lördag, augusti 27, 2011

En fluga

Läste just en miniintervju med Ingvar Oldsberg i senaster Filter.

Han fick frågan:
Fram till 2008 hade du aldrig använt internet. Har du det nu?
Nej men däremot har jag det hemma om någon polare eller någon som sover över vill använda det. Internet är inte min grej.

Inte min grej? Hur fan kan någon socialt någorlunda fungerande människa överhuvudtaget säga så 2011. Just den typen av bakåtsträveri har jag svårt för. Oldsberg ställer sig utanför internet. Han är den enda mannen på jorden som fortfarande tror att internet är en fluga. Internet är inte hans grej. Frågan är vad som är Oldsbergs grej egentligen? Luft kanske? Eller en stor mugg håll käften!!

Om jag blev tvungen att välja en person att möta i MMA hade det varit Oldsberg. Jag skulle ta honom i örat, skälla på honom och ge honom en sträng reprimand i form av en dubbellavett. Sedan skulle jag brotta ner honom och låta honom bita i sanden på Oldsbeach.

12 kommentarer:

Medelklassman sa...

Min farsa är inte heller mycket för internet. Men han har å andra sidan inte varit mycket för data någon gång.

Han var högstadielärare.

Min morsa skriver/printar hans mejl.

mikebike sa...

Medelklassman: Men han har mail i alla fall.

Johanna sa...

Det torde vara svårt att säga att det "inte är ens grej" om man aldrig "varit på internet". Att vara på internet är ju inte direkt en enhetlig aktivitet. Jag tippar på att han är rädd för att vara dålig på att vara på internet nu när han så att säga missat tåget, och därför envist hävdar att han inte gillart, som en envis tonåring.

Jesper sa...

Mike vs Oldsberg, det skulle faktiskt kunna bli en jämn match! Vinnaren blir den som spelar fulast.

Anonym sa...

Håller med Johanna, han är rädd för att göra bort sig. Tycker han ska "testa att vara på internet" en gång, säkert många som skulle följa hans käcka uppdateringar på Twitter. Fast det finns ju alltför få från den generationen som surfar... Hur gammal är Oldsberg? Min pappa vinner över Oldsberg, han är 83 år och har en egen blogg med en massa historier från veteranbilsvärlden på 50- och 60-talet. kornknarren.blogspot.com :)

Anonym sa...

Vad är det du tycker Oldsberg missar? Din gnällblogg eller? Sluta näthata!

Nemo sa...

Till skillnad från den anonyme - som uppmanar till att upphöra med näthat, men själv lyckas kacka som ett troll i eget bo...till viss del i alla fall är jag beredd att hålla med om att Oldsberg skall tas i örat. Ordentligt.

I ett annat sammanhang lovordade jag ditt inlägg och menade att jag önskar att jag själv skulle ha skrivit det, om jag bara hade kunnat.

Jag fick då mothugg; "...vad spelar det för roll vad andra gör/gillar? Konformism är lika fult oavsett vad den föreskriver."

Det är sant - jag har inga problem med att Lasse Åberg vägrar mobiltelefon, eller att andra krampaktigt håller fast vid "riktiga kameror" osv.

Det jag generellt har svårt för är "sparrissnackare" (se vidare känd reklamfilm) - dvs de som tvärsäkert dissar allt de inte gillar torts att de inte vet vad det är, aldrig har provat och oftast bara väljer att lyfta fram all skit som hänger samman med företeelsen som sådan.

Internet; nätmobbing, pedofilhärvor, kortbedrägerier osv.

Det är den inställningen; Internet är inte min grej...OK, Oldsberg - surfa, besök de resmål ditt du fört oss på räls. Ge det en månad.

Kommer du sen fram till att Internet inte är din grej - OK. Jag vilar väskan. Allt kan inte passa alla, lika lite som alla bör eller ska ha körkort

Erik sa...

Fördelen med Oldsbergs inställning är att du kan fortsätta att häckla honom utan risk. Han kommer inte att han googla sitt namn, hitta den här bloggen och inleda en pinsam mailkonversation.
Som Holm gjorde, hehe.

adde sa...

Jag blir nyfiken på vad det är han menar med "inte hans grej". Är det tangentbordet han fruktar? Är det strålningen? Är han musrädd?

Eller är det rent av så att han lurar oss alla? Kanske är han överdjävlig på allt? Sitter där hemma och förfinar standarden på IPv6? Maximerar redundansen mellan världens GIXar med ena handen och utvecklar nya krypteringsverktyg med den andra?

TruthTeller sa...

Ska vi säga 19.00 på Chez Amis vid Vasaplatsen. Han sitter i stort sett alltid där...

Allt är tillåtet.

Marie sa...

Till skillnad mot dig, och de flesta som kommenterar, applåderar jag "bakåtsträvare". Om man har ett jobb som inte kräver uppkoppling, varför ska man då ödsla tid på att surfa runt? Varför skulle han besöka sina resmål på nätet, som en läsare kommenterar? Och klarar man att sköta sina kontakter via telefon, varför ska man ha en e-mailadress? Jag har ett jobb som ständigt kräver att jag är uppkopplad mot nätet, men om jag inte behövde vara det vete tusan om jag inte hade struntat i allt vad internet innebär. Nej, för tusan - tur att alla inte sitter och glor på skärmen!

a-k sa...

Jag fick ett mail från en av mina bloggbesökare för en tid sedan, hon hette Ulla och var 82 år. Så ännu finns chansen för Oldsberg att bättra sig.