lördag, december 30, 2006

112 - chill out

Mycket märkligt.

Igår kväll rasade (märk väl: kvällspresslingo) en brand längre upp på gatan. Det var alldeles tyst och öde. Jag ringde 112. Efter kanske tio signaler svarade en trött jävel med mat i munnen. Vaffan håller de på med undrade jag. Tio pers skulle lätt hinna brinna ihjäl medan de sitter och fikar bulle på larmtjänst. Iallafall. Lätt upphetsad sa jag att det brann för fullt i mitt kvarter.

Old news föklarade telefonistmähät, brandis var redan på g. Det var bara i återvinningsstationen. Mycket riktigt, men det ligger i tät anslutning till det vi i Majorna kallar landshövdingshus och de brinner bra som fan.

När farbror röd väl kom åkande var det inte alls med den dramatik som jag hade önskat. Jag hade förväntat mig blåljus, sirener, stegbilar och fet snutbackup. Istället kommer en trög minibrandbil med en samling sura chipsfeta brandmän. Inte alls så där pigga och släcksugna som man gärna får för sig.

Jag stod på balkongen och spanade intresserat. Fan nu skulle det väl ändå bli släcka av. Men inget hände. De hoppade ur bilen lite lojt och eftersom det är december vilket betyder kyla i vår klimatzon (även om spanjackerna har det kallare i år) så var min uthållighet inte tillräckligt för att invänta att de skulle börja spruta vatten. Snacka om att bli blåst på konfekten.

Här engagerar man sig och ringer till och med 112 (trots att branden inte skulle kunna sprida sig ända till mig). Då förväntar iallafall jag mig ett visst mått av action. Fan, jag blev så sur. Jag hade lust att dra på brallorna och springa upp till dem och be så hemskt jävla mycket om ursäkt för att "hjältarna" blev tvungna att avbryta innebandyn för en sådan här skitbrand.

Fy fan för brandmän. Ska en halv stadsdel behöva brinna ner för att man ska få se dem jobba lite.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Va?!? brand på Berget igen? Och det har jag missat.

Anonym sa...

Du skulle ha tagit din egen brandsläckare och gått ut. Jag menar, om brandkåren inte kan ordna action åt dig får du väl fixa det själv! :)

Anonym sa...

Vad jag har förstått så får inte brandmännen spela innebandy mera - detta pga för mycket skador.

Det blev mer tid i hallen till oss märkte vi =)

/who

Anonym sa...

Håller med du Mikebike. Chipsfeta, utan action, bullfrossa på SOS. Mig veterligen brukar ingen utanför branschen vara såpass klockren i sina obsar. HURRA HURRA HURRA.

Anonym sa...

Generellt sett vet jag att brandmän är seriösa människor... faktiskt. Kanske ska man inte dra alla över en och samma kam?

Anonym sa...

"Förorter" har väl inte så hög prioritet... ;)

Anonym sa...

Haha Din beskrivning låter nästan som videon till Public Enemy's "911" :)

Anonym sa...

Bra att någon dtäller skåpet där det skall stå! En gång för alla! Basta!

Anonym sa...

Tja, när det kabelbrännande luffarkräket som förpestade vår sommar tuttade på sin femtielfte brasa i somras fick jag höra "ja, det brinner visst ofta hos er" när jag ringde 112.

När brandkåren till slut kom dristade jag mig att fråga om de hade nån samordning med polisen så att dom kunde gripa honom eller iallafall ta ifrån honom skärbrännaren?

Dom chipsfeta grabbarna bara garvade.

Nästa sommar tar vi lagen i egna händer. Kom ihåg var ni läste det först.

Stefan sa...

Mike - du vet väl att kyla och uteluft är fy fy för hyn, och med tanke på att det är dags för en ny kalender så är det inte så märkligt att b-männen är en smula motvilligga till att svettas och stressa upp sig för en liten ynka gårdsbrand;)

Anonym sa...

Inte hälften så skoj som när grannarnas kåk brann upp för många år sen med andra ord!! hoho

Ungefär ett år efter att jag flyttat hemifrån brann det på andra sidan gatan. Raggar-villan numero uno brann ned till grunden. Det var brandbilar där så det stod härliga till om det. Lite skadeglad var jag tyvärr eftersom jag hatade raggarhelvetena. Men hemskt tragiskt att de blev hemlösa, klädlösa, saklösa osv.

Bränder är allvarliga grejjer. Brandmän och poliser borde aldrig tillåtas att bli loja och feta!
Punkt!

Gott Nytt År!

mikebike sa...

väl talat alla. vi ses nästa år.

Anonym sa...

Jag vill minnas... att du, Mike var som en Homer Simpson på acid när "El ojo" hade fått span på liksäcken vid Chapmans torg tidigare i år. Din roll som köttgardin är inte så klädsam...lite gubbvarning på "kolla-katastrof-från-balkongen" Det är nåt som jag ägnar mig åt... numera ;-)

Anonym sa...

Så går det när man dissar the hisingen island!

Burn majorna burn!!

Mohahahahaa!!