fredag, augusti 26, 2011

Discjockeydödaren

Hade det stora nöjet att bevittna klippet nedan igår via en väns faceboxvägg:Vilken show. Vilken fräschör. Vilken kvinna. Detta musikaliska geni äger benhårt med sitt råa powermedley på ett av världens minst uppskattade instrument. Marimba lady. Vilken skatt. Mitt favoritavsnitt börjar 3.14 in i klippet.

Om jag hade fått ta över en klubb hade min första åtgärd varit att ersätta det tröttsamma DJ-aset med ett fett live-marimba-set. Det känns ju så förbannat lökigt att ha en sur jävel med hörlurar stående i ett bås med sin show off-skivsamling. På min klubb skulle jag ha Marimba Lady som med piffig puffblus och snärtigt elegant stil trummar fram sin spellista med ett brett jävla leende. Där en DJ spottar en i ansiktet som straff, för att man efter några drinkar för mycket önskar Born to run. Där ler Marimba Lady lite mystiskt, fuktar sitt pekfinger och tumme, och börjar bläddra i notblocket. Det skulle bli episkt. Jag ryser när jag tänker på det.

Även för hemmafester skulle det vara ett skönt inslag. Till exempel ha ett mindre marimbaset som spelar lite easy listening i köket medan gästerna tar för sig av plockmaten. Oh yeah! Discjockeyn är död, länge leve Marimba Lady.

12 kommentarer:

Jesper sa...

Detta måste upplevas:

http://www.youtube.com/watch?v=5L1tr0PIx20

mikebike sa...

Jesper: Hahahaha ja den är heeeeelt amazing... "rubber legs".

Henrik sa...

Ärligt talat. Den här videon retar gallfeber på mig. Som gammal trummis och slagverkare så är det beklämmande att se hur hon våldför sig på ett så ädelt instrument.

Inför marimbakörkort nu!

Henrik sa...

Alltså, jag kan inte riktigt släppa det här.

Då jag spelat en hel del mallet-percussion (marimba, xylofon, vibrafon, klockspel) under mina 35 år så känner jag att jag måste upprätta dess rykte innan mikebike förintar det ;)

Se detta solostycke (visserligen framför på vibrafon) och får lite perspektiv till det amerikanska övergreppet.

Anonym sa...

Komplettera gärna med en cocktail-timpanist.

Vicky sa...

snygg.

Johansson sa...

ooh, fan! Har ironin redan kommit till Göteborg?

mikebike sa...

Henrik: hahaha hon är ju skitskön.

anonym: whats that?

Vicky: Mycket.

Johansson: ja, jag importerade den från killinggänget.

Unknown sa...

Jag gillar hur hon vickar på huvudet när hon spelar. Ser så käckt ut.

Honey sa...

Ursäkta min skamlösa bloggpromotion, men apropå knäppa Youtube-grejor...har du inte redan sett det här så måste du göra det: http://tigerkatten.blogspot.com/2011/08/dag-26-detta-skrattar-jag-alltid-at.html

(om du inte tycker det är kul kommer jag givetvis att skämmas, men jag tar risken :))

Raggoparden sa...

Intressant. Antingen hackar min uppspelning eller också missar hon i snitt var fjärde ton? Eller också vill hon inte betala stimpengar, så hon spelar bara något snarlikt originalen? Och tonartsbytet när bara hon byter och inte orkestern är..görfint..
Sen r ju nästa fråga, var fan hittar du allt? Lever fortarande på kanotisten med flugan.

Raggoparden sa...

Rys. Nu var jag ju tvungen att kolla hur Marimba egentligen skall låta. Det här kommer nog rätt nära, även om det fortfarande är ett ovanligt onjutbart instrument:
http://www.youtube.com/watch?v=YHMNnPzZCGA&feature=related

Nu måste jag nog rensa öronen med lite vevlira!