fredag, juni 11, 2010

Låt mig få bjuda på lite vemod

Det är fredag kväll. Jag och J sitter och myser vuxet med ett par Ripassoviner. Det ösregnar ute. Vet inte om det är ett sommarregn det är fråga om eller ett vanligt jävla skitregn, som det vanligtvis är här i Göteborg. Det spelar ingen roll. Det är en fin kväll i Majorna. Och vad passar då bättre än lite vemod. Fan, jag tror att jag älskar vemod. Och den här låten:Jag hittade den hos Not on my shift idag. Hon hade lagt ut en live-version men den här låten förtjänar bättre ljud. Har säkert hört den 20 ggr idag.

10 kommentarer:

Mr Elway sa...

Vemod is da shit!

Speciellt när man fått för sig att man ska åka till en mysig by i Spanien och istället hamnar i en charteråla med lekar och flamenco på kvällarna...

mikebike sa...

Mr Elway: wow vad kul att du skrev. det var fan inte igår. vad har hänt på sistone? du får utveckla det där med charterhåla. jag fattar nada. vaddå är du där nu?

Emilia sa...

Dan Auerbach är en väldigt bra musiker! Hans låt 'Heartbroken, In Disrepair' är riktigt skön

Anonym sa...

Riktigt bra!! Du blir bara bättre och bättre för varje gång jag kommer in och läser din blogg. Först var det Klovn (FANTASTISKT) och nu denna man (KANON). Keep it up!

adde sa...

Skönt låt!
Å vilket tungt skägg sen! Hade han strövat omkring i Majorna igår kväll skulle han varit framtung i regnet.

mikebike sa...

emilia: han är helt ny för mig såä jag ska lyssna in mig.

anonym: kul. tack:)

adde: haha ja det hade han.

Anonym sa...

Jag har lyssnat mer än 60 sekunder, på tok för länge utan att något händer.

Det börjar lovande men sedan väntar man förgäves. Kanske hemma kl 3 när man kommer hem eller suttit uppe länge. Händerd et inget på 10 sekunder är det inte så djälva bra, är man inte fast efter 30 sekunder är man aldrig det.

-Luca

martin sa...

Jävlar i havet vilken fantastisk låt! vilken fantastisk snubbe! man får tacka för tipset, nu går det på spotify för jämnan.

mikebike sa...

Luca: jag är nyfiken på vad det är du gör inom musikbranschen. det där resonemanget låter lite peter swartling. jag var dessutom fast efter 10 sekunder.

lisa: haha jävlar i havet ja. den är verkligen fantastiskt bra.

Anonym sa...

Lyckligtvis väljer jag inte ut ny musik. Då skulle 90% av det som ges ut få nej. De flesta riktig bra låtar tar det ett par sekunder att fastna för. Om Swartling sade 10 sekudner var han nog generörs (eller onödigt ärlig jag känner inet honom). Denna verkade vara bra det var därför jag lyssnade länge och sedan blev lite besviken. Den är bra men man hade fått upp förväntningrana en aning av någon anledning...

Jag skriver kontrakt och hjälper oskyldiga konstnärer att förhandla sina kontrakt.

-Luca