fredag, december 01, 2006

Sveriges roligaste man

Nu gör jag mig nog ovän med hela Sverige...

Jag HATAR Robert Gustavsson!

Fy fan vad han är tråkig. Alla gillar honom men jag, jag hatar honom. Regisserad rolighet. Såg nyss ett klipp med honom på tv4 där han lörde sin dussinkomik. Jag höll på att få en hjärnblödning.

Jag ryser när jag ser honom köra sin skit skulle vilja ge honom en fet jävla backhand och be honom stoppa upp sin Weiron och Tony Rikardsson i stolgången. Old stuff mister. Stefan och Krister ringde och ville ha tillbaka sin "edge".

Robert har gjort en bra grej - Torsk på tallin - Thats it my friends.

Robert Gustavsson är sveriges alla komikers egen "bajstacka". Förstööööööör!

33 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Herre Gud.... nu dyrkar jag dig snart!

Jag trodde jag var ensam om att tycka att han är trist och bara upprepar sig.

Anonym sa...

Åh va skönt att det inte bara är jag, jag e så less på den mannen. Kan man vara mer överskattad?

Att han har mage att köra sin jäkla snorsketch om och om igen, han borde skämmas. Nu blir jag alldeles upprörd, bäst att avsluta.

Anonym sa...

Jo men shit, har vi int pratat om det här tidigare, jag är nästan förvånad över att reaktionen har uteblivit sålänge, men jag antar att det är något man bara vaknar upp en dag och inser. Att man hatar Robert Gustafsson. Han borde avskaffats och utvisats för flera år sedan.

Anonym sa...

Han gör sig bäst som mobboffer helt klart. Framförallt i Torsk på Tallinn, men glöm för guds skull inte bort Björnes Magasin, där Robban fick utstå fett med bullying från sveriges mest egoistiska förebild för barn. Härliga tider.

Anonym sa...

Jo, håller med om att han lätt kan bli för mycket. Lite väl mycket folklig (i min vokabulär är det ett skällsord) ramla-och-slå-sig-humor i gränslandet till Stefan & Christer. Men man får inte glömma bort att han har gjort en del guldkorn genom tiderna, exempelvis då Torsk på Tallinn.

Ullton sa...

instämmer! min i torks på tallin och i nyanserna av brunt är han ok.

Maela sa...

Det är väl med honom som med precis alla andra. Man blir gammal, tappar greppet, börjar köpa lightprodukter. Som Sick Boy så vackert förklarar det i Trainspotting:

"...at one time, you've got it, and then you lose it, and it's gone forever. All walks of life: George Best, for example. Had it, lost it. Or David Bowie, or Lou Reed..."

Anonym sa...

Usch, jag fick en klump i magen när jag läste inlägget. Faan. Jag gillar ju Robban. Ok, tycker att han blivit lite enformig de sista åren men fortfarande DA man. Och Tony är ju bara klockren!

Anonym sa...

Har alltid hatat RG! Skönt att man inte är ensam. :)

Anonym sa...

Väljer man att turnera med Wells är det i min a ögon kört.
De bra grejer han gjort har alltid varit med Schyffert & Co (I manegen, Tallinn, Fyra nyanser. RG är en sellout som inte står på egna ben.

Anonym sa...

Jösses, mannen... Det här trodde jag inte om dig! Eller mig, för den delen. Vi tycker lika! Nåja, Torsk på Tallin är ingen höjdare så helt ense är vi inte, Mikebike, men ändå.

Gustavsson kör sina hostningar och mycket mer är det inte. Lite som när Jonas Gardell ska vara rolig: Han gör en ful min, det är allt.

Där alla tänker lika tänker ingen särskilt lika, men den här gången har du, som det heter, så rätt!

danne sa...

gaff.

Anonym sa...

sveriges roligaste är..........kjell bergqvist. sannslöst kul i mäklarna.

Anonym sa...

Jag har goda nyheter till dig Mike. Jag har varit på middag där Robert Gustavsson också var gäst. Han var sur, grinig och allmänt butter hela kvällen.
Jag menar, ingen förväntar sig att han ska köra stå-upp nummer hela kvällen men vad hände med vanlig, social trevlighet? Han var i Arne Anka mood, minus humor...

Petra sa...

Hatar dig? Nej, nickar inlevelsefullt och instämmande snarare! ;-) Robert Gustafsson tillhör de där TV-personerna som kan få mig att dödsföraktande slänga mig efter fjärrkontrollen så att jag kan byta kanal.

Anonym sa...

Pöbel!
Var det verkligen ingen som såg programmet med Robert hos Filip & Fredrik? Det var fan bland det roligaste han har gjort. Felix Herngren regisserar och Robert ändå kör sin grej. Felix lackar ut, Robert lackar ur och så blir det skitkul. Man får se Robert förbannad, som om det vore på riktigt. Ingen förställd röst, ingen karaktär. Bara Robban. DET var kul. Jag tror att vi kommer att få se mer av den typen av humor.

Anonym sa...

Tjena mors. Älskar din blogg, och har fått många i min umgängeskrets att känna detsamma... Måste bara tipsa dig om min kusins blogg, han är ett av dina nya fans!
http://selandrus-maximus.blogspot.com/
En del intressanta tankegångar där med!!

mikebike sa...

gött att höra att fler är trötta på dussinkomik. visst han har gjort roliga grejer men när man gör samma sak hela tiden hjälper inte ens guldkorn som torsk på tallin.

anonym: nej fan det trodde jag inte. jag trodde vi var totala motsatser på ALLA punkten. men vad fint att vi möts i vårt hat.

jonas: jättekul att du gillar bloggfrossa och fint att du värvat fler läsare;)

Anonym sa...

Jag blir så glad när jag ser att vi ändå är ganska många som ogillar eller rent av hatar Robert Gustavsson, det finns hopp ändå...

Fabbe sa...

Nej du, inte fan gör du mig upprörd, inte alls. Jävligt skönt att läsa att inte bara tröttnat på hans rutinartade rundgångshumor. Det är bara kroppsljud och Per Oskarsson hela tiden. En annan som är med överallt och är asjobbig är den där förbannade jävla Johan Ulvesson, ett as som aldrig varit kul eller bra nånstans, varför får han TV-tid, vem ligger han med, vad har han för hållhakar på the powers that be.

Anonym sa...

antingen så är man rolig för några få och tjänar kasst eller så är man rolig för väldigt många och tjänar massor...patetiskt att gnälla över att artister är sell-outs. Jag skulle vilja se hur många av er som gör precis som ni vill på era jobb, man får väl för fan anpassa sig om man vill tjäna pengar....eller ber ni alltid chefen dra åt helvete när han säger nåt som ni inte gillar?

Anonym sa...

De guldkorn han levererar emellanåt är mer än väl. Fasiken vilken press den mannen måste leva under, som hela tiden förväntas vara askul.

Säg den komiker som inte upprepar sig. Hur mycket nytt material tror ni alla dessa ståuppare producerar egentligen?

Var inte Hasse å Tages Lindemannare upprepningar i kubik?

Nä, Robert och resten av Killingänget har varit helt lysande. Men som med allt som slår stort och blir vardag, så blir det en aning urvattnat. Man kan inte kräva genialitet hela tiden.

Se bara på den här bloggen, upprepar sig lite då och då den oxå.

mikebike sa...

magnus: jovisst upprepar jag mig, men så är jag inte sveriges roligaste man heller...

att RG har press på sig ursäktart inget. det finns såna som har MYCKET större press på sig men som ändå levererar. Se på Ricky Gervais och Larry David. båda upprepar sig men gör det snyggt.

mikebike sa...

ingen tvingar honom att tacka ja till ALLT. Det hade gjorty både honopm och framförallt oss gott om han höll sig i låglinjerna ett tag.

Anonym sa...

Haha. Mike... Håller ej med, fast kan tro att jag förstår lite av dina känslor. Han borde kanske förnya sig något.

Anonym sa...

Men hallå.
Vet du inte om att det är fult att svära Micke.
Robert är min personliga skrattGUD.

D-frolfer sa...

Jag anser så här. RG och killinggänget lyckades förändra språket hos alla 60,70 och 80-talister när dom släppte Nilecity. Fortfarande 10 år efter slänger folk ur sig kommentarer från serien. Du citerar ju själv farbror Barbro. Det lyckades inte en Hasse och Tage med. Bara det förtjänar all respekt. Sen kan det gå för långt iblandm javisst men dom har gjort något unikt i Sverige.

Grovt Initiativ sa...

Äh det är som med Kent, det skulle vara helt ok om inte fansen är så jävla jobbiga. Om folk bara slutade utnämna honom till "sveriges roligaste" (eller ännu värre - som enda svensk på topp tio i det där SVT-programmet vafan det nu hette, "världens roligaste"!) skulle jag fortfarande kunna skratta öppet åt i alla fall många grejer han gjort. man kan hypa vad som helst till döds.

Anonym sa...

Robert var kul. För typ 10 år sedan. men inte längre. Håller fullständigt med. Tack. Tack snälla. Låt oss hata honom tillsammans*.

*Nej, låt oss inte hata. Det är för starkt. Låt oss vara frustrerade tillsammans istället. :P

Anonym sa...

Det händer något visst med komiker som börjar harva i buskisträsket. Jag kan hålla med om att RG blir en aning mycket ibland, men skyller det till stor del att han börjat spela buskispjäser tillsammans med Ulf Brunnberg och de andra buskis-lakejjerna.

Buskis är lätt fördummande kanske?

Anonym sa...

Han är lite uttjatad, det är han. Läste inte jag nånstans att han skulle lägga av?? Eller var det någon annan från det där gänget, kanske? varken han eller Schyffert (lika flåshurtig, han) verkar ju visa någon tillstymmelse till att sluta vara med överallt.

Anonym sa...

Nej, alltså.
Johan Glans och han dära Magnus som är snaggad och med i parlamentet ibland.
De två är sveriges roligaste män.

Anonym sa...

Jag avskydde när ALLA gick omkring och rapade upp Killinggängets alla sketcher när det begav sig på 90-talet - för jag fattade absolut ingenting av vad som var så förbannat kul.

Robert Gustafsson är Sveiges mest överskattade person alla kategorier och Henrik Schyffert - han är ju bara ångest. Hur kan folk garva åt ett sånt stolpskott inom humorvärlden; han kan ju inte ens hålla sig för skratt när han drar sina egna skämt.

Killinggänget och Robert Gustafsson är 90/00-talets motsvarighet till 50-talets pilsnerfilmer. Alla garvade i samtiden, men retrospektivt fattar man ingenting. Det är bara föråldrat och pinsamt.