måndag, augusti 15, 2011

Tips till Måns Zelmerlöv

Jag tycker synd om Måns Zelmerlöv. Den charmanta gossen som tagit Sverige, inte med storm, för det skulle Måns aldrig göra, utan mer med en behaglig bris. Killen som blivit hej och bror med hela svenska folket, efter att han som självaste kristus frälste vår stora kulturskatt Allsång på Skansen från ondo (Anders Lundin den satans kvacksalvaren), och återställde ordningen på torpet. Den Lasse Berghagenska ordningen.

Så tar det slut med tjejen. Ett sånt mög. Aldrig kan man få vara glad. Typiskt att det ska hända Måns av alla. Till och med Måns. Ska det vara så? Va, va, vaaa? Klart man fattar att killen behöver lite semester. Dra sig undan lite och ladda batterierna.

Bara han inte får en sån där misslyckad semester som han berättade om i Veckorevyn. Det skulle ju bara vara för mycket. Usch, det stockar sig i halsen på mig när jag tänker på hur lille Måns såg fram emot den där sköna resan till det "exotiska" landet Eritrea. Lyckan han kände inför att få åka och sola och bada och ha det riktigt skönt med sin familj. Låt mig citera Måns här: "Vi hade hört att det skulle vara riktigt najs". Men att glädjen grusades när de kom ditt och fick se vilket jävla pissland det var Måns förbannade klåparfarsa hade bokat resa till. Så himla typiskt.

Nej, det är faktiskt inget skämt!

Och vem lider inte med Måns när han fortsätter berätta: "Jag såg verkligen fram emot den här resan, jag tyckte att det var coolt att det var ett land som varit i krig, men nu var det fred och ett land under uppbyggnad."

Fattar ni? Så jävla blåst på konfekten alltså. Det smärtar mig verkligen att Måns av alla behövde vara med om en sådan här fruktansvärd besvikelse i unga år. Jag känner att jag inte kan kontrollera det illavarslande darret i underläppen, och är skrivande stund så redo att brisera i en hysterisk snor-och-gråt-orgie som skulle få leave-britney-alone-killen att verka samlad.

Bara en alldeles känslokall människa kan undgå att sätta sig in i det helvete som Måns behövde utstå när familjen unnade sig en liten trip till Afrikat för att gassa i solen och ha det sådär chartergöttigt som man ska ha på semestern. Jag fattar verkligen hur opepp det måste varit att komma till huvudstaden Asmara. Måns beskriver det så bra med egna ord: "Där var det totalt sönderbombat, hotellet vi kom till var så ofräscht och fruktansvärt omysigt". Ingen höjdare direkt.

Vem fan vill ha det omysigt på semestern. Hallå!? Där hade de gått i skola och jobbat röven av sig ett helt år, längtat efter den välbehövliga semesterpausen, och så möttes de av sån misär. Sönderbombat och ofräscht. Inte ens maten var bra. Så sjukt B alltså. Jag fattar knappt hur de pallade att gå vidare. Men det gjorde de, för det är såna Zelmerlövs är. De håller modet uppe även när livet känns lite tufft. Så hela familjen åkte till en strand som de hade fått höra skulle vara "the shit", som visade sig vara värsta rövstället. En öken som övergick till vatten (som till råga på allt var för varmt för att bada i). Måns brände sig jättemycket och som om inte det var nog fick hans mamma ont i öronen. Öronen!!

Jag säger som Måns: "Jag skulle nog inte rekommendera någon att åka till Eritrea, fast nu för tiden kanske det har blivit bättre där, vem vet." Ja, vem vet? Vem fan vet? Dawit Isaak kanske?

Nä, såna här mardrömsberättelser alltså. Jag tar så illa vid mig. Det är ju inget man önskar sin värsta fiende ens, och när det drabbar en sådan fin kille som Måns så blir det bara för mycket... Eller hur? Bara han inte väljer att åka till Libyen den här gången. Det är mitt råd till Måns inför hans krissemester. Jag tror nämligen inte att det kommer vara alls sådär najs som alla säger, även om stränderna i Benghazi lär vara the shit så att säga.

26 kommentarer:

emster sa...

alltså, jag skrattar och så men får en liten obehagskänsla i kroppen... läser du veckorevyn???

Kapybaran sa...

Men Mike, inte skriva ett så hysteriskt bra inlägg när jag har lunginflammation och måste hosta tills jag tappar andan så fort jag skrattar....

men, min lunginflammation är förstås inget mot Måns semestertrauma. Sorry, tänkte mig inte för...

mikebike sa...

emster: näe, man jag läser en twittrare som uppenbarligen läser VR.

Johanna sa...

Aaahaha. Jag dör. Måste sluta läsa din blogg på jobbet, det blir så himla svårt att förklara vad jag sitter och fnissar åt. Ska maila länk till kollegorna i förväg nästa gång.

Alltså, stackars, stackars Måns. Det skulle ju bli "coolt" att åka till ett land som det "varit krig i", och så blev det sådär. OMYSIGT hotell, hade de inte kommit längre än så med den där återuppbyggnaden? Det är en ofattbar tragedi.

Anonym sa...

När åkte han på den här resan? 2010?

Anjo sa...

... och några veckor senare kan han förstås bli UNICEF-ambassadör och åka tillbaka dit för att spela in en film med allvarlig röst och prata om sitt stora engagemang.

Jösses, vilken nolla.

Anonym sa...

Jag hörde någonstans att han ska ha varit tio bast och åkt på familjesemester, kan ha missuppfattat någonting dock.

Fiat sa...

Jag måste sprida detta. Lägger all min energi på att hata Måns. ALL.

Haren sa...

Dör. Roligaste kanske någonsin.

silverboy sa...

Man fattar grejer... Dagens lokaltidningsbesvikelse lixom. Stackars Måns...

Erik sa...

Fantastisk historia! Detta hände alltså för så där 15 år sen, men han berättar det som om han fortfarande var 10 år – ”det kanske har blivit bättre där, vem vet”. Måste ha varit en svårt traumatiserande upplevelse.

Ja det går tungt för Månsan. Nu har han blivit förnedrad på krogen av Kanye West också. Hans kommentar ”Det var helt okej. Det var ju ändå Kanye” får mig att skämmas å hans vägnar. http://www.expressen.se/noje/1.2527556/zelmerlow-bortkord-av-kanye-west

Mirijam sa...

Jag DÖR av skratt. Alltså. Verkligen. Dör.

adde sa...

Nämenassånäää....fattar inte du att Månzan blir jättelessen när du skriver så här? Ta tebaks! Omedelbums!

Åse sa...

HAHAHA jag lider med Månsgubben som fick genomlida detta helvete som barn,men vem fan bokar en semester till Eritrea och tror man ska hamna i paradiset,den fadern ville inte sin familj väl den saken är ju klar,fyyy senior Zelmerlöv

Den ståndaktige Bananen sa...

Det är oerhört bra och viktigt att du lyfter detta Mike. Det är skönt att kunna få lite perspektiv på sin egen tillvaro.

Sakligt och välformulerat som vanligt. Helt plötsligt smakar mitt kaffe bättre. Tack.

Men! Det som stör mig är att man tydligen måste vara kändis för att få in sin vardagsmisär i någon tidning. Jag har försökt få fatt på aftonbladet ett bra tag nu för att få dem att göra ett så kallat "knäck" om min försenade soffa. Detta helt utan resultat. Misär stavas just misär och ingen står upp för den lilla människan.

Anonym sa...

Det är fördjävligt när man vill sola, bada och dricka bilig sprit och så har infödingarna hållit på med stamkrig, svält och skit så att hela stämningen blir låg.

-Luca

Harvest sa...

Herrejäklar, varför inte bara pissa på de utsatta direkt och slippa hela mellanhanden med datorn?

Mike, appropå mänsklig dumhet har jag riktigt goda nyheter åt dig: http://tinyurl.com/4yybuff

Nu på ett språk som får dem att låta ännu mer efterblivna!

emster sa...

jaså du, det är så man gör på nätet. irl känner man "en kompis" och på nätet är det "en twittrare". fattar.

Baronessan sa...

Torkar mina tårar *snyft* Har läst högt för Gubbe och när han hämtat sig och tittat i taket en stund säger han: "va fan, åkte dom till Eritrea". Han är inte snabb, men han förstår bra.

Molly sa...

Fast skrattet fastnar lite på trekvart när man läser att all-inclusivechartern ökar allra mest, och då förstås i de fattigaste länderna. Måns säger (naivt nog) högt, det som alla andra lika goda kålsupare tänker.

Mäla sa...

Glashus etc. Spela roll om man åker på all inclusive med koolt distansierad attityd eller "på allvar". Turkiet är inte precis ett as-soft ställe det heller. Tortyr, avrättningar utanför rättssystemet osv.

Olga sa...

Hahaha. Sjukt roligt.

mikebike sa...

Mäla: du kan väl ändå inte seriöst jämföra turkiet med eritrea?

Anonym sa...

Måns i Eritrea....
Får en liten titel air av 70-talets barnböcker om Totte.
Denna über pedagogiska lilla streckfigursskitunge som obehindrat gick från att i ena boken spela tennis till att oblygt hala fram drulen för Malin.

Kan detta vara gryningen för en remake i en mer tjugohundratals anpassad form av barnboken.
Kan kommande titlar månne vara:
Måns är metrosexuell.
Måns vaskar en fluga på NK herravd.

Den som lever får se...

Hilsn

Wolfram O´boy

Tessan - KREATiV text I foto I design sa...

En sak bara... Veckorevyn?

Annars riktigt fint skrivet. Längesen jag läste en så bra text med den nivån av drypande sarkasm.

Anonym sa...

Hata måns detta är så bra han är så för mycket