulla verktyg för att rädda vår värld. fin vacker blogg och all information på denna blogg är utbildande, inspiration och bra att läsa. För några dagar sedan läste jag om kärlek, äktenskap och relationer och hur man får det att fungera, på ett blogginlägg hittade jag hur man återställer trasiga äktenskapsförhållanden med kärlekspell magi för att återvända ex kärlekspartner, jag trodde aldrig riktigt på magisk kärlek stava skulle återställa min man så snabbt som möjligt, jag hade rädsla för tvivel och även jag har kontaktat kärlek stavspelare online och även se på YouTube-kanaler hur man kan göra kärlek stava i mitt eget hus, jag har gjort ett par kärleksstava träning, ingen fungerar kanske jag inte fick det rätt. För bara några dagar sedan tittar jag på youtube-kanalen hur jag direkt kan få tillbaka ex love partner (https://www.youtube.com/watch?v=NTICYzyITLA)
Jag hade turen att hitta en lycklig dam från USA som delade sitt sanna livevittnesbörd på youtube-kanalen öppet, jag fick e-postadressen för att kommunicera med herbalistmannen Dr.Oduduwa love spell caster är den verkliga och sanna.
Jag bevittnar samma omedelbara resultat efter att ha utfört kärleksförtryckningar på min ex man inom två dagar han började ringa mig på telefon för att be om ursäkt och han fastställde ett datum för att träffas för middag igår kväll, det är därför jag tyckte att det var rätt att dela mitt goda nyheter vittnesbörd om Jag fick min man att återvända hem efter 2 månaders separation.

Notera; Kärleksförtryck fungerar direkt för de människor som är allvarligt beslutna i hjärtat att återställa tillbaka ex och stärka kärleksförhållanden / äktenskap och familjens hem att återförenas som en.

Magic Love Spell-praxis är väldigt enkelt, enkelt och säkert utan någon bieffekt, det finns inga biverkningar i kärleksstava för att föra tillbaka tidigare kärlekspartner hem. Detta är vad alla eller enskilda individer kan göra på egen hand, respektive, du kommer att bli guildad och ge instruktioner från varje steg för steg i kärlek stavningsprocedur ..
för brådskande hjälp och råd vänligen kontakta dr.oduduwaspellcaster@gmail.com