måndag, juni 28, 2010

Fritidsmarodörer med Zlatankomplex

Igår var familjen Bloggfrossa/Tuffast av alla med barnen vid pisseplaskis i Majorna. Precis som jag lagt mig till rätta för att gassa lite i solen så börjar två farsor att kicka boll. Precis bredvid oss.

Jag vet att jag har använt den här frasen innan men något av det absolut värsta jag vet är folk som ska hålla på och kicka boll på stranden, i parken och på alla andra ställen där människor samlas för att hänga lite. Fan vad förbannad jag blir. Det är så böfa att hålla på och trixa och stajla. Försöka sig på skit de inte kan hantera. Gärna göra några svåra upplägg och klackpassa bollen till varandra. Killar med Zlatankomplex. De är alltid värdelösa och saknar bollkontroll. Det stressar upp mig utav bara fan. Fritidsmarodörer.

Det slår aldrig fel. När man själv försöker ligga avslappnat i gräset och se lite skönt fräck ut. Då tycker några nissar att det är en prima idé att ta fram en boll och börja lattja, mellan picknickfiltar, engångsgrillar och folk som försöker slappna av lite. Få lite ro.

Jag vet inte hur många gånger jag fått en boll i ansiktet och känt mig dum, kastat tillbaka bollen och ljutit och sagt att det är lugnt. Fast jag helst av allt skulle vilja ha en .357 Magnum och blåsa hål på deras boll. Spränga den som en jävla lerduva och sedan rikta mynningen mot den före detta bollägaren som ett stort ont öga. Köra Dirty Harry-rutinen. Do you feel lucky... well do you, punk? Få dem att pissa på sig. Och tänka en sig för en gång till innan de tar med en bolljävel ut bland folk nästa gång. Men just när man får den där bollen insparkad på sin picknickfilt är man så paralyserad av förndringen att man inte får fram ett ljud. Inte jag i alla fall.

Men de lägger inte av. För de är så balla och härliga. Och fortsätter med samma resultat en liten stund senare. Det är fan inte okej. Det är som att de är utvecklingsstörda. Det kan verkligen inte vara så avancerat att förstå hur fleppt det är att hålla på sådär? Det förstör precis allt som är soft för flera timmar framåt för mig. Allt jag kan känna är ett brinnande begär efter vedergällning. Vi snackar bibliska proportioner.

Jag tror banne mig att jag hatar fritidsmarodörer mer än såna där as som plockar med sin aukustiska gitarr och försöker leva ut någon sorts perverterad trubadurdröm så fort det vankas utomhushäng.


26 kommentarer:

adde sa...

Oj! Hatar du dom verkligen mer än gitarrfleppon?? Seriös störning i så fall.

Det hade varit kul att få reda på vad som skulle hända om du nästa gång du får bollen på dig bara kastar den vidare i samma riktning. Skulle dom ifrågasätta dina motiv kan du alltid kontra med "Jasså, jag trodde det var dit du skulle ha den, för inte var det meningen att den skulle landa på mig?"

Ron Obvious sa...

Äh, ger man sig ut på allmän plats får man räkna med Folk. Men "böfa"? Vad i hela friden? Götebosska? Reklamarlingo? Påhittat?

Anonym sa...

på Hisingen finns det balkonger vettu, så det är ingen risk för möten med obehagliga medborgare. //pete

Nonsensakuten sa...

Efter tredje "nä, det är lugnt" känner man verkligen självföraktet bubbla i blodet. Att man inte bara gör en Dirty Harry...

Margherita sa...

Men Mike, stå upp och säg emot nån gång!
"Ni kanske kunde kicka där borta istället?" kunde vara en lämplig fras kombinerat med anvisning till annan, mindre störande, plats. Ordvalet "kicka" används för att signalera att du inte har nåt emot vad de gör, du är med liksom, men att du hellre skulle se att de gjorde det en bit bort. Trevlig röst och ton är viktigt annars blir det sura miner på både dem och dig.

Utmana dig! Gå ut hela familjen igen och träna på att säga ifrån på ett trevligt sätt. Befria dig!

niklas sa...

Finns bara en sak att säga: Don't kick the ball if you aint got control.

Burgschki sa...

visst kan man väl säga ifrån, men det som är så irriterande med sånt är ju för att de borde väl för i helvete haja själva hur jobbiga de är utan tillsägning. Det finns samtidigt inget jobbigare än när ens förälder ska hålla på att säga ifrån och bråka med främlingar.

Connie sa...

Får alltid bollar på mig. Ett helvete att gå förbi Karl Johans torg, alltid nån förbannad 12 åring som skjuter bollen över nätet och ropar "öh, tjejen kan du hämta bollen?" Är det mitt fel att han, ja alltid en han, inte kan spela fotboll? Gör jag det, med galet undertryckt ilska, får jag naturligtvis inte den över nätet och blir hånad för det. Gör jag det inte är jag plötsligt en jävla kärring, eller varför inte en jävla hora, populärt ord bland kidsen idag.

Anonym sa...

Inför amerikansk vapenlagstitfning i Göteborg!

Du verkar ha fått inspiratioon igen Mike. Det har varit emånag bra inlägg ett tag nu.

Kör hårt, om du behöver alibi efter en "fotbollsolycka" ställer jag upp.

-Luca

snellie sa...

Ta med din 357 magnum och besök min bakgård. tack.

mikebike sa...

adde: ja det gör jag fan. visst är det jobbigt med magnus uggla-covers och hotel california, men inget mot att få en boll i ansiktet.

Ron Ob: låter som att du är en sån där böfa. Skitresonemang. Ska man bara acceptera att folk är as. Nä du. Böfa är ett ord som är helt unikt. som lagom. går inte att ge en exakt synonym. man vet när någon är böfa. böfa är allt annat än bra.

Pete: fattar inte kommentaren.

nonsensakuten; ja men man vet att stämningen bara kommer bli trist. då blir man "den där jäveln som..." det tar emot. man vill ju att de ska fatta ändå.

margherita: haha säg ifrån nån gång då. Det är ju det som är problemet. i den stund man gör det så är man den sure. den som förstör. man ärver hela deras skit och får dubbelt upp av dålig kredd. jag vill inte behöva vara den sura gubben som ber dem flytta på sig innan de ens stört på riktigt (skjutit in en boll på ens filt). Och när de skjutit in den där bollen i ansiktet på en så är det försent. då är det svårt att hålla en trevlig ton. man vill ju att de ska fatta det själva. hor socialt efterblivet det är. Och du har rätt. jag har inget emot att de kickar boll. det finns fotbollsplaner och gott om andra platser där man inte nödvändigtvis måste fucka upp tillvaron för andra. Om man nu måste monga sig med en boll.

niklas: väl talat.

Burg: precis. de måste ju haja själva. allt annat är helt orimligt. och nä, jag vill inte vara den där som säger till. Det är nästan ännu värre.

Karl johans torg. vart ligger det? är det vid karljohansskolan i majorna? isåfall vet jag exakt vad du menar. men då är de åtminstone i rätt miljö.

luca: bra att jag kan lite på dig. kanske tar jag dig på orden i sommar. Nu när strandsäsogen precis ska börja.

mikebike sa...

snellie: hahaha. skule så gärna göra det.

Anonym sa...

Samma sak med frisbees men en sån på tinningen smärtar inte bara egot utan gör ont som bara den. Talar utav egen erfarenhet.

von Braun sa...

Jag vet inte hur många gånger jag fräst i mitt sällskap på gräsmattan, eller fräst åt dessa boll-mongon. 9/10 får jag svaret

"Men vadå, folk måste väl få ha lite kul?"

Det är fan skillnad på roligt och roligt. Och vissa människor ska inte har roligt. Speciellt inte i närheten av mej. Nästa gång jag får en boll i bakhuvudet tänker jag bredbent kliva fram till vederbörande och skrika "Vem vare som sparka?! Säg vem det fakking var! Det som sparka ska få stryk!!!!11"

Tyvärr hamnar detta i samma kategori som övrig mänsklig-idioti och respektlöshet som, att köra tandtråd på tunnelbanan, inte hålla för när man snyter sej, inte hosta folk i ansiktet, inte skrika folk i örat, respektera folks "space", inte spela trance-musik klockan 07.30 om man bor i lägenhet, inte spela fiol om man bor i lägenhet, the list goes on dadadum-da-dum.

Det jag ville komma till var, om du vill vidta drastiska åtgärder som att skapa en facebook-grupp eller liknande så är jag lätt med.

Daniel sa...

Vad är det här med svenska killar, fotboll och stränder?

Besökte i somras ett par stränder i Sweden: Biffade, vältränade, svenska killar som spelar boll på stranden med decibell i 180.

Näe föredrar finska tysta finne-stränder där det är helgerån att tala med folk. När du tex köper en glass vis stranden säger du ett kort moi till försäljaren och tittar ner i marken.

Hellre så än boll i nyllet.

AnnaPanna sa...

Åhhhh...du säger det såååå bra, Mike......suck.....

mikebike sa...

gatsten: javisst är det så.

von braun: ja jävla skitstil. folk får bara fatta. det är förnedrande i isg att ens behöva säga till.

daniel: fan vad finland verkar bra ibland.

annapanna :)

Anki sa...

Du gör nog rätt i att hålla käft, tänk bara på hur tönt-stämplad "vem vare' som fuckin' kasta?" har blivit för resten av sitt liv... :)

Connie sa...

Jodå, Karl Johans torg är den fantastiska platsen framför skolan. Varför man inte nätade in fanskapet helt så att tanter från 30 år och uppåt kunde gå förbi utan att få boll i huvudet är dock ett mysterium.

slowmotion sa...

ja, fy jävla faan för bollstudsare och lägereldsäckel. Det är ett viktigt ämne att a upp och samla sig mot.

Ron Obvious sa...

Folk ÄR ju as. Ingenting någon nånsin försöker göra åt det kommer att ändra på det. Jag är ledsen men så är det. Böfigt men sant. (?)

Anonym sa...

Var på besök i Majorna häromveckan och då passerade vi plaskis när vi var på jakt efter en mataffär. Tanken som dök upp när jag såg "bassängen" var givetvis: Hur mkt kiss och bajs simmar runt i den där pölen. Fy fan vad äckligt. Fast jag vet ju att om jag bodde i området skulle jag oxå hänga där med avkomman.

John sa...

ljutit - precis som Lisa Magnusson tydligen!

Anonym sa...

Sant, men jag tror inte de är utvecklingsstörda! Snarare så har egot blivit för stort hos dessa människor som skiter i andras integritet. Vad ska man göra? Ja, är det möjligt att de förstår att de gör fel? Näe, skulle inte tro det.
Bit ifrån!

Anonym sa...

I Love you

Fröken E sa...

Ja, det är för att sådana som du säger att "det är lugnt" som jag framstår som värsta gnällbitchen när jag säger åt dem att inte kicka boll bland engångsgrillar. Vore ju skönt att få medhåll Någon gång i varje fall. Men så pass mycket kurage besitter la inte den övervägande mängden befolkning.

Gitarren däremot är skön.